התקבל אישור לשדרג את המערכת, אשמח לקצת דעות ועצות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shayc84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
שם מלא: [email protected]
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שלום,

כיום יש ברשותי מערכת עם הנתונים הבאים:

רסיבר :
Pioneer SC-2024
רמקולים :
klipsch synergy f3
https://www.klipsch.com/products/f-3-fl ... ng-speaker
סאב:
harman kardon hkts210sub/230
קיבלתי במתנה, אך פרט להפרדת צלילים בסרטים, הוא די חלש לסטנדרטים של הכיוון שאני שואף אליו
TV:
LG65" 4K - לא זוכר את הדגם :-) עמכם הסליחה.
קונסולה:
PS4 PRO - עם חבילת VR מלאה.
מחשב מיקרו שאני הרכבתי:
מחשב i5 עם 8 ג'יגה וSSD בשביל לסחוב קודי וסרטים עושה את העבודה היטב עם IR Blaster

השדרוג שחשבתי עליו הוא בעיקר לצורך צפייה בסרטים, מוזיקה בסופו של יום אני חוזר לסטריאו של הקליפשים.

התוכנית היא:
סנטר של קליפש:
RP-450C
אחורים של קליפש:
RP-240S

סאב, יש דילמה:
r115sw klipsch
או
SVS כלשהו, רק שמעולם לא ייצא לי להאזין להם, אז אני קצת חושש, כי אחרי שאתה שומע את הקליפש R115SW מאוד קשה לשמוע סאב שיודע לעמוד איתו, העניין הוא שהוא הרגיש לי יותר בום בום שיפוצים, ופחות דיוק, מצד שני אם לא מנסים לעצבן שכנים, אז הוא כן עובד מדוייק ( כי הוא לא מתאמץ פשוט ) ואני לא יודע כמה באמת עובדים עם סאב על תדרים כאלו שמערבלים לך את הבטן מבלי שאתה זז.

אשמח לשמוע על רעיונות מהיכן לרכוש ורעיונות לשינוים הצעות לדגמים מקבילים.

בתודה מראש,
שי

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7653
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 886 פעמים

שליחה #2 

@shayc84

הי
לגבי הרמקולים של קליפש, לא הבנתי אם אתה מתייעץ או החלטת, אבל כמו עם כל חברה אחרת זה עניין של טעם אישי אז כדאי שתבחן אותם לפני קניה. אגב אם אתה מערבב את סדרת הרפרנס עם קדמיים של סדרת סינרג'י אני לא חושב שזה יהיה שילוב מוצלח.

לגבי סאב, גילוי נאות יש לי Klipsch 115, בומיות וחוסר דיוק לא חויתי מעולם.

אני אוהב את svs אבל בסדרות היותר נמוכות אין לדעתי מה שמתקרב ל 115 , ובסדרות הגבוהות יותר מדובר כבר בהפרשי מחירים משמעותיים.

shayc84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #3 

בגדול, נצמד לקליפש כי מאוד אוהב את הצלילים הגבוהים שלהם בסטריאו, וגם כי יצא לי לשמוע אותם אצל חברים עם סט של סנטר + אחורים וסאב עם אותו דגם רמקולים שיש אצלי ( רכשנו ביחד את אותו סט של קליפש לפני 6 שנים ) וזה היה נשמע נהדר.

גם פניתי ליבואן בשביל הספורט, בשביל לשמוע שהוא בכוונה תוקע מחיר ע"מ שתקנה מהחנויות ולא דרכו ( כמו בכל ענף בישראל..).

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #4 

לא ציינת מה גודל החדר, אבל לקפוץ מסאב של הרמן קרדון ל R115 של קליפש זה כמו לעבור מסוזוקי סוויפט למשאית... לא יודע איפה שמעת אותו אבל זה כנראה היה בחנות, והגיוני שהוא ישמע לך שם בום בום כי הסאבים בחנויות לא מכויילים ולא מותאמים לחלל הספציפי. ברגע שתרכוש סאב כזה ותכייל אותו עם מערכת כיול רצינית (אגב אתה תצטרך רסיבר עם מערכת כיול טובה כדי להוציא ממנו את המיטב), ואחרי מיקום נכון הוא ישמע לך אחרת לגמרי.

