גיליתי שללוח אם שלי יש יכולת HDTV-OUT שאמורה לתת יכולות יותר טובות מהחיבור DVI בעבודה עם HDTV מול הטלויזיה... אבל אני לא ממש מצליח להבין איזה כבל אני צריך.
זה הצילום של החיבורים:
יש שם את החיבורים שכתוב HDTV Ports... איזה כבל אמור להתחבר לשם ואז לטלויזיה?
בכל מקרה, אני אפרסם פה את הבעיה שלי, כי אולי זה לא הכבל שגורם את הבעייה פה... אני מחבר כרגע את המחשב עם הטלויזיה (LG LCD 26) בכבל DVI-HDMI. ההבדל בין זה לחיבור VGA עצום. רואים הרבה יותר טוב.
אבל... עד לאתמול היה מותקן אצלי דרייבר של כרטיס המסך מהאתר של הלוח אם (יש לי Gefore 6150 שבא על לוח האם של asus) ואיתו הטלויזיה לא ממש זוהתה כטלויזיה (אלא כמוניטור לא מזוהה) וראיתי בסדר (הצדדים קצת יצאו מהמסך) ברזולוציה של 1280 × 720.
אתמול התקנתי את הדרייבר מהאתר של nvidia לכרטיסי המסך שלהם מסדרה 6, לאחר ההתקנה הוא מזהה את הטלויזיה (כותב בדיוק את הדגם שלה) אבל עכשיו הרזולוציה שאני יכול לראות בה כמו קודם (הצדדים עדיין קצת יוצאים מהמסך) היא 1024×768 (או משהו בערך כזה, אני לא זוכר בדיוק). כל רזולוציה אחרת גורמת לכך שהתמונה מרצדת או שאני רואה רק חלק מהמסך.
כמו כן, הדרייבר אומר לי עכשיו שהרזולוציה הטבעית של המסך היא 480×320 למרות שבבמפרט של הטלויזיה כתוב שהרזולוציה הטבעית שלה היא 1366×768 (מה שבכלל אין לי באפשרויות של הרזולוציות).
כאשר אני מעביר לרזולוציה הטבעית כביכול, כל המסך פתאום מאד גדול ולא רואים את רובו.
אני חשבתי שאולי בגלל שהחיבור שמופיע בתמונה למעלה הוא חיבור tv-out של לוח האם שלי, אז יכול להיות שהוא יעבוד יותר טוב עם הטלויזיה... מה אתם אומרים?