לקראת רכישת מגבר ומתלבט- Denon AVRX3400 או AVRX4400H
היי,
החלטתי להחליף את המגבר YAMAHA 995 שעדיין עובד בצורה מצויינת למגבר יותר מתקדם, לאחר קריאה היה נראה לי ש DENON נותנים תמורה טובה לעלות בהשוואה ל YAMAHA ו ONKYO, התמקדתי בסוף ב דגם ה 3400 או 4400H, על פניו ברמת הSPECS היבשים לא ממש צריך את מה ש 4400H מספק ונראה ש 3400 יעשה את העבודה, וההתלבטות מגיעה ממקום אחד בלבד, קראתי ש 4400H טוב גם במוזיקה סטריאו ולא ראיתי אמירה כזו על ה 3400, השימוש הוא גם סרטים וגם מוזיקה, השאלה האם מעבר לעוד עוצמה ו9.2 אכן המגברים שונים ברמת האיכות ? אשמח לפידבקים מאלו ששמעו, בחנו או רכשו את אחד המגברים.
תודה מראש לעונים.
החלטתי להחליף את המגבר YAMAHA 995 שעדיין עובד בצורה מצויינת למגבר יותר מתקדם, לאחר קריאה היה נראה לי ש DENON נותנים תמורה טובה לעלות בהשוואה ל YAMAHA ו ONKYO, התמקדתי בסוף ב דגם ה 3400 או 4400H, על פניו ברמת הSPECS היבשים לא ממש צריך את מה ש 4400H מספק ונראה ש 3400 יעשה את העבודה, וההתלבטות מגיעה ממקום אחד בלבד, קראתי ש 4400H טוב גם במוזיקה סטריאו ולא ראיתי אמירה כזו על ה 3400, השימוש הוא גם סרטים וגם מוזיקה, השאלה האם מעבר לעוד עוצמה ו9.2 אכן המגברים שונים ברמת האיכות ? אשמח לפידבקים מאלו ששמעו, בחנו או רכשו את אחד המגברים.
תודה מראש לעונים.
@yossiam
כמו כן אני לא רואה שמישהו עשה מדידות מעבדה לשני המכשירים הללו.
מה שכן קיים הוא המדידות שaudioholics עשו לדגם דומה לזה שאתה מתעניין בו, 3300:
https://www.audioholics.com/av-receiver ... asurements
לפי המדידות שלהם נראה שהרסיבר מתפקד באופן שקרוב ל"שקוף", כלומר, רמת העיוותים והרעשים שלו בזמן עבודה בתנאים מאד קיצוניים היא ברוב הסיכויים בלתי ניתנת להבחנה לאוזן האנושית. לוגית, לאחר שהגעת לשקיפות זו כבר אין שום טעם לחפש מכשיר טוב יותר. ייתכן שיהיה הבדל בפועל בין המכשירים, אבל הוא יהיה ניתן להבחנה רק על ידי מכשור מדויק ולא על ידי האוזן אנושית.
אז בהנחה הסבירה שדנון לא עשו איזשהו שנמוך ל3400 מול 3300 הקודם, הוא לגמרי יספק את השמיעה האנושית וישחזר את האודיו בצורה מאד אמינה שמעבר לה אין טעם לנסות לחפש שדרוג, וזה לא משנה אם זו מוזיקה בסטריאו או סאונד רב ערוצי. אם מבחינת הפיצ'רים 3400 מספק אותך, לך איתו.
כדי להשוות כמו שצריך שני מגברים/רסיברים צריך לעשות את זה בתנאים מאד מבוקרים שלא קל לארגן. צריך להשוות ביניהם את ווליום בצורה מאד מדויקת, להגדיר אותם בצורה זהה, לדאוג לכך שמישהו אחר יעשה בשבילך את המעבר בצורה רנדומלית בין שני הרסיברים מבלי שתראה זאת, להיות מוכן לעשות מספר לא קטן של ניסיונות של מעבר מרסיבר לרסיבר וכו'. לכן מאד לא סביר שתמצא מישהו שעשה את כל זה. ובלי גיבוי של הבדיקה שתיארתי אין סיבה לקחת ברצינות אמירות למיניהם של אנשים לגבי ההשוואה של שני המכשירים.אשמח לפידבקים מאלו ששמעו, בחנו או רכשו את אחד המגברים....
