העתיד של חנויות פיזיות ורעיון לסטרט אפ
כולכם בוודאי מכירים את המצב בארץ, שאוזניות יקרות מאוד לא ממש זמינות להאזנה בחנויות פיזיות (וכנ"ל לגבי שאר הרכיבים כמו מגברים ודאקים). המקומות שאפשר להאזין להם זה במפגשים כאלו ואחרים, אצל אנשים פרטיים, או אם מוצאים את היבואן הנדיר שיש לו במקרה זוג פתוח. בחו"ל יש יותר הזדמנויות לשמוע אוזניות כי יש יותר חנויות, וזה בגלל שקהל היעד גדול יותר ופחות נישתי. אבל בעיה נוספת לכל החנויות הפיזיות באופן כללי, לא רק בארץ, שהן אט אט דועכות לטובת חנויות אינטרנטיות שמסוגלות למכור את אותם מוצרים בזול יותר. בקיצור, האופציות לאודיופילים לבוא ולשמוע ציוד הן די מצומצמות, והולכות ומצטמצמות עם הזמן.
בעקבות המחשבה הזאת עלה לי רעיון לעסק, שבהחלט יכול להיות שכבר מיושם איפשהו אבל אני לא מכיר מקום כזה. הרעיון זה מקום פיזי שיש בו מבחר עצום של אוזניות, מגברים, דאקים ורכיבים אחרים, אבל שלא מתעסק במכירה שלהם. זה מעין showroom קבוע שאנשים יכולים לשלם סכום קטן יחסית כדי לבוא ולשמוע את כל הדגמים שמעניינים אותם, כדי לקבל החלטה לגבי מה לקנות. המקום יכול אחר כך להמליץ על חנויות פיזיות או מקוונות שבהן אפשר לקנות את המוצרים (וכנראה גם יהיה לו קשר עסקי עם מקומות\חברות כאלו שלהם הוא ייתן חסות). ההשקעה up front דומה לזו של עסק פיזי שמצריך שכירת מיקום ומשכורות לעובדים, וכמובן גם רכישת הציוד עצמו, אבל כיוון שהוא לא יתעסק במכירה, לא יהיה את האלמנט של התעסקות השוטפת במלאי, אלא רק שמירה ותחזוק של המוצגים הקיימים. בעצם זה סוג של מוזיאון אודיו, רק שהמוצגים בו אינטראקטיביים ומתעדכנים בהתאם לחידושים בשוק.
אתם מכירים מקום שעובד בצורה כזו? האם עסק כזה יכול לדעתכם לעבוד בישראל, או אם לא בישראל אז בארץ עם שוק גדול יותר? האם אתם הייתם משתמשים בשירותים של מקום כזה, ואם כן כמה כסף הייתם מוכנים לשלם עבור ביקור?
בעקבות המחשבה הזאת עלה לי רעיון לעסק, שבהחלט יכול להיות שכבר מיושם איפשהו אבל אני לא מכיר מקום כזה. הרעיון זה מקום פיזי שיש בו מבחר עצום של אוזניות, מגברים, דאקים ורכיבים אחרים, אבל שלא מתעסק במכירה שלהם. זה מעין showroom קבוע שאנשים יכולים לשלם סכום קטן יחסית כדי לבוא ולשמוע את כל הדגמים שמעניינים אותם, כדי לקבל החלטה לגבי מה לקנות. המקום יכול אחר כך להמליץ על חנויות פיזיות או מקוונות שבהן אפשר לקנות את המוצרים (וכנראה גם יהיה לו קשר עסקי עם מקומות\חברות כאלו שלהם הוא ייתן חסות). ההשקעה up front דומה לזו של עסק פיזי שמצריך שכירת מיקום ומשכורות לעובדים, וכמובן גם רכישת הציוד עצמו, אבל כיוון שהוא לא יתעסק במכירה, לא יהיה את האלמנט של התעסקות השוטפת במלאי, אלא רק שמירה ותחזוק של המוצגים הקיימים. בעצם זה סוג של מוזיאון אודיו, רק שהמוצגים בו אינטראקטיביים ומתעדכנים בהתאם לחידושים בשוק.
אתם מכירים מקום שעובד בצורה כזו? האם עסק כזה יכול לדעתכם לעבוד בישראל, או אם לא בישראל אז בארץ עם שוק גדול יותר? האם אתם הייתם משתמשים בשירותים של מקום כזה, ואם כן כמה כסף הייתם מוכנים לשלם עבור ביקור?