הערת צד, אלא אם כן אתה בחלל של 40 מטר פלוס, הסאב הזה יהיה על רבע עוצמה וחבל על כל הכוח הלא מנוצל הזה, לא רואה סיבה שלא תיקח את ה-112 וגם תחסוך כסף על הדרך.

לגבי רמקולים כמו שאמר mulder, להמליץ זה קשה, לך תשמע ותיקח מה שנשמע לך טוב. על סאבים כבר יותר קל להמליץ, אני הייתי ממליץ לך לבדוק גם את ה SB-2000 או SB-3000 של SVS שיתנו לך ביצועים מעולים במחיר טוב ועולים (לדעתי) משמעותית על קליפש באיכות.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

@Zachn

ועם סאבים טובים אחרים הוא יהיה בעוצמה של 75% ומעלה? הגיוני שלא.
כח לא מנוצל=פחות מאמץ.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא... אבל הוא יהיה באיזור ה-40%. כח לא מנוצל אכן פחות מאמץ, ולא התכוונתי להוריד מהאיכות של הסאב שלך אז אין צורך להתחיל להגן עליו. אני פשוט לא רואה את הטעם להחזיק אלמנט 15״ ענק ומפלצתי בבית אם הוא הולך להיות על ווליום של 15-20 אחוז במקסימום, כשהוא יכול להחזיק סאב 12״ שיתן לו תמורה נהדרת גם, ויתפוס פחות מקום.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

Zachn כתב:לא... אבל הוא יהיה באיזור ה-40%. כח לא מנוצל אכן פחות מאמץ, ולא התכוונתי להוריד מהאיכות של הסאב שלך אז אין צורך להתחיל להגן עליו. אני פשוט לא רואה את הטעם להחזיק אלמנט 15״ ענק ומפלצתי בבית אם הוא הולך להיות על ווליום של 15-20 אחוז במקסימום, כשהוא יכול להחזיק סאב 12״ שיתן לו תמורה נהדרת גם, ויתפוס פחות מקום.
...
אין לי מה להגן, ממה שראיתי לא אמרת שום דבר רע.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #8 

אם לפותח הדיון יש תקציב ל RSW15, אני לא רואה שום סיבה שהוא יוותר עליו לטובת ה RSW12.
גם אם החלל שלו מתאים לשניהם כעת.
זה ממש לא העניין.
* אתה לא יודע מתי הוא מחליף את מקום מגוריו ויצטרך סאב גדול או עוצמתי יותר.
* ה 15 יורד נמוך יותר, וזו הפואנטה המרכזית של רכישת סאב.
* ה 15 יתמודד עם כל מה שתזרוק עליו, בכל עוצמה.
* ממתי עושים שדרוג רק שיהיה "מספיק" ולא הולכים על הטופ, אם כבר יש רצון ותקציב?
או בקיצור, לרכוש את ה RSW15 כי אתה יכול ורוצה, ולא לרכוש את ה 12 ולהסתכל עליו ולומר שגם יכולת לרכוש את ה 15...

shayc84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #9 

Zachn כתב:לא ציינת מה גודל החדר, אבל לקפוץ מסאב של הרמן קרדון ל R115 של קליפש זה כמו לעבור מסוזוקי סוויפט למשאית... לא יודע איפה שמעת אותו אבל זה כנראה היה בחנות, והגיוני שהוא ישמע לך שם בום בום כי הסאבים בחנויות לא מכויילים ולא מותאמים לחלל הספציפי. ברגע שתרכוש סאב כזה ותכייל אותו עם מערכת כיול רצינית (אגב אתה תצטרך רסיבר עם מערכת כיול טובה כדי להוציא ממנו את המיטב), ואחרי מיקום נכון הוא ישמע לך אחרת לגמרי.

