טלוויזיית OLED C8 תקולה

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
TheAnswerIs42 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
אני רוצה לשתף אתכם בחווית שירות הלקוחות שקיבלתי מקבוצת ח.י. בימים האחרונים. אני מדגיש שהנושא עדיין בטיפול ואני מאמין שבסוף הוא ייפתר, אבל כרגע אני מרגיש ממש מתוסכל מהסיפור הזה ואני מרגיש צורך לשתף אותו.

לפני כ- 3 חודשים קניתי את ה- LG OLED 55C8. בהתחלה הכל היה טוב, אני לא צריך לספר לכם איזו טלוויזיה מדהימה זו, הכל נראה טוב, סרטים, סדרות, משחקים (PS4), פשוט פנטסטי, היה תענוג לשבת ולצפות בה.
עם הזמן, התחלתי לשים לב לתופעה מוזרה שהפריעה לי בעיקר בסצנות חשוכות: צד אחד של המסך היה מואר יותר מהצד השני בצורה שלא נראית טבעית. ככל שעבר הזמן התחלתי לשים לב לזה יותר ויותר, עד שעשיתי חיפוש בגוגל וגיליתי שמדובר בתופעת ה- Banding או בעיה ב- Gray Uniformity.
מובן שכשהבנתי שזו הבעיה יצרתי קשר עם החנות שקניתי בה את הטלוויזיה והם מיד אמרו לי שזו בעיה מוכרת בחלק מהטלוויזיות, שהם ייצרו קשר עם ח.י. והם ידאגו להחליף את הטלוויזיה. אכן כעבור מספר ימים יצר איתי קשר נציג של ח.י. כדי לתאם הגעה של טכנאי. הנציג ביקש ממני שאצלם לו את התופעה ואשלח לו וכשהטכנאי יגיע הוא כבר יביא איתו טלוויזיה חלופית ויחליף לאחר שיאשר את קיום התופעה.
אתמול הגיע הטכנאי. כשהוא הגיע העלתי סרטון מיוטיוב שמכיל תמונות בדיקה של רמות שונות של אפור בטלוויזיה. צירפתי תמונות להמחשה שבהן רואים בבירור שהטלוויזיה לא תקינה, אתם יכולים לראות אותן בסוף הפוסט (2 תמונות עם רמות שונות של אפור).
אחרי כמה שניות הטכנאי אומר לי: "תראה, ככה זה במסכים האלה, הם לא יכולים להיות אחידים לגמרי, זה תקין, אין לך תקלה". וזהו. אני מבין שאין מסכים מושלמים ולא תהיה אחידות של 100%, אבל כמו שאתם יכולים לראות אצלי המצב קיצוני, וזו תופעה שאני ממש מבחין בה בזמן שאני צופה בטלוויזיה. אבל הטכנאי התעקש שאין תקלה ושהטלוויזיה תקינה ושאין מה לעשות עם זה. אחרי שהמשכתי להתעקש הוא פתאום אומר לי "תשמע, תמונה סטטית זה לא מייצג, במהלך שידור רגיל אתה לא תראה את זה". אז הראיתי לו שידור (סדרה בנטפליקס) וזה אכן היה מאוד בולט, אבל הוא המשיך להתעקש ועוד התחיל להסביר לי ש"בכל מסך שתראה התופעה קיימת, ככה זה". כמובן שזה לא נכון, ברוב המסכים רמת חוסר האחידות היא באמת לא מובחנת, ואני יודע את זה מניסיון (אצל אנשים אחרים שראיתי אצלם את הטלוויזיה ובעקבותם קניתי גם אני, שאין להם את התופעה הזו).
לבסוף, כאילו שעד עכשיו לא הייתי מספיק עצבני מהתשובות שלו, ותוך זלזול מוחלט באינטיליגנציה שלי, הוא הסביר לי "זה בגלל שהחשכת את החדר (סגרתי את החלונות כדי לדמות צפייה בסרט), אם תפתח את החלונות לא תראה את התופעה". מה זו התשובה הזו?? ברור שאני מחשיך את החדר כשאני רואה סרט, ככה נהוג לראות סרטים! פעם אחרונה שבדקתי אנשים לא הולכים לקולנוע עם פרוז'קטור כדי לא לראות את הפגמים בהקרנה..
זה לא עזר, הוא המשיך להתעקש שהטלוויזיה תקינה, אפילו התקשר למנהל שלו ודיבר איתו וגם המנהל אמר שככה זה וזה תקין, ואז הוא הלך.
מעולם לא הרגשתי כזה זלזול מוחלט בלקוח. קניתי טלוויזיה יקרה מאוד, לא קומקום ב- 50 ש"ח. איך יכול להיות שאני מקבל יחס כזה? זה ברור שהמוצר תקול, איך הוא מתעקש שהמצב הזה תקין? למה אני צריך לבזבז זמן וימי עבודה על הסיפור הזה? עכשיו שוב אצטרך להיעדר מהעבודה כדי שיבואו להחליף לי את הטלוויזיה? פשוט מתסכל..
בכלל עוד לא ציינתי את העובדה שאני קבעתי את הטכנאי לשעות הבוקר (9 עד 13), אבל יום לפני, אחרי הצהריים קיבלתי סמס שמזכיר לי שקבעתי טכנאי למחר בשעות אחר הצהריים (13-17). כמובן שכבר היה מאוחר מדי לשנות משהו. ושכשהטכנאי היה בדרך הוא התקשר להגיד שהוא מגיע עוד חצי שעה גג, אבל הגיע אחרי שעה. ושכשדיברתי איתו בטלפון אמרתי לו לרשום בוויז כתובת אחרת ממה ממה שרשום בהזמנה (כי הוויז לא מביא למקום הנכון), הוא אמר שבסדר, אבל כשהגיע ביליתי 10 דקות בניסיון להדריך אותו איך להגיע כי הוא לא רשם את הכתובת שביקשתי ממנו.. אני יודע שהכל דברים קטנים, אבל הם כולם מצביעים על היחס המזלזל של הטכנאי.
בסך הכל חוויית שירות הלקוחות שלי מהם, נכון לעכשיו, היא מבזה ברמה שמעולם לא נתקלתי בה עד היום. כמובן שיצרתי איתם שוב קשר אבל עדיין לא קיבלתי מענה..

