מחפש המלצה לאוזניות over ear סגורות ניידות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
פלאפי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

האוזניות הרציניות הראשונות שהיו לי בקטגוריה הזאת הן m50x, והסתובבתי איתם יותר משנה והייתי די מרוצה. אחר כך שמעתי את ה-meze 99 ואהבתי אותם מספיק כדי להפוך אותם לזוג הנייד הקבוע שלי. אני עדיין אוהב אותם, אבל יש להם כמה חסרונות שגורמים לי לרצות לחפש זוג חלופי - קודם כל, הן לא מתקפלות וצריך לשים אותם בתיק הקשיח שהם הגיעו איתו כדי לא לקבל מכות בתיק. גם הבנייה שלהם, למרות שיפה, קצת לא נוחה להתניידות עם הקשתות מתכת הקשות האלה (וגם בתכלס זה נראה טיפה דושי ללכת איתם ברחוב...). וחתימת הסאונד שלהם, שהיא הסיבה העיקרית שקניתי אותם, חמה מאוד ואף עמומה לפעמים ולא מתאימה לכל סוגי המוזיקה.

לכן אני מחפש אלטרנטיבה אחרת לאוזניות ניידות. תקציב של עד 2000 ש"ח נראה לי מתאים, למרות שאם יש משהו מושלם בקצת יותר אז אולי אשקול. הן צריכות להיות over ear לגמרי, כלומר לכסות לגמרי את האוזניים, ו-closed back עם אטימה טובה. מעדיף לא ללכת על משהו אקטיבי עם NC, כי בסופו של דבר התקציב במקרים האלה הולך על הטכנולוגיה האקטיבית ולא על הסאונד נטו. ובכל מקרה אני מעדיף לחבר עם כבל ל-fiio X3 שלי ולא בבלוטות'. דבר נוסף, שהן צריכות להיות ניידות - שזה אומר גם ניידות בבילד, רצוי מתקפלות או קומפקטיות יחסית (מה שהופך את הDT770 למשל ללא רלוונטיות) ועם עכבה של עד 80-100 אוהם, שזה משהו שהfiio מסוגל לקבל (הוא מדורג עד ל-150, אבל זה קצת pushing it לטעמי).
וכמובן, הסאונד חשוב. יש לי בבית גם אוזניות של Stax, Focal, Hifiman, אז קשה בשלב הזה להתפשר על סאונד נייד שיהיה נחות מאוד בהשוואה אליהם. אני מעדיף חתימת סאונד חמימה עם באס עמוק ומוצק וגם עם בהירות נעימה ולא צווחנית מדי. לא מעריץ של mids, ובאופן כללי אני מעדיף אוזניות עם סאונד יותר לכיוון V מאשר שטוח. וחשוב מאוד שיהיה soundstage רחב למדי. אם הmeze 99 מסוגלות להיות סגורות עם soundstage, אין סיבה להתפשר על זה באוזניות סגורות אחרות.

דברים שנראים לי מעניינים זה אולי משהו בכיוון פלאנארי כמו ה EL-8C, וגם יוצאת עכשיו הFocal Elegia שנשמעת מסקרנת מאוד. יש גם מלא דגמים של אודיו טכניקה שאולי יתאימו. וגם יכול להיות ש-Monolith M1060C המומלצות יתאימו, למרות שהם נראות מגושמות מדי כדי להיות ניידות. אף אחד מאלה לא שמעתי וגם קשה להשיג אותם כדי לנסות. אשמח מאוד לשמוע הצעות אחרות שלא הזכרתי.

ניסיתי כבר כמה אוזניות בקטגוריה הזאת שלא היו לטעמי (מבחינת סאונד, נוחות או גם וגם) -
Oppo PM-3
V-Moda
Focal Spirit
PSB M4U-2
Mr. Speakers Aeon
המון אוזניות של beyerdynamic, שחלקן נשמעות טוב אבל לא מתאימות מבחינת בילד ועכבה (חוץ מה-T5p היקרה להחריד, שאני מאוד סקרן לשמוע אותה יום אחד)
כל סדרת ה-5XX של סנהייזר
Bose (שבסה"כ נשמעה סביר האמת, אבל לא בליגה של הגדולים)

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

וואו! מדובר כאן על חתיכת ביקוש!
סגורות+מתקפלות+בליגה של ה STAX + עם התנגדות נמוכה
ואני גם מבין ש 3000ש"ח זה כבר יקר מדי בשביל הדרישות שלך, אבל הייתה מוכן להתפשר על משהו קרוב.