כמו כן אני לא רואה שמישהו עשה מדידות מעבדה לשני המכשירים הללו.
מה שכן קיים הוא המדידות שaudioholics עשו לדגם דומה לזה שאתה מתעניין בו, 3300:
https://www.audioholics.com/av-receiver ... asurements
לפי המדידות שלהם נראה שהרסיבר מתפקד באופן שקרוב ל"שקוף", כלומר, רמת העיוותים והרעשים שלו בזמן עבודה בתנאים מאד קיצוניים היא ברוב הסיכויים בלתי ניתנת להבחנה לאוזן האנושית. לוגית, לאחר שהגעת לשקיפות זו כבר אין שום טעם לחפש מכשיר טוב יותר. ייתכן שיהיה הבדל בפועל בין המכשירים, אבל הוא יהיה ניתן להבחנה רק על ידי מכשור מדויק ולא על ידי האוזן אנושית.
אז בהנחה הסבירה שדנון לא עשו איזשהו שנמוך ל3400 מול 3300 הקודם, הוא לגמרי יספק את השמיעה האנושית וישחזר את האודיו בצורה מאד אמינה שמעבר לה אין טעם לנסות לחפש שדרוג, וזה לא משנה אם זו מוזיקה בסטריאו או סאונד רב ערוצי. אם מבחינת הפיצ'רים 3400 מספק אותך, לך איתו.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
לא יודע מה הפרש המחיר בינהם שקיבלת הצעה ?
אני יכול להעיד שחבל שרכשתי את ה 3400 ולא את ה 4400
מסיבה שיש לה 2 ערוצי אטמוס נוספים.
אני יכול להעיד שחבל שרכשתי את ה 3400 ולא את ה 4400
מסיבה שיש לה 2 ערוצי אטמוס נוספים.
היי,
לגביי מגבר שקוף הבנתי, יחד עם זאת למה מצויין רק ב 4400 שהוא טוב גם ל סטריאו בצורה טובה, אם טרחו לציין זאת, אני מניח שזה משהו שמבדיל אותו מהדגם אחר, לא?
לגבי פערי מחיר, את ה 3400 ניתן להשיג במחיר יחסית נמוך ביחס לעבר אך זה פחות המקרה ב 4400 ולכן יש פער של בערך 1200 שקל.
לא רואה את עצמי שם 4 רמקולי תקרה עבור אטמוס, מקסימום 2 רמקולים נוספים מוכווני תקרה על הרצפתיים קדמיים.
אשמח לעוד תובנות.
תודה רבה.
לגביי מגבר שקוף הבנתי, יחד עם זאת למה מצויין רק ב 4400 שהוא טוב גם ל סטריאו בצורה טובה, אם טרחו לציין זאת, אני מניח שזה משהו שמבדיל אותו מהדגם אחר, לא?
לגבי פערי מחיר, את ה 3400 ניתן להשיג במחיר יחסית נמוך ביחס לעבר אך זה פחות המקרה ב 4400 ולכן יש פער של בערך 1200 שקל.
לא רואה את עצמי שם 4 רמקולי תקרה עבור אטמוס, מקסימום 2 רמקולים נוספים מוכווני תקרה על הרצפתיים קדמיים.
אשמח לעוד תובנות.
תודה רבה.
·yossiam כתב: למה מצויין רק ב 4400 שהוא טוב גם ל סטריאו בצורה טובה, אם טרחו לציין זאת, אני מניח שזה משהו שמבדיל אותו מהדגם אחר, לא?...
מי ציין? איך בדקו?
