שיפור ביצועים בדירת 2 קומות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אני גר בדירת שתי קומות גדולה.
כרגע תשתית הוט 2/100 דרך בזק בינלאומי.
ארכיטקטורה:
הוט-> HOTBOX שמחובר כ BRIDGE -> ראוטר TP-Link 941 משנת 2014 -> סוויצ' 8 פורטים פשוט.
יש מגדיל טווח AP בקומה השניה שמוזן קוית מהסוויצ' ומשדר WIFI.
יש נקודות RJ45 בכל הבית.

המכשירים בבית - 3 מחשבים שמחוברים קוית, טלוויזה חכמה יוטיוב מחוברת קוית, ומכשירי סלולר ניידים.
השימושים - מגלישה פשוטה, יוטיוב, אפליקציות חברתיות, ועד לסטרימינג 4K (כרגע השימוש בו נדיר).
בעתיד - צופה הגברת השימוש בסטרימינג. אין כרגע בתכנון IOT.

הבעיות:
1. איטיות בגלישה בשעות הערב, זמני תגובה ירודים של טעינת אתרים, זמני תגובה איטיים בכלל.
2. מעבר בין הקומות צריך להחליף ידנית בין ה WIFI של הראוטר לבין ה WIFI של המגדיל טווח.

אני מחפש לשפר את הביצועים. השאלות:
1. להישאר עם הוט 2/100 או לעבור להוט 5/200 או לעבור לבזק 3/100? (סיבים אין אצלנו כלל)
2. הראוטר יותקן מחדש בארון תקשורת והסוויצ' יבוטל לטובת דילוג על DEVICE שיכול להיות ומאט.
אני מעדיף משיקולי קרינה להשתמש בתדר 2.4GHZ בלבד. מחפש ראוטר עם ממשק מפורט וידידותי.
במחיר נאמר גג 500 ש"ח. ושיוכל להתחבר להוט/בזק/סיבים בעתיד.
איזה ראוטר לקחת?
איזה פתרון לתת לשתי הקומות שכולל roaming? מעדיף להימנע מ MESH בגלל העלויות.
תודה מראש לעונים.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

1. האיטיות בגלל הוט ככל הנראה. בצע בדיקת מהירות בשעות הערב, מניח שתראה נפילת מהירות רצינית.
אין באמת הרבה מה לעשות. תנסה לעבור לבזק, סיכוי סביר שיהיה שיפור מהותי.

2. כדי להתגבר על המעבר בין רשתות הWIFI - אתה צריך ששם הרשת, הסיסמא וסוג האבטחה יהיו זהים לגמרי בAP ובראוטר. במצב כזה אתה תראה רשת אחת במכשיר הנייד, והוא ידלג לבד בין הAP לראוטר - המעבר לא חלק כמו MESH, אבל עובד מצויין.
הסוויטץ' לא מאט אותך, הוא לא הבעיה לדעתי. בנוסף אתה צריך 5 חיבורים קווים(3 מחשבים, טלווזיה וAP), אין ראוטר בתקציב סביר שנותן 5 פורטים. ולכן תישאר עם הסוויטץ'.

המלצה לראוטר-
תציץ במבצעים מאמזון שעולים באתר. יש לפעמים דילים מצויינים לראוטרים מהחברות המובילות.
שיקול קרינה - מבלי להיכנס לויכוח האם קרינה היא מסוכנת או לא(אבל בהספקים האלה היא בטח שלא), אין הבדל מהותי בין 2.4G ל5G, לטוב ולרע.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@Bass66
·

1. הגיוני באמת שזה בגלל עומס על תשתית הוט כמו ש-ariel אמר אבל אי אפשר להגיד מהמידע שסיפקת.
תעשה בדיקת מהירות בחיבור ישיר להוטבוקס של מכשיר בודד ללא כל שימוש אחר באינטרנט. אם גם בבדיקה כזאת אתה רואה איטיות אז כנראה הבעיה בתשתית של הוט. בתיאוריה אפשר לדבר עם התמיכה שלהם, מהניסיון של אחרים זה די חסר סיכוי וכנראה ביזבוז זמן.
אם בבדיקת מהירות מול ההוטבוקס הכל תקין, תמשיך לאט לאט לבודד את התקלה (חיבור ישיר לראוטר ושמחובר להוטבוקס וכו').

