כמה אוזניות למכירה.
כללי הפורום
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
שלום,
אני מציע למכירה את הפריטים הבאים:
אוזניות:
Sennheiser IE800 = 1100
650 = Focal Spirit Classic (נדיר)
B&W PX = 750 (עדיין באחריות לעוד שנה וחצה בערך)
הכל במצב מעולה, התמונות יצורפו בהמשך.
הכל נמכר מחוסר שימוש.
הסאב נמכר.
אני גר בברקן, עובד בכפר סבא.
טל. 0507058293
יורי
אני מציע למכירה את הפריטים הבאים:
אוזניות:
Sennheiser IE800 = 1100
650 = Focal Spirit Classic (נדיר)
B&W PX = 750 (עדיין באחריות לעוד שנה וחצה בערך)
הכל במצב מעולה, התמונות יצורפו בהמשך.
הכל נמכר מחוסר שימוש.
הסאב נמכר.
אני גר בברקן, עובד בכפר סבא.
טל. 0507058293
יורי
נערך לאחרונה על ידי Rune1221 ב 04/01/2019 22:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- SweeT_EviL
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 163
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
למה מוכר את הסאב?
מוכר כי כמעט לא שומע מוזיקה בבית. רק עם אוזניות בעבודה. ובשביל סרטים אני לא צריך סאב כל כך איכותי.
גם לא מצליח לכייל את המערכת כמו שצריך, כמה שלא ניסיתי. תמיד יש איזשהם תדרים שצצים פה ושם, בלי קשר איפה אני שם את הסאב. חבל לי להשקיע על זה יותר מאמץ כי כמו שאמרתי אני כמעט לא משתמש במערכת.
גם לא מצליח לכייל את המערכת כמו שצריך, כמה שלא ניסיתי. תמיד יש איזשהם תדרים שצצים פה ושם, בלי קשר איפה אני שם את הסאב. חבל לי להשקיע על זה יותר מאמץ כי כמו שאמרתי אני כמעט לא משתמש במערכת.
אינני מבין את השאלה הזו שמגיע מצד מתעניינים - מדוע מוכר מסוים "מוכר את המוצר".
שהרי מה מצפה השואל לשמוע כתשובה לשאלה ?
איזה מידע הוא מצפה שיהיה כלול בתשובת המוכר, כזה, שיסייע לו בנטילת ההחלטה - האם לרכוש או לא לרכוש את המוצר.
שהרי במידה והמוצר פגום ומנסים להפטר ממנו בתחמנות, המוכר שמעז לעשות כדבר הזה לא יאמר לנו זאת. הוא אינו אדיוט.
ובמידה והמוצר אינו מוצא חן בעייני המוכר, כמו למשל שביצועיו אינם טובים וכדומה, כנ"ל, הוא לא יגיד לנו זאת - על מנת שלא
לחבל לעצמו במכירה.
לכן השאלה "מה היא סיבת המכירה", היא שאלה שאינה מניבה שום דבר מועיל-פרודוקטיבי אודות האם לרכוש או לא את המוצר.
לתפיסתי זוהי שאלה מיותרת שסתם מציקה יותר מאשר מועילה, משום שגוררת את המוכר להיאלץ להיות סבלני,
מנומס, ולברוא איזו תשובה כלשהי כזו שתשמע לנו טוב, ואשר אינה פוגעת בתהליך המכירה חלילה, ומניחה את הספור שאוזני
השואל היו שמחות לשמוע.
שערותי הלבנות למדוני, שאנשים מוכרים ציוד, מכל סוג שהוא, ברוב רובם של המקרים בשל אחת או יותר מן הסיבות הבאות:
א. רוצים לשדרג
ב. לא מרוצים מביצועי המוצר
ג. מגלים אי התאמה שלו לצרכים שלנו
ד. ממעטים להשתמש בו או לא משתמשים בו בכלל
ה. צריכים כסף דחוף ומנזילים מה שאפשר
ו. לחץ מהבת זוג בבית, שאינה מקבלת את עצם קיום המוצר בסביבתה (חוסר התאמה בגין סעיף אשה/הנהלה)
**במידה והמכירה היא הונאה של מוצר פגום - זו גם אפשרות שיש לקחת אותה כסכון אפשרי ברכש משומש ללא אחריות.
אז הנה לשואל מעלה כל התשובות האפשריות לשאלה "מדוע מוכר מסוים מוכר מוצר כלשהו".