אם לאזכור שציינת לא צירפו תוצאות של בדיקות עיוורת או מדידות של שני המכשירים המושווים - אפשר ואף כדאי להתעלם ממנו. מאד קל לדמיין בהאזנה למכשיר כלשהו דברים שלא באמת קיימים ואז לכתוב על זה פוסט בפורום כלשהו. בשביל להתגבר על הבעיה הזאת עושים בדיקות מהסוג שציינתי. אם תאמין לכל מיני אזכורים ברשת שלא מגובים בשום דבר, מאד מהר תגיע למסקנה שאתה פשוט חייב כבלי חשמל אודיופיליים בכמה אלפי שקלים למטר...
ההפרדה שעושים רבים למוזיקה בסטריאו לבין ק"ב היא חסרת כל בסיס או הגיון. סאונד זה סאונד והוא צריך להיות איכותי ואמין, נקודה. הייתי אפילו אומר שאיכות ואמינות בסאונד ק"ב הרבה יותר חשובה כי בקולנוע יש הרבה יותר צלילים טבעיים שכולנו מכירים, ולכן הרבה יותר קל לשים לב אם המערכת מזייפת בניגונם.
קראתי את זה פה:
https://www.themasterswitch.com/best-av-receivers פסקה שנייה על המגבר, הנושא די מודגש.
https://www.whathifi.com/denon/avr-x4400h/review ופה יש אמירה גם בנושא אך עם פחות פירוט.
מהמאמר הראשון היה ניתן להסיק שמדובר במגבר שונה מ 3400 ברמת הרכיבים, הרי עוד 15W לערוץ או 2 ערוצי אטמוס לא משפיעים על איכות הסאונד בגדול, לפחות למיטב הבנתי בנושא.
https://www.themasterswitch.com/best-av-receivers פסקה שנייה על המגבר, הנושא די מודגש.
https://www.whathifi.com/denon/avr-x4400h/review ופה יש אמירה גם בנושא אך עם פחות פירוט.
מהמאמר הראשון היה ניתן להסיק שמדובר במגבר שונה מ 3400 ברמת הרכיבים, הרי עוד 15W לערוץ או 2 ערוצי אטמוס לא משפיעים על איכות הסאונד בגדול, לפחות למיטב הבנתי בנושא.
@yossiam
אני אחזור שוב בקצרה על מה שאמרתי: אם אין גיבוי של בדיקות עיוורות או מדידות מעבדה מאחורי האמירות על איכות הסאונד - מבחינתי האמירות האלה לא שוות כלום. שני האתרים שציינת לא מביאים את ההוכחות הנדרשות הללו, אז אין לי סיבה להאמין להם. וכן, לצערנו הביקורות מהסוג (הרבה מלל כתוב בצורה יפה בלי שום הוכחות מוצקות) מאד נפוצות בתחום האודיו.
אף אחד לא היה קונה כרטיס מסך, לדוגמה ,רק על סמך ביקורת במלל ("התנועה במשחק הייתה מאד חלקה והצבעים חיים") בלי סדרה של בנצ'מרקים בתנאיי בדיקה מאד ברורים ומתועדים היטב. אז למה לקבל ביקורות של ציוד אודיו מהסוג שהבאת?
ושוב, באתר שכן בודק את המגברים ברצינות נמצא ש3300 כבר נמצא מאד קרוב לרף השקיפות, ומעבר לרף זה אין מה לשפר כשזה נוגע לאיכות הסאונד. וזה ככל הנראה נכון גם ל3400.
אני אחזור שוב בקצרה על מה שאמרתי: אם אין גיבוי של בדיקות עיוורות או מדידות מעבדה מאחורי האמירות על איכות הסאונד - מבחינתי האמירות האלה לא שוות כלום. שני האתרים שציינת לא מביאים את ההוכחות הנדרשות הללו, אז אין לי סיבה להאמין להם. וכן, לצערנו הביקורות מהסוג (הרבה מלל כתוב בצורה יפה בלי שום הוכחות מוצקות) מאד נפוצות בתחום האודיו.
