פורטינט הוט עסקים שינוי חייגן

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

יש לי פורטינט לא מרוצה שיש לי עוד מכשיר מיותר שלא לדבר שזה משהו כמו 200 שקל בנוסף כל ה ביזבוקס אני משלם 408 שקל על חבילה של 500/10 שהמחיר היקר זה בגלל הביזבוקס עכשיו ממה שהבנתי לביזבוקס יש חייגן מיוחד שמתאים למהירות גבוהה 500/10 פלוס זה שיש לי אייפי חיצוני קבוע והם אמרו שבזכותו זה יהיה אפשרי השאלה שלי זה קודם כל אם אתקשר להוט והתנתק מהביזבקס

1 אם אני מבטל תביזבוקס/פורטינט אז החיבור מן הסתם יהיה בלי חייגן הוא יעבוד באותו רגע שאהפוך את ההוטבוקס 3 לראוטר?

2 החיבור בלי חייגן יתאים למהירות 500/10

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

התשובות לשאלות אלה ששאלת מספר רב של פעמים במשך מספר שנים אחרונות לא השתנו. ואלה רק כמה מהן:
https://www.hometheater.co.il/vt293666.html
https://www.hometheater.co.il/vt314410.html
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@sys_admin
·

השאלות האלו לא נשאלו בשרשורים הקודמים אלו שאלות נטו לגבי חייגן אתה יכול להסתכל בכל אחד מהשרשור ולבדוק אם השאלה הספציפית הזאת נשאלה העיקרון נשאר השאלה השתנתה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אחזור עוד הפעם, בפעם המי יודע כמה על כל אותן התשובות.
סוג החיבור אצל כל לקוח מוגדר מצד ספק התשתית. אם בצד שלו מוגדר סוג אחד של החיבור ומצד לקוח מוגדר סוג אחר, לאותו הלקוח לא יהיה חיבור פעיל כלל, כמו שכתבתי לך כבר מאה פעם, אתה צריך את פרטי ההתחברות לספק ( הגדרות החייגן ) ואתה צריך להגדיר אותן בציוד שישמש כנתב שלך.
בגלל שלא עשית את מה שהסברתי לך לפני זה ולא בנית לך חבילת תקשורת מתאימה לצרכים שלך ( כי כתבת שאין לך זמן לזה ), אז עכישו יש לך חבילה שספק תשתית החליט בשבילך מה היא ובגלל זה אתה משלם על רכיבים שלא רק שאתה לא צריך, אלה שגם מונעים ממך אפשרויות שימוש בסיסיות רבות של רשת, ואתה גם לא יכול לפרק את אותה חבילת תקשורת.

כמו שדובר במקרים כאלה פעם: פעם שלישית... גלידה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@sys_admin
·

אני אענה לך פעם אחרונה ואשמח שלא תענה כי אתה לא באמת עוזר ומנסה רק לבקר

אם היית קורא את מה שכתבתי באותו זמן במקום לחשוב מראש בשבילי היית קורא שהחיבור מצד הספק שלי הוא בלי חייגן. החייגן שיש לי זה חייגן מיוחד שהוט עסקים עשו דרך הפורטינט זה לא חייגן רגיל של שם משתמש וסיסמא כמו שהיינו רגילים כגון ppoe/l2tp גם שהתקשרתי לספק שרציתי לבדוק הם אמרו שאני בלי חייגן מבחינתם ואצל הוט עסקים אמרו שאתה בחייגן מיוחד שמתאים למהירות 500/10 שמתבצע דרך פורטינט שבזכותו אפשר גם לשמור על המהירות הגבוהה וגם לעשות כתובת ip חיצונית

זהו מפה אחכה למישהו אחר שייתן עזרה ואם לא תמיד אפשר לנסות לבד ולהחכים לבד תודה בכל מקרה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@Lior98
·
אם עד כה אחרי כל ההסברים במשך שנים לא הבנת שיש לך חיבור עם חייגן וחייגן זה מוגדר לך בפורטינט, אז זה כבר אבוד.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

sys_admin כתב:@Lior98
·
אם עד כה אחרי כל ההסברים במשך שנים לא הבנת שיש לך חיבור עם חייגן וחייגן זה מוגדר לך בפורטינט, אז זה כבר אבוד.
...
·כתבתי שיש לי חיבור בלי חייגן? אשמח שתצטט אותי במשפט הזה שאדע אולי אני הוזה