2. בהנחה שראוטר בודד לא נותן כיסוי מספק של השטח, אתה צריך פתרון שתומך ב-roaming שזה בעיקר פתרונות mesh אבל לא רק (לדוגמא פתורונות של ubiquiti או קושחות צד שלישי תמוכים ב-roaming מצוין אבל לא מתויגים כ-mesh). אם יש לך מספיק ידע טכני, אם אני לא טועה ה-941 נתמך ע"י קושחות צד שלישי כגון openwrt ואם יהיה לך עוד ראוטר שגם מריץ אפשר להפעיל roaming ביניהם.

ממה שאני מכיר לא תמצא פתרון של מספר APs עם roaming בתקציב שציינת (גג 500 ש"יח). מה גם שההתקדמות העיקרית בראוטרים החדשים הינה בתדר 5Ghz שאתה בכלל לא רוצה להשתמש בו (ראה המשך לגבי טיעונים יותר עניינים בנושא). לכן לדעתי פשוט תנסה למשוך עוד עם הציוד שכבר יש לך ותחסוך עד שתוכל להרשות לעצמך פתרון שתומך ב-roaming.

עוד משהו לקחת בחשבון, זה אם אתה עובר לבזק בעקבות סעיף 1 אז אתה צריך מודם/ראוטר לתשתית בזק. אפשר לקחת בהשכרה מבזק/ספק אבל הרבה פעמים יותר משתלם לקנות פרטי (בהנחה שתשאר בבזק מספיק זמן ותשתית בזק לא תשודרג). יש מודם/ראוטרים זולים אך מצוינים לשימוש כמודם בלבד או מודם/ראוטר יותר עדכני ולכן יותר מתאים לשימוש כמודם + ראוטר. במקרה שלך, הייתי ממליץ להוציא כמה שפחות על ציוד שאינו תומך ב-roaming ולכן או שתיקח ציוד בהשכרה מבזק/ספק או שתקנה משהו כמה שיותר זול (נגיד ה-9970).

לגבי 2.4Ghz מול 5Ghz:
הקרינה זה בעיקר לפי העוצמה של השידור ויש גם התנהגות קצת שונה בין 2.4 ל-5 (כרגיל ה-5 פחות חודר "דרך" מכשולים מה-2.4). יש יותר מידי פרמטרים ואי אפשר להגיד באיזה תהיה לך קרינה יותר גבוה (בהחלט יוכל להיות שבמכשירים מסוימים דווקא ב-5Ghz יש פחות קרינה). מה שבטוח שאתה חשוף למקורות יותר חזקים של קרינה (כמו השמש, רשתות סלולריות וכו').
בהנחה שבשלב מסוים אתה קונה ציוד שתומך גם ב-2.4 וגם ב-5, הייתי פשוט בודק איזה עובד אצלך יותר טוב ואם חשוב לך מכבה את השני (אצלי לדוגמא כיביתי את ה-2.4 ואצל ההורים שלי את ה-5).
גם מבחינת קרינה וגם מבחינת ביצועים, חושב לחבר את כל ה-APs קווית (מה שנקרא wired backhaul). אם וכאשר אתה משדרג את הציוד שלך תוודא שהוא יתמוך בזה.

בנוסף כמו שכבר צוין מעלי, "הסוויצ' יבוטל לטובת דילוג על DEVICE שיכול להיות ומאט" זה שיקול מוטעה. כמעט תמיד הפרדת תפקידים בין ציודים מעלה את הביצועים כי כל ציוד יעשה רק את מה שהוא טוב בו.
האידיאל הוא מודם/הוטבוקס => ראוטר "נטו" (ללא אלחוטי וללא סוויץ) => סוויץ => AP אחד או יותר שתומכים ב-roaming. כנראה שפיתרון כזה הוא גם מעבר לתקציב שלך וגם overkill רציני לצרכים שלך. עדיין אם יש לך סוייץ אל תפחד להשתמש בו, להפך.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

Bass66 כתב:2. מעבר בין הקומות צריך להחליף ידנית בין ה WIFI של הראוטר לבין ה WIFI של המגדיל טווח.
...
תתקין על המכשירים הניידים שלך את אפליקציית Swifi ולא תצטרך להחליף ידנית. במקרה זה תוודא שה-SSID של הרשת בשתי הקומות דווקא יהיו שונים. תוודא גם שאתה משתמש בערוץ WiFi שונה בשתי הרשתות.

