הקלטה מVCR למחשב.....

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ran84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם...

אני מעוניין לחבר את מכשיר הוידיאו שלי (VCR ) למחשב ובעזרתו להעביר את כל קלטות הוידיאו לHTPC. הבעייה שכרגע יש לי כרטיס PVR 150, וכשאני מחבר את הוידיאו אליו ומנסה להקליט התמונה ממש לא יוצאת טוב- היא רועדת ורואים פחות טוב. ממש חשוב לי שאיכות התמונה תהיה טובה. אם איכות ההקלטה הייתה כמו שהPVR 150 מקליט מהטלוויזיה אז הכל היה טוב אבל האיכות יורדת דרסטית כאשר אני מקליט לעומת קלטת הוידיאו המקורית.
אני מחפש כרטיס טוב שיוכל לעשות את העבודה וזאת תהיה המטרה היחידה שלו. אם מישהו מכיר או יודע איך ניתן לעשות זאת (אפילו בשיטה אחרת ) אז בבקשה לכתוב...

תודה סופ"ש נעים
רן

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 0

שליחה #2 

האיכות טרגית באופן כללי, או שהצרות מתרכזות בפס מרצד בתחתית המסך? את הפס אפשר להוריד בתוכנות מתאימות. יתכן שתאבד סנטימטר, אבל אפשר לחיות עם זה

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

האיכות צריכה להיות טובה.
איך חיברת את הוידאו לכרטיס?
אם איזו תוכנה אתה לוכד את הוידאו?

אורן.

ran84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

חיברתי את הוידיאו עם חיבור בננה רגיל (RCA - ככה קוראים לו, לא? ) , ואני לוכד עם ה- WINTV200 שמגיע יחד עם ה PVR ... יש תוכנה מומלצת?

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

אם יש לך קפיצות אז כנראה לא מדובר בחיבור עצמו אלא בבעיה אחרת
בכול מקרה תנסה להתחבר עם כבל SVIDEO לאיכות מקסימלית
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

המממ.... בדקת בחיבור רגיל לטלוויזיה שרואים טוב בקלטת? אולי הקלטת פשוט נשחקה עם השנים?

ran84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

חיברתי את הוידיאו ורואים טוב... הקלטת בסדר. והקפיצות הן לא ממש קפיצות שאי אפשר לצפות בכלל אלא קפיצות קטנות ומעתבנות כאלה - שמים אליהן לב כאשר יש כתוביות למשל... ולוידיאו שלי אין יציאת SVIDEO...
למישהו יש רעיון איך אפשר להתגבר על הבעייה... אולי כרטיס לכידה אחר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

כמה אפשרויות שעולות לי לראש:
1. איך אתה מתחבר לטלוויזיה? ב-VIDEO או ב-RF? אם זה ב-RF, אז שווה לנסות להתחבר ל-PVR150 דווקא ב-RF, ולעשות סריקה ולהקליט מהתדר בו הוידאו משדר לטלוויזיה ב-RF
2. בדוק ששיטת השידור מוגדרת על PAL, גם בכרטיס הטלוויזיה וגם במכשיר הוידאו (אם יש).
3. (סבירות נמוכה יותר) ייתכן שיש בעיית interlacing. נסה לבדוק הגדרות interlacing או לשים פילטר אחרי ההקלטה שיעשה de-interlacing ב-Post Processing.

בכל מקרה, מומלץ לנסות להקליט עם התוכנה שמגיעה עם הכרטיס ולא עם המדיה סנטר.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