ולכן אין צורך לשאול אותה.
התשובה שנקבל ממילא אינה עוזרת לנו במאומה, מה גם שלא ניתן לאמת אותה - היא יכולה להיות ספור
יפה שסיפרו לנו. לרוב ההמלצה למוכרים היא לבחור בספורים ד'-ו' לעיל, שאינם מציירים את המוצר באור רע.
שהרי מה מצפה השואל לשמוע כתשובה לשאלה ?
איזה מידע הוא מצפה שיהיה כלול בתשובת המוכר, כזה, שיסייע לו בנטילת ההחלטה - האם לרכוש או לא לרכוש את המוצר.
שהרי במידה והמוצר פגום ומנסים להפטר ממנו בתחמנות, המוכר שמעז לעשות כדבר הזה לא יאמר לנו זאת. הוא אינו אדיוט.
ובמידה והמוצר אינו מוצא חן בעייני המוכר, כמו למשל שביצועיו אינם טובים וכדומה, כנ"ל, הוא לא יגיד לנו זאת - על מנת שלא
לחבל לעצמו במכירה.
לכן השאלה "מה היא סיבת המכירה", היא שאלה שאינה מניבה שום דבר מועיל-פרודוקטיבי אודות האם לרכוש או לא את המוצר.
לתפיסתי זוהי שאלה מיותרת שסתם מציקה יותר מאשר מועילה, משום שגוררת את המוכר להיאלץ להיות סבלני,
מנומס, ולברוא איזו תשובה כלשהי כזו שתשמע לנו טוב, ואשר אינה פוגעת בתהליך המכירה חלילה, ומניחה את הספור שאוזני
השואל היו שמחות לשמוע.
שערותי הלבנות למדוני, שאנשים מוכרים ציוד, מכל סוג שהוא, ברוב רובם של המקרים בשל אחת או יותר מן הסיבות הבאות:
א. רוצים לשדרג
ב. לא מרוצים מביצועי המוצר
ג. מגלים אי התאמה שלו לצרכים שלנו
ד. ממעטים להשתמש בו או לא משתמשים בו בכלל
ה. צריכים כסף דחוף ומנזילים מה שאפשר
ו. לחץ מהבת זוג בבית, שאינה מקבלת את עצם קיום המוצר בסביבתה (חוסר התאמה בגין סעיף אשה/הנהלה)
**במידה והמכירה היא הונאה של מוצר פגום - זו גם אפשרות שיש לקחת אותה כסכון אפשרי ברכש משומש ללא אחריות.
אז הנה לשואל מעלה כל התשובות האפשריות לשאלה "מדוע מוכר מסוים מוכר מוצר כלשהו".
ולכן אין צורך לשאול אותה.
התשובה שנקבל ממילא אינה עוזרת לנו במאומה, מה גם שלא ניתן לאמת אותה - היא יכולה להיות ספור
יפה שסיפרו לנו. לרוב ההמלצה למוכרים היא לבחור בספורים ד'-ו' לעיל, שאינם מציירים את המוצר באור רע.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9049
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
למרות הנאום חוצב הלהבות לא הצלחתי להבין מה הבעיה לשאול ולבטח לקבל גם תשובה...
לא כולם רמאים, גנבים, שקרנים. יש גם קומץ קטן של אנשים הגונים וישרים.
לא כולם רמאים, גנבים, שקרנים. יש גם קומץ קטן של אנשים הגונים וישרים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
@nec000
·
הכל טוב איתך !?
" למה אתה מוכר את המוצר" היא שאלה לגיטימית לחלוטין
אני בעצמי אפילו שאני לא באמת מחפש לקנות אני שואל
במיוחד במקרים של ציוד חדש יחסית ו\או ציוד מאוד איכותי שסיבת המכירה לא ממש ברורה.
צריך להבין מתשובת המוכר מדוע הוא רוצה למכור אפילו אם הוא לא כותב זאת במפורש
לפעמים אפשר להבין דברים בין-השורות... מתפתחת שיחה ואתה יכול גם להתרשם מהבן-אדם :
הוגן והגיוני או נחש ערמומי
בהצלחה לכולם
·
הכל טוב איתך !?
