אני רוצה לעבור לשירותי הטלויזיה של יס והיום ביקר אצלי המתקין ואמר שאין לו גישה לאינטרנט כי הראוטר של בזק לא קרוב לממיר או לכל נקודת כבל קואקס' בבית.
אני מעוניין להוסיף עוד נקודת בזק בסלון, העניין הוא שאין כ"כ גישה משם לארון תקשורת.
קיימת אפשרות להעביר כבל מנקודת בזק שקיימת ולמקם נקודה חיצונית במקום שאני רוצה?
כרגע מחובר לאותה נקודה המודם וגם טלפון קוי (דרך פילטר של בזק).. אז השאלה שלי אם ניתן לפצל את הנקודה הזו לשתי נקודות שאחת תשאר במקום הנוכחי והשניה תהיה בסלון דרך כבל חדש שאעביר..
תודה לעוזרים
אני לא בדיוק מבין את השאלה. "לפצל" חוט נחושות ברור שאפשר (פשוט מחברים חוט לחוט), ברב הבתים יש מספר שקעי בזק ואין שום בעיה. אם יש לך צינורות תקשורת למקום החדש אז כרגיל אפשר ומקובל להעביר את הכבל בצינורות הקיימים. לפחות פעם היה אפשר לקבל מבזק/יס התקנת שקע במחיר נמוך יחסית ולפעמים אפילו בחינם, אולי שווה לדבר עם מחלקה מבכירה שם (שימור או משהו).
אני לא בדיוק מבין את השאלה. "לפצל" חוט נחושות ברור שאפשר (פשוט מחברים חוט לחוט), ברב הבתים יש מספר שקעי בזק ואין שום בעיה. אם יש לך צינורות תקשורת למקום החדש אז כרגיל אפשר ומקובל להעביר את הכבל בצינורות הקיימים. לפחות פעם היה אפשר לקבל מבזק/יס התקנת שקע במחיר נמוך יחסית ולפעמים אפילו בחינם, אולי שווה לדבר עם מחלקה מבכירה שם (שימור או משהו).
בהצלחה.
...
בטלפון אמרו לי שמחיר נקודה יעלה לי החל מ150 ותלוי בעבודה, לכן חשבתי לעשות את זה לבד אם זה לא מסובך יותר מדי.
התכוונתי למה שכתבת, אם אני רוצה לעשות את זה לבד אז אם הבנתי נכון אני צריך לקנות כבל כזה ושקע חדש ולנעוץ/להבריג אותו שוב בשקע שקיים מצד אחד ובצד השני בשקע החדש שאקנה?
תודה רבה.
רק למען הסר ספק, אתה מעביר את הראוטר לנקודה החדשה (תצטרך עכשיו 2 פילטרים אחד בשביל הראוטר ואחד בשביל הטלפון שאני משער שנשאר במקום הישן). אם חשבת שככה תוכל לקבל חיבור אינטרנט גם בסלון וגם במקום הקודם אז זה לא אפשרי. אתה יכול לחבר רק מודם/ראוטר אחד לתשתית של בזק. אחרי הראוטר אתה יכול להעביר רשת לשאר חלקי הבית בעזרת כבלי רשת, מתאמי מוקה או מתאמים על רשת החשמל וחיבורים אלחוטיים.
רק למען הסר ספק, אתה מעביר את הראוטר לנקודה החדשה (תצטרך עכשיו 2 פילטרים אחד בשביל הראוטר ואחד בשביל הטלפון שאני משער שנשאר במקום הישן). אם חשבת שככה תוכל לקבל חיבור אינטרנט גם בסלון וגם במקום הקודם אז זה לא אפשרי. אתה יכול לחבר רק מודם/ראוטר אחד לתשתית של בזק. אחרי הראוטר אתה יכול להעביר רשת לשאר חלקי הבית בעזרת כבלי רשת, מתאמי מוקה או מתאמים על רשת החשמל וחיבורים אלחוטיים.
...
כן זאת בדיוק הכוונה, להשאיר את הטלפון בנקודה הקיימת ואת המודם ראוטר להעביר לנקודה החדשה (בשתי הנקודות אני אשים פילטר).
תודה רבה על העזרה