הקצה הזול של מקרני infocus
קודם כל, זאת הפעם הראשונה שאני נכנס לאתר ולפורום ונחמד לראות סוף סוף אתר ישראלי רציני בנושא.
עכשיו לעניין,
השאיפה שלי כבר הרבה מאוד זמן היא להשלים את קולנוע הביתי (שנקנה חלק-חלק ובהשקעה גדולה) עם מקרן.
למה מקרן? כי ראיתי סרטים על מקרנים של חברים והתלהבתי, כי יש אפשרות להקרין ממש בגדול והכי חשוב.. אין לי 30K לבזבז על העניין, אולי משהו כמו 3K.
אני יודע שזה נשמע כאילו אני עוד חובבן שלא מבין וסתם רץ לקנות *** בזול אבל האמת שאחרי קריאה והתעניינות מרובה בתחום המקרנים אני חושב שאת הבסיס העקרונות העיקריים הבנתי.
לאור מצבי הכלכלי (משוחרר טרי) אין לי הרבה כסף להוציא על מקרן (בארץ) ואני מתכוון לקנות אחד בנסיעה הקרובה שלי לארה'ב.
הקו המנחה שלי בחיפוש מקרן היה מחיר נמוך מ1000$. ברור לי שרוב המקרנים בקטגוריה הזו הם מקרנים לפרזנטציה בעיקר או פשוט דגמים ישנים.
הרבה מבחר לא היה בקטגוריה הזו של מקרנים אבל בכל זאת הצלחתי למצוא 3 דגמים של infocus שכביכול מיועדים לעבודה (מצגות) אבל מספקים את הסחורה בכל מה שקשור לסרטים. הדגמים הם ה X, X2, וה4805.
קראתי מאות (!) ביקורות (מקצועיות ושל קונים) באתרים בחו'ל על המקרנים והרושם הכללי שקיבלתי הוא שהם לא "ה"מקרנים בשביל קולונוע ביתי אבל לחובב המתחיל ובמיוחד כמקרן ראשון וזול הם מתאימים והמון אנשים מרוצים מהאיכות בצפייה בסרטים.
הX הוא הגרסה הראשונה של X2 אז כרגע ההמועמדים הם הX2, שאפשר לקנות אותו ב750$ וה4805 שאפשר לקנות ב850-900$.
רציתי לדעת מה דעתכם על שני המקרנים האלו, במיוחד מאנשים שיש להם כאלו. אם יש לכם המלצות אחרות על מקרנים שאפשר למצוא שם בפחות מ1000$, אשמח לשמוע.
תודה.
עכשיו לעניין,
השאיפה שלי כבר הרבה מאוד זמן היא להשלים את קולנוע הביתי (שנקנה חלק-חלק ובהשקעה גדולה) עם מקרן.
למה מקרן? כי ראיתי סרטים על מקרנים של חברים והתלהבתי, כי יש אפשרות להקרין ממש בגדול והכי חשוב.. אין לי 30K לבזבז על העניין, אולי משהו כמו 3K.
אני יודע שזה נשמע כאילו אני עוד חובבן שלא מבין וסתם רץ לקנות *** בזול אבל האמת שאחרי קריאה והתעניינות מרובה בתחום המקרנים אני חושב שאת הבסיס העקרונות העיקריים הבנתי.
לאור מצבי הכלכלי (משוחרר טרי) אין לי הרבה כסף להוציא על מקרן (בארץ) ואני מתכוון לקנות אחד בנסיעה הקרובה שלי לארה'ב.
הקו המנחה שלי בחיפוש מקרן היה מחיר נמוך מ1000$. ברור לי שרוב המקרנים בקטגוריה הזו הם מקרנים לפרזנטציה בעיקר או פשוט דגמים ישנים.
הרבה מבחר לא היה בקטגוריה הזו של מקרנים אבל בכל זאת הצלחתי למצוא 3 דגמים של infocus שכביכול מיועדים לעבודה (מצגות) אבל מספקים את הסחורה בכל מה שקשור לסרטים. הדגמים הם ה X, X2, וה4805.