" למה אתה מוכר את המוצר" היא שאלה לגיטימית לחלוטין
אני בעצמי אפילו שאני לא באמת מחפש לקנות אני שואל
במיוחד במקרים של ציוד חדש יחסית ו\או ציוד מאוד איכותי שסיבת המכירה לא ממש ברורה.
צריך להבין מתשובת המוכר מדוע הוא רוצה למכור אפילו אם הוא לא כותב זאת במפורש
לפעמים אפשר להבין דברים בין-השורות... מתפתחת שיחה ואתה יכול גם להתרשם מהבן-אדם :
הוגן והגיוני או נחש ערמומי
בהצלחה לכולם
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
בעיניי השאלה מיותרת ולדעתי זה יחודי רק בארץ אולי כי כולם חושבים שעובדים עליהם בכל מקום. מאחרי השאלה יש כנראה ספק/חשש לגיטימיים, אבל אם מישהו מתעניין אפשר לשאול שאלות רלבנטיות למוצר, לא ללכת מסביב, הסיבה עצמה למכירה היא לא עניין של הקונה, עד כמה שקשה לנו לקבל את זה.
אם מדובר בדגם חדש ועדכני שרק נרכש ועכשיו מוצע למכירה, אז זה באמת מעלה קצת את הסקרנות למה האדם מוכר, וגם אז לא בטוח שתקבלו תשובה כנה, אן שכן, ואולי מדובר במציאה, לא כולם רמאים.
אבל הסאב הזה הוא לא דגם חדש. יש לו כמה שנים, יצאו מאז דגמים חדשים, רשום שהוא שמור במצב טוב, מה עוד צריך.
אם מדובר בדגם חדש ועדכני שרק נרכש ועכשיו מוצע למכירה, אז זה באמת מעלה קצת את הסקרנות למה האדם מוכר, וגם אז לא בטוח שתקבלו תשובה כנה, אן שכן, ואולי מדובר במציאה, לא כולם רמאים.
אבל הסאב הזה הוא לא דגם חדש. יש לו כמה שנים, יצאו מאז דגמים חדשים, רשום שהוא שמור במצב טוב, מה עוד צריך.
"למה אתה מוכר" זה שאלה לגיטימית לגמרי, והיא לא צריכה להיות קשורה לרמאויות. אנשים לפעמים קונים מוצרים שהם מגלים שלא מתאימים להם ולכן מוכרים אותם כדי להחזיר חלק מהעלות. אבל הסיבה שהמוצר לא התאים להם יכולה גם לגרום לכך שהוא לא יתאים לאדם אחר. לכן לגיטימי לברר למה מישהו מוכר את המוצר, כדי להבין מה החסרונות בו, ומכך להבין אם הוא יתאים לך או לא.
לדוגמא, אני מכרתי פעם אוזניות שלא מצאו חן בעיניי כי יש להם במה צרה מדי, וכשמישהו התעניין בהם ושאל אותי למה אני מוכר, אמרתי לו שזו הסיבה. הוא אמר שגם הוא לא אוהב במה צרה ולכן הוא לא מעוניין, ואמרתי אין בעיה ונפרדנו כידידים. בסוף מכרתי למישהו אחר שלא ראה בזה חיסרון. וגם ראיתי מקרים שמישהו מוכר מוצר בגלל שהוא פגום בצורה כלשהי שבעיניו הופכת אותו ללא רצוי, אבל בעיני מישהו אחר יכולה להיות מקובלת (למשל פגם אסתטי שלא פוגע בביצועים של המוצר).
בקיצור, לדעתי לא רק שזו שאלה לגיטימית לגמרי, אלא שאני מכבד הרבה יותר אנשים שמוכרים מוצרים יד שנייה ומציינים מראש מדוע עם מוכרים אותם, כדי לתת את האינפורמציה הרלוונטית למי שמעוניין לקנות.
לדוגמא, אני מכרתי פעם אוזניות שלא מצאו חן בעיניי כי יש להם במה צרה מדי, וכשמישהו התעניין בהם ושאל אותי למה אני מוכר, אמרתי לו שזו הסיבה. הוא אמר שגם הוא לא אוהב במה צרה ולכן הוא לא מעוניין, ואמרתי אין בעיה ונפרדנו כידידים. בסוף מכרתי למישהו אחר שלא ראה בזה חיסרון. וגם ראיתי מקרים שמישהו מוכר מוצר בגלל שהוא פגום בצורה כלשהי שבעיניו הופכת אותו ללא רצוי, אבל בעיני מישהו אחר יכולה להיות מקובלת (למשל פגם אסתטי שלא פוגע בביצועים של המוצר).
