אהלן חברים, חדש בקבוצה אז נעים מאוד!
יש לי את ה gaggia pure סביב ה-5 שנים, מכונה פשוטה וטובה, מאוהב אותה קשות..
עשיתי לה ניקוי יחסית מסיבי היום, פתחתי את הדוד עברתי על כולו עם מברשת חיברתי הוספתי מלח לימון (כף לליטר) הזרמתי במכונה ועשיתי שטיפה של 2 מיכלים עם מים נקיים.
כרגע היציאה של המים קצת השתבשה, ממה שזכור לי כשהראש לא היה מחובר היו 4 זרמים יחסית יציבים, כרגע יש אחד ועוד מלא טיפות שזולגות מכל הרשת, מצרף תמונה.
מישהו מכיר את הבעיה? אשמח לעזרה והסבר
בנושא אחר, חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה לאיזה פילטר של בריטה מומלץ לקנות, כזה שמתחבר למכונה, ממה שהבנתי זה INTENZA, אני צודק?
תודה ושבת שלום
מכונת gaggia pure זרימת מים
- oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
·idan-s כתב:כשהראש לא היה מחובר היו 4 זרמים יחסית יציבים, כרגע יש אחד ועוד מלא טיפות שזולגות מכל הרשת...
ברוך הבא לפורום!
אני מניח שכשאתה כותב "ראש" אתה מתכוון לידית (איפה שהכנסת את הקפה) ולא לראש המכונה נכון?
בכל אופן לשאלתך - קצת קשה להבין מהתמונות אבל האמת שנראה שהכל עובד נהדר. אסביר:
מטרתה של הרשת הזו היא דווקא לפזר את המים על כל הקפה באופן אחיד ככל שניתן.
הזרמת מים בצורה של "זרם יציב" כפי שתיארת (או כפי שמופיע בצד ימין של התמונה) עלולה לייצר "תעלות" ודווקא לפגוע בקפה שתקבל.
אם הנושא מעניין אותך, חפש coffee channelling.
הטיפות שאתה רואה זה המים שמתפזרים דרך החרירים הקטנים, נאספים לכדי טיפה כבדה מספיק ונופלים מטה.
כאשר הידית מוכנסת, המים האלה מתפזרים על כל הקפה ולאט לאט נוצר הלחץ לחליטה.
הזרם ה"יציב" שאתה מתאר (או הארבעה שהיו לפניו) דווקא נראה בתמונה ככזה שיוצא מקצה הרשת - כלומר מנסה למצוא דרך החוצה כי הוא לא מצליח לצאת דרך החרירים.
אפשרות אחת לדוגמא היא שהרשת הייתה סתומה ולכן המים הצליחו לצאת רק מהקצה.
האם ניקית גם את הרשת כחלק מהניקוי הכללי שלך? (אני מניח שכן) - זו יכולה להיות הסיבה שכעת המים מצליחים לצאת באופן תקין.
בדיקה טובה לרשת נקייה היא להרים אותה מול האור ולבדוק אם אתה מצליח לראות את האור חודר דרך כל החרירים הקטנים.
האם ניסית להכין קפה?
אם הכל עובד באופן תקין לא נראה שיש בעיה.
אם אתה מרגיש שמשהו בכל זאת לא בסדר, אפשר להמשיך ולבדוק דברים שקשורים ללחץ המים שמגיע לראש (האם סגרת את הדוד באופן תקין ועם אטימה, האם המשאבה מחוברת, האם יש נזילה מבפנים וכו וכו...) אבל נלך שלב שלב.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה!
@oronwerner
·
תודה רבה על התשובה המפורטת חבר!
התכוונתי כאשר הראש לא מחובר, הזרימת מים מהמסננת. היום אחרי שכהנתי קפה ראיתי שהזרימת מים של הזרם הבודד אכן יוצא מצד של הרשת, כנראה שכשהחזרתי לא סגרתי מספיק חזק, אעשה במהלך היום בדיקה מול האור של הרשת ואוודה שאני מחזיר אותה כמו שצריך..
המון תודה!
·
תודה רבה על התשובה המפורטת חבר!
התכוונתי כאשר הראש לא מחובר, הזרימת מים מהמסננת. היום אחרי שכהנתי קפה ראיתי שהזרימת מים של הזרם הבודד אכן יוצא מצד של הרשת, כנראה שכשהחזרתי לא סגרתי מספיק חזק, אעשה במהלך היום בדיקה מול האור של הרשת ואוודה שאני מחזיר אותה כמו שצריך..
המון תודה!
מתחת לרשת מצטברים שומני קפה. השרה אותה בקאפיזה או חומר אחר לניקוי שומנים ממכונות קפה ואחר כך החזר.
הזרימה אמורה להיות פזורה מכל החורים (בפועל מצטברים המיים ל4,5 זרמים ברשת המקורית)
כמו כן, היא אמור להיות ישרה, וודא שלא התעקמה (אפילו במעט).
הזרימה אמורה להיות פזורה מכל החורים (בפועל מצטברים המיים ל4,5 זרמים ברשת המקורית)
כמו כן, היא אמור להיות ישרה, וודא שלא התעקמה (אפילו במעט).