זהו. מתנצל על החפירה אבל הייתי חייב לפרוק את התסכול מכל הסיפור הזה. ממש לא משהו שציפיתי מחברה שמוכרת מוצרי פרימיום.. מקווה שאחרים לא ייתקלו בדברים האלה..
5% Gray
 5% Gray
10% Gray
 10% Gray

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

מצער לשמוע. באמת נשמע כמו חווית שירות גרועה ומנסיון אישי שלי איתם זה לא ממש מתאים להם.
נראה על פניו שהפאנל אכן תקול. אם אחרי כל התקופה הזו (של כ- 3 חודשים) הוא עדיין לא התייצב והפך להיות אחיד יותר המצב הלאה לא יילך וישתפר. נסה להפעיל ידנית את מנגנון רענון פאנל ה- OLED (לא זוכר את השם המדויק אבל זה נמצא בתפריט משתמש) משהו כמו פעמיים. אם זה נשאר אותו הדבר אז אין לך מה לעשות חוץ מלהתעקש על החלפה מול השירות שלהם. זו תופעה לא טבעית ומקובלת לחלוטין במסך הזה! יש באמת חריגות ובעיות של אחידות ב- OLED ופאנלים לא מושלמים, אבל לא ברמה כמו שנראה אצלך, אפילו לא קרוב לזה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@jacko-il
· שכחתי לציין שהרצתי את ה pixel refresher, זה לא שיפר את המצב.

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 813
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #4 

@TheAnswerIs42
·
המסקנות שלי הן שכאשר יש תקלות ברורות וחד משמעיות וצריך להחליף מסך הם עושים זאת (מתוקף האחריות).
כשיש דברים "גבוליים" כמו המקרה המתואר פה, אז התשובות והשירות שלהם לא שונים מאלקטרוניקס פרו הידועים לשמצה.
אם תתעקש איתם הם בסוף יתרצו (ככל הנראה...)

CoreOxide
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

sagico כתב:@TheAnswerIs42
·
המסקנות שלי הן שכאשר יש תקלות ברורות וחד משמעיות וצריך להחליף מסך הם עושים זאת (מתוקף האחריות).
כשיש דברים "גבוליים" כמו המקרה המתואר פה, אז התשובות והשירות שלהם לא שונים מאלקטרוניקס פרו הידועים לשמצה.
אם תתעקש איתם הם בסוף יתרצו (ככל הנראה...)
...
זה נראה לך גבולי?
יש לך שם סקאלה של 50 גוונים של אפור בכל תמונה!

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

בגלל זה יש מרכאות על המילה גבולי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

ייתכן.
הנסיון שלי איתם, כמו גם כמה חברים, הוא שונה וחיובי יותר.
אני רוצה להאמין שמדובר אולי במקרה בו נפלת בין הכסאות של נציגת שירות פחות מבינה (או חדשה אולי) לבין "טכנאי" שכנראה לא מבין את ההבדל בין בעיות אחידות סבירות/תקינות לבין מקרה בו הלקוח פשוט נפל על פאנל תקול או לפחות פאנל שחורג מהמסגרת הזו של "מהו גבול הסביר עבור פאנל OLED".