קראתי מאות (!) ביקורות (מקצועיות ושל קונים) באתרים בחו'ל על המקרנים והרושם הכללי שקיבלתי הוא שהם לא "ה"מקרנים בשביל קולונוע ביתי אבל לחובב המתחיל ובמיוחד כמקרן ראשון וזול הם מתאימים והמון אנשים מרוצים מהאיכות בצפייה בסרטים.
הX הוא הגרסה הראשונה של X2 אז כרגע ההמועמדים הם הX2, שאפשר לקנות אותו ב750$ וה4805 שאפשר לקנות ב850-900$.
רציתי לדעת מה דעתכם על שני המקרנים האלו, במיוחד מאנשים שיש להם כאלו. אם יש לכם המלצות אחרות על מקרנים שאפשר למצוא שם בפחות מ1000$, אשמח לשמוע.
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שלום OmriS וברוך הבא.
1. ה-X1 אכן היה בזמנו (לפני שנתיים) פריצת דרך והוא פשוטו כמשמעו שבר את השוק. הוא נמכר בתחילת דרכו בכ-2000$ וכלל מעבד וידאו של פרודג'ה שעד אז היה קיים במקרנים יקרים מאוד.
2. בסוף ימיו הוא נמכר באזור ה-900$ (אחרי REBATE אוו משהו באזור).
3. יש לי את המקרן הזה.
4. המחליפים שלו, ה-X2 וה-X3 הם גירסאות פרזנטציה של ה-X1 ולמעשה הם נחותים ממנו ולא שידרוג.
5. ה-SCREENPLAY 4805 היה למעשה ה-X1 עם שינוי קל בקושחה ומוצב לשוק הביתי. הוא למעשה בול ה-X1.
6. כל המקרנים הללו הם נחותים מאוד בסטנדרטים של היום. ב-3K ש"ח, אתה לא יכול לקנות אפילו מקרן פרזנטציות בסיסי. אולי איזה X1 מיד שניה או Z1 מיד שניה.
אני הייתי חוסך או מותח את התקציב לאיזה אופטומה H31 בחו"ל.
1. ה-X1 אכן היה בזמנו (לפני שנתיים) פריצת דרך והוא פשוטו כמשמעו שבר את השוק. הוא נמכר בתחילת דרכו בכ-2000$ וכלל מעבד וידאו של פרודג'ה שעד אז היה קיים במקרנים יקרים מאוד.
2. בסוף ימיו הוא נמכר באזור ה-900$ (אחרי REBATE אוו משהו באזור).
3. יש לי את המקרן הזה.
4. המחליפים שלו, ה-X2 וה-X3 הם גירסאות פרזנטציה של ה-X1 ולמעשה הם נחותים ממנו ולא שידרוג.
5. ה-SCREENPLAY 4805 היה למעשה ה-X1 עם שינוי קל בקושחה ומוצב לשוק הביתי. הוא למעשה בול ה-X1.
6. כל המקרנים הללו הם נחותים מאוד בסטנדרטים של היום. ב-3K ש"ח, אתה לא יכול לקנות אפילו מקרן פרזנטציות בסיסי. אולי איזה X1 מיד שניה או Z1 מיד שניה.
אני הייתי חוסך או מותח את התקציב לאיזה אופטומה H31 בחו"ל.
אוקי.. טוב לדעת.
אם כך, מה דעתך על ה-X1? אני יודע שבסטנדרטים של היום הוא נחות השאלאה היא אם הוא "מספיק טוב" לצפייה בסרטים?
ראיתי שיש גם דגם שנקרא X1a ולא הבנתי מה ההבדל.. אולי אתה יודע.
וה-X3 בניגוד לשניים הקודמים כבר קיבל שדרוג לרזולוציה של XGA, זה לא משפר את איכות הצפייה משמעותית?
בקשר לאופטומה, שבאמת קיבל ביקורות יותר טובות כמקרן לקולנוע ביתי וכרגע עולה בדיוק 1000$בחנויות הכי זולות, ההבדל בינו לבין הX1 (נגיד) יהיה שווה את 1000 שקל הנוספים?
