רמקול סנטר איכותי ברוחב עד 45 ס"מ - יש דבר כזה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני כרגע עם סנטר קליפש המונח על מדף מעל הטלויזיה. אני רוצה לאזן קצת את המיקום ע"י הוספת סנטר שני מתחת בנישה שרוחבה 45 ס"מ וגובהה 25 ס"מ. השאלה היא האם קיים סנטר כזה?

תודה

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #2 

@BARBIE
למה לא ? בוודאי שיש ...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

sigamore כתב:@BARBIE
למה לא ? בוודאי שיש ...
...
·

המלצה כשלהי? בזאפ אני מוצא רק פשוטים כמו ורפידייל...

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #4 

מה זה סנטר שני? אתה רוצה לחבר שני סנטרים לערוץ אחד? אתה מסתכן בקצר חשמלי, הפחתת עכבה וסיכוי לשרוף את הרמקולים ואולי גם את המגבר.

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #5 

Zachn כתב:מה זה סנטר שני? אתה רוצה לחבר שני סנטרים לערוץ אחד? אתה מסתכן בקצר חשמלי, הפחתת עכבה וסיכוי לשרוף את הרמקולים ואולי גם את המגבר.
...
·

אין כל חשש מחיבור מקבילי ובטח שלא טורי. הסנטר שיש לי כרגע הוא 8 אוהם, אם אני מוסיף גם 6 אוהם במקביל סנטר שני, אני מקבל 3.4 אוהם, כאשר הרסיבר יכול להתמודד בלי בעיה עם 4 אוהם. לחרוג מזה גם עד 3 אוהם אין כל בעיה, אחרי הכל הסנטר נחתך בתדרים הנמוכים בהם הוא יותר מתאמץ. עם הרסיבר הקודם חיברתי 2 זוגות סראונד 4 אוהם במקביל והוא עבד בלי בעיה...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35098
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

מה עם זה? יכנס לך?
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B013LIN554

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #7 

@guyezra
·

רחב מידי 48 ס"מ. מקסימום שנכנס ה 45...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35098
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

גם לי היה רחב מדי לנישה במזנון
פשוט עם מקדחה הרחבתי את הנישה...חחח...אני מניח שאני כבר לא אוכל למכור את המזנון הזה ביד 2
אבל אני מודה שלא היה חסר לי 3 ס"מ, אולי 1-1.5

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #9 

BARBIE כתב:
...
...
·

המלצה כשלהי? בזאפ אני מוצא רק פשוטים כמו ורפידייל...
...
אני עם Dali Zensor Vokal .... לטעמי הוא מעולה אבל כאמור לא ברורות לי בדיוק הדרישות שלך מעבר לנושא המידות...
https://www.dali-speakers.com/loudspeak ... sor-vokal/
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

BARBIE כתב:
...
...
·

אין כל חשש מחיבור מקבילי ובטח שלא טורי. הסנטר שיש לי כרגע הוא 8 אוהם, אם אני מוסיף גם 6 אוהם במקביל סנטר שני, אני מקבל 3.4 אוהם, כאשר הרסיבר יכול להתמודד בלי בעיה עם 4 אוהם. לחרוג מזה גם עד 3 אוהם אין כל בעיה, אחרי הכל הסנטר נחתך בתדרים הנמוכים בהם הוא יותר מתאמץ. עם הרסיבר הקודם חיברתי 2 זוגות סראונד 4 אוהם במקביל והוא עבד בלי בעיה...
...
חברים, זה נסיון הטרלה שהבחור כאן מנסה לעשות על בסיס הטופיק הזה שמצא את עצמו בהרבה פורומים בתחום, וכמובן שפורסם על ידי אותו בנאדם:

https://www.avsforum.com/forum/91-audio ... akers.html

אבל לכל מי שקורא את זה ואולי שוקל לעשות את השטות הזו: בבקשה אל.

להשתמש בשני רמקולים לערוץ סנטר זה טיפשי ולא הגיוני בעליל. יש סיבה שרסיבר לא נותן אופציה לשני ערוצי סנטר. כל מה שזה יעשה זה להתעסק עם הטווח הדינאמי ויצור Comb Filtering שיהרוס את הסיגנל המקורי.

בנוסף זה יחתוך את העכבה בחצי, ועוד לערבב רמקול של 8 אום ביחד עם 6... על ערוץ אחד, בחיבור מקבילי, דרשני.

