שליטה בתריסים חשמלים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

הי,
אני מתחיל את צעדי ברצון שליטה על התריסים החשמליים, יש לי כמה כאלו בחדר השינה ודי נמאס לי לגלול אותם אחד אחד.
הדרישה הראשונית שלי היא שליטה באמצעות Siri, המתג של התריס הוא גוויס עם שלושה מצבים: גלילה למעלה,הפסקת גלילה, גלילה מטה.
אני תוהה כיצד לבנות את הקונפיגורציה.

1. בגלל השליטה עם סירי, האם נכון להריץ OpenHab על Raspberry Pi?
2. איזה סוויטצ׳ים יש להתקין במתגים כך שיאפשרו גלילה למספר מצבים? (פתוח לגמרי, סגור לגמרי, 10%, 70%)
האם לשיאומי יש משהו מתאים או ש Fibaro Roller shutter 2/3 הם האופציה היחידה והטובה?
3. איזה בקר אני צריך לרכוש? האם לחבר את ה Aeon Gen5 ל Pi או לקנות את הבקר של שיאומי (הוא תומך בעבודה עם סירי?)

תודה :-)
נערך לאחרונה על ידי Nissim ב 09/01/2019 13:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #2 

מה זה HomeHab? אתה מתכוון ל-openhab ?

Fibaro Roller shutter

אין לשיאומי תחליף ל-Fibaro Roller shutter

הרסברי זה הבקר שלך. אם אתה משתמש בשיאומי וגם ב-zwave אתה צריך לקנות גם סטיק zwave וגם את הגטואי של שיואמי (אין טעם לקנות את הגטואי עם התמיכה בסירי. רק אם שיאומי יהיה הבקר הראשי שלך. אם הבקר הראשי זה רסברי. אז התמיכה בסירי צריכה להיות דרך openhab)

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #3 

@puma1 תודה.

התכוונתי ל OpenHab.
אז בשביל התריסים צריך רק Pi, Zwave Stick ו Fibaro RS?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כן. בשביל לשלוט על תיסים עם פיבארו דרך openhab זה מה שאתה צריך

את הגטואי של שיאומי אתה מוסיף רק אם אתה קונה גם רכיבים של שיאומי למערת שלך. והוא גם מתחבר לרסברי

dotan_shai
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

Nissim כתב:הי,
אני מתחיל את צעדי ברצון שליטה על התריסים החשמליים, יש לי כמה כאלו בחדר השינה ודי נמאס לי לגלול אותם אחד אחד.
הדרישה הראשונית שלי היא שליטה באמצעות Siri, המתג של התריס הוא גוויס עם שלושה מצבים: גלילה למעלה,הפסקת גלילה, גלילה מטה.
אני תוהה כיצד לבנות את הקונפיגורציה.

1. בגלל השליטה עם סירי, האם נכון להריץ OpenHab על Raspberry Pi?
2. איזה סוויטצ׳ים יש להתקין במתגים כך שיאפשרו גלילה למספר מצבים? (פתוח לגמרי, סגור לגמרי, 10%, 70%)
האם לשיאומי יש משהו מתאים או ש Fibaro Roller shutter 2/3 הם האופציה היחידה והטובה?
3. איזה בקר אני צריך לרכוש? האם לחבר את ה Aeon Gen5 ל Pi או לקנות את הבקר של שיאומי (הוא תומך בעבודה עם סירי?)

תודה :-)
...
גם ST יכול להיות אופציה במידה ואתה לא רוצה להתעסק עם קוד. עובד מול תריסים, נראה לי שמול סירי (לא בטוח אני עם גוגל אסיסטנט שעובד היטב) , עובד מול הסנסורים של שיואמי ללא צורך בהאב של שיואמי. כמובן, שהכל לשיקול דעתך. כל הקינפוג והשליטה היא דרך הנייד.
·
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

גם openhab יכול לעבוד ללא הגטואי. רק שאני לא מבין את ההיגיון הקליטה שלו טובה יותר. אין אפשרות לעדכן firmware. כאב ראש להגדיר אותם. וזה בסך הכל 20$ שגם משמש לאזעקה פעמון תאורת לילה וכו

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”