אם כך, מה דעתך על ה-X1? אני יודע שבסטנדרטים של היום הוא נחות השאלאה היא אם הוא "מספיק טוב" לצפייה בסרטים?
ראיתי שיש גם דגם שנקרא X1a ולא הבנתי מה ההבדל.. אולי אתה יודע.
וה-X3 בניגוד לשניים הקודמים כבר קיבל שדרוג לרזולוציה של XGA, זה לא משפר את איכות הצפייה משמעותית?
בקשר לאופטומה, שבאמת קיבל ביקורות יותר טובות כמקרן לקולנוע ביתי וכרגע עולה בדיוק 1000$בחנויות הכי זולות, ההבדל בינו לבין הX1 (נגיד) יהיה שווה את 1000 שקל הנוספים?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תראה, "טיב" הוא מונח יחסי וסובייקטיבי ובמיוחד כשהוא מקושר להוצאה כספית.אם כך, מה דעתך על ה-X1? אני יודע שבסטנדרטים של היום הוא נחות השאלאה היא אם הוא "מספיק טוב" לצפייה בסרטים?...
אני מכיר אנשים שלא היו שמים את ה-X1 בחדר של התינוקת שיקרין ציורים על התיקרה, ואני מכיר אחרים שמאוד מרוצים.
לא משנה איזה מקרן תקנה, אתה חייב לראות אותם בפעולה לפני ולו רק כדי לוודא שאתה לא רגיש לתופעת הקשתות שבמקרה של ה-X1 הוא מהגרועים שקיים.
זהו X1 נחות ללא מעבד וידאו של פרודג'ה, אם אני לא טועה.ראיתי שיש גם דגם שנקרא X1a ולא הבנתי מה ההבדל.. אולי אתה יודע....
רזולוציה זה לא הכל. יש מאמר מצויין בנושא רזולוציה, תעשה חיפוש בעמוד הראשי.ה-X3 בניגוד לשניים הקודמים כבר קיבל שדרוג לרזולוציה של XGA, זה לא משפר את איכות הצפייה משמעותית?...
בפרזנטציות זה בהחלט משפר, בסרטים זה עלול להכביד על עיבוד התמונה מה שיגרור אולי בעיות נוספות אם העיבוד חלש.
במקרה הזה, החסרונות של ה-X3 גדולים מהיתרון ברזולוציה.
ראה תשובתי לסעיף הראשון.בקשר לאופטומה, שבאמת קיבל ביקורות יותר טובות כמקרן לקולנוע ביתי וכרגע עולה בדיוק 1000$בחנויות הכי זולות, ההבדל בינו לבין הX1 (נגיד) יהיה שווה את 1000 שקל הנוספים?...
קודם כל, תודה על העזרה.
אתה בהחלט מנפץ לי אשליות.. אבל אני מעדיף לדעת זה מאשר לקנות משהו בעיניים עצומות.
רציתי לראות את המקרנים האלה בפעולה אבל פה (בבאר שבע) לא מצאתי חנות שמחזיקה את הדגמים האלה או בכלל דגמים של infocus.
מה שאהבתי בinfocus (חוץ מהביקורות הטובות שקראתי) זה עוצמת ההארה הגבוהה יחסית (1500) וחיי המנורה הארוכים (4000).
אני מתכנן להתקין את המקרן בסלון עם הרבה חלונות שלחלקם אין תריסים או וילונות כהים כך שעד שעות הערב החדר מואר יחסית, בשביל להקרין בו.
אני מניח שאני אתחיל לקרוא על האופטומה.
אתה יודע איזה חנויות/רשתות מחזיקות את האופטומה או האינפוקוס?
אתה בהחלט מנפץ לי אשליות.. אבל אני מעדיף לדעת זה מאשר לקנות משהו בעיניים עצומות.
רציתי לראות את המקרנים האלה בפעולה אבל פה (בבאר שבע) לא מצאתי חנות שמחזיקה את הדגמים האלה או בכלל דגמים של infocus.