מנסיון-עדיף להשתמש ב-DVD מקליט ולא במחשב-הסבר ארוך

שליחה #9 

שורש הבעיה היא במכשיר הוידאו.במכשירי וידאו בייתים אין TBC-TIME BASE CORRECTOR,רכיב ש"מייצב" את הסיגנל של הוידאו ומשפר עבודה בשכפולים ולכידה למחשב (למשל).אם תוכנת הלכידה והכרטיס נתקלות באות לא יציב שנמצא ב-VHS כמו הפרעות או "דרופים" (מה שדיי נפוץ בפורמט לא איכותי כמו ה-VHS) זה מתבטא באיכות לכידה גרועה ובתופעות כמו חוסר סנכרון בין הקול לתמונה או בעיות interlace.הקוו הרועד שאתה רואה בתחתית התמונה הוא OVERSCAN,חלק מהתמונה שאותו אתה לא רואה כשאתה צופה בקלטת על מסך טלוויזיה רגיל ולא מסך מחשב,אתה רואה אותו בגלל הגודל השונה מעט של מסך המחשב לעומת מסכים רגילים.(פרופורציות שונות).אפשר לחתוך אותו עם תוכנות לעריכת וידאו,או להתעלם-אם תצרוב את מה שלכדת ותצפה "מחוץ למחשב" לא תראה את התופעה.עוד "אוייב" של לכידת VHS היא הTRACKING (העכיבה) האוטומטית של מכשירי הוידאו המודרניים,היא עובדת בסדר עם קלטות יחסית חדשות או כאלה שנשמרו במצב סביר,אך עם קלטות ישנות שאות הוידאו בהן "חלש" גרוע ולא יציב,העכיבה האוטומטית "מתבלבלת" ולא מצליחה להסתדר עם הקלטת,אפילו עם עוקפים את המצב האוטומטי,מה שברוב המכשירים של היום היצרניות מחביאות מהמשתמשים (זה "טכני" מידי,לדעת היצרניות..ולא עובד טוב כמו עכיבה ידנית אמיתית עם KNOB..)...
הפתרון הוא להשתמש ב-DVD מקליט-ועדיף כזה שמצוין בנתונים שלו שיש לו תכונות של "ניקוי רעשים" והפרעות ממקורות אנלוגיים כמו VHS..יש כאלו שמותקן בהן אותו TBC
שהזכרתי קודם-הוא מיועד למטרות כאלו.המכשירים המקליטים שמומלצים לכך הם
המכשירים של טושיבה,פנסוניק ופיוניר,ולא מכשירי מדבקה מקליטים-המכשירים הזולים לא
תוכננו במקור למטרה הזאת ויתנו תוצאות גרועות עם קלטות ישנות.לי יש DVD מקליט ישן
של טושיבה-דגם D-R1,הראשון שמכרו בזמנו בארץ (3000 ש"ח..,ועוד ללא הרד דיסק).המכשיר הזה נותן לי תוצאות מעולות בלכידת VHS-התמונה אפילו טובה יותר מאשר במקור (הקלטת).למכשיר יש TBC וניקוי רעשים והפרעות שמאוד עוזרים.לפני שקניתי את המכשיר ניסיתי מגוון גדול של מוצרי לכידה למחשב-גם כרטיסים פנימיים וגם התקני לכידה חיצוניים של מייטב החברות-אף אחד מהם לא עשה את העבודה כמו שצריך עם VHS,למרות שנוסו על מחשב חזק עם הרדיסק מהיר וללא תוכנות שרצות ברקע,ושימוש במכשיר וידאו SUPER VHS איכותי שברשותי שיש לו מייצב תמונה לקלטות ישנות..לעומת זאת השילוב איתו ועם הטושיבה-שילוב מנצח לגיבוי וידאו אנלוגי.

ran84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה רבה על ההסבר, ממש עזר לי.... הבעייה שאני רוצה להעביר את תוכן הקלטת למחשב ואח"כ לערוך אותו דבר שעם די וי די מקליט לא ניתן לעזות. ראיתי באינטרנט את המתאם הבא: http://www.usbid.co.il/product263.aspx , אם מישהו מכיר או שמע איך האיכות בו אני ממש אשמח לשמוע חוות דעת..... ושאלה נוספת שאולי אני טועה לגביה היא האם אפשר בעזרת די וי די מקליט להעביר את הקובץ המוקלט ישר למחשב כדי שיהיה אפשר לערוך אותו.
תודה רבה
שבוע טוב
רן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

לגבי DVD מוקלט, ועוד כזה שהוקלט בבית ומן הסתם אין עליו שום הגנות זכויות יוצרים וכאלה - אין שום בעייה לעשות RIP ל-DVD ואז מקבלים על ההארד דיסק במחשב קבצי MPEG2 זהים באיכותם ל-DVD לשימוש בתוכנה לעריכה (מומלץ לעבוד עם תוכנה שיודעת לעבוד ישירות עם קבצי MPEG2).

