משהו הצליח למצוא איזו תועלת למצבי Auro-3D בדנון X4400H?
שלום
מקור עם הקידוד הזה אני לא מוצא. ולהבדיל ממצבי DTS NEURAL או DSU, המצב הזה נשמע קטסטרופה. לא ממקם צלילים לערוצים הנכונים, וסתם מוסיף הדהוד מעצבן... מה הם בדיוק חשבו שם? משהו מוצא לזה שימוש? יש איזה קובץ עם הדגמה כלשהיא?
תודה
מקור עם הקידוד הזה אני לא מוצא. ולהבדיל ממצבי DTS NEURAL או DSU, המצב הזה נשמע קטסטרופה. לא ממקם צלילים לערוצים הנכונים, וסתם מוסיף הדהוד מעצבן... מה הם בדיוק חשבו שם? משהו מוצא לזה שימוש? יש איזה קובץ עם הדגמה כלשהיא?
תודה
@BARBIE
·אני בעצמי רוצה קצת להבין את הפורמט הזה כי קראתי בכמה מקומות שהוא הדבר הבא והוא מתעלה על ATMOS וDTS:X.
עם זאת יש לזכור שה2 המתחרים קיימים מ2014 ולכן יותר מבוססים בשוק ומופעים ביותר מקורות וגם משווקים יותר טוב מהAURA.
תצפה בזה:
אולי יעזור. אם תמצא מקורות עם AURA אז אשמח אם תפרסם פה.
·אני בעצמי רוצה קצת להבין את הפורמט הזה כי קראתי בכמה מקומות שהוא הדבר הבא והוא מתעלה על ATMOS וDTS:X.
עם זאת יש לזכור שה2 המתחרים קיימים מ2014 ולכן יותר מבוססים בשוק ומופעים ביותר מקורות וגם משווקים יותר טוב מהAURA.
תצפה בזה:
אולי יעזור. אם תמצא מקורות עם AURA אז אשמח אם תפרסם פה.
נערך לאחרונה על ידי rannyz ב 20/12/2018 23:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
כעקרון יש סרטי בלו ראי עם הקידוד הזה, ולפי מה שהבנתי מדובר בקידוד שעושה שימוש ב DTS HD MA ב 11.1 ערוצים דיסקרטיים ולא OBJECT BASED כמו אטמוס ו DTS:X (שגם הוא ספק אם באמת OB בגרסה הביתית). אבל ל AURO יש מצב הדמיה מתחרה ב NEURAL ו DSU שנקרא AURO-MATIC ואותו לא ממש הבנתי. הוא עושה עבודה ממש גרועה במיקום צלילים במרחב, בעיקר ממקור דו ערוצי. סתם מוסיף הדהוד וממקם את ערוצי הסראונד הוירטואלים בקדמיים עם הדהוד לערוצי הגובה... מבין שלושת הגישות אני מעדיף ה NEURAL X עבור תכני וידאו, ואת DSU בקונפיגורצית CENTER SPREAD.
·BARBIE כתב:הוא עושה עבודה ממש גרועה במיקום צלילים במרחב, בעיקר ממקור דו ערוצי. סתם מוסיף הדהוד וממקם את ערוצי הסראונד הוירטואלים בקדמיים עם הדהוד לערוצי הגובה......
אז משהו אתה לא עושה בסדר. משהו בהגדרות אולי שגוי. זה לא אמור להוסיף הדהוד. דווקא מצב ההדמיה אמור להיות טוב.
איזו קונפיגורצת רמקולים יש לך?
·rannyz כתב:·......
אז משהו אתה לא עושה בסדר. משהו בהגדרות אולי שגוי. זה לא אמור להוסיף הדהוד. דווקא מצב ההדמיה אמור להיות טוב.
איזו קונפיגורצת רמקולים יש לך?...