אולי אני טועה אבל לפי הספק אין חיבור עם חייגן לפי הוט עסקים יש חיבור חייגן מיוחד שמוגדר בפורטינט וזה לא חייגן רגיל עם שם משתמש וסיסמא נראה לי אתן לך תפרטי מנוי שלי שתריב איתם על זה הבעיה איתם זה שאין לי דרך לדעת פרטים כי הם מפגרים ולא נותנים לי פרטי בסיס כמו סיסמא לפורטינט שככה הייתי יכול לדעת הכל ולחסוך אבל לא הם סיבכו משהו פשוט

ועזוב זה לא באמת עוזר השיחות עדיף שאריב עם הוט עסקים שיפתרו אותי מהצרה שנקראית פורטינט ושפשוט יחזירו לי תהוטבוקס לפעולה שישברו תראש חשבתי אעשה לבד ואחסוך את זה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Lior98 כתב:
...
...
·כתבתי שיש לי חיבור בלי חייגן? אשמח שתצטט אותי במשפט הזה שאדע אולי אני הוזה
...
·

צירפתי לך את הצילום של מה שכתבת, וגם הדגשתי את החלק הרלוונטי, כך שבאמת אתה הוזה. :lol:
ושיטת חיבור ( חייגן או MPLS ) הוא כמו שכבר כתבתי תמיד מוגדר בצד הספק תשתית.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@sys_admin
·

ראייה מאוד סלקטיבית! "מצד הספק" זה לא אומר שהחיבור בלי חייגן לקרוא את כל השורה. טוב זה מיצה את השיחה אתקשר אליהם ואחסוך תודה בכל מקרה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Lior98 כתב:@sys_admin
·

ראייה מאוד סלקטיבית! "מצד הספק" זה לא אומר שהחיבור בלי חייגן לקרוא את כל השורה. טוב זה מיצה את השיחה אתקשר אליהם ואחסוך תודה בכל מקרה.
...
·

שיטת חיבור ( חייגן או MPLS ) היא כמו שכבר כתבתי לך תמיד מוגדרת בצד הספק תשתית, עם פרטים שמגיעים מספק אינטרנט . כך שחיבור שלך עם חייגן מוגדר גם בנקודה אחת אצל ספק ISP, גם בנקודה נוספת אצל הוט ובנקודה אחרונה בנתב שלך וגם זה כבר הסברתי לך מספר רב של פעמים.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

sys_admin כתב:
...
...
·

שיטת חיבור ( חייגן או MPLS ) היא כמו שכבר כתבתי לך תמיד מוגדרת בצד הספק תשתית, עם פרטים שמגיעים מספק אינטרנט . כך שחיבור שלך עם חייגן מוגדר גם בנקודה אחת אצל ספק ISP, גם בנקודה נוספת אצל הוט ובנקודה אחרונה בנתב שלך וגם זה כבר הסברתי לך מספר רב של פעמים.
...
אני מכיר את החייגנים וזה נכון מה שאמרת אבל תבין דבר פשוט אני נמצא בחברת הוט שהיא לא וואו אני מתקשר לספק הוא אומר שאין חייגן מתקשר לתשתית אומרים יש חייגן מיוחד שמוגדר בנתב הפורטינט שבנוסף לזה הם לא נותנים לי תסיסמא לפורטינט ועושים לי חיים קלים בגלל זה אני רוצה להעיף אוצו ולעבור לחיבור בלי חייגן שלא אניה תלוי בהם