הערת צד, אלא אם כן אתה בחלל של 40 מטר פלוס, הסאב הזה יהיה על רבע עוצמה וחבל על כל הכוח הלא מנוצל הזה, לא רואה סיבה שלא תיקח את ה-112 וגם תחסוך כסף על הדרך.

לגבי רמקולים כמו שאמר mulder, להמליץ זה קשה, לך תשמע ותיקח מה שנשמע לך טוב. על סאבים כבר יותר קל להמליץ, אני הייתי ממליץ לך לבדוק גם את ה SB-2000 או SB-3000 של SVS שיתנו לך ביצועים מעולים במחיר טוב ועולים (לדעתי) משמעותית על קליפש באיכות.
...
שמעתי וכיילתי לחבר את המערכת לפי המבנה שצויין.
הוספתי 2 תמונות של הסלון, הוא די גדול.
הסאב של הרמן, פשוט מזייף ללא הפסקה כי הוא פשוט צעצוע, זה מסוג הדברים שגורמים לשדרג הצליל הזה של ממברנה שמתחילה להתעוות ולייצר צלילים לא נעימים "בוחחח בוחח"

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #10 

התמונה של החלל מסבירה היטב - מדוע נדרש כאן סאב של 15"..

shayc84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #11 

נעשתה הזמנה דרך אודיו קלאב, תמונות ועדכונים בהמשך.

מוכרח לשתף שבעת תהליך הסקר שוק, בשביל לדעת מהיכן לרכוש ולקבל touch and feel מה המחירים בשוק, נחשפתי למשהו מאוד לא נעים, התקשרתי למספר חנויות, הם בלי להתבייש אמרו לי, היית בחנות אחרת? אנחנו לא מוכנים למכור לך.

אני כמובן לא התביישתי וציינתי בפניהם שיש דבר כזה תחרות חופשית, והקליקות הפנימיות בין החנויות לא מעניינות אותי בתור לקוח.

פיוז - הם פשוט אמרו לי שיבדקו מול היבואן ובגלל שכבר עשיתי זאת המחיר יהיה זהה וחבל להרוס לחנות אחרת.

אניגמה
- כשמה כן היא - בעל הבית לא היה בנמצא, ביקשו להשאיר הודעה והבטיחו שיחזרו, על אף שהשארתי הודעה מפורטת, לא דובים ולא יער.

שכן יזמתי שיחה נוספת, ברקע שמעתי נוסח זהה לחנות פיוז: "אם הוא היה בחנות אחרת אני לא רוצה למכור לו", בפועל אמרו לי שאין במלאי/ לא מתעסקים עם רמקולים של Klipsch.

ששאלתי מדוע לא יוצרים קשר עם היבואן, או מה הסיבה שקיים לוגו של חברת קליפש במותגים שהם עובדים איתם, החלו גמגומים, חנות שכנראה תישאר בגדר תעלומה מבחינתי.

פיוצר - בחור בשם אדם, פשוט קסם של בחור, מבין עניין בספקטרום תדרים, זוכר דגמים בעל פה ומדבר תכלס בלי קשקושים, יודע מזה לתת שירות גם שחופרים לו על שטויות, ממולץ לא פחות מאודיו קלאב.

הקפדתי לשמור על הנוסח של השיחות שהתנהלו מול החנויות, אני יודע שזה מסוג הדברים שאני מחפש לקרוא לפני רכישה.
ביקורת של אנשים ללא מניעים אישיים הם בערך הביקורת הכי אמינה וטובה/רעה שיכולה להיות לעסק.

הסיבה שסגרתי עם ליאור ומרקו מאודיו קלאב,כי ליאור מראש אמר לי מה הולך להיות ( רק היה חסר שייתן לי את המחירים של שאר החנויות ) בשביל לדעת שאני אחזור לסגור עסקה דרכו.

באותה הזדמנות, תודה לכל המגיבים בפרטי שלא התביישו להציע הזמנה לקפה ולשמוע את הרמקולים, ובכלל להציע עזרה כזו או אחרת, תודה רבה, בהחלט עזרתם!