מה שאהבתי בinfocus (חוץ מהביקורות הטובות שקראתי) זה עוצמת ההארה הגבוהה יחסית (1500) וחיי המנורה הארוכים (4000).
אני מתכנן להתקין את המקרן בסלון עם הרבה חלונות שלחלקם אין תריסים או וילונות כהים כך שעד שעות הערב החדר מואר יחסית, בשביל להקרין בו.
אני מניח שאני אתחיל לקרוא על האופטומה.
אתה יודע איזה חנויות/רשתות מחזיקות את האופטומה או האינפוקוס?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. מרבית החנויות הן לצערך, במרכז. ראה אינדקס הקישורים שלנו.
2. לגבי אורך חיי נורה, אני הייתי לוקח את זה בערבון מוגבל.
אני לא חושב שיש עדיין אנשים שהצליחו להגיע למספרים הללו בפועל.
3. אם תעשה חיפוש ותקרא את המאמרים שלנו בנושא מקרנים, תבין שעוצמת הארה זה רק טריק שיווקי, כמו להגיד וואטים על רמקולים.
אין לזה שום משמעות ולבטח שלא על צפייה באור.
אם לא תוכל להחשיך את החדר לגמרי, אני מציע לרדת מנושא המקרן.
הבעיה היא בהצגת שחור.
השחור התיאורטי שלך מתחיל למעשה מצבע המסך בתאורת החדר. אני מניח שהמסך שלך יהיה לבן, כן?
ברגע שאתה רואה את המסך - זה השחור המקסימלי שלך.
מכיון שאין מקרן דיגיטלי שיודע לחסום לגמרי את האור בהצגת שחור, אפילו זה לא יהיה השחור האמיתי אלה אפור בהיר יותר....
מקרן לא צופים באור בדיוק כמו שאתה לא תסכים שהסדרן ישאיר את הדלת פתוחה בקולנוע.
2. לגבי אורך חיי נורה, אני הייתי לוקח את זה בערבון מוגבל.
אני לא חושב שיש עדיין אנשים שהצליחו להגיע למספרים הללו בפועל.
3. אם תעשה חיפוש ותקרא את המאמרים שלנו בנושא מקרנים, תבין שעוצמת הארה זה רק טריק שיווקי, כמו להגיד וואטים על רמקולים.
אין לזה שום משמעות ולבטח שלא על צפייה באור.
אם לא תוכל להחשיך את החדר לגמרי, אני מציע לרדת מנושא המקרן.
הבעיה היא בהצגת שחור.
השחור התיאורטי שלך מתחיל למעשה מצבע המסך בתאורת החדר. אני מניח שהמסך שלך יהיה לבן, כן?
ברגע שאתה רואה את המסך - זה השחור המקסימלי שלך.
מכיון שאין מקרן דיגיטלי שיודע לחסום לגמרי את האור בהצגת שחור, אפילו זה לא יהיה השחור האמיתי אלה אפור בהיר יותר....
מקרן לא צופים באור בדיוק כמו שאתה לא תסכים שהסדרן ישאיר את הדלת פתוחה בקולנוע.
מרטין צודק
אני למשל אהבתי את ה-X1 כשהוא על 800X600 וממש לא אהבתי כשהוא בדחיסה מבצע 1024X768
כך שאם אתה מתכוון להציג HDTV בעתיד הייתי מציע לך לרדת בכלל ממקרני SVGA כגון ה-X1 והאופטומה 31
אבל זה דבר שאתה תבין רק אחרי שיהיה לך מקרן כזה ותרצה להינות מתכני High Definition (HD) ולא תוכל
משום שהדחיסה של המקרנים הללו זה פשוט בדיחה (ממש כמו זום דיגיטלי במצלמות)
אני מציע לך לנסוע יום אחד לחנות במרכז שיש לה מקרני SVGA ו-XGA (התואמים לHD)
כבר עכשיו מתחילים לצוץ תכני HD 1080 (שזה 1080 שורות...עמודות זה כבר מתקרב ל-2000 !!!)