לגבי האיטיות - כפי שהציעו לך, תתחיל בלבדוק את התשתית שמגיעה אליך לראוטר הראשי.

ולטובת טרמינולוגיה נכונה - בקומה השנייה אין לך מגדיל טווח (וטוב שכך, כי מגדיל טווח חותך את רוחב הסרט פי 2) - יש לך נקודת גישה AP (המחוברת קווית).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

תודה לכם:
ariel-ro
eran405
איינשטיין

אז ככה:
המהירות שאני מקבל מהוט ב speedtest בשעה 21:00 לערך היא:
ping 10ms, download 94Mbps, upload1.88Mbps. איך זה נחשב?
מעבר לבזק אני מאמין ישפר בעיקר ב upload, אבל אני מאמין שיעלה הרבה יותר מהטריפל של הוט.
אבצע בדיקה עם לפטופ ישר על ההוטבוקס לראות מה אני מקבל שם.

לגבי הסוויצ' - הוא אמנם הכי פשוט שיש עלה איזה 80 שקל, אבל שיכנעתם אותי - אשאיר אותו.
בין הראוטר לסוויצ' יש כבל CAT5 באורך 10 מטר. זה משנה אם הם לא אחד ליד השני?

המהירות wireless שאני מקבל גם מהראוטר וגם מה AP במרחק סביר היא כ 144Mbps.
מהוט אני מקבל הורדהב בקצב 94Mbps שהוא נמוך יותר מבחינת צוואר בקבוק, אז אני מניח שאין יתרון בהאצת ה wireless. אני צודק? אלא אם החלפה לראוטר מודרני עדיפה בכל מקרה - אעדיף להחליף מאשר לעסוק בצריבת firmware וכו'.
אגב קרינה - למיטב ידיעתי ככל שהתדר גבוה יותר עוצמת השידור גבוהה יותר אך למרחק קצר יותר. זה נכון?

לגבי ה roaming - אני עושה טסטים כרגע עם התוכנת SWIFI שאיינשטיין הציע.
הוגדרו 2 SSID שונים, על ערוצים נפרדים. המעבר בתוכנה מאחד לשני לא מיידי - לוקח קצת זמן - אמשיך לעקוב.

אם לשים את האצבע על הצוואר בקבוק בחווית הגלישה - זה הקצב טעינת אתרים שהוא איטי לטעמי ובמיוחד בערב
(אולי בגלל הוט), וה roaming שאני מנסה לשפר אותו עם ה SWIFI.

המון תודה לכם ואשמח לעצות נוספות

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

Bass66 כתב: המהירות שאני מקבל מהוט ב speedtest בשעה 21:00 לערך היא:
ping 10ms, download 94Mbps, upload1.88Mbps. איך זה נחשב?
מעבר לבזק אני מאמין ישפר בעיקר ב upload, אבל אני מאמין שיעלה הרבה יותר מהטריפל של הוט.
...
זה תקין לגמרי ומראה שהתשתית שלך בסדר. אם אתה מעוניין באפלוד מוגדל תפנה להוט (מניסיוני עדיף ישר לתלונות הציבור) ותקבל הצעה טובה לטריפל הכולל 200/5. בהנחה שאין אצלך סיבים של פרטנר/סלקום וכו' זה האפלוד המקסימלי שתוכל לקבל כלקוח פרטי.

אם יש איטיות בגלישה כמו שאתה מתאר בתקווה תהיה מסוגל "למדוד" אותה בדרך כלשהי. תנסה לדוגמא ping לכתובות "יודעות". הייתי ממליץ כתובות כגון 8.8.8.8 ו-1.1.1.1 (ה-DNSים של גוגל ו-cloudfare; בחבילה של 200/5 עם הוטנט אני מקבל כ-60ms לשניהם עכשיו בשעות הצהריים).
תשווה בין מתי שיש איטיות ושעות שהכל תקין ותראה אם אתה רואה הבדל משמעותי. בנוסף מומלץ להשתמש ב-WinMTR ככה שאתה מקבל גם את הפינגים לכל התחנות בדרך ואפשר בתקווה לראות איפה הבעיה. אם אתה צריך עזרה תשתף פה תוצאה של WinMTR במצב התקין והלא תקין.

