באתי לקנות קפסולות וזה הולך לכיוון e61

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
rog-tlv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים,
אתחיל בכך שאני חדש פה ושמח שנחשפתי לבלוג הזה ולאנשים שפה שממש פעילים ועוזרים- למדתי מכם המון.

אשתי רצתה להשתדרג מהנס קפה לקפסולות, ואז זה התחיל...

מכיון שאשתי אוהבת לשתות הפוך בעיקר (כשזה לא בבית) התחלתי בבדיקות בכיוון נספרסו וכד', חיפשתי מכונה שתדע לספק את התוצר באוטומט. לאחר כמה פתרונות שראיתי ולא מצאו חן בעיני הוחלט ללכת על מכונה מקצועית וללמד את אשתי את התורה בתקווה שתתאהב במלאכה- נתגלה בזיק קל בעיניה.

ראיתי מכונות דוד יחיד כמו הסילביה אך ירדתי מהן בשל תפעול שלדעתי יוציא לי ולאשתי את החשק לקפה.
חיפשתי דאבל בוילר בהמשך אבל הרגיש לי אוברקיל הן במחיר (גם ככה ההוצאה לא מתוכננת) והן לצרכים שלי.

לבסוף, לאחר צפייה באינספור סרטונים וביקורות נחשפתי למחליף חום ומכלול e61. בשל האפשרות לתפעל מהיר של הפוך, פוטנציאל קטן יותר לשרוף גוף חימום ונראות שעושה לי נעים, החלטתי שלשם אני הולך.

כמו שזה נשמע, שום דבר פה לא היה מתוכנן אבל עכשיו אני כבר ממש לא יכול לחכות לשים את היד על מכונה משלי, אציין שעבדתי כבריסטה כמה שנים בעברי ומתעוררת פה אהבה ישנה מחדש, אני אפילו די מתרגש :)

אז אחרי שצמצמתי לHX קצת התבלבתי מההיצע שנראה לי די דומה ואפילו זהה בחלק גדול מהמקרים.
בעקבות כמה שרשורים שקראתי כאן הגעתי ל MAGICA S MN Bezzera עושה רושם שהיא אמינה,קומפקטית מספיק, בעלת דוד ומיכל מים גדולים וגם יש טריגרים מנופים במקום סיבוביים שהם בעיני פלוס ענק.

התוודעתי גם למטחנות קפה ולמחירים שלהן :(
הבנתי שלא כדאי לחסוך כאן אבל כדי להישאר בקו השפיות נראה לי ש Eureka Mignon SPECIALITA מתאימה לי, בעיקר בגלל שהיא שקטה, ושוב יש גם העניין האסתטי.

ברמת הצורך שלי זה כ 6 כוסות קפה (אספרסו/הפוך) ביום
תקציב 6-8 סה"כ

אז עד כאן הייתי לבד עם עצמי וגוגל,
הייתי שמח לשמוע דעה נוספת על השתיים האלו, כמובן שגם על אלטרנטיבות מומלצות,
ראיתי אותם (ואחרות) ב elektros במחירים נמוכים משמעותית מבארץ, יש סיבה לא לקנות משם?

תודה מראש!
רועי

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שההחלטה ללכת ישר למכונת E61 במקום לקפוץ דרך כמה שדרוגים נכונה ותחסוך לך כסף בטווח הרחוק.

אני לא רואה במה ג'ויסטיקים במקום ברזים הם פלוס כל כך גדול. אם אתה מקציף כמויות קטנות (למשל למקיאטו) אז דווקא יש יתרון לברז, כי יותר קל לשלוט על הלחץ. וממילא להגיע ללחץ מקסימלי עם ברז אפשר בתנועה סיבובית אחת מהירה.

יש סיבה שבגללה אתה מעדיף מחליף חום? בתקציב שלך אתה יכול לרכוש מכונת שני דוודים כמו ה-VBM Domobar Junior 2B.

לגבי המטחנה, אסתטיקה היא בעיני המסתכל, אבל אין ספק שיש לה יתרון בכך שהיא שקטה יותר. היכן שיש לה חסרונות (למשל בהשוואה לסטה 270Wi) הוא באגירה היותר גדולה (1.3 גרם מול 0.6 גרם) ובשימוש בטיימר מול משקל. אני גם לא חושב שהיא משתווה לסטה באיכות הטחינה.

לא קניתי מאלקטרוס, אבל רוב הדיווחים שזכורים לי בפורום חיוביים. המכונה והמטחנה + משלוח יעלו כ-7500 ש"ח. תוסיף על זה מיסים והגעת לכ-9000 ש"ח. קיט של הדומובר והסטה יעלה בסביבות 8000 ש"ח (משתי חנויות שונות) ולדעתי ייתן יתרונות גם במכונה וגם במטחנה.

בהצלחה!

kohengil
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

אני, אישית, מאד מעריך את דעתו של boren@ (אפילו שמעולם לא נפגשנו). אני בחרתי, במודע, מכונת HX ואסטטיקה היתה חלק מחבילת ההחלטות. זה נסגר ברוקט אפרטמנטו שבעיניי מאד מוצלחת. כדי להשלים את התמונה בחרתי Eureka Mignon. אני מאד מרוצה מהתוצאות ומזמין את מי שרוצה לבוא לטעום ולהשוות. הטעימות במודיעין ;)

אומנם מחליף חום אבל מאד יעילה ואפילו אירוח של 10 אוהבי קפה לא דרש זמן ארוך מידי להיענות לכל הגחמות. ולא הייתי באריסטה אז בטוח שאתה תצליח יותר.