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

Lior98 כתב:
...
...
אני מכיר את החייגנים וזה נכון מה שאמרת אבל תבין דבר פשוט אני נמצא בחברת הוט שהיא לא וואו אני מתקשר לספק הוא אומר שאין חייגן מתקשר לתשתית אומרים יש חייגן מיוחד שמוגדר בנתב הפורטינט שבנוסף לזה הם לא נותנים לי תסיסמא לפורטינט ועושים לי חיים קלים בגלל זה אני רוצה להעיף אוצו ולעבור לחיבור בלי חייגן שלא אניה תלוי בהם
...
·

בגלל שאתה נמצא בחבילת תקשורת סגורה ומשלם עלייה גם, אז זו הסיבה שאתה לא יכול לא לפרק אותה ולא לשנות את הרכיבים או את הגורמים שלה. זה כל הסיפור. ואת זה כבר הסברתי לך במשך יותר משנה מספר רב של פעמים, כולל בשרשור זה. וגם הסברתי שאין כאן שום חייגן מיוחד, זה חייגן רגיל לגמרי שהוט משתמשים בו.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@sys_admin
·
זה מאוד מכעיס שמגבילים אותך להיות תלוי בהם ושלא לדבר שהם לא עוזרים ועם ידע רלוונטי יום ראשון אריב איתם שיקחו תפורטינט ושיעשו חיבור בלי חייגן ככה יהיה לי 100 אחוז שליטה אולי אחליט אפילו להביא c9 שיהיה בעסק ויתפקד יותר טוב

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #14 

מילות הקסם זה "כתובת IP קבוע" אם אתה מבקש את זה הם חייבים חייגן וב 500/10 ההוטבוקס לא מספיק חזק אז דוחפים את הפורטינט.
תבטל את הדרישה הזו ותראה שפתאום הכל אפשרי, בלי חייגן בלי פורטינט.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

מילות הקסם כאן זה: "500/10 " ו"חבילת תקשורת סגורה", ברגע שמדובר על מסלול זה של 500/10 ואם הוא הגיעה כחבילה סגורה, אז אף אחד בהוט לא ילך לשנות את הצורת חיבור ללקוח מחייג ל MPLS.

כך שגם, אם הוא יבטל את הדרישה ל IP קבוע, זה לא ישנה לו כלום ושום דבר לא יהיה אפשרי בלי חייגן ובלי פורטינט.
לא ברור איך הוא עוד לא הבין את זה, במיוחד שהוא שואל את אותה השאלה כבר כמה שנים וגם מבקש כל פעם מהוט לשנות את ציוד הקצה שלו מגשר לנתב כל פעם ואחרי זה גם לא מבין למה הוא נשאר ללא חיבור כלל:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... c&start=45
Lior98 כתב:עדכון. היום היה קטסטורופה בכל הסיפור הזה

להפוך הוטבוקס ממודם בלבד לראוטר או להפך זה לא כמו אצלי בבית שזה בהגדרות של ממשק ניהול וביטול bridge mode וזה מסדר זה משהו דפוק אצלם שזה עדיין לא משתנה והיה צריך לדבר עם השירות לקוחות+ תמיכה טכנית בנפרד שיעשו את זה גם איפוס לא עזר הם איפסו אולי 10 פעמים ואמרו עכשעו זה יהיה מודם ולא עדיין זה לא עוזר דיברתי עם תמיכה טכנית שעשו את זה אולי 7 פעמים ואס קראתי איפשהו שהשירות לקוחות צריך לעשות את זה דיברתי איתם הם עשו משום מה זה כן הפך לראוטר אבל החיבור היה עם חייגן ואי אפשר היה לקבל תשם משתמש והסיסמא לא מהוט לא מהוטנט שזה הזפק רק מהוט עסקים!! כי שם זה באנדל והספק והוט לא יכולים להגיד לי תשם משתמש והסיסמא פשוט ביזיון! ובנוסף בגלל שצריך תשם משתמש והסיסמא ולא קיבלתי והנתונים בךורטינט נכונים ניסיתי להחזיר תהוטבוקס 3 למודם בלבד ולחבר לפורטינט והכל יעבוד אבל ההוטבוקס תקוע על נתב ולא על מודם בלבד ניסיתי גם איפוס גם בממשק ניהול לעשות bridge (שאחרי ריסט הוא ממשיך לעבוד בתור נתב) וגם התמיכה טכנית של הוט ניסו כמה פעמים לשנות ואמרו כל פעם הנה עכשיו זה יעבוד וזה עדיין נשאר על נתב!!!