הגדרות על ברירת מחדל. רמקולים זה 5.1 בסיסי ועוד 4 HIEGHTS קדמי ואחורי בארבע פינות עליונות. הרצתי אודיסי פעם דרך הרסיבר ופעם מהאפלקציה של אודיסי שלא שפרה כלום... יותר מזה, כאשר אני שומע פס קול אטמוס שלא דרך מצב DIRECT ארבעת ערוצי הגובה מתמזגים לשניים בלבד. כנראה האודיסי עושה את זה... בדקתי עם דיסק הדמיה של אטמוס...
@BARBIE
·באיזה מצב אודיו נמצא הרסיבר כשאתה שומע אטמוס והוא מאחד לך מ4 ל2?
פחות קשור לבעיה אבל באיזה דגם רמקולים עיליים אתה משתמש לאטמוס? שקועי תקרה?
·באיזה מצב אודיו נמצא הרסיבר כשאתה שומע אטמוס והוא מאחד לך מ4 ל2?
פחות קשור לבעיה אבל באיזה דגם רמקולים עיליים אתה משתמש לאטמוס? שקועי תקרה?
·זה כמו שתשאל נהג שיש לו 4X4 למה הוא לא נוסע רק בכביש. לבחור יש רסיבר מתקדם והוא רוצה לחקור את הפורמט החדש יחסית Aura-3D שהרסיבר שלו הוא אחד הראשונים ליישם. ככה צריך וכן ירבו.alonm1982 כתב:למה לא להשתמש במערכת שלך לאטמוס? יש מלא מקורות......
אני זוכר שהשתמשתי בDolby prologic x להדמיית סאונד היקפי למקור סטראופוני עד שבמקרה מישהו העיר את אוזני שקיים מתחרה בשם DTS NOE:6 שעשה עבודה הרבה יותר מרשימה מזה של Dolby בהדמיית סאונד היקפי.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
הצלחת למצוא בסופו של דבר תועלת במצב הזה?BARBIE כתב:הגדרות על ברירת מחדל. רמקולים זה 5.1 בסיסי ועוד 4 HIEGHTS קדמי ואחורי בארבע פינות עליונות. הרצתי אודיסי פעם דרך הרסיבר ופעם מהאפלקציה של אודיסי שלא שפרה כלום... יותר מזה, כאשר אני שומע פס קול אטמוס שלא דרך מצב DIRECT ארבעת ערוצי הגובה מתמזגים לשניים בלבד. כנראה האודיסי עושה את זה... בדקתי עם דיסק הדמיה של אטמוס......
ועוד שאלה - האם תמיכה ב-Auro 3D היא הסיבה שהעדפת רמקולי גובה במקום תקרה?
שאלתי בשרשור בנושא בפורום AVS וכולם הסכימו שם שהמצב חסר כל תועלת בהאזנה לפסי קול שאינם מקודדים ל AURO. יש כאלו שחושבים שמצב AURO-3D נשמע טוב או מעניין במוסיקה דו ערוצית. אני ניסיתי והגעתי למסקנה שסטריאו רגיל עדיף, ואם ממש מתעקשים על אפקט סראונד, אז DSU נותן אפקט הרבה יותר טוב ונוח לאוזניים מאשר ה AURO הזה.
ה AURO במצב דו ערוצי לא מבצע שום פענוח מטריצי כמו דולבי, סתם לוקח את הערוצים הקיימים, מעביר אותם דרך LPF ומפזר אותם לשאר הערוצים עם הוספת הדהוד... ממש כמו מצבי הדמיה לכל מיני "אולמות" שהיו ברסיברי קולנוע של שנות ה 90. פשוט בדיחה. לפחות ימהה עושים את זה בצורה שבאמת יכולה להפיק תועלת מכל הרמקולים.
בקיצור, ה AURO הזה מיותר לחלוטין, אלא אם כן אתה מזמין סרטי BD שמקודדים ל AURO-3D, וכאן מדובר בקידוד DTS-HD (כן DTS), בקונפיגורציה של 9.1 או 11.1. ה AURO זה קידוד דסקרטי עם מערך רמקולים יחודי, ולא קידוד מבוסס אוביקטים כמו אטמוס!
בקיצור, מיותר לחלוטין ברסיברים.