בקיצור, לדעתי לא רק שזו שאלה לגיטימית לגמרי, אלא שאני מכבד הרבה יותר אנשים שמוכרים מוצרים יד שנייה ומציינים מראש מדוע עם מוכרים אותם, כדי לתת את האינפורמציה הרלוונטית למי שמעוניין לקנות.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

@פלאפי
בשביל לשאול על חסרונות כמו שאמרת, לא צריך לשאול למה אתה מוכר. כתבתי את זה כבר קודם. שואלים נקודתית מה שחשוב לדעת ובאים לבדוק אם רציניים.
אפשר לשאול אם רמקול גדול מדי, רחב מדי, וכו'. שאלו אותי פעם איזה צליל יש לרמקולים שאני מוכר, זאת שאלה רצינית?
"במה צרה" , מה זה אומר בכלל? למה לא רשמת את זה בתיאור של המכירה כדי להיות כנה לגמרי?
קונה רציני בא אליך ושומע בעצמו ומחליט לבד.
בשביל לשאול על חסרונות כמו שאמרת, לא צריך לשאול למה אתה מוכר. כתבתי את זה כבר קודם. שואלים נקודתית מה שחשוב לדעת ובאים לבדוק אם רציניים.
אפשר לשאול אם רמקול גדול מדי, רחב מדי, וכו'. שאלו אותי פעם איזה צליל יש לרמקולים שאני מוכר, זאת שאלה רצינית?
"במה צרה" , מה זה אומר בכלל? למה לא רשמת את זה בתיאור של המכירה כדי להיות כנה לגמרי?
קונה רציני בא אליך ושומע בעצמו ומחליט לבד.
אתה באמת מצפה מכל בנאדם שרוצה לקנות יד שנייה לשאול אלף שאלות על כל הפרמטרים האפשריים של המוצר? אם מישהו רוצה לקנות משהו דבר ראשון הוא צריך ללכת לאתר של החברה שמייצרת את המוצר ולקרוא עליו. אם הוא החליט שזה נראה לו שווה, אז צריך להבין למה מי שמוכר את המוצר החליט שהמוצר לא מתאים לו. פה בדיוק נמצא המקום שבו התנסות אישית של אנשים שונה מהפרסום הרשמי באתר החברה, כי שם הם לא מפרסמים הכל, וגם נוטים לא לפרסם את המאפיינים הפחות חיוביים.
אנשים שמוכרים מוצרים יד שנייה זה לא ברירת מחדל, אלא היוצא מהכלל. אם מישהו מפרסם פה מוצר זה אומר שיש סיבה שבגללה הוא לא מעוניין בו, וזה גם נעשה הרבה יותר מעניין אם זה מוצר במצב טוב או אפילו חדש. למה שמישהו שקנה מוצר תקין ואיכותי בכמה אלפי שקלים לא מעוניין בו יותר? חייבת להיות סיבה, והסיבה הזאת יכולה גם להיות הסיבה שבגללה מישהו אחר לא יהיה מעוניין בו. ונוסיף על זה שלשאול שאלה פשוטה באינטרנט זה הרבה יותר קל מלהיסחב ברחבי הארץ כדי לשמוע כל מוצר שמוצע למכירה כדי להיתפס כ"רציני".
ומן הסתם שכאשר שואלים למה מישהו מוכר, זה לא תהיה פילוסופית על עצם המכירה. אני לא חושב שמישהו אי פעם ציפה לקבל תשובה כמו "כי אני לא מעוניין בו" או "כי אני רוצה את הכסף שהוא שווה במקום שהוא ישב סתם", זה דברים מובנים מעליהם.
במה צרה זה עברות של narrow soundstage.
אנשים שמוכרים מוצרים יד שנייה זה לא ברירת מחדל, אלא היוצא מהכלל. אם מישהו מפרסם פה מוצר זה אומר שיש סיבה שבגללה הוא לא מעוניין בו, וזה גם נעשה הרבה יותר מעניין אם זה מוצר במצב טוב או אפילו חדש. למה שמישהו שקנה מוצר תקין ואיכותי בכמה אלפי שקלים לא מעוניין בו יותר? חייבת להיות סיבה, והסיבה הזאת יכולה גם להיות הסיבה שבגללה מישהו אחר לא יהיה מעוניין בו. ונוסיף על זה שלשאול שאלה פשוטה באינטרנט זה הרבה יותר קל מלהיסחב ברחבי הארץ כדי לשמוע כל מוצר שמוצע למכירה כדי להיתפס כ"רציני".
