סבתא שלי שעבדה במטבח כזה סיפרה שבבשר הפרוס בתנור ברוטב השף היה מוסיף חומר שדיברו עליו כמסוכן.
יש כזה מצב?
או כנראה זה סתם היתה סודה לשתייה?
המטרה שהיא אמרה שבגללה הוסיפו זה לריכוך וניפוח הבשר.
שמעתם פעם משהו על כזה דבר?
שבת-שלום
האם במטבחים של בתי מלון לפני 30 שנה היו משתמשים בחומרים מסוכנים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מדובר כנראה בפפאין הנמצא במיץ המופק מפרי הפפאיה. זה אנזים המפרק את רקמות החיבור (סחוס) של הבשר ומשמש לריכוך נתחים קשים וזולים. בעבר הרחוק יצא לי לאכול במסעדה שבה השתמשו בכל כך הרבה מרכך שהסטייק הפך להיות למזרון גומאוויר.
עד כמה שידוע לי ה FDA אסר על שימוש בפפאין עבור משחות לעור. אותן משחות שימשו לטיפול בכיבים או בסרחי עור ונרשמו מקרים שבהם זה גרם לסיבוכים ולתגובות אלרגיות קשות. כפי שאתה יכול להבין, אין הרבה קשר בין השניים. בפפאין השתמשו מאות שנים לריכוך בשר והוא נפוץ עד היום.
חומרים מסוכנים אחרים הנמצאים עד היום בשימוש במטבחים זה כמובן מרגרינה ושמנים צמחיים כמו קנולה. אבל זה כבר נושא לדיון אחר.
עד כמה שידוע לי ה FDA אסר על שימוש בפפאין עבור משחות לעור. אותן משחות שימשו לטיפול בכיבים או בסרחי עור ונרשמו מקרים שבהם זה גרם לסיבוכים ולתגובות אלרגיות קשות. כפי שאתה יכול להבין, אין הרבה קשר בין השניים. בפפאין השתמשו מאות שנים לריכוך בשר והוא נפוץ עד היום.
חומרים מסוכנים אחרים הנמצאים עד היום בשימוש במטבחים זה כמובן מרגרינה ושמנים צמחיים כמו קנולה. אבל זה כבר נושא לדיון אחר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.