כאשר מקרן SVGA מסוגל טבעי רק 600 שורות ו-800 עמודות
אם אתה נוסע לארה"ב תביא לך מקרן שיתמוך לך גם ב-1080 ותוכל להינות מ-HD
תשקיע אפילו כפול או במשומש שם...תעשה מחקר לפני שאתה נוסע ...שווה אפילו משומש
אני למשל אהבתי את ה-X1 כשהוא על 800X600 וממש לא אהבתי כשהוא בדחיסה מבצע 1024X768
כך שאם אתה מתכוון להציג HDTV בעתיד הייתי מציע לך לרדת בכלל ממקרני SVGA כגון ה-X1 והאופטומה 31
אבל זה דבר שאתה תבין רק אחרי שיהיה לך מקרן כזה ותרצה להינות מתכני High Definition (HD) ולא תוכל
משום שהדחיסה של המקרנים הללו זה פשוט בדיחה (ממש כמו זום דיגיטלי במצלמות)
אני מציע לך לנסוע יום אחד לחנות במרכז שיש לה מקרני SVGA ו-XGA (התואמים לHD)
כבר עכשיו מתחילים לצוץ תכני HD 1080 (שזה 1080 שורות...עמודות זה כבר מתקרב ל-2000 !!!)
כאשר מקרן SVGA מסוגל טבעי רק 600 שורות ו-800 עמודות
אם אתה נוסע לארה"ב תביא לך מקרן שיתמוך לך גם ב-1080 ותוכל להינות מ-HD
תשקיע אפילו כפול או במשומש שם...תעשה מחקר לפני שאתה נוסע ...שווה אפילו משומש
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
האמת שהנסיעה לארה'ב היא למטרת עבודה אז כסף אני מקווה לעשות שם.
פשוט הגבלתי את עצמי בתקציב כדי שישאר לי קצת כסף לדברים פחות חשובים כמו שכר לימוד, שכר דירה, אוכל ושטויות כאלה..
בקשר לתכני hdtv, אני מתכנן לצפות בכאלה, למרות שלדעתי יעבור עוד הרבה זמן עד שהכבלים/לווין יתחילו לשדר אותם, חלק מהתוכן שאני מוריד מגיע בhdtv. אבל שוב, מדובר במתיחת התקציב גבוה מדי.
נגיד שהתקציב שלי גדול יותר, משהו בסביבות ה-עד 1700$, על איזה מקרן הייתם ממליצים? (אני יודע שהPanasonic PT-AE700U, הוא כרגע במחיר הזה)
בעצתכם אני אסע כנראה למרכז כדי לראות כמה הדגמות של מקרנים (בתקווה שידגימו לי) כדי להתרשם מהאיכות ולבדוק רגישות לתופעות השונות של DLP. בקישורים שלכם יש המון חנויות, יש אחת שתוכלו להמליץ עליה שמחזיקה את האופטומה והמוכרים שלה יהיו מספיק נחמדים כדי לתת לי הדגמה?
פשוט הגבלתי את עצמי בתקציב כדי שישאר לי קצת כסף לדברים פחות חשובים כמו שכר לימוד, שכר דירה, אוכל ושטויות כאלה..
נגיד שהתקציב שלי גדול יותר, משהו בסביבות ה-עד 1700$, על איזה מקרן הייתם ממליצים? (אני יודע שהPanasonic PT-AE700U, הוא כרגע במחיר הזה)
בעצתכם אני אסע כנראה למרכז כדי לראות כמה הדגמות של מקרנים (בתקווה שידגימו לי) כדי להתרשם מהאיכות ולבדוק רגישות לתופעות השונות של DLP. בקישורים שלכם יש המון חנויות, יש אחת שתוכלו להמליץ עליה שמחזיקה את האופטומה והמוכרים שלה יהיו מספיק נחמדים כדי לתת לי הדגמה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לגבי בעית ההחשכה, בד"כ נהוג שימוש בוילונות כבדים מסוג BLACKOUT CURTAINS אשר עליהום ניתן להוסיף וילונות דקים ודקורטיבים.
כל בית עם מקרן זקוק לפיתרון החשכה סביר.
כל בית עם מקרן זקוק לפיתרון החשכה סביר.