ומן הסתם שכאשר שואלים למה מישהו מוכר, זה לא תהיה פילוסופית על עצם המכירה. אני לא חושב שמישהו אי פעם ציפה לקבל תשובה כמו "כי אני לא מעוניין בו" או "כי אני רוצה את הכסף שהוא שווה במקום שהוא ישב סתם", זה דברים מובנים מעליהם.
במה צרה זה עברות של narrow soundstage.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

@פלאפי
כמה הגזמות... אלף פרמטרים, להסתובב בכל הארץ.. איזה מזל שיש שאלה אחת מדהימה שיכולה לפתור הכל ברגע.
וכן, לפעמים צריך לכתת רגליים בתחביב הזה. יש אנשים פה בפורום שגם נסעו לכל מיני תערוכות בחו"ל בשביל הדברים האלה.
אתה בעצם מאוכזב שחברות לא רושמות דברים פחות חיוביים באתרים שלהם, ושמוכרים מיד שניה לא אומרים בדיוק מה לא אהבו במוצר שלהם...
כבר רשמתי שאין מה לשאול על אלף פרמטרים אלא על דברים נקודתיים וחשובים כדי להחליט אם בכלל לעבור שלב ולבוא לשמוע אצל המוכר. על שאלה כללית כמו למה אתה מוכר, תקבל תשובת כללית ולא בהכרח קשורה למוצר.
אם תשאל על מה שחשוב לך תקבל אולי תשובות יותר לעניין בלי לעצבן את הצד השני עם שאלות קיטבג. המוכר לא צריך להתעניין בסיבות שלך לא לקנות, הוא רוצה למכור, לא תפקידו לתת לך רשימת בעיות אפשריות.
מי שרוצה לקבל חוות דעת מה שיותר אובייקטיבית יכול לקרא ביקורות או לחפש/לשאול בפורומים.
כמה הגזמות... אלף פרמטרים, להסתובב בכל הארץ.. איזה מזל שיש שאלה אחת מדהימה שיכולה לפתור הכל ברגע.
וכן, לפעמים צריך לכתת רגליים בתחביב הזה. יש אנשים פה בפורום שגם נסעו לכל מיני תערוכות בחו"ל בשביל הדברים האלה.
אתה בעצם מאוכזב שחברות לא רושמות דברים פחות חיוביים באתרים שלהם, ושמוכרים מיד שניה לא אומרים בדיוק מה לא אהבו במוצר שלהם...
כבר רשמתי שאין מה לשאול על אלף פרמטרים אלא על דברים נקודתיים וחשובים כדי להחליט אם בכלל לעבור שלב ולבוא לשמוע אצל המוכר. על שאלה כללית כמו למה אתה מוכר, תקבל תשובת כללית ולא בהכרח קשורה למוצר.
אם תשאל על מה שחשוב לך תקבל אולי תשובות יותר לעניין בלי לעצבן את הצד השני עם שאלות קיטבג. המוכר לא צריך להתעניין בסיבות שלך לא לקנות, הוא רוצה למכור, לא תפקידו לתת לך רשימת בעיות אפשריות.
מי שרוצה לקבל חוות דעת מה שיותר אובייקטיבית יכול לקרא ביקורות או לחפש/לשאול בפורומים.
זו בדיוק הסיבה שכשאני מוכר, אם מישהו שואל מדוע אני מוכר,
אז משיב לו את אחת הסיבות הלקוניות בסעיפים ד' עד ו', ובזאת פוטר עצמי מהמשך התברברות מולו:
"לא משתמש", "האשה לא מרשה" (כאילו אני שואל אותה כן), "נטשתי את התחום..." וכדומה...
וזהו, הכי פשוט. מינ' התברברות ומינ' התקשקשות ילדותית.
זמני יקר.
מי הרוצה לקנות מוצר יד שניה בתחום האודיו, מצופה ממנו להגיע כשהו מבושל על עצמו,
עשה סקר שוק, למד על המוצר, ולא מנסה לנצל את זמנו היקר של המוכר על הדרך כמורה נבוכים,
במטרה שיילמד אותו את המוצר מא' ועד ת' (או את התחום בהרחבה).