בגדול אין לי מושג :mrgreen:
אבל זה נשמע לי אחד האשכולות הכי מסקרנים כאן :mrgreen:

מה לגבי Bowers & Wilkins P7 ?
*למרות שכמובן שעדיף היה להציע לך משהו בליגה יותר גבוה, אבל אני לא מכיר

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

פלאפי כתב:האוזניות הרציניות הראשונות שהיו לי בקטגוריה הזאת הן m50x, והסתובבתי איתם יותר משנה והייתי די מרוצה. אחר כך שמעתי את ה-meze 99 ואהבתי אותם מספיק כדי להפוך אותם לזוג הנייד הקבוע שלי. אני עדיין אוהב אותם, אבל יש להם כמה חסרונות שגורמים לי לרצות לחפש זוג חלופי - קודם כל, הן לא מתקפלות וצריך לשים אותם בתיק הקשיח שהם הגיעו איתו כדי לא לקבל מכות בתיק. גם הבנייה שלהם, למרות שיפה, קצת לא נוחה להתניידות עם הקשתות מתכת הקשות האלה (וגם בתכלס זה נראה טיפה דושי ללכת איתם ברחוב...). וחתימת הסאונד שלהם, שהיא הסיבה העיקרית שקניתי אותם, חמה מאוד ואף עמומה לפעמים ולא מתאימה לכל סוגי המוזיקה.

לכן אני מחפש אלטרנטיבה אחרת לאוזניות ניידות. תקציב של עד 2000 ש"ח נראה לי מתאים, למרות שאם יש משהו מושלם בקצת יותר אז אולי אשקול. הן צריכות להיות over ear לגמרי, כלומר לכסות לגמרי את האוזניים, ו-closed back עם אטימה טובה. מעדיף לא ללכת על משהו אקטיבי עם NC, כי בסופו של דבר התקציב במקרים האלה הולך על הטכנולוגיה האקטיבית ולא על הסאונד נטו. ובכל מקרה אני מעדיף לחבר עם כבל ל-fiio X3 שלי ולא בבלוטות'. דבר נוסף, שהן צריכות להיות ניידות - שזה אומר גם ניידות בבילד, רצוי מתקפלות או קומפקטיות יחסית (מה שהופך את הDT770 למשל ללא רלוונטיות) ועם עכבה של עד 80-100 אוהם, שזה משהו שהfiio מסוגל לקבל (הוא מדורג עד ל-150, אבל זה קצת pushing it לטעמי).
וכמובן, הסאונד חשוב. יש לי בבית גם אוזניות של Stax, Focal, Hifiman, אז קשה בשלב הזה להתפשר על סאונד נייד שיהיה נחות מאוד בהשוואה אליהם. אני מעדיף חתימת סאונד חמימה עם באס עמוק ומוצק וגם עם בהירות נעימה ולא צווחנית מדי. לא מעריץ של mids, ובאופן כללי אני מעדיף אוזניות עם סאונד יותר לכיוון V מאשר שטוח. וחשוב מאוד שיהיה soundstage רחב למדי. אם הmeze 99 מסוגלות להיות סגורות עם soundstage, אין סיבה להתפשר על זה באוזניות סגורות אחרות.

דברים שנראים לי מעניינים זה אולי משהו בכיוון פלאנארי כמו ה EL-8C, וגם יוצאת עכשיו הFocal Elegia שנשמעת מסקרנת מאוד. יש גם מלא דגמים של אודיו טכניקה שאולי יתאימו. וגם יכול להיות ש-Monolith M1060C המומלצות יתאימו, למרות שהם נראות מגושמות מדי כדי להיות ניידות. אף אחד מאלה לא שמעתי וגם קשה להשיג אותם כדי לנסות. אשמח מאוד לשמוע הצעות אחרות שלא הזכרתי.

