שאלות של מתחיל עם Rocket Giotto PID

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ofirbl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
קפצתי למים עמוקים ורכשתי Rocket Giotto PID יד שנייה.
אני בדיוק נכנס לתחום (עד כה השתמשתי במקינטה) ויש לי כמה שאלות בסיסיות:

1. כל כמה זמן נהוג להחליף מים במיכל? האם אתם מראש נוהגים לשים כמות קטנה ולהוסיף או שדואגים לרוקן אחרי זמן מסוים?

2. האם פילטר לריכוך מים מסוג אוסקר 90 + הזנת המכונה עם מים שיוצאים מתמי 4 מספקים מבחינת מניעת אבנית? (ראיתי שמרככי 8 ליטר הומלצו כעדיפות ראשונה אך אין לי מקום מתאים ולכן זו לא אופציה מבחינתי)

3. תחזוקה! האם יש לכם טיפים בנושא? האם צריך להשתמש בחומרי ניקוי \ טיפול על בסיס זמן מסוים? כל דבר אחר בנושא יתקבל בברכה

אם יש לכם טיפים כלליים אחרים - אשמח לשמוע

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #2 

תמי 4 לא מרכך מים. לא מסיר אבנית.

הפילטר אוסקר עובד לאט, הוא לא אפקטיבי אם הרגע מילאת את המיכל וישר משתמש במכונה. הוא גם מחזיק ל 100 ליטר ולא לחצי שנה\שנה שכתוב על האריזה שלו. ניתן אמנם לרענן אותו עם מלח אבל זה מיותר. בכל מקרה האוסקר לא בהכרח מספק פתרון יעיל מספיק, כי ברוב הארץ המים קשים יחסית.
באותו עניין, הפילטרים בקנקן של בריטה גם הם לא מספיקים. אבל יותר טוב מתמי4+אוסקר שכרגע יש לך..

מציע לקנות בכל זאת מרכך ולאחסן במקום נפרד, או - להתקין ברז נוסף עם סנן בריטה\בסטמקס בכיור ולמלא משם.

מים יכולים לעמוד במכונה גם שבועיים. כמובן מים טריים טעימים יותר וזה בא לידי ביטוי בקפה. אבל אין שום בעיה של סניטציה, במיוחד כאשר הפילטר של האוסקר וכו' גם מטפל בבקטריות מטבע פעולתו.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #3 

LQDForce כתב:תמי 4 לא מרכך מים. לא מסיר אבנית.

הפילטר אוסקר עובד לאט, הוא לא אפקטיבי אם הרגע מילאת את המיכל וישר משתמש במכונה. הוא גם מחזיק ל 100 ליטר ולא לחצי שנה\שנה שכתוב על האריזה שלו. ניתן אמנם לרענן אותו עם מלח אבל זה מיותר. בכל מקרה האוסקר לא בהכרח מספק פתרון יעיל מספיק, כי ברוב הארץ המים קשים יחסית.
באותו עניין, הפילטרים בקנקן של בריטה גם הם לא מספיקים. אבל יותר טוב מתמי4+אוסקר שכרגע יש לך..

מציע לקנות בכל זאת מרכך ולאחסן במקום נפרד, או - להתקין ברז נוסף עם סנן בריטה\בסטמקס בכיור ולמלא משם.

מים יכולים לעמוד במכונה גם שבועיים. כמובן מים טריים טעימים יותר וזה בא לידי ביטוי בקפה. אבל אין שום בעיה של סניטציה, במיוחד כאשר הפילטר של האוסקר וכו' גם מטפל בבקטריות מטבע פעולתו.
...
·איך בדיוק מרכך מחליף יונים מטפל בבקטריות מטבע פעולתו?

לפותח השרשור, ראשית תתחדש.
יש לאיכות המים השפעה רבה על הקפה ומיים במיכל עדיף שיוחלפו ברמה יומית (לפחות לעניות דעתי). אם אתה לא משתמש בכל המיים שיושבים במיכל במהלך יום, דאג למלא פחות. אם אתה משתמש בכל סנן שהוא שכולל הסרת כלור, זה חשוב שבעתיים.

קנקן בריטה ביתי אמור לעשות לך את העבודה, זה לא יותר נוח מחיבור ישר או סנן מתחת לכיור וגם לא הכי זול, אבל זה כן יוריד ממך דאגות של אבנית אם תדאג להחליפו בזמן (כל אחד בהתאם לשימושיו). אני משתמש בזה בבית ובעבודה ואין לי בעיות אבנית ב2 המכונות.
במקום להאמין לכל מה שמישהו רושם מכיוון שקרא כך בפוסט כזה או אחר, אני מציע לך לקנות ערכה לבדיקת קשיות מיים ולהיווכח לבדך אם זה עונה על הצרכים שלך, לדעת מתי להחליף את הפילטר והאם אתה צריך גם להוסיף שקית אוסקר במיכל.

לגבי תחזוקה, יש לך די הרבה טופיקים בפורום. בגדול בקפלאש פעם בשבוע/שבועיים ללא חומר ופעם בחודש עד חודשיים עם חומר ניקוי (קאפיזה ודומיו). מעבר לזה אין הרבה תחזוקה ברמה היומית.

ofirbl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה לכם על תשובותיכם. יש עשרות פוסטים בנוגע למניעת אבנית ועברתי על הרבה מהם.
לדבר אחד לא מצאתי תשובה חד משמעית - האם פילטרים סטנדרטיים של בריטה עושים את העבודה?
ראיתי שחלק מחברי הפורום החליפו את תכולת הפילטר עם רזין, האם ניתן להימנע מכך?

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #5 

עובדים ב100%. אבל כמו שאמרתי, אין טוב ממראה עיניים.
קנה לך ערכת בדיקה ותדע בעצמך עד כמה מאכך ומתי כדאי להחליפו.
אלו שהחליפו את התכולה בפילטר רזין עושים זאת משיקול כלכלי בעיקר. פילטר בריטה עולה בממוצע 20 שקל לחודש, פילטר רזין ניתן לרענון עם מלח ולכן חוסך את המחיר הזה.

ofirbl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

יש לי בתמי 4 ערכת מעקף עם סנן קו K2010 - אני מודע לזה שהוא לא יעיל כנגד אבנית אך אני תוהה האם יש משהו דומה אשר כן יעיל שאוכל לחברו בכניסת המים לתמי 4 ובכך לחסוך מקום בשיש.
אתם מכירים דבר כזה?

kohengil
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 22 פעמים

שליחה #7 

בנוגע לקשיות המים ויעילות הסינון:

במדידות אצלי בבית (במודיעין, ללא חזרות וקבוצות מדגם ומדדי טמפ מים)

מי ברז - כ 120ppm~
קנקן בריטה - 40-80ppm~
קנקן בריטה+אוסקר - 40ppm ~
מרכך מים - 0-40ppm~

ofirbl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@kohengil
·
במדידה של הבריטה + אוסקר, כמה זמן הפילטר ישב במים לפני שבדקת?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”