שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש מערכת למחשב כוללת סאב שציינתי למעלה, לאחר בדיקה מקיפה וסקירות, החלטתי שזה בדיוק מה שאני מחפש, יש לי מערכת ישנה של Microlan FC530 שעדיין עובדת מצוין! אבל בכל זאת אני רוצה משהו חדש.
עכשיו לנושא: כרגיל בישראל אין מבחר ואנשים נאלצים להזמין מול, אני רוצה לשאול מהיכן עדיף להזמין דבר כזה ששוקל הרבה, אמזון אירופה או איביי? אני חושש בגלל שזה יכול להתקלקל בדרך הרי זה מאוד כבד, אני מזמין מלא מחול אך אף פעם לא הזמנתי משהו כבד ולכן אני קצת סקפטי, למישהו יש נסיון עם הזמנת פריטים כבדים מאיביי/ אמזון, האם הם מגיעים שלמים? ואם נוצרת בעיה? תחשבו על זה, דבר כזה יעלה הון לשלוח חזרה, אשמח לעצות ממי שקנה דברים בסגנון.
תודה - אם זה לא קשור להעביר לאיפה שכן.
שוקל לקנות מערכת 2.1 Edifier S350DB
באופן כללי אני מגביל את עצמי באיביי לקניות קטנות (מבחינתי לרוב הוא כמו אתר סיני) ואני מתייחס לזה כאילו אין אחריות שם.
אתה אמנם מכוסה על ידי פייפל עד שהמוצר מגיע אליך (אבל גם זה לפתוח מחלוקת, להתחיל עם הוכחות, בלאגן, עד שתראה כסף חזרה יכול להיות חודשים), ואם המוצר מגיע תקין ורק אחר כך מתקלקל זה אתה מול המוכר ושיהיה לך בהצלחה.
יש סכום מסויים שפייפל מוכנים להחזיר לך עבור משלוח חזרה למימוש אחריות אבל אם המוצר כבד הייתי מוותר על הפרוצדורה וזה שוב מותנה בזה שהמוכר בכלל מסכים להסתכל עליך.
הנקודה היא שאם מדובר במוצר חכם (אלקטרוניקה, משהו חשמלי וכו' לעומת סתם חפץ דומם טיפש) ויש אפשרות לקנות מאמזון, כשאמזון הם המוכרים או שהמוצר FBA, הייתי מעדיף כמעט בכל סיטואציה...
אתה אמנם מכוסה על ידי פייפל עד שהמוצר מגיע אליך (אבל גם זה לפתוח מחלוקת, להתחיל עם הוכחות, בלאגן, עד שתראה כסף חזרה יכול להיות חודשים), ואם המוצר מגיע תקין ורק אחר כך מתקלקל זה אתה מול המוכר ושיהיה לך בהצלחה.
יש סכום מסויים שפייפל מוכנים להחזיר לך עבור משלוח חזרה למימוש אחריות אבל אם המוצר כבד הייתי מוותר על הפרוצדורה וזה שוב מותנה בזה שהמוכר בכלל מסכים להסתכל עליך.
הנקודה היא שאם מדובר במוצר חכם (אלקטרוניקה, משהו חשמלי וכו' לעומת סתם חפץ דומם טיפש) ויש אפשרות לקנות מאמזון, כשאמזון הם המוכרים או שהמוצר FBA, הייתי מעדיף כמעט בכל סיטואציה...
מבחינת אחריות, עדיף מאמזון, וספציפית כשהם המוכר ולא צד שלישי.
עדיפות שניה, מאמזון, מוכר צד שלישי, אבל "fulfilled by Amazon".
עדיפות שלישית, מישהו אמין מאיביי, עם משלוח דרך "Global Shipping Program" של איביי.
לדעתי בכל המקרים לעיל הם מכסים החלפה, ואולי פשוט מזכים, אם יש בעיה במשלוח או אחרי בדיקת מוצר ראשונית.
לגבי אמזון יש הרבה סיפורים בפורום. איביי, פחות נתקלתי, אבל נראה לי שגם אפשר למצוא. אבל עם איביי קשה הרבה יותר לתקשר, אז זה חסרון.
עוד אפשרות שהתחילה להיות זמינה יחסית לאחרונה: NewEgg. היו כמה דיווחים בפורום, אין לי דעה ממש.
עדיפות שלישית, מישהו אמין מאיביי, עם משלוח דרך "Global Shipping Program" של איביי.
לדעתי בכל המקרים לעיל הם מכסים החלפה, ואולי פשוט מזכים, אם יש בעיה במשלוח או אחרי בדיקת מוצר ראשונית.
לגבי אמזון יש הרבה סיפורים בפורום. איביי, פחות נתקלתי, אבל נראה לי שגם אפשר למצוא. אבל עם איביי קשה הרבה יותר לתקשר, אז זה חסרון.
עוד אפשרות שהתחילה להיות זמינה יחסית לאחרונה: NewEgg. היו כמה דיווחים בפורום, אין לי דעה ממש.
amired13 כתב:באופן כללי אני מגביל את עצמי באיביי לקניות קטנות (מבחינתי לרוב הוא כמו אתר סיני) ואני מתייחס לזה כאילו אין אחריות שם.
הנקודה היא שאם מדובר במוצר חכם (אלקטרוניקה, משהו חשמלי וכו' לעומת סתם חפץ דומם טיפש) ויש אפשרות לקנות מאמזון, כשאמזון הם המוכרים או שהמוצר FBA, הייתי מעדיף כמעט בכל סיטואציה......
jtk כתב:מבחינת אחריות, עדיף מאמזון, וספציפית כשהם המוכר ולא צד שלישי.
עוד אפשרות שהתחילה להיות זמינה יחסית לאחרונה: NewEgg. היו כמה דיווחים בפורום, אין לי דעה ממש....
תודה על המענה, כן אני מבין בזה שעדיף מאמזון שנשלח על ידו או ממוכר שמוכר דרך אמזון,
כנראה אלך על האמזון, רק חבל שזה רק מאירופה, משום מה שמתי לב שהרבה מההזמנות שלי מאמזון אירופה מגיעות "חפיף" הם לא משקיעים בשריון החבילה כמו באמזון ארהב, לא מזמן קניתי נתב והוא הגיע רק עם "שקית" עטופה וללא קרטון נוסף, עכשיו המערכת שוקלת די הרבה והם חייבים לשים עוד קרטון כדי שזה לא יתקלקל.
יש כרגע לי Microlab FC530 הרבה שנים ואני מאוד מרוצה.
פשוט אני רוצה להתחדש ברמקולים חדשים עם סאב.
·
·