מתגים של TPLINK גורמים לניתוק של הרשת
יש לי בבית רשת חוטית בכל החדרים. בחודש האחרון החלו בעיות של ניתוקי אינטרנט. אני מחובר דרך סלקום TV תשתית של בזק, עברתי היום לתשתית של סיב אופטית והבעייה עדיין קיימת.
יש לי ברשת ליד הראוטר מתג שמפצל את הרשת לשאר החדרים, ובחדר אחד מתג נוסף שמפצל שני מחשבים. ניסיתי לבודד את הבעייה וביטלתי והחלפתי בין המתגים והבעייה עדיין קרתה, כשביטלתי גם את המתג השני וחיברתי את אחד המחשבים ישירות עם כבל LAN לראוטר ללא מתג הבעייה נפתרה, זאת אומרת רק כאשר אני מחבר את כבל הרשת מהראוטר למתג אחרי זמן קצר של מספר דקות האינטרנט מפסיק, גם הקווי וגם האלחוטי. האם יכול להיות ששני המתגים תקולים או שהראוטר מתקשה לעבוד עם מתגים? והאם ניתן לאבחן תקלות במתגים?
יש לי ברשת ליד הראוטר מתג שמפצל את הרשת לשאר החדרים, ובחדר אחד מתג נוסף שמפצל שני מחשבים. ניסיתי לבודד את הבעייה וביטלתי והחלפתי בין המתגים והבעייה עדיין קרתה, כשביטלתי גם את המתג השני וחיברתי את אחד המחשבים ישירות עם כבל LAN לראוטר ללא מתג הבעייה נפתרה, זאת אומרת רק כאשר אני מחבר את כבל הרשת מהראוטר למתג אחרי זמן קצר של מספר דקות האינטרנט מפסיק, גם הקווי וגם האלחוטי. האם יכול להיות ששני המתגים תקולים או שהראוטר מתקשה לעבוד עם מתגים? והאם ניתן לאבחן תקלות במתגים?
במתג לא מנוהל זה בעיה לבדוק.
מה שהייתי ממליץ זה כאשר האינטרנט מפסיק לעבוד לראות אם יש פעילות חריגה באחד הנוריות שעל המתג.
ואז לנתק אחד אחד את החיבורים (ולחבר את הקודם שנותק) ולראות אם יש לקוח אחד שמזבל את הרשת.
לא סביר שזה המתגים עצמם הם די טיפשים (עובד או לא).
מה שהייתי ממליץ זה כאשר האינטרנט מפסיק לעבוד לראות אם יש פעילות חריגה באחד הנוריות שעל המתג.
ואז לנתק אחד אחד את החיבורים (ולחבר את הקודם שנותק) ולראות אם יש לקוח אחד שמזבל את הרשת.
לא סביר שזה המתגים עצמם הם די טיפשים (עובד או לא).
נסה לנתק אחד אחד, הרי לא חיברת את כולם ישירות לנתב לבדיקה.
כאשר תזהה את החיבור הבעיתי אפשל לנסות לבדוק מה הסיבה.
זה יכול להיות מחשב זה יכול להיות גם כבל אבל צריך לבדוק מתודית.
כדי להוציא את המתגים מהמשוואה אתה יכול לחבר אותם לבד עם מחשב אחד ולראות אם זה נתקע.
כאשר תזהה את החיבור הבעיתי אפשל לנסות לבדוק מה הסיבה.
זה יכול להיות מחשב זה יכול להיות גם כבל אבל צריך לבדוק מתודית.
כדי להוציא את המתגים מהמשוואה אתה יכול לחבר אותם לבד עם מחשב אחד ולראות אם זה נתקע.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@gabbytec
תבדוק אם אין לך בטעות לולאה, לדוגמה שני כבלים בין סוויץ א' לסוויץ ב'. בסוויצים פשוטים ולא מנוהלים, שלא תומכים ב-STP, אין יכולת להתמודד עם לולאות וזה שובר את כל הרשת.
תבדוק אם אין לך בטעות לולאה, לדוגמה שני כבלים בין סוויץ א' לסוויץ ב'. בסוויצים פשוטים ולא מנוהלים, שלא תומכים ב-STP, אין יכולת להתמודד עם לולאות וזה שובר את כל הרשת.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מה שינית ברשת שלך לפני שזה קרה?
היה איזה שינוי - לא?
בדקת בהגדרות הראוטר כמה ip שרת הdhcp מוגדר לתת?
האם הגדרות של ip קבוע באחד הצרכנים שמתנגשות עם שרת ה- dhcp?
ולא הבנתי אלו נסיונות עשית ואם נטרלת את כל אחד מהסוויצים בנפרד כדי לראות מנין הבעיה עלולה לנבוע-
למשל לחבר את כבל הרשת שהולך לסוויץ המרוחק ישירות לראוטר ותראה מה קורה
החלפת הסוויצים פיזית במקומותיהם לא מאפשרת לזהות בעיית כבילה או מאפשרת לבדוק כל סוויץ בנפרד מול הצרכנים שבאמת מחוברים אליו באופן קבוע
היה איזה שינוי - לא?
בדקת בהגדרות הראוטר כמה ip שרת הdhcp מוגדר לתת?
האם הגדרות של ip קבוע באחד הצרכנים שמתנגשות עם שרת ה- dhcp?
ולא הבנתי אלו נסיונות עשית ואם נטרלת את כל אחד מהסוויצים בנפרד כדי לראות מנין הבעיה עלולה לנבוע-
למשל לחבר את כבל הרשת שהולך לסוויץ המרוחק ישירות לראוטר ותראה מה קורה
החלפת הסוויצים פיזית במקומותיהם לא מאפשרת לזהות בעיית כבילה או מאפשרת לבדוק כל סוויץ בנפרד מול הצרכנים שבאמת מחוברים אליו באופן קבוע
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אין בעיה לחבר שני מתגים בכבל אחד. תוודא שאין בטעות שני כבלים שמחברים אותם.gabbytec כתב:@NegativeIQ
הראוטר מחובר למתג, והכבל רשת שיוצא מהמתג מתחבר למתג אחר שנמצא בחדר אחר שמשמש שני מחשבים, אז כן יש חיבור בכבל רשת בין שני מתגים...
לאחר שיחה של שעה עם התמיכה של סלקום ...
התקלה בראוטר שלהם, הוא לא מצליח למשוך כתובת IP. זה מוזר כי לפני חודשיים בראוטר אחר שלהם ובתשתית ADSL לא סיב אופטי, היתה לי אותה תקלה והראוטר הוחלף.