אף אחד לא היה קונה כרטיס מסך, לדוגמה ,רק על סמך ביקורת במלל ("התנועה במשחק הייתה מאד חלקה והצבעים חיים") בלי סדרה של בנצ'מרקים בתנאיי בדיקה מאד ברורים ומתועדים היטב. אז למה לקבל ביקורות של ציוד אודיו מהסוג שהבאת?
ושוב, באתר שכן בודק את המגברים ברצינות נמצא ש3300 כבר נמצא מאד קרוב לרף השקיפות, ומעבר לרף זה אין מה לשפר כשזה נוגע לאיכות הסאונד. וזה ככל הנראה נכון גם ל3400.
בשורה התחתונה אם אתה לא צריך את הכח הנוסף ואת שני הערוצים הנוספים של ה-4400, כנראה שה-3400 יהיה יותר ממספיק. אין באמת דרך להשוות ביצועים בסטריאו, הרוב זה קשקוש. גש לחנות ותבקש לשמוע את ה-3400 בסטריאו עם מוזיקה שלך ותחליט לבד משם.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
בהתחלה שקלתי את ה 3300 (לפני ש 3400 יצא) אבל בסוף בחרתי ב 4400.
הביקורות על ה 3300 היו פשוט מעולות ועם ה 4400 הן בכלל עפו דרך הגג. נכון שזה לא אידיאלי אבל ביקורות רשמיות ושל משתמשים הן כלי שימושי ולא רע, כמובן תמיד כדאי לקחת את מה שקראנו ולבדוק באוזניים אם אפשר.
יותר לעומק נראה שה 4400 עם יותר כוח, אבל מעבר לכך גם עם מעבדים אחרים וחזקים יותר.
זו רכישה לטווח הארוך, לא רציתי שיתחילו היסוסים של אחרי הקניה, ואחרי ששמעתי אותו החלטתי שיש מנצח.
אם מוזיקה חשובה לך באופן קריטי, אז אולי תשקול לשלב מגבר סטריאו.
הביקורות על ה 3300 היו פשוט מעולות ועם ה 4400 הן בכלל עפו דרך הגג. נכון שזה לא אידיאלי אבל ביקורות רשמיות ושל משתמשים הן כלי שימושי ולא רע, כמובן תמיד כדאי לקחת את מה שקראנו ולבדוק באוזניים אם אפשר.
יותר לעומק נראה שה 4400 עם יותר כוח, אבל מעבר לכך גם עם מעבדים אחרים וחזקים יותר.
זו רכישה לטווח הארוך, לא רציתי שיתחילו היסוסים של אחרי הקניה, ואחרי ששמעתי אותו החלטתי שיש מנצח.
אם מוזיקה חשובה לך באופן קריטי, אז אולי תשקול לשלב מגבר סטריאו.
- proolam123
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 214
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מוזמן לבוא אליי באהבה ולשמוע את ה3400 מגביר 2 רצפתיים מבית svs
אני מאוד מרוצה, כמובן הכל עניים של טעם
אני מאוד מרוצה, כמובן הכל עניים של טעם
.
היי,
תודה לעונים, פער של 1250 שח הוא משמעותי (תוספת של 45% למגבר ה 3400) , להערכתי כיון שאני מאוד אוהב אודיו אך מוגבל בשימושיות (סלון, ילדים קטנים ועוד...) נראה לי שהכיוון יהיה ה 3400, דרך אגב ה 4400 מגיע עם שנתיים אחריות לעומת שנה ב 3400, שמתי לב לזה רק לאחרונה.
ראיתי את המגבר ב מחיר מאוד אטרטיבי בביג גיל, האם למישהו יצא להזמין משם? ב 3400 מתומחר ב 2750, נראה על פניו עסקה טובה, 250 פחות לדעתי מ TMAUDIO.
איפה יש חנות מומלצת שבה אני יכול לשמוע את מהגברים הנ"ל באיזור רחובות, נס ציונה (במקור ממזכרת בתיה).
תודה רבה מראש על ההיענות.