ואם סיבת המכירה היא משום שאינני מרוצה מספיק מהמוצר, או שגדלתי עליו כבר ורוצה להתקדם הלאה,
הרי אילו אחשוף זאת כלפי המתעניין, הרי שחבלתי בסיכויי למכור. זה לא ברור ?
ולכן כאדם אינטילגנט לא אשקיע שניה אחת מזמני - בלחבל לעצמי ביכולתי למכור.
ומשכך זה ששואל אותי מה סיבת המכירה ומצפה שאמסור לו מידע שיחבל ביכולת למכור,
רומז בעקיפין שאני אדיוט - רק מבלי שהוא מבין שזה מה שהוא עושה.
משמע הוא בוסרי מספיק על מנת שאשחק מולו משחק תוך שאסובב אותו על האצבע, מבלי שהוא מודע לכך.
אאכילו בתשובה כזו שאיננה רלוונטית להחלטתו.
ולכן חוזר:
מי ששואל מה היא סיבת המכירה, מעיד על עצמו שהוא אינו העפרון הכי מחודד בקלמר.
נסו בתור אמריקאיים לשאול מוכר המציע מרכולתו למכור - מדוע הוא מוכר, ותראו איזו תגובה תקבלו.
אתה לעולם לא חודר לפרטיותו של אדם זר, ולא מוציא אותו מפינת הנוחות שלו כאילו הוא חייב לך משהו.
זו התנהלות ישראלית בסגנונה הרואה בכל אחד אחר - כאילו הוא סחבק מהמילואים או שכן קרוב.
הדבר אינו מקובל בעולם הרחב ואציע/אמליץ לחדול ממנהג זה.
לא חייבים לקבל דעתי, זו רק עיצה ותו לו.
אז משיב לו את אחת הסיבות הלקוניות בסעיפים ד' עד ו', ובזאת פוטר עצמי מהמשך התברברות מולו:
"לא משתמש", "האשה לא מרשה" (כאילו אני שואל אותה כן), "נטשתי את התחום..." וכדומה...
וזהו, הכי פשוט. מינ' התברברות ומינ' התקשקשות ילדותית.
זמני יקר.
מי הרוצה לקנות מוצר יד שניה בתחום האודיו, מצופה ממנו להגיע כשהו מבושל על עצמו,
עשה סקר שוק, למד על המוצר, ולא מנסה לנצל את זמנו היקר של המוכר על הדרך כמורה נבוכים,
במטרה שיילמד אותו את המוצר מא' ועד ת' (או את התחום בהרחבה).
ואם סיבת המכירה היא משום שאינני מרוצה מספיק מהמוצר, או שגדלתי עליו כבר ורוצה להתקדם הלאה,
הרי אילו אחשוף זאת כלפי המתעניין, הרי שחבלתי בסיכויי למכור. זה לא ברור ?
ולכן כאדם אינטילגנט לא אשקיע שניה אחת מזמני - בלחבל לעצמי ביכולתי למכור.
ומשכך זה ששואל אותי מה סיבת המכירה ומצפה שאמסור לו מידע שיחבל ביכולת למכור,
רומז בעקיפין שאני אדיוט - רק מבלי שהוא מבין שזה מה שהוא עושה.
משמע הוא בוסרי מספיק על מנת שאשחק מולו משחק תוך שאסובב אותו על האצבע, מבלי שהוא מודע לכך.
אאכילו בתשובה כזו שאיננה רלוונטית להחלטתו.
ולכן חוזר:
מי ששואל מה היא סיבת המכירה, מעיד על עצמו שהוא אינו העפרון הכי מחודד בקלמר.
נסו בתור אמריקאיים לשאול מוכר המציע מרכולתו למכור - מדוע הוא מוכר, ותראו איזו תגובה תקבלו.
אתה לעולם לא חודר לפרטיותו של אדם זר, ולא מוציא אותו מפינת הנוחות שלו כאילו הוא חייב לך משהו.
זו התנהלות ישראלית בסגנונה הרואה בכל אחד אחר - כאילו הוא סחבק מהמילואים או שכן קרוב.
הדבר אינו מקובל בעולם הרחב ואציע/אמליץ לחדול ממנהג זה.
לא חייבים לקבל דעתי, זו רק עיצה ותו לו.