בבקשה לא להאכיל את הטרול. לילה טוב

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #11 

מיותר, לא בטיחותי, ולא נכון.

נניח שזה אפשרי ומצאת דרך ורמקול, מה התוצאה הסופית שאתה מצפה לקבל? מה הבעיה עם השמע כרגע?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #12 

mulder כתב:מה התוצאה הסופית שאתה מצפה לקבל?
...
·תשומת לב

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #13 

אפקט COMB אלקטרוני ברמקולים המוזנים מאותו המגבר אפסי וזניח בהשוואה לדינאמיקה של הרמקול ולדינאמיקה האקוסטית. אפקט COMB יכול להיות במרקולים בגלל הפרשי מרחקים של כל רמקול מהמאזין, כאן עם רמקול מעל ורמקול מתחת למסך, אין בעיה כזאת כי המרחקים זהים כמעט.

מה אני מנסה להשיג? כרגע סנטר יחיד ממוקם מעל המסך, ולכן הבמה הקדמית מרגישה שהדיאלוג מגיע קצת לא מהמרכז אלא מלמעלה. אני רוצה להוסיף סנטר שני מתחת למסך, בכדי לאזן את זה.

ניסיתי גם למקם את הסנטר הנוכחי מאחורי הטלויזיה, אבל זה יצר אפקט פיזור של הצליל והחזרים לא רצויים. אז כרגע זו האופציה הכי הגיונית. אין לי אפשרות למקם את הסנטר ממש מתחת למסך, אלא רק נמוך במדף קרוב לרצפה.

אגב, המון רסיברים כוללים פיצ'ר של DIALOG LIFT. איך אתם חושבים שזה עובד? זה פשוט שולח את אות הסנטר לעבר שני ערוצי הגובה הקדמיים. אני לא אוהב את האפקט הזה (שלא גורם לשום אפקט COMB), אבל הורס את המיקוד של הדיאלוג, שאמור להגיע DEAD CENTER מהמסך ולא משום כיוון אחר..

אגב בקונפיגורצית AURO יש ערוץ סנטר עליון קדמי, שברסיברים מסויימים משמש גם למשחק במיקום כיוון הדיאלוג אם הסנטר הרגיל ממוקם ברצפה...

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

יש לי בעיה דומה, הקיר שעליו מוצב מסך הוא בדיוק, אבל בדיוק 123 ס"מ. נאלצתי לרכוש סנטר ברוחב 150 ס"מ ולנסר ממנו 14 ס"מ מכל צד כדי שהוא יתאים.

במזל אני מקשיב רק עם אוזניות אז הירידה של העיכבה ברמקול בגלל הניסורים לא מפריעה לרסיבר ואם זה יהיה בעיה אני תמיד יכול לרכוש רסיבר חדש ולשלוח את הפלוס מרסיבר אחד ואת המינוס מרסיבר שני, אבל הייתי מאוד מעריך אם למישהו יודע או מכיר סנרים שהם 120-123 ס"מ רוחב מקסימום.

היה פה קודם איזה ליצן שהציע לי לשים את הסנטר במאונך כך שהרוחב שלו יהיה רק 30 ס"מ אבל לדעתי הבחור פשוט לא רציני.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #16 

proolam123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #17 

@Catskinner
·
:lol::lol::lol::lol:
.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

סנטר מאונך מינימום 60 ס"מ רוחב ולא מילימטר פחות. אתה מסתכן בשבירת הטווח הסוני של הרמקול והכפלת מתחים לרסיבר בחיבור טורי, מקבילי וחזקתי בשורש הריבועי של אלגוריתם הכיול של אודיסי.

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #19 

הפתרון שמצאתי בסוף זה חיבור מקבילי של שני רמקולים מדפיים DALI ZENSOR 1 ממקמים אחד על מדף מעל המסך, והשני בנישה מתחת למסך. הרצתי כיול אודיסי מחדש וזה נשמע מצויין. הרבה יותר ממוקד מאשר סנטר אחד למעלה, ויותר מזה, איכות הסאונד השתפרה בעיקר בהאזנה למוסיקה במצב DSUR שעושה שימוש בסנטר... בדקתי בעוצמה גבוהה והרסיבר עומד בזה בלי בעיה ולא מתחמם מעבר לחימו הרגיל שלו...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #20 

רוצים תמונות... ;-)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”