בעיה בחיבור VGA של שרפ SA1E למחשב - מסך מרצד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
lidor11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי טלויזית 42 אינץ LCD של SHARP דגם SA1E
בחיבור למחשב עם ברטיס GFORCE 6600GT עם כבל VGA דרך חיבור DVI וגם דרך VGA יש בעייה בתצוגה בטלויזיה המסך מרצד ממש כאילו יש מכשיר חשמלי לידו (אין שום מכשיר, וזה קורה רק בחיבור למחשב ולא בשידורים אחרים)
שיחקתי ברזולוציות וזה נמצא ב 60 HERZ ככה שאין לי מושג מה יכולה להיות הבעיה,
אגב ניסיתי לחבר גם מחשב נייד ואותה הבעיה הייתה קיימת
והעברתי את החיבור לטלויזיה BRAVIA של סוני LCD 32 שהייתה לי קודם ואין שום בעיה שם.

בחנות אומרים לי שאני צריך לחבר דרך כבל DVI, נראה לי תמוהה שטלויזיה באיכות הזו לא תעבוד טוב עם כבל VGA (אחרת למה יש יציאת VGA??)

אם יש מישהו שיודע מה יכולה להיות הבעיה , נראה לי שלא תהיה לי ברירה אלא לבטל את העיסקה

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

לא צריכה להיות בעיה בחיבור ב VGA , מה הרזולוציה במחשב?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

lidor11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ניסיתי את כל הרזולוציות מהנמוכה ביותר כמו 800X600 ועד לרזולוציות שהטלויזיה רשמה שאין SIGNAL, ובכל אופן בכל אחת מאלו שכן רואים תמונה התמונה מרצדת
בתחילה ממש בחיבור הראשון היא לא ריצדה אבל התמונה הייתה מטושטשת, היה ממש קשה לקרוא טקסט רגיל כמו שמות איקונים בשולחן עבודה או כל טקסט אחר בגודל רגיל, משהו שמזכיר אולי חיבור לטלויזיה רגילה לא LCD
ואחרי זמן מסויים הטשטוש נעלם והתמונה פשוט מרצדת במקום.

קיצר אתה אומר זה כנראה פגם בטלויזיה?
פשוט לא מתחשק לי לקנות כבלים של DVI יקרים וסתם להשקיע כשבסוף זה לא יפתור לי את הבעיה

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

זה לא נראה כמו פגם בטלויזיה
כמה ה refresh rate בהגדרות של הכרטיס מסך?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

גם לי יש בעיה עם חיבור של SA1 למחשב וGA8E למחשב שאני מחבר ביציאת DVI מהכרטיס מסך לחיבור VGA לטלויזיה כלום לא פועל.
וכשאני מחבר יציאת אנלוגית (רגילה) מהכרטיס מסך לטלויזיה בחיבור VGA זה עושה רק רעש מישהו יכול להסביר לי איך מחברים ואיזה כאבלים צריך? אם אפשר אולי תמונה של הכבלים או קישור שאני יראה ככה אני יותר יבין.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

תנסה לתת סיגנל בדיוק לפי הרזולוציה הטיבעית של המסך ותעלה את קצב הרענון של התמונה
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ניסיתי לכוון את המסך בכל הרזולוציות שיש
אתם אומרים שטכנאי של שארפ (ראלקו) ידע לחבר את המחשב?
כי היו פה שניים או שלושה והם היו נראים ממש לא חכמים!

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

לא יודעת לגבי הטכנאים של רלקו, אבל אצלי נכנסים רק טכנאים חתיכים הביתה:)

אולי יהיה לטכנאים כאבל DVI לצורך הבדיקה.

אבל אם הם טיפשים תשחק אותה ראש קטן ואם הTV באחריות עדיין...
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

הטלויזיה עדיין באחריות, אבל אני לא חושב שיש לה בעיה, אולי אני לא יודע לחבר טוב או הכבלים לא טובים, למרות שהכבלים האלה הגיעו עם הטלויזיה ואמרו לי שהם צריכים להתחבר למחשב, אולי מישהו יוכל לתת לי תמונה של הכבלים שצריך כדי לחבר את המחשב לטלויזיה ואז אני יראה אם יש לי את אותם כבלים אולי אני מתבלבל.

lidor11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תשמעו חברים לא ייתכן שיש בעיה בכבל VGA רגיל מכיוון שיש לי טלוזיה LCD 32 של סוני שאני פשוט מעביר אליה את החיבור והכל עובד, ואגב גם חיברתי מחשב נייד ואותה הבעיה קיימת.
לגבי refresh rate בכרטיס מסך, אני לא בטוח שאני מבין אותך נכון DROREN אבל כשאני פותח "אפשרויות תצוגה" יש לי שני תמונות של מסכים ממוספרים - 1,2 כשיש אפשרות לשנות רזולוציה וקצב רענון לכל אחד בנפרד וזה מה שעשיתי שיחקתי אם כל האפשרויות כולל להוריד גם את המסך של המחשב ל 60 הרץ וגם את הטלויזיה, כשאני מעלה בטלויזיה מעל 60 היא מאבדת בכלל את הסיגנל ואין כל תמונה.
בכל אופן כל עוד יש תמונה יש ריצוד
לפי מה שאני רואה מתגובות של אחרים פה אני מתחיל לחשוש שזו בעיה בכל הסדרה של הדגם.

bigbig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

לי יש את השארפ GA9 והדרך היחידה שהצלחתי לראות תצוגת מחשב בצורה נורמלית היא דרך יציאת הDVI במחשב לכניסת הHDMI.
הרזולוציה היחידה שהצלחתי להציג היא 1280X720 כלומר 720P. הבעיה היחידה היא שהמסך קצת גולש כלומר הDESKTOP גולש מחוץ לגבולות המסך.