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #12 

אני העברתי סרטים ממצלמת וידאו אנלוגית למחשב בעזרת כרטיס PVR150 ולא הייתה ירידה באיכות. סוג החיבור - COMPOSITE.
השתמשתי ב-GBPVR על מנת להעביר את החומר (הגדרתי הקלטה ידנית). מומלץ גם להשתמש ב-TWEAKER של הכרטיס כדי לשפר את האיכות.

ran84 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הבעייה שלי לא כאשר אני מחבר מצלמת וידיאו למחשב אלא את מכשיר הוידיאו ומנסה להוריד VHS למחשב...

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

העברתי גם ממכשיר וידאו ללא איבוד איכות. ה-PVR150 יודע לעשות את העבודה.

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #15 

איך ממירים קלטות וידיאו ישנות עם ה-PVR 150????

עם MCE אפשרי אבל לא גמיש. לא ניתן לעשות כלום חוץ מלראות. לא ניתן לשנות כלום. צריך להגדיר את הגדרות הלכידה מחדש, דבר שהורס לצפיה בטלויזיה רגילה

עם wintv2000 - לא רואה שם אפשרות ללכידת וידיאו רגיל. יש באתר שלהם הסבר שבתוכנות הישנות היתה תוכנה שנקראת AMCAP שהיום היא לא מותקנת כחלק מהתוכנה. באינטרנט היא נמכרת ב-20$ וזה קצת מעצבן אחרי שקניתי את כרטיס הPVR שאמור לתת מענה לכך!!!

תוכנות עריכת וידיאו כמו ULEAD או Pinnacle לא "רואות" את האודיו בכרטיס ה-PVR אלא רק את כרטיס הקול של המחשב - ואז צריך לחבר לחיבור הקטן הקדמי בפרונט של המחשב - זה לא פוגם בסנכרון????

יש פתרונות???
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

תנסה את Intervideo WINDVR

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

מעניין. באמת הם היחידים שראיתי עד עכשיו שכותבים את הכרטיס של האופאג ברשימת הכרטיסים הנתמכים.... אנסה להשיג ולבדוק לפני שאני משקיע 80$ (כן, אני מאלה שקונים תוכנות ולא מורידים מהאינטרנט...)
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

יש גירסת נסיון לחודש. תעביר את הקלטות שלך בפעם אחת וזהו (גם ככה שרב בחוץ:))

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

בדיוק :lol:
כתוב שם אבל שלכידה דיגיטלית בגרסת הניסיון מוגבלת ל-10 דקות. לא הבנתי אם לכידה מקלטות וידיאו נחשבת ללכידה דיגיטלית או שבגלל שזה אנלוגי אז אין מגבלת זמן. בכל מקרה, אנסה...

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

ל- erezr - לצערי לא עובד. גם כאן התוכנה מאתרת את ההאופאג לללכידת וידיאו ואת כרטיס הקול המובנה בלוח האם - ללכידת אודיו. אין כל אפשרות ללכוד את האודיו דרך כרטיס ה-PVR.
אני מניח שתהיה בעיה עם הסימולטניות כמו שבצפייה בטלויזיה אם מעבירים את האודיו לרסיבר יש הפרש של שניה שתיים. ולכן - אני חייב שגם דגימת האודיו תהיה דרך כרטיס ה-PVR - יש למישהו רעיון נוסף???
אני מתחיל להתייאש מהרעיון - לפני חצי שנה / שנה שאלתי פה כבר על זה אבל הוידיאו התקלקל וכל הרעיון של להעביר קלטות ווידיאו התמסמס. בינתיים קניתי חדש... אני חייב להשתמש בו כדי להעביר קלטות - הצילו!!
ואגב, זה גם עניין של כבוד - הבטחתי לאשתי שהסרט של החתונה יעבור למחשב - והבטחות יש לקיים!!!!י

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”