מתלבט בין שני לוחות אם אינטגרייטד
שלום,
אני ממש לפני החלטה על מערכת HTPC שאמורה לשמש בשלב ראשון רק עבור חומר SD, מוסיקה, תמונות, הקלטות עם PVR וכו' (לא חומר HD). אולי בהמשך כאשר אקנה מקרן או פאלזמה HD אצטרך פתרון עבור זה ואז אוסיף כרטיס מסך רציני שתומך ב- H264 וכדומה.
לכן החלטתי לקנות לוח אם משולב כרטיס מסך ופה באה ההתלבטות:
איזה לוח אם לקנות? האם לוח אם עם chipset של NVIDIA הישן הטוב והמוכר Geforce 6150 או לוח אם עם chipset של AMD החדש 690G?
קראתי המון ביקורות ולא הצלחתי להגיע למסקנה נחרצת מי יותר טוב. שניהם בעלי אותם ביצועים בסה"כ בכל מה שקשור לעיבוד וידאו כאשר ל- 690G יש יתרון בהרצת משחקים, מה שפחות חשוב לי כשמדובר ב- HTPC.
בקיצור אני מתלבט בין שני לוחות אם:
Abit NF-M2 with Geforce 6150
Asus M2A-VM HDMI with 690G / MSI K9AM2-FIH with 690G
האם מישהו יכול לעזור לי להחליט איזה לוח לקנות?
גם תשובות מניסיון עם הלוחות הנ"ל וגם תשובות מהבנה מעמיקה יותר יתקבלו בברכה.
תודה,
ליאור
אני ממש לפני החלטה על מערכת HTPC שאמורה לשמש בשלב ראשון רק עבור חומר SD, מוסיקה, תמונות, הקלטות עם PVR וכו' (לא חומר HD). אולי בהמשך כאשר אקנה מקרן או פאלזמה HD אצטרך פתרון עבור זה ואז אוסיף כרטיס מסך רציני שתומך ב- H264 וכדומה.
לכן החלטתי לקנות לוח אם משולב כרטיס מסך ופה באה ההתלבטות:
איזה לוח אם לקנות? האם לוח אם עם chipset של NVIDIA הישן הטוב והמוכר Geforce 6150 או לוח אם עם chipset של AMD החדש 690G?
קראתי המון ביקורות ולא הצלחתי להגיע למסקנה נחרצת מי יותר טוב. שניהם בעלי אותם ביצועים בסה"כ בכל מה שקשור לעיבוד וידאו כאשר ל- 690G יש יתרון בהרצת משחקים, מה שפחות חשוב לי כשמדובר ב- HTPC.
בקיצור אני מתלבט בין שני לוחות אם:
Abit NF-M2 with Geforce 6150
Asus M2A-VM HDMI with 690G / MSI K9AM2-FIH with 690G
האם מישהו יכול לעזור לי להחליט איזה לוח לקנות?
גם תשובות מניסיון עם הלוחות הנ"ל וגם תשובות מהבנה מעמיקה יותר יתקבלו בברכה.
תודה,
ליאור
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני הייתי מוציא את ה-MSI לחלוטין מהמשוואה כי יש לו רק 2 סלוטים של זכרון, דבר הימנע ממך הרחבות זכרון בעתיד.
ל-Abit אין יציאת HDMI אלא רק DVI.
ל-Asus יש HDMI, אבל בכרטיס הרחבה (כלול, וודא שאתה קונה לוח עם סיומת HDMI) שחייב להיות ממוקם בסלוט של ה-PCI Express x16.
שקול את לוח האם Sapphire PI-AM2RS690MHD. אני קניתי אותו לאחר שראיתי ששני החסרונות שהזכרתי למעלה לא קיימים בלוח הזה.
הלוח עובד יפה מאוד עם ויסטה 32 ביט ומדיה סנטר. לא נתקלתי עד עכשיו בבעיות.
ל-Abit אין יציאת HDMI אלא רק DVI.
ל-Asus יש HDMI, אבל בכרטיס הרחבה (כלול, וודא שאתה קונה לוח עם סיומת HDMI) שחייב להיות ממוקם בסלוט של ה-PCI Express x16.
שקול את לוח האם Sapphire PI-AM2RS690MHD. אני קניתי אותו לאחר שראיתי ששני החסרונות שהזכרתי למעלה לא קיימים בלוח הזה.
הלוח עובד יפה מאוד עם ויסטה 32 ביט ומדיה סנטר. לא נתקלתי עד עכשיו בבעיות.
כמו שכתבתי, HDCP לא מעניין אותי כרגע כי אין לי HD-DVD או BLUE-RAY ולכן חיבור HDMI הוא לא קריטי.
לכן עדיין נשאלת השאלה האם לקנות לוח אם עם Geforce 6150 שיש לו את כל היציאות החשובות או לקנות לוח אם עם 690G שעולה הרבה יותר (sapphire) או שחסרות לו יציאות חשובות (asus)?
לכן עדיין נשאלת השאלה האם לקנות לוח אם עם Geforce 6150 שיש לו את כל היציאות החשובות או לקנות לוח אם עם 690G שעולה הרבה יותר (sapphire) או שחסרות לו יציאות חשובות (asus)?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איזה יציאות חשובות יש ל-A-Bit שאין ל-SAPPHIRE?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ל-ASUS לא חסרות שום יציאות. כמו הוזכר לפניי החסרון היחיד שלו, זה שבשביל לקבל TVOUT\SPDIF אתה צריך לחבר את הכ.HDMI שמגיע עם הלוח.
אני לא ההיתי הולך על הNV כרגע.
אני לא ההיתי הולך על הNV כרגע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם היתרונות (או החסרונות?) של ה-SAPPHIRE לא רלוונטיים, אז ניתן לשקול לקנות את ה-ASUS. ההבדלים בין הכרטיסים לא כאלה גדולים.