לגבי ראלקו, הם פשוט לא מבינים כלום בנושא HTPC, דיברתי בערך אם כל אדם אפשרי בחברה כולל הטכנאי "המומחה" לחיבורי ומחשב ואף אחד לא ידע לתת לי תשובה :(

אני חושב שהמסך פשוט לא יודע לעבוד ביציאה הדיגיטלית ברזולוציה הטבעית שלו.
בחיבור VGA הצלחתי להגדיר את הרזולוציה הטבעית של המסך אך ראו פשוט רע... המסך ריצד והיה ממש לא חד לכן כיום אני מחובר ביציאה הדיגיטלית ומקרין רזולוציה של 720P.

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ואיי איזה באסה לא חשבתי שאם אני יקנה מסך בלי NR תיהיה כזאת בעיה רצינית
יש לי SA1, BV8, GA8E לשלושתם אין NR אני חושב שהלך עלי חה חה חה

dan101
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

היה לי גם בעיה כזאת ב32SA1E של SHARP חיברתי דרך היציאה הרגילה בכבל VGA והיו ריצודים וגלים אז קראתי קצת באתר והרחקתי את הכבלים השונים אחד מהשני (של החשמל, של הממיר לטלוויזיה ושל המחשב לטללויזיה) וראו טוב. אין לי מושג מה מפריע למה בכל מקרה הרחקתי את כל הכבלים אחד מהשני. הצלחתי גם להגיע לרזוצליה של 1280X768 ככה (זה נורא אם אני מציג סרט 720P ככה?)
ד"א אני חייב לציין שיש פה באתר ובפורום תשובות לכמעט כל בעיה שניתקלתי. באמת אחלה אתר! תודה.

driller
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה #14 

הייתי עם המחשב הנייד שלי בחנות, וחיברתי גם את SA1 וגם GE8 דרך VGA - התמונה הייתה בובה. בלי ריצודים ובלי בעיות.
דבר אחד שאותי כדאי שתשים לב זה הגדרת הרזולוציה. המסכים האלה תומכים רק ברזולוציה של 1024X768 בחיבור מהמחשב. כל רזולוציה אחרת כנראה תעשה בעיות.

lidor11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

הגיעו אלי מהיבואן ואחרי בדיקה קצרה מאוד הוא כבר רצה לקחת אותה לתיקון, כמובן שסירבתי כי מדובר בטלויזיה בת יומיים
שלחו לי טלויזיה חדשה מהחנות וצר לי לדווח שלמרות שחיברתי גם עם כבל HDMI דרך ה DVI במחשב וגם עם VGA עדיין התוצאות היו ממש רעות, אומנם לא היה ריצוד של המסך אבל הפונטים היו נוראיים, מטושטשים עד כדי כך שקשה לקרוא, ואני מדבר על הסטנדרט כמו בחלון display properties בקיצור ביטלתי את העיסקה..

בנתיים כמעט בטוח שאני סוגר על TOSHIBA 42A3000 שראיתי ב BIGBOX ובדקתי עם מחשב נייד וגם קיבלתי הסבר מפורט שיש הרבה דגמים שלא עובדים טוב עם מחשב בקיצור ממליץ לבדוק בעין חיבור למחשב במקום לקבל הסברים דבילים מהמתקינים של החנות שאומרים לי שב 42 אינץ לא צריך לצפות לראות טוב כמו ב 32 BRAVIA שהייתה לי.

docjackly
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

SA1E לא תומך ברזולוציה של יותר מ1024x768 בחיבור מחשב

שליחה #16 

טוב.. אז רכשתי 37SA1E מרלקו (סיפקו לוואלה ביי) במחיר טוב מתוך מטרה לחברה לHTPC שלי.

כמובן שבשום מקום באתר שלהם לא מצויין שהרזולוציה המקס מול מחשב היא 1024 על 768 וזאת בדיוק הסיבה שהיא חוזרת היום לחנות... חבל, כי האיכות בחיבור לממיר כבלים וDVD היתה מעולה (אם לא הייתי צריך להתחבר למחשב הייתי משאיר את הטלויזיה הזאת).

אגב, במהלך השיחות עם הטכנאים של החברה (וביחוד עם "מומחה החיבור למחשב") נאמר לי שלאחר שהם ביצעו בדיקות רבות הם גילו שיש בעיה לחבר את חלק מהטלויזיות עם חיבור HDMI למחשב.. מסתבר שהן פשוט לא תומכות באפשרות. הטכנאי הפנה אותי לקרוא בחוברת של המכשיר שיש שם הערה שהמכשיר אינו תומך בחיבור PC דרך HDMI... הדרך היחידה להתחבר למחשב (לדבריו) בצורה תקינה היא באמצעות כבל RGB.

מוזר...

בקיצור, עד כמה שחבל (מכיוון שאני באמת מרוצה מהאיכות של התמונה) אני מציע לכם להתרחק מסדרת הSA1 של שארפ אם המטרה שלכם היא להתחבר למחשב ולעבוד ברזולוציה הגבוהה מ1024 על 768.

אם מישהו רוצה פרטים נוספים, מוזמן לכתוב לי

docjackly@וואלה

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”