אני הזמנתי מחו"ל וכל הפרטים כאן
הזמנה מחו"ל רוקט אפרטמנטו+מטחנת אוריקה - תיאור התהליך

בהצלחה!

rog-tlv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על ההיענות!
kohengil- הרוקט היא בהחלט אפשרות שאני לא שולל, עברתי על השרשור שלך, שרשמת "עלות המס, העמילות מכס ושאר ירקות 1600 שח" זה למעשה מע"מ 17% ו550 ש"ח עמילות מכס?

boren- יש לך נסיון עם ה domobar junior 2b? נטו תחושה, ורק בשל המחיר הזול, אני חושש שזה חיסכון שיבוא על חשבון רכיבים פנימיים זולים יותר, יכול להיות?
לגבי המנופים- מקבל את מה שאתה אומר
לגבי הסטה, פרקטית היא אכן נראית כמו הדבר הכי טוב שאקבל במחיר הזה אבל העיצוב שלה גמר אותי... אבל בשורה תחתונה הדיל ברייקר היה עצמת הרעש הפחותה במניון

אז עכשיו אני עם שלוש אופציות למכונה+מטחנה (עדיין המיניון ספסיאליטה)
ורכישה דרך קפה איטליה ואלקטרוס
אלו הלינקים עם המחירים:

הדומובר ג'וניור 927 יורו (לאחר הפחתת vat באירלנד כ23%)
https://www.coffeeitalia.ie/vbm-domobar-junior-2b.html

בז'רה מג'יקה 976 יורו (לאחר הפחתת vat באירלנד כ23%)
https://www.coffeeitalia.ie/bezzera-magica-mn.html

רוקט אפרטמנטו 1000 יורו (לאחר הפחתת 15% vat איטליה)
https://www.lagondola.it/product.php~id ... ento~.html

מניון ספסיאליטה 336 יורו מאלקטרוס
https://www.elektros.it/il/en/mignon_pe ... hrome.html

ההתלבטות קשה, כל אחת מהן מדהימה בעיני ברמת הטלת מטבע...
ברמת החנויות, קראתי פה שאפשר לסמוך עליהן, והחישוב שאני צריך לעשות לפי שרשור שרץ פה זה מחיר ללא מע"מ פלוס
עלות השילוח וכל זה כפול המע"מ בארץ ובתוספת כ 250-500 ש"ח עמילות,

אם זה חישוב נכון אז כל אחת מהאופציות אמורה להביא אותי לפחות מ7000 ש"ח

באתרים השונים בארץ זה בערך מחיר מכונה בלבד, אני מפספס משהו?

אשמח לכל תובנה/ המלצה
ותודה שוב!
רועי

kohengil
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

:D כן, 1600 ש"ח זה המע"מ ועמילות מכס.

הקניה בקפה איטליה גם היא היתה חוויה מאד מוצלחת. קרלוס מאד שירותי ומאד אמין. במקרה של המשלוח שלי המכונה נשלחה, בטעות, ללא המטחנה.
קרלוס מיהר לשלוח את המטחנה, ספג את עלות המשלוח הגבוהה וגם את עלויות המס ועמילות המכס הנוספות. (מעל ומעבר ממה שהוא היה חייב)

גם כששלחתי לו תמונה של השסתום של המיכל המים, הוא מיד דאג לבדוק מול המפעל והציע לשלוח לי מיכל חדש. (אני החלטתי שאין צורך, התכוונתי רק להתייעץ איתו)

הסיבה שהתחלתי עם תהליך הרכישה מחו"ל כי בארץ לא היתה את המטחנה בגימור כרום שרציתי. בסופו של תהליך אני מאד שמח שבחרתי להזמין מחו"ל.

אני החלטתי לשלוח את המטחנה והמכונה יחד כדי להמנע מתשלום משלוח נוסף ועמילות מכס נוספת. גם מאד נחמד שהם מגיעים יחד ואפשר להתחיל להכין קפה מיד. (במקרה שלי זה פחות צלח :wink:)

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #6 

@rog-tlv

לי יש את ה domobar junior 2b ומרוצה עד הגג.
המכונה נראית מעולה ובנוייה כמו טנק והחשוב מכל מפיקה קפה מעולה !!!
תחרוש קצת את הרשת ותמצא רק תשבוחות לגבי המכונה הזו.

את המכונה הזמנתי בחודש מאי האחרון מכונות מקופיאיטליה וגם לי היתה חוויה קנייה ושירות מעולה
העלות הסופית של ה VBM היתה 5800 ש"ח עד הדלת.

בכל מקרה גם אני אהיה נחמד ואזמין להתרשמות אם תהיה מעוניין.

פוסט השדרוג שלי ל VBM

·

rog-tlv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@ilanafri

קראתי עליה, באמת רק דברים טובים,
תודה על ההזמנה :)