בנוסף תוודא שזה לא בגלל "עומס" על האינטרנט מהצד שלך: תנתק את כל המכשירים חוץ מאחד בחיבור קווי (לדוגמא ע"י חיבור ישירות להוטבוקס שגם יכול לבודד תקלה בראוטר) ותוודא שאין תוכנות אחרות במחשב שיכולות לטחון את האינטרנט, במיוחד דברים כמו טורנטים.
Bass66 כתב: בין הראוטר לסוויצ' יש כבל CAT5 באורך 10 מטר. זה משנה אם הם לא אחד ליד השני?
...
לא. כבל CAT5 טוב לפחות ל-100 מטר.
Bass66 כתב: המהירות wireless שאני מקבל גם מהראוטר וגם מה AP במרחק סביר היא כ 144Mbps.
מהוט אני מקבל הורדהב בקצב 94Mbps שהוא נמוך יותר מבחינת צוואר בקבוק, אז אני מניח שאין יתרון בהאצת ה wireless. אני צודק? אלא אם החלפה לראוטר מודרני עדיפה בכל מקרה - אעדיף להחליף מאשר לעסוק בצריבת firmware וכו'.
...
תלוי מאד בצרכים. לדוגמא אם אתה מעביר מידע ברשת הפנימית אז אין בכלל קשר למהירות של האינטרנט ולפחות בקצבים כאלה צוואר הבקבוק תמיד יהיה הרשת.

דרך אגב, איך הגעת למספר הזה (144Mbps)? אל תאמין למספר שאתה רואה בנתוני הסינכרון של הרשת וכאלה. אפשר לבדוק את הקצב האמיתי של הרשת המקומית בעזרת תוכנות כגון iperf3 בין שני מחשבים (אחד מריץ iperf3 -s והשני מריץ iperf3 -c 192.168.1.17 -R אם ובלי ה-"-R").
בין מחשבים מחוברים קווית אתה אמור לקבל 1 גיגה (920-950 בתוצאה של iperf). המהירות האלחוטית אמורה להיות הרבה יותר נמוכה, ולכן מדידה בין מחשב מחובר אלחוטית לאחד מחובר קווית תספק את מהירות החיבור האלחוטי.
Bass66 כתב: אגב קרינה - למיטב ידיעתי ככל שהתדר גבוה יותר עוצמת השידור גבוהה יותר אך למרחק קצר יותר. זה נכון?
...
יש תדר ויש עוצמת שידור, שני דברים בלתי תלויים. לפחות לי אין ידע איזה עוצמות מקובלות בראוטרים ביתיים בכל אחד מהתדרים (אני מנחש שזה לפי תקנים שמגבילים את עוצמת השידור ורב הראוטר יגיעו או יוכלו להגיע למגבלה בתקן).
בחלק מהראוטרים יש אופציה לשנות את עוצמת השידור (פר תדר כמובן). אצלי לדוגמא, אני מקבל ביצועים יותר טובים מה-5Ghz כשאני מקטין את עוצמת השידור שלו. לפעמים יש גם אופציה לשנות את העוצמת השידור במכשיר הקצה (לדוגמא בלפטופ שמריץ windows תחפש בהגדרות advanced של הכרטיס רשת האלחוטי).

בכל מקרה הקרינה שבתכלס אתה מקבל תלויה ביותר מידי גורמים כמו עוצמת השידור של הראוטר הספציפי שיש אצלך ומכשיר הקצה אבל גם תנאי השטח, המכשולים, הקירות וכו'. בנוסף כמו שאמרתי קודם, לדעתי אתה חשוף לקרינה הרבה יותר גבוה ממקורות אחרים.
Bass66 כתב: לגבי ה roaming - אני עושה טסטים כרגע עם התוכנת SWIFI שאיינשטיין הציע.
הוגדרו 2 SSID שונים, על ערוצים נפרדים. המעבר בתוכנה מאחד לשני לא מיידי - לוקח קצת זמן - אמשיך לעקוב.
...
אני מקווה שברור ש-SWIFI זה לא roaming אלא פתרון "זול" למי שאין roaming. כמובן אם זה מספק אותך מצוין, אבל ב-raoming שעובד טוב זה לא מתנהג ככה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”