התייעצות לגבי רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Omri_t פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה

שלום.
אני די חדש בתחום וגם כאן.
מגשש ולומד לצורך התקנת מערכת שמע למוזיקה בסלון.
לא מכוון לק"ב - רק מוזיקה.

אני מתכנן כרגע להתבסס על רסיבר ימהה rxv 320 שיש לי.
השאלה איזה תצורת סט רמקולים לחפש-
מדפיים הכי נוח לי חסלון אך אני חושש מהעדר בס מספק.
מדפיים+סאב יתן פתרון ראוי?
או אם הפתרון לא מספק- רצפתיים שמזה אני מעדיף להימנע.

האם רמקולים מדפיים לבד יכולים לתת צליל איכותי כולל באס ראוי?
אם לא האם הוספת סאב ( יש יציאה ייעודית ברסיבר) תעשה עבודה ראוייה?

אשמח להכוונה.

כמו כן המלצה לחנות או שתיים עם מגוון רמקולים ואולי סבלנות לקבל אותי עם הרסיבר שלי לצורך בחירת סט.

תודה רבה.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

בתקציבים הלא גבוהים למי שחשוב הבאס .יהיה חייב ללכת על רצפתיים
בדרך כלל הבאס ככה טוב פי כמה וכמה מרמקול מדפי
אין מה להשוות . מי שחושב אחרת כנראה הדרישות שלו בתחום הבאס צנועות.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

מדפיים + סאב איכותי (לא סאב "בום-בום") ייתנו לך מענה סביר בהחלט.
גם רמקולים רצפתיים לא חפים מבעיות במיוחד בתחום האיזון בין הבאס למיד ולגבוהים.

לדעתי לא תפיק הנאה מרובה מהרסיבר שיש לך שהוא דגם כניסה של ימאהה בתחום הק"ב.
בזמנו היה לי רסיבר מסדרה 4XX שהוחלף מהר מאוד לרסיבר מסדרה 7XX (כלומר, 3 דרגות מעליו) וגם הוא לא ממש הצטיין במוזיקה דו ערוצית.

אני יכול להמליץ לך על החנות "פיוז" ועל ניסן הבעלים של החנות שנתנו לי אחלה שירות והדגמות אין ספור.
ארז

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

@Omri_t
·

אתה בהחלט יכול להתמקד במדפיים בלבד, תחפש עם דרייבר של 5 אינץ׳ ומעלה, אלה עשויים לתת מענה לבאסים.
תחבר, תקשיב ומשם תחשוב במה להשתפר, חסר באס? תחפש סאבוופר שיתאים לטווח ההיענות של הרמקולים.
קח בחשבון שהרסיבר מיושן מעט, וייתכן שלא תומך בחיבור של סאבוופר (שווה בדיקה).

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

רמקולי מדף מודרניים לא שווים כלום ללא סאבוופר צמוד. אולי לא כולם, אבל רובם הגדול מאד (ודאי בתחום המחירים הלא אסטרונומי). בעבר הרחוק היו רמקולי מדף גדולים בהרבה מהמודרניים, שיכלו להספיק גם ללא סאב. אגב, יש גם לא מעט רמקולי רצפה מודרניים שמתקשים לספק את הסחורה ללא סאב. לא כתבת לאיזה תחום מחירי אתה מכוון, ואם אתה הולך על חדש או משומש. בכל מקרה, אם אתה הולך על חדש, אתה צריך להשאיר תקציב לסאב - ואני כותב את זה אף שאני לא מאוהבי הבאסים המפלצתיים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

doritarc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה

היי קניתי את הזוג מדפיים של FYNE AUDIO F-301 עם הסאב שלFYNE AUDIO F 3.8
אנחנו מרוצים גם מהמחיר וגם המהסאונד.
https://www.fyneaudio.com/

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@Omri_t
·קשה מאוד לתת תשובה בנוסח של: מה שאתה צריך זה א+ב וזהו. לכך יש שתי סיבות עיקריות. הראשונה היא ההעדפות האישיות שלך כי מה שנחשב להרבה באס אצל אחד נשמע כמו צליל רזה עבור אחר.

הסיבה השניה זה מיקום וחלל האזנה. הגורם הראשון לחוסר שביעות רצון הוא מיקום של הרמקולים בחלל ההאזנה. זה בעיקר שאלה של מרחקים, כמו המרחק בין הרמקולים - מה שקובע את רוחב הבמה, או מה שקוראים לו גם Staging. המרחק של גב הרמקול מהקיר האחורי שיכול להשפיע באופן דרמטי על הבאס או ליצור הידהודים לא נעימים. המרחק שלך מהרמקולים וגם המרחק של גב המושב לקיר שמאחוריו. כשאי אפשר לדעת איך כל העסק מתוכנן לך בראש אז קשה מאוד להגיד לך מה הסבירות שזה יעבוד או לא.

אם זה נשמע מסובך זה בגלל שזה באמת כך. יש מערכות המסוגלות לחפות על חלק מהבעיות המתגלות בחללי האזנה, אבל הן מכוונות יותר כלפי חוויה של אודיו רב ערוצי ולי יש נסיון די פושר לגבי הביצועים של אותן מערכות באודיו דו ערוצי. בסופו של דבר נאלצתי לשחק לא מעט עם מיקום והצבת הרמקולים והספה.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”