ניסיתי כבר כמה אוזניות בקטגוריה הזאת שלא היו לטעמי (מבחינת סאונד, נוחות או גם וגם) -
Oppo PM-3
V-Moda
Focal Spirit
PSB M4U-2
Mr. Speakers Aeon
המון אוזניות של beyerdynamic, שחלקן נשמעות טוב אבל לא מתאימות מבחינת בילד ועכבה (חוץ מה-T5p היקרה להחריד, שאני מאוד סקרן לשמוע אותה יום אחד)
כל סדרת ה-5XX של סנהייזר
Bose (שבסה"כ נשמעה סביר האמת, אבל לא בליגה של הגדולים)
...
מה לגבי הFostex מעץ שנמכרות בmassdrop ?

לא שמעתי אף אחת מהן , אבל זכור לי שנאמר שהן יותר V shaped מאשר ניטרליות , והן בטווח המחיר שלך
אולי שווה לבדוק..

פלאפי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@legopart
·לא אמרתי שצריך משהו בליגה של סטאקס, אלא שסף הרגישות שלי עם האוזניות שיש לי כבר אומר שאני לא אהיה מרוצה ממשהו שרק יישמע "נחמד". גם מתקפלות לא חובה, אבל כן משהו לפחות קומפקטי מספיק שיכול להיכנס לcarrying case. הdt770 למשל הן ממש גדולות ולא קומפקטיות בכלל, ולך תדחוף אותם לתוך תיק.
אם יש משהו מוש-מושלם ב-3000 שח אז בכיף. נראה לי שהFocal Elegia שהעלתי יגרדו את ה4000, אבל צריך לשמוע אותם קודם כדי להבין אם זה מתאים.
Bowers & Wilkins P7 אני לא חושב שיצא לי לשמוע. אפשר לנסות.

לגבי fostex - ניסיתי לכמה דקות את הpurplehearts, והן בעצם semi open ולא סגורות לגמרי, על אף איך שהן נראות. אם יש לפוסטקס זוג סגור לגמרי אולי שווה לבדוק.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #5 

בדקת את ה Beyerdynamic T5P?
יש לי אותן, הן מוגדרות אצלהם בתור "ניידות", ויש להן סאונד מדהים לטעמי.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #6 

psibeast כתב:בדקת את ה Beyerdynamic T5P?
יש לי אותן, הן מוגדרות אצלהם בתור "ניידות", ויש להן סאונד מדהים לטעמי.
...
·
אולי beyerdynamic t51p ?
אבל זה כבר לא FULL SIZE

ד"א: אשמח אם תפרט איזה עוד אזניות יש לך והמלצות על T5P ?
הן אשכרה אזניות סגורות על אף העיצוב שמזכיר אזניות פתוחות כלפי חוץ
וואו, אזניות 32ohm
[imgbig]https://primeaudio.org/wp-content/uploa ... 59x500.jpg[/imgbig]

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #7 

יש לי את ה ATH M50X, ואת ה Fostex של Massdrop.
את ה T5P הכרתי ב CES 2017, אז עשיתי סיבוב בין הדוכנים של כל היצרניות הגדולות והאזנתי לכל האוזניות של כולן, ומצאתי את עצמי חוזר שוב ושוב ל T5P.

אני לא יודע להסביר במילים מה בדיוק אהבתי בהן, ולא מתמצא בגרפי frequency responses, אבל פשוט שמתי על האוזניים את כל מה שהיה לתערוכה להציע כולל פלנריות ואת הסנהייזר האלה שעולות 50 אלף דולר, ואלו הכי עשו לי כיף עם המוזיקה שלי (שהיא פופ/רוק).
כיום הן האוזניות הראשיות שלי שאני משתמש בהן בבית להאזנה למוזיקה ולמשחקים במחשב ואני עדיין נהנה מהן כל רגע.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #8 

יש לך AUDEZE SINE במצב B-STOCK ב-200$ עכשיו באתר של החברה.

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #9 

יש לי את הp7 ומבחינת סאונד הם עדיפות על כל מה שבתקציב שלהן, הבעיה היחידה היא שהם לא סופר נוחות אחרי שעה. אני ממליץ, אבל רק אחרי ניסיון איתם.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

פלאפי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@Rodness
·AUDEZE SINE זה לא אוזניות on ear? אני לא ממש אוהב כאלה כי הן לוחצות על האוזניים.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אכן, לא האוזניות הכי נוחות, אבל פלאנריות ומקבלות ביקורות טובות בכל הנוגע לסאונד.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

הנה, תראה למה אני מזכיר אותן:

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”