מאוד מוגזם שלא לדבר שהתעתי בלי אינטרנט מ2 סיבות 1 אען שם משתמש וסיסמא של הספק רק מחר שאדבר עם הוט עסקים 2 אפשר לחסוך את זה בלהפוך תהוטבוקס 3 למודם ולחבר תפורטינט ואז לא צריך תשם משתמש והסיסמא אבל אי אפשר להפוך תצרה הזאת למודם בלבד וזה מוזר! בבית שלי זה בשנייה הופך ממודם לנתב ומנתב למודם למה שם זה לא משתנה?!! בקיצור מחר הזמנתי טכנאי שישבור תראש אבל זה מראב שהמוצרים שלה גמורים
...
·

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@rm1
מה שמצחיק זה שבגלל זה פתחתי תשרשור הזה מהבוקר פשוט יש אנשים שגורמים לזה ללכת למקומות לא קשורים מה שחיפשתי מהבוקר זה איך אני מבטל כביכול תחייגן ועושה הוטבוקס בתור חיבור בלי חייגן ויום ראשון אחסוך את הסיפור ואגיד להם שיקחו תפורטינט המסריח יהפכו תהוטבוקס לראוטר יבטלו תחייגן והכל יהיה טוב

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@sys_admin
·
תקשיב בן אדם אתה מגזים אתה גם מדבר לא לעניין ואפילו לא עוזר אז בשביל מה אתה עונה?

תתפלא אפשר 500/10 עם הוטבוקס ובלי פורטינט כמו שהבחור מעליי אמר החייגן ששמו כנראה זה בגלל הכתובת ip חיצונית קבועה הכל בסדר אם אבטל הם יקחו תפורטינט ויעשו לי 500/10 עם הוטבוקס בלי חייגן ושלום על ישראל באמת אתה מוזר אתה היחיד שסתם כותב דברים ולא עוזר באמת לא נתקלתי וצודק פעם אחת נתקלתי בלי אינטרנט וגם זה בגלל שבוט לא נותנים מידע ולא עוזרים אל תציג את זה כאילו זה כל יום...

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #18 

Lior98 כתב:@sys_admin
·
תקשיב בן אדם אתה מגזים אתה גם מדבר לא לעניין ואפילו לא עוזר אז בשביל מה אתה עונה?

תתפלא אפשר 500/10 עם הוטבוקס ובלי פורטינט כמו שהבחור מעליי אמר החייגן ששמו כנראה זה בגלל הכתובת ip חיצונית קבועה הכל בסדר אם אבטל הם יקחו תפורטינט ויעשו לי 500/10 עם הוטבוקס בלי חייגן ושלום על ישראל באמת אתה מוזר אתה היחיד שסתם כותב דברים ולא עוזר באמת לא נתקלתי וצודק פעם אחת נתקלתי בלי אינטרנט וגם זה בגלל שבוט לא נותנים מידע ולא עוזרים אל תציג את זה כאילו זה כל יום...
...
אתה לא חייב לשתמש בהוטבוקס כי ראוטר
אתה יכול פשוט להפוך אותו לברידג' לחבר לראוטר
נורמלי ושלום על ישראל
עדין תקבל 500/10

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@MrYair
·

אתחיל לאט קודם כל אעיף מהפורטינט הצרה הזאת אתחיל עם הוטבוקס 3 בחיבור 500/10 (אין בכלל שימוש ב 500 ההורדה זה סתם ליופי בעסק לא משתמש בהורדה נטו העלאה) אם יעשה בעיות של יציבות אביא c9 כמו בבית ויספיק

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #20 

הוט בכלל אמרו לי שהמקסימום לחיבור עם חייגן אצלם זה 200/10

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”