שידרוג מערכת 2.1 -סאב או רמקולים רצפתיים או מדפיים או אולי סאונדבר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
we78 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
יש ברשותי מגבר Yamaha RX-V465 אליו מחוברים 3 רמקולים ישנים Phillips FB975.
מדובר על 2 רמקולים וסנטר.
המערכת נמצאת בסלון במרחק של כ3 מטר מהספה.

אני מעוניין לשדרג את חווית הצפיה בכמה שפחות השקעה (עד 2000 שח). לא מתכנן לשרג למערכת 5.1 בעתיד הנראה לעין.
ככלל מעדיף כמה שפחות "רכיבים" במערכת וכמה שפחות חוטים (אז נניח אם רמקולים רצפתיים מספיקים מבחינת באס אז מעדיף אותם ולא לקנות גם סאב).

ההתלבטות היא:
1. להוסיף סאב למערכת הזו
2. לקנות 2 רמקולים רצפתיים ביד 2 בתקציב הנ"ל
* אופציות רלוונטיות - האם המגבר יסחוב אותם?:
- Wharfedale Pacific Pi-30
- POLK AUDIO דגם TSX-330
- e370 jamo
- jamo e680
- Mission M74
- Wharfedale Diamond 9.5
- Wharfedale valdus-400
3. לחפש רמקולים מדפיים איכותיים בתקציב הזה (גם יד2) - מדפיים תופסים פחות מקום שזה פלוס מבחינתי. השאלה אם צריכים סאב?
- Quad 11L2
- Monitor Audio Bronze 2
- cabasse antigua mt31
4. סאונדבר? נגיד LGSK10 (סביבות 3000 שח)

מה יתן חוויה טובה יותר? האם עם רמקולים מדפיים גם צריף סאב כדי להנות מסרטים?
תודה

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

@we78

1. אלא אם כן אתה הולך להשקיע סכום לא מבוטל על זוג רצפתיים, נניח 10,000 שקל או 5,000 ביד שניה, אתה צריך סאב. שום רצפתי ב-2,000 ש״ח לא יתן לך משהו שמתקרב לביצועים של סאב אמיתי באותו מחיר מיד שניה, SVS או קליפש לדוגמא.

2. ימאהה 4XX הוא סה״כ מגבר טוב, אבל מדובר כאן ברסיבר ברמת כניסה שלפי החישוב שלי יצא לפני 10 שנים אז יכול להיות שלא נשארו לו הרבה כוחות סוס מתחת למנוע. עדיין, הוא אמור להניע זוג רצפתיים בלי שום בעיה.

3. מדפיים איכותיים בתקציב הזה זו גם אופציה, אבל אם ברצפתיים הסאב הוא חובה, אז כמובן שגם במדפיים.

4. סאונדבר זה פתרון של שגר ושכח, לא תקבל ממנו תוצאות טובות ואיכות.

2,000 ש״ח הוא תקציב קצת לא ריאלי לשדרוג שאתה מחפש, אני חושב שאתה צריך להרים אותו לאיזור 4,000 ולקנות זוג מדפיים טובים וסאב יד שניה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”