כיצד מזהים "נוכחות" של VDSL על חוטי הטלפון?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי, בעקבות תקלה בקו ה-VDSL שלי וטכנאי שטוען שהכל תקין והבעיה הינה מתיבת בזק לתוך הדירה.
מנסה להבין כיצד מזהים שזוג החוטים שמגיעים מבזק אלי אכן תקינים מבחינת שירות ה-VDSL?

קו טלפון רגיל ניתן לבדוק באופן בסיסי עם מד מתח, נוכחות של קרוב ל-50 וולט היא כבר סימן חיובי.
האם קו שאינו כולל שיחות אלא רק שירות VDSL אמור לתת חיווי כלשהו שניתן לזהות בלי ציוד יעודי?

בדיקה על ידי חיבור של המודם ישירות לחוטים של בזק מראה שאין שירות DSL, הנורית מהבהבת לנצח במודם אחד ואינה דולקת כלל במודם אחר, שניהם תקינים.

תודה !

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 733
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

משהו בסיגנון
[img2=800x800]https://i.postimg.cc/R0rHvLNt/11241166251678020319.jpg[/img2]

izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אין לי מכשיר יעודי שיודע לבדוק את הפרוטוקול הזה.
אני מנסה להבין אם יש דרך בסיסית לבדוק שחוטי הטלפון שמגיעים מבזק בכלל מחוברים בצד השני לציוד.

כמו שכתבתי, קו שמאפשר שיחות קל לבדוק, נוכחות של מתח בין החוטים מספיקה. האם זה זהה גם עבור DSL?

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 733
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #4 

אות של VDSL נמצא בטווח 50 khz
30 mhz
אין ציוד ביתי לבדיקה התומך.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

izigold כתב:הי, בעקבות תקלה בקו ה-VDSL שלי וטכנאי שטוען שהכל תקין והבעיה הינה מתיבת בזק לתוך הדירה.
...
·

אם יש בעיה "מתיבת בזק לתוך הדירה" אז לא "הכל תקין" והם צריכים לטפל. הדבר היחיד שטכנאי בזק/ספק לא אמור לטפל בו זה אם יש לך מודם פרטי ויש בו תקלה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #6 

izigold כתב:אין לי מכשיר יעודי שיודע לבדוק את הפרוטוקול הזה.
אני מנסה להבין אם יש דרך בסיסית לבדוק שחוטי הטלפון שמגיעים מבזק בכלל מחוברים בצד השני לציוד.

כמו שכתבתי, קו שמאפשר שיחות קל לבדוק, נוכחות של מתח בין החוטים מספיקה. האם זה זהה גם עבור DSL?
...
·
כל מה שהמכשיר שהוזכר כאן עושה, זה מדמה את המודם. כך, שאם אין לך מכשיר כזה, אבל יש לך מודם, אז אתה יכול לחבר אותו במקומו. אם המודם לא מסתנכרן, גם מכשיר כזה לא יסתנכרן מן הסתם. מכשירים שבודקים את הכבל באמת לצורך זיהוי בעיות הם מכשרים אחרים לגמרי שגם עולים מחירים אחרים ומכשירים שיכולים לזהות את התקשורת DSL ואת הפרוטוקול בתוך הכבל זה גם מכשירים שונים. בכל מקרה, אתה יכול לבדוק עם המודם את הקו בנקודה של כניסה מבזק ואם גם שם אין סנכרון, אז בזק צריכים לתקן את הקו.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #7 

אם אין סינכרון DSL אז איך הם טוענים שזה תקין ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אנשי בזק אחראים לתשתית שלהם רק עד לכניסה לדירה של הלקוח ורק לציוד קצה שהם סיפקו ונמצא באחריות שלהם. אם ללקוח קיים מודם פרטי או מודם בזק ישן שלא באחריות, כל תקלה של בזק מבחינתם הבעיה היא בציוד של הלקוח. הדבר זהה גם, אם בזק בדקו את הקו עד לכניסה למבנה עם ציוד בדיקה שלהם ועד לשם קו תקין. כך בזק יכולה "להתמודד" עם שוק סיטונאי ואם רכישה של מודמים בשוק הפרטי.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

לפחות בעבר בזק טיפלו גם בקו בתוך הדירה, ובשקע וכו'. ובמקרה של מודם מבזק הם גם טיפלו בתקלות בציוד (כרגיל ע"י מסע אוטומטי לבזק סטור להחליף מודם/ראוטר לפני שהם שולחים טכנאי לדירה...).
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 29/12/2018 11:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

גם היום עדיין במקרים מסוימים הם יכולים לטפל, אבל לא כמדיניות של החברה.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #11 

אין לך בעצם דרך לבדוק,
רק כדי לשלול בעיה לחבר מודם אחר.
או רק לחבר את המודם בחדר מדרגות/ארון מחוץ לדירה ישר לחוטים של בזק. (לפני צריך לנתק את הדירה, כדי לשלול קצר בחוטים בדירה).