אם רכשת את המסך דרך חנות מתמחה - זה בדיוק המקום להפעיל אותם שיעבדו בשבילך. עליהם לדבר עם איש הקשר שלהם (או הסוכן) כדי ללחוץ ולהסביר שזה לחלוטין לא מצב תקין ולדאוג לך להחלפת מסך. במידה ולא, פשוט פנה שוב למוקד (ושוב אם יש צורך) והפעל לחצים בעצמך. בצורה הכי אדיבה ומכבדת, בקש לדבר עם נציג אחר או עם מי שמעליו ומעליו עם צריך. אני חוזר שוב, זה לא מצב תקין וזה לא מצב סביר ו/או שכיח למסך הזה (או בכלל למסך OLED כלשהו מהשנים האחרונות).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

mogda
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

איך אני עושה את הבדיקה שעשית?...איך קוראים לסרטון?

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #9 

וואהו איזה חוסר אחידות 8O

תתעקש ותעמוד על שלך ותדרוש החלפה של המסך. לחלוטין לא תקין.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #10 

וואו, זה נראה גרוע !!
מקווה שיחליפו לך מסך, אותי זה היה משגע

**לא הייתי מאשים את היבואן - במקרה הזה נראה לי טעות טכנאי

Bar18
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

ממש מבאס לשמוע את זה בדיוק השבוע חשבתי לרכוש את הדגם הזה מה שכרגע ממש ירד לי מזה מהחוויה הנוראית שאתה מתאר, מדהים כמה נזק יכול לעשות טכנאי לא מקצועי.
Windows has detected you do not have a keyboard, please Press 'F9" to continue.

GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #12 

אני ממש רוצה את הטלוויזיה הזאת אבל אני רואה יותר מידי בעיות ב OLED...
צריבות ושירות גרוע לצרכני OLED.
אתה לא הראשון ששמעתי אותו מתלונן לחברה על הטלוויזיה.
בהצלחה לך תאמת שלי יש טלוויזיות רגילות והשירות שלהם סבבה.
לא מזמן נשרף לי מסך 42 שעלה לי בזמנו אני מדבר על לפני 6 שנים 5500 שקל לפני חצי שנה הוא נשרף התקשרתי לחברה בנושא תיקון אמרו לי צריך להזמין את החלק מחול וזה יעלה 2800 שקל אמרתי להם אתם מטורפים ב2800 שקל אני כבר קונה 4K סמרט עם כל השטויות עלייה.
אמרו לי אין מה לעשות זה המחיר.
בקיצור לא תיקנתי כי אין למה ולא שווה תכסף לתקן היום טלוויזיה בני אדם אוהבים ליצור ***.

erez67
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #13 

מסתבר שהדשא של השכן אינו ירוק יותר

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #14 

שמח שיש גם את המקרים האלו. אין טכנולוגיה חסינה לבעיות, עם הפלזמות היו הפיקסלים השרופים/מתים/תקועים, עם ה-LCD נושא העננות ועם ה-OLED יש את הבעיה הזו.
החדשות הטובות הן שהמקרים האלו פוחתים בכל הטכנולוגיות, אני מאמין שח.י קיבלו מחמאות על השירות ולא סתם - הם גם קוראים כאן בפורום אז אני מאמין (פעם שניה) שהם יטפלו בך לשביעות רצונך.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

mogda כתב:איך אני עושה את הבדיקה שעשית?...איך קוראים לסרטון?
...
·תחפש ביוטיוב OLED gray banding test, יש הרבה סרטונים כאלה וכולם די אותו דבר.

החדשות הטובות הן שהמקרים האלו פוחתים בכל הטכנולוגיות, אני מאמין שח.י קיבלו מחמאות על השירות ולא סתם - הם גם קוראים כאן בפורום אז אני מאמין (פעם שניה) שהם יטפלו בך לשביעות רצונך.
...
אני ממש מקווה.. נראה איך זה יתקדם..

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

@Bar18
·
אני בספק רב אם זה תלוי "רק" בטכנאי / או בנציגת שירות.
הרי יש מאחוריהם מנהלים ונהלים ומדיניות של חברה...
אם נציג/ת שירות או טכנאי יודע שכנוהל תופעת בנדינג חמורה עליו להחליף מסך אז הוא מחליף. מה זה הוא משלם על זה? לא.
כנ"ל לגבי טינט / שינוי גוון צבע במסך שקיים באופן פחות מורגש או הרבה מורגש.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #17 

@TheAnswerIs42
·התחברת לאתר רק כדי להעלות תלונה על ח.י?
Enjoy the Silence

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

OferL כתב:@TheAnswerIs42
·התחברת לאתר רק כדי להעלות תלונה על ח.י?
...
·הגעתי לאתר בעקבות הסיפור הזה וראיתי שזה הפורום המקצועי והרציני ביותר בנושא, וכן, הרגשתי צורך לשתף אחרים בנושא. אני לא רואה משהו פסול בזה.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”