תודה לעונים, פער של 1250 שח הוא משמעותי (תוספת של 45% למגבר ה 3400) , להערכתי כיון שאני מאוד אוהב אודיו אך מוגבל בשימושיות (סלון, ילדים קטנים ועוד...) נראה לי שהכיוון יהיה ה 3400, דרך אגב ה 4400 מגיע עם שנתיים אחריות לעומת שנה ב 3400, שמתי לב לזה רק לאחרונה.
ראיתי את המגבר ב מחיר מאוד אטרטיבי בביג גיל, האם למישהו יצא להזמין משם? ב 3400 מתומחר ב 2750, נראה על פניו עסקה טובה, 250 פחות לדעתי מ TMAUDIO.
איפה יש חנות מומלצת שבה אני יכול לשמוע את מהגברים הנ"ל באיזור רחובות, נס ציונה (במקור ממזכרת בתיה).
תודה רבה מראש על ההיענות.
- proolam123
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 214
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
@yossiam
·
לפי בדיקות ארוכות שאני עשיתי עם היבואן הרשמי של דנון בארץ, נגמר המלאי של ה3400 ביבואן רשמי עקב מעבר לסדרת ה500.
כשאני קניתי לפני חודש וחצי את ה3400 הוא היה בין ה2-3 האחרונים מהיבוא הרשמי בארץ, הייתה לי התלבטות אז אם לקנות מביג דיל, כי זה מבצע שקיים כבר כמה חודשים. ולמען השקט הנפשי (יש כאלו שיגידו שזה צעד נכון ויש שיגידו שלא משנה) החלטתי להוסיף כמה מאות ולקחתי יבואן רשמי.
השנה אחריות זה בגלל שזה לא יבואן רשמי, אני קיבלתי שנתיים אחריות מט.ר היבואן הרשמי של דנון בארץ .
·
לפי בדיקות ארוכות שאני עשיתי עם היבואן הרשמי של דנון בארץ, נגמר המלאי של ה3400 ביבואן רשמי עקב מעבר לסדרת ה500.
כשאני קניתי לפני חודש וחצי את ה3400 הוא היה בין ה2-3 האחרונים מהיבוא הרשמי בארץ, הייתה לי התלבטות אז אם לקנות מביג דיל, כי זה מבצע שקיים כבר כמה חודשים. ולמען השקט הנפשי (יש כאלו שיגידו שזה צעד נכון ויש שיגידו שלא משנה) החלטתי להוסיף כמה מאות ולקחתי יבואן רשמי.
השנה אחריות זה בגלל שזה לא יבואן רשמי, אני קיבלתי שנתיים אחריות מט.ר היבואן הרשמי של דנון בארץ .
.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
המכשירים זהים באיכותם. ל 4400 שני ערוצי הגברה נוספים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ממש לא מסתכם רק בזה, יש עוד שורה של תוספות בשדרוג ל-4400 מה-3400:Lior_M כתב:המכשירים זהים באיכותם. ל 4400 שני ערוצי הגברה נוספים....
Upgrading from the X3400H adds: 2 additional on board amps for 9CH on board processing (ie. 7.1.2 or 5.1.4; with capability to expand to 11CH processing (ie. 7.1.4) using an external 2CH amp), 11.2 main zone pre-outs, Zone 3, a 2nd 12v trigger, front panel display of speaker inputs (or outputs), PHONO input, metal front panel with 2 line display, Custom 2 CH main zone settings (using FL/FR or dedicated Front B; LARGE/SMALL; crossover settings, sub – on/off, distance, level), two internal cooling fans, Auro 3D/Auromatic ($199 upgrade on previous years models) with the ability to use it with Dolby enabled upward firing modules and Surround Back speakers, AL32 Processing, Bass Sync; Remote Control able to store preset codes from other mfr devices (see below) and the ability to add Auro 3D Voice of God/Top Surround via the Subwoofer pre-out 2 only. Although unable to display the GUI on 4k video, able to display the volume bar/Info on 4k video (except Dolby Vision).
השאלה האם פותח הדיון צריך אותן...