מן הסתם האכזבה מגיעה מכיוון שידורי סלקום.
חייב לציין שניסיתי לעבור אליהם מ YES, וגם אני לא הייתי מסוגל להתפשר ולהישאר איתם לעומת איכות השידור של YES.
האכזבה מגיעה בעיקר משידורי הברודקאסט (וספציפית מערוצים 12, 13 , 14, 11).
כמו ש mdk_25 כתב:
נסה YOUTUBE 4K ואז תראה את הביצועים האמיתיים של המסך...
ניסיתי כבר להגדיר לפי RTINGS אבל יצא לי תמונה כהה במיוחד ולא טובה - ולכן עשיתי התאמות עם הבהירות, צבע וכו'.
התכנים ב-YOUTUBE עובדים מצויין, וכך גם בנטפליקס - תכנים של 4K עובדים מעולה וחלק.
משום מה התכנים בסלקום עובדים זוועה - ממש תמונה לא טובה - ואני מתקשה להאמין שזה 720P אפילו (שלא לדבר על 1080). ממש מטושטש. העניין הוא שעברתי דירה לפני שבוע ואני לא זוכר שבדירה הקודמת הייתה תמונה כזאת זוועתית.
@volkano
·
במקרה כזה יכולה להיות בעיה או בכבל HDMI (יכול להיות החלפת כבל, או שהוא נגפע במעבר דירה)
או לחילופין במהירות האינטרנט - בנטפליקס למשל איכות השידור משונמכת אוטומטית כשהאינטרנט איטי מדי לאיכות נוכחית.
או לחילופין קנית טלויזיה גדולה יותר ממה שהיתה לך - ואז תוכן לא איכותי, נראה לא איכותי בגודל יותר גדול (ואז יכול להיראות כאילו הוא גרוע יותר)
גם תוודא שהחיבור HDMI מחובר לטלויזיה דרך HDMI4, כי יש טענות שיהיציאה הזאת בטלויזיה הזאת נותנת איכות תמונה טובה יותר (אני אישית לא ראיתי הבדל).
@mdk_25
·מהירות האינטרנט שלי ממש טובה - מקבל כ-90 מגה שזה מצוין (בדירה הקודמת קיבלתי ביום טוב 50 מגה).
לגבי הכבל HDMI - הכבל שמחובר זה מה שקיבלתי מסלקום.כדאי לדעתך להשקיע בכבל אחר?
לגבי גודל הטלויזיה - אתה צודק - היה לי טלויזיה LCD 40 אינץ' שהעברתי לחדר שינה, ועכשיו יש לי 55 אינץ' - בה אני צופה במרחק של כ-2.5 מטר, אבל עדיין האיכות צפייה מאוד מאוד נמוכה.
לגבי נטפליקס- רואים ממש טוב נטפליקס וגם יוטיוב- בגלל זה זה גורם לי לתהות אולי זה בגלל סלקום. השאלה שלי היא אם אני לא אראה אותו דבר בחברה אחרת - לדוג' בפרטנר?
@volkano
·
תוודא שזה המהירות אינטרנט שהטלוויזיה מקבלת - לא רק שיש לך 90 מגה בבית.
תחבר מחשב ליציאת רשת שהטלויזיה משתמשת בה, ותבדוק מהירות.
אם באמת החלפת גודל, ובגודל החדש האיכות נראית פחות טובה (אבל בתכני 4K כן טובה) זאת יכולה להיות סיבה ממש טובה להבדל. אל תשכח ש״40 אינצ׳ ב-42% קטן יותר מ-״55 אינצ׳. זה הבדל גדול.
קח כל תמונה, מראש לא טובה, ותגדיל אותה ב-40%. היא תראה הרבה יותר גרועה.
בפרטנר תראה כנראה איכות דומה.
הבנתי שאם צופים דרך AppleTV האיכות יותר טובה.
וגם ב-יס/הוט יש איכות יותר טובה.
אבל מה שהרוב עושים זה פשוט עוברים ללצרוך תכנים דרך נטפליקס (דרך האפליקציה המובנית).
ויש גם ממיר עידן+ מובנה בטלויזיה שלך.