עסק כזה יכל לעבוד אם לא היה מדובר בשוק נישתי בטירוף. העסק הזה לא יעניין 99.999999999999999999999999999999999999% מהאוכלוסיה וגם אם היה מעניין אחוז אחד מהאוכלוסיה - הציוד כ"כ יקר שהיית צריך כמה שנים על מנת להחזיר את ההשקעה הראשונית ולא לשכוח שיוצאים דגמים חדשים כל הזמן.
לא הייתי מוכן לשלם כלום על תצוגה.
מישהו שהוא רק מתחיל בתחום בכלל לא היה מוכן לשלם.
על שכירות השטח חשבת ? עולה גם הרבה, כמו עוד שכר דירה.
מה זאת אומרת, חנות שהיא רק תצוגה? מה הטעם?
וכן הרעיון של התצוגה לא רע, כי גם את התצוגה אפשר למכור בסופו של דבר.
הבעיה שחנות עם אזניות יוקרה תשתווה לחנות תחשיטים.
יצטרכו לשים אותן בכספת
מישהו שהוא רק מתחיל בתחום בכלל לא היה מוכן לשלם.
על שכירות השטח חשבת ? עולה גם הרבה, כמו עוד שכר דירה.
מה זאת אומרת, חנות שהיא רק תצוגה? מה הטעם?
וכן הרעיון של התצוגה לא רע, כי גם את התצוגה אפשר למכור בסופו של דבר.
הבעיה שחנות עם אזניות יוקרה תשתווה לחנות תחשיטים.
יצטרכו לשים אותן בכספת
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
רעיון נחמד מאוד. בהחלט הייתי מוכן לשלם כמה עשרות שקלים בשביל האפשרות לנסות מוצרים (ובמיוחד אוזניות) לפני שאני קונה. מה שכן, לא ברור כמה קונים כמוני יש בארץ. כדי שעסק כזה יוכל להיות רווחי הוא כנראה לא יוכל להסתמך רק על דמי כניסה אלא גם ייצטרך שיתופי פעולה עם חנויות.
וואו כמה עשרות שקלים.. איזו נדיבות..
מקווה שזה גם בא עם קפה ומאפה.
אני בטוח שמישהו כבר זיהה את ההזדמנות העסקית הנדירה ורץ לקנות אוזניות וציוד ב200 אלף שקל בשביל שיוכל להרוויח 100 שקל בשבוע מאנשים זרים שרק השם יודע מי הם שיכנסו לבית שלו ויעשו כאוות נפשם עם אוזניות ב2000 דולר בשביל 39.90 שקל.
מקווה שזה גם בא עם קפה ומאפה.
אני בטוח שמישהו כבר זיהה את ההזדמנות העסקית הנדירה ורץ לקנות אוזניות וציוד ב200 אלף שקל בשביל שיוכל להרוויח 100 שקל בשבוע מאנשים זרים שרק השם יודע מי הם שיכנסו לבית שלו ויעשו כאוות נפשם עם אוזניות ב2000 דולר בשביל 39.90 שקל.
קצת מוטרד מהכותרת "העתיד".
למה מה יש לנו עכשיו בארץ?
ממתי אאודיופיליה היה דבר מצליח?
אצל רוב האוכלוסייה HIFI היה תמיד MID RANGE אם לא פחות מזה. והאוזניות הכי יקרות שמישהו אי פעם קנה היו גם האזניות הכי טובות לדעתו.
בכלל ביחס לחתך הקהל הגדול בעולם, עניין האאודיו לא תופס הרבה קהל.
בארץ הוא בכלל לא תופס.
אז לעשות תצוגה מי יודע איפה בשביל לקוות לאסוף קהילה...
למה מה יש לנו עכשיו בארץ?
ממתי אאודיופיליה היה דבר מצליח?
אצל רוב האוכלוסייה HIFI היה תמיד MID RANGE אם לא פחות מזה. והאוזניות הכי יקרות שמישהו אי פעם קנה היו גם האזניות הכי טובות לדעתו.
בכלל ביחס לחתך הקהל הגדול בעולם, עניין האאודיו לא תופס הרבה קהל.
בארץ הוא בכלל לא תופס.
אז לעשות תצוגה מי יודע איפה בשביל לקוות לאסוף קהילה...