לדוגמא, קרה לי מקרה, שהזזתי שקע בזק בבית ואחרי שהזזתי אמנם היה סנכרון, אבל קיבלתי קצב מאוד נמוך. (היו מלא שגיאות בממשק מודם)
החוט שלהם מגיע עם 4 גידים וחיברתי את הגיד הלבן הלא נכון, משום מה זה גם עבד (למרות שאין לי מושג למה הוא מחובר בכלל בארון).

izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

בקיצור תקלה של ה-018 והם דורשים 249 ש"ח לטכנאי אחרי שהראשון לא פתר את הבעיה.
הקו נותק לפני הכניסה לבניין, חשמלאי בדק את הכבל מבזק לתוך הבית והוא תקין לחלוטין.
בקיצור, מנסים "להשלים הכנסה".

פשוט וזול יותר לעבור לספק יותר רציני.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

זה הוא המחיר של השוק הסיטונאי, שבחשבון הכולל יכול לצאת פחות משתלם ללקוח. ותמיד גם יהיה עם ביצועים נמוכים יותר של החיבור.

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #14 

@sys_admin
·
מאוד תלוי בטכנאי של בזק, כמה אכפת לו לעזור.

אני מקבל בשוק סיטונאי קו יציב וטוב.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #15 

@izigold
·

עיצה שלי, תחזור להיות לקוח של בזק ישירות. תבקש לקבל חודש ראשון חינם, הם כרגיל מסכימים. החודש חינם זה מספיק זמן שטכנאיים שלהם יטפלו לך בבעיה ואז תוכל לחזור לשוק סיטונאי (לכן גם לא משנה כמה כסף הם רוצים אחרי חודש ראשון חינם). תקפיד לנייד את הקו לשוק סיטונאי (בניגוד לניתוק הקו בבזק והזמנת קו חדש בשוק סיטונאי; במקרה של ניוד ברור שאין שום הבדל טכני בין שוק סיטונאי ללקוח ישירות של בזק).

אני מבין למה פסיכולוגית תרצה לבחור ספק יותר "רציני" אחרי שנכוות ב-018, אני גם ככה. אני יכול רק להגיד שהניסיון שלי במעבר בין 018 ובזב"ל הלוך חזור כמה פעמים גם אצלי וגם אצל קרובי משפחה, לטווח הרחוק תמיד 018 נתנו שירות יותר טוב, על אף שגם הם כמובן רחוקים מלהיות מושלמים. לדעתי ספקים אחרים מעל תשתית בזק לא מומלצים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

@eli84
·
כל עוד שהתשתית תקינה אין בעיה, אבל ברגע שתהייה תקלה הכי קטנה שמצריכה את השירות תיקונים של בזק, הדבר יתחיל להיות שונה לגמרי.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #17 

ממש לא מדויק. היום בזק "ישרו קו" ונותנים תחרות קשה לשירות הגרוע בשוק סיטונאי. אישית הייתה לי בזמנו בעיה של חוסר יציבות ומ-018 בשוק סיטונאי קיבלתי טכנאי בחינם כשאצל בזק לא שוק סיטונאי הבעיה רק החמירה והם סירבו לטכנאי בטענה שהכל תקין. אחי קיבל טכנאי בחינם מ-018 בשוק סיטונאי שסידר בעיה בחיווט של קו הטלפון (אני לא בטוח אם זה היה בתןך הדירה או לא אבל זה היה עם מודם פרטי וכמובן ללא עלות).

כל אחד והמזל שלו ובין כה וכה אין התחייבות לאף אחד אז תמיד אפשר לנסות לחזור לבזק אם יש תקלה שהספק מסרב לטפל. עדייין 99% מהזמן הקו אמור להיות תקין ואני לא רואה שום סיבה לסבסד את המחירים המופקעים של בזק בשביל תקלה פעם בכמה שנים (שגם אז, כאמור, יש סיכוי סביר לקבל שירות טוב ומלא בשוק סיטונאי).

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #18 

@sys_admin

נתקלתי לפני כחודש ימים בבעיית ניתוקים בקו הDSL נפילות בתשתית. בזק סידרו בצורה טובה את הקו.

אולי אני מקרה חריג.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”