שי,

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ברכות על הקניה, במה בחרת בסוף?

shayc84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #13 

Zachn כתב:ברכות על הקניה, במה בחרת בסוף?
...
·סט מלא של קליפש

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

תתחדש (f)

אני לא מבין את הגישה של כל מיני חנויות "מתמחות", כנראה סף חדש של טמטום.

אדם מפיוצ'ר הוא איש נעים מקצוען וסבלני, שווה להתייעץ איתו.

אודיו קלאב הם נותני שירות לעילא, ברמה שיש כנראה בחנויות מעטות בענף הזה.

לא רשמת אבל אני מניח שבחרת ב 115, אני מקווה שתהנה ממנו, נמתין לרשמים שלך אחרי כיול.

כתבת סט מלא, באיזה דגמים בחרת?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #15 

היית בחנות אחרת? אנחנו לא מוכנים למכור לך.
...
הזוי.
מי שאומר ככה, מגיע לו שיישאר ללא לקוחות, ויעבור למכור עגבניות.
לפני כמה שנים, כשעשיתי סבב חנויות כדי לשמוע מערכות שונות, אמרתי מראש שאני בסבב חנויות, לא מקבל החלטה וקונה עכשיו, או דווקא מכאן,
ובכל זאת קיבלתי שירות והדגמה. בחלק מהחנויות אפילו בלי לדבר על מחירים, כי לא רציתי שזה יהיה שיקול בשמיעת מבחר החנות.
מצער לשמוע שזה כבר לא ככה.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 03/01/2019 19:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

shayc84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #16 

mulder כתב:תתחדש (f)

אני לא מבין את הגישה של כל מיני חנויות "מתמחות", כנראה סף חדש של טמטום.

אדם מפיוצ'ר הוא איש נעים מקצוען וסבלני, שווה להתייעץ איתו.

אודיו קלאב הם נותני שירות לעילא, ברמה שיש כנראה בחנויות מעטות בענף הזה.

לא רשמת אבל אני מניח שבחרת ב 115, אני מקווה שתהנה ממנו, נמתין לרשמים שלך אחרי כיול.

כתבת סט מלא, באיזה דגמים בחרת?
...
Klipsch R115SW
Klipsch RP450C
Klipsch RP250S

אמור לקבל אותם בתחילת שבוע, מתרגש כבר מעכשיו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

Amir64 כתב:
...
...
הזוי.
מי שאומר ככה, מגיע לו שיישאר ללא לקוחות, ויעבור למכור עגבניות.
לפני כמה שנים, כשעשיתי סבב חנויות כדי לשמוע מערכות שונות, אמרתי מראש שאני בסבב חנויות, לא מקבל החלטה וקונה עכשיו, או דווקא מכאן,
ובכל זאת קיבלתי שירות והדגמה. בחלק מהחנויות אפילו בלי לדבר על מחירים, כי לא רציתי שזה יהיה שיקול בשמיעת מבחר החנות.
מצער לשמוע שזה כבר לא ככה.
...
זה עדיין ככה, אבל כמו בכל תחום יש כל מיני רמות. יש סיבה שחנויות מסוימות מקבלות פה קבוע שבחים ואחרות לא או שאפילו אינן מוזכרות.

shayc84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #18 

הגיע הסט המיוחל, חיברתי זמנית רק לוודא שלא קרה במשלוח.

החיוך פשוט נתקע!

הסאב הזה פשוט עוצמתי ברמה אחרת, בשביל לא לבלוע סרט או מוזיקה צריך לרסן אותו מעט, הכיוון האוטומטי של הסאב היה מעפן והגדרתי את הסאב על plus ולא on סטנדרטי. כל השאר היו בסדר גמור.

שאסיים התקנה אוסיף הודעה במקום הראוי :-)
שוב תודה לעוזרים וכמובן לאודיו קלאב שיודעים לרגש.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #19 

אוי, החנויות המתמחות... לפעמים הן מפספסות (ובגדול) את מה שהן אמורות להיות. חבל שכך.

תתחדש על הסט !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

תתחדש

כבר מחובר? איך הכל נשמע?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”