המלצה לסאב וופר להשלמת מדפיים
שלום,
קיבלתי את ה KEF Q150 מאמאזון,חיברתי ומיד הרגשתי את החוסר בנמוכים ביחס לרצפתיים שהיו מחוברים לפני.
האם סאב ישלים את החסר ויתקרב לרצפתיים שמילאו לי את כל הסלון(וורפידל וואלדוס ישנים)?
איזה סאב מומלץ בסביבות 1000-1500 ש''ח?
גודל הסלון כ-20 מ''ר
תודה
קיבלתי את ה KEF Q150 מאמאזון,חיברתי ומיד הרגשתי את החוסר בנמוכים ביחס לרצפתיים שהיו מחוברים לפני.
האם סאב ישלים את החסר ויתקרב לרצפתיים שמילאו לי את כל הסלון(וורפידל וואלדוס ישנים)?
איזה סאב מומלץ בסביבות 1000-1500 ש''ח?
גודל הסלון כ-20 מ''ר
תודה
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
.
לשאלה הראשונה - בהחלט. הוא יכול גם לתת יותר מהרצפתיים. אבל על איזה סוג של סאב אתה מדבר, אקטיבי או פסיבי? איזה מגבר או רסיבר יש לך?royban כתב:האם סאב ישלים את החסר ויתקרב לרצפתיים שמילאו לי את כל הסלון(וורפידל וואלדוס ישנים)?
איזה סאב מומלץ בסביבות 1000-1500 ש''ח?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
הKEF שלך יורדים ל51 הרץ שזה אופייני להרבה מדפיים, וזה בסדר לסגנונות מוזיקה מסויימים, אבל לסגנונות מסויימים אחרים - זה די מבאס.
יש לי גם רמקולים שיורדים ל50, לאחר חודש-חודשיים איתם הקצבתי גם תקציב זהה לשלך, ורכשתי סאב נחמד יד שניה. הוא לגמרי משלים את החסר ואני מרוצה. ממליץ לך לעשות את אותו הדבר.
בנוגע לסאב עצמו -
אם יש לך רסיבר שמסוגל להגביר סאב - אתה יכול לקנות פסיבי. אם לא - אז אתה צריך אקטיבי (בעל מגבר מובנה)
במידה ויש לך רק מגבר סטריאו יש כל מיני דרכים להוסיף את הסאב למערך. זה תלוי גם בכניסות שיש לו.
חשוב שיהיה של חברה נורמלית ולא איזשהו שקר כלשהו סטייל "פיור אקוסטיק", התדר שהוא יורד אליו הוא "מכובד" - למשל סאב שיורד רק ל38 לדעתי הוא לא כזה כיפי.. וכן שיש לו אפשרות לכוון את התדר שבו הוא מפסיק לפעול, התדר שאותו כבר מפיקים הרמקולים הראשיים. למשל, במקרה שלך, אתה לא רוצה מצב בו גם הKEF ינגנו בתחום ה50 עד 100 הרץ וגם הסאב ינגן 50 עד 100 כי אז תיצור "גבעה" בהענות התדרים של המערכת בתחום זה - אתה תרצה לכוון את הסאב שיפסיק קצת מעל ה50 הרץ.
יש לי גם רמקולים שיורדים ל50, לאחר חודש-חודשיים איתם הקצבתי גם תקציב זהה לשלך, ורכשתי סאב נחמד יד שניה. הוא לגמרי משלים את החסר ואני מרוצה. ממליץ לך לעשות את אותו הדבר.
בנוגע לסאב עצמו -
אם יש לך רסיבר שמסוגל להגביר סאב - אתה יכול לקנות פסיבי. אם לא - אז אתה צריך אקטיבי (בעל מגבר מובנה)
במידה ויש לך רק מגבר סטריאו יש כל מיני דרכים להוסיף את הסאב למערך. זה תלוי גם בכניסות שיש לו.
חשוב שיהיה של חברה נורמלית ולא איזשהו שקר כלשהו סטייל "פיור אקוסטיק", התדר שהוא יורד אליו הוא "מכובד" - למשל סאב שיורד רק ל38 לדעתי הוא לא כזה כיפי.. וכן שיש לו אפשרות לכוון את התדר שבו הוא מפסיק לפעול, התדר שאותו כבר מפיקים הרמקולים הראשיים. למשל, במקרה שלך, אתה לא רוצה מצב בו גם הKEF ינגנו בתחום ה50 עד 100 הרץ וגם הסאב ינגן 50 עד 100 כי אז תיצור "גבעה" בהענות התדרים של המערכת בתחום זה - אתה תרצה לכוון את הסאב שיפסיק קצת מעל ה50 הרץ.
נערך לאחרונה על ידי nissimtr ב 25/12/2018 13:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
באופן כללי - להיפך; הסאב האקטיבי הומצא עבור קולנוע ביתי (בום בום). למוזיקה מספיק פאסיבי, אבל היום אקטיביים הם המיינסטרים.royban כתב:@dragon
·
המטרה למוזיקה ולא לק''ב אז משער שאקטיבי יותר מומלץ!?
רסיבר דנון AVR1801 שיוחלף בקרוב...
מבחינת תקציב הייתי מציע לך גם לחפש ביד 2.
.Anything can be done, but it's only done if it's done