אגב פענוח והדמיה רב ערוצית שיצא לי לשמוע בגרמניה, ושמה את דולבי ו DTS בכיס הקטן, היא ה quantum logic החדש של LEXICON תחת HARMAN. למרבה הצער זה כרגע קיים רק בפרוססורים מקצועיים ולא ברסיברים ביתיים. אבל זה לוקח כל מקור עם כמה ערוצים שיש, ומפזר אותם לכל הרמקולים בצורה מאד כחמה עם אלגוריתמים מבוססי AI שמסוגלים לדמות זוג אוזניים אנושיות. למשל זיהוי ECHO מובנה בהקלטה, והשמעה רק את אפקט ה ECHO המקורי מערוצי הסראונד. או למשל מיקום צלילים מעל הראש (אנחנו הרי מסוגלים לשמוע מטוס חולף מעל הראש, למרות ששתי האזוניים שלנו נמצאות בצידי הראש. זה נעשה עי פענוח של המוח לפי הפרשי עוצמות, מופע ותזמונים בין שתי האוזניים. על אותו הקרון עובד ה quantum logic). הוא ממש עושה שימוש בשרת און ליין בכדי לזהות צלילים מסוימים, כגון מוסיקה, דיאלוג, אפקטים, וממקם אותם בערוץ הכי טבעי עבורם. אני שמעתי הדגמה של הסרט חלף על הרוח שבמקור הוקלט במונו והושמע במונו, אבל ה quantum logic הפיק ממנו אפקט משכנע של סטריאו ואפילו סראונד. כנראה הוא גם מפענח את אות הוידאו עצמו ומנסה לנחש מהיכן הצליל אמור להשמע בהתאם למיקום אוביקט במסך...
ה AURO במצב דו ערוצי לא מבצע שום פענוח מטריצי כמו דולבי, סתם לוקח את הערוצים הקיימים, מעביר אותם דרך LPF ומפזר אותם לשאר הערוצים עם הוספת הדהוד... ממש כמו מצבי הדמיה לכל מיני "אולמות" שהיו ברסיברי קולנוע של שנות ה 90. פשוט בדיחה. לפחות ימהה עושים את זה בצורה שבאמת יכולה להפיק תועלת מכל הרמקולים.
בקיצור, ה AURO הזה מיותר לחלוטין, אלא אם כן אתה מזמין סרטי BD שמקודדים ל AURO-3D, וכאן מדובר בקידוד DTS-HD (כן DTS), בקונפיגורציה של 9.1 או 11.1. ה AURO זה קידוד דסקרטי עם מערך רמקולים יחודי, ולא קידוד מבוסס אוביקטים כמו אטמוס!
בקיצור, מיותר לחלוטין ברסיברים.
אגב פענוח והדמיה רב ערוצית שיצא לי לשמוע בגרמניה, ושמה את דולבי ו DTS בכיס הקטן, היא ה quantum logic החדש של LEXICON תחת HARMAN. למרבה הצער זה כרגע קיים רק בפרוססורים מקצועיים ולא ברסיברים ביתיים. אבל זה לוקח כל מקור עם כמה ערוצים שיש, ומפזר אותם לכל הרמקולים בצורה מאד כחמה עם אלגוריתמים מבוססי AI שמסוגלים לדמות זוג אוזניים אנושיות. למשל זיהוי ECHO מובנה בהקלטה, והשמעה רק את אפקט ה ECHO המקורי מערוצי הסראונד. או למשל מיקום צלילים מעל הראש (אנחנו הרי מסוגלים לשמוע מטוס חולף מעל הראש, למרות ששתי האזוניים שלנו נמצאות בצידי הראש. זה נעשה עי פענוח של המוח לפי הפרשי עוצמות, מופע ותזמונים בין שתי האוזניים. על אותו הקרון עובד ה quantum logic). הוא ממש עושה שימוש בשרת און ליין בכדי לזהות צלילים מסוימים, כגון מוסיקה, דיאלוג, אפקטים, וממקם אותם בערוץ הכי טבעי עבורם. אני שמעתי הדגמה של הסרט חלף על הרוח שבמקור הוקלט במונו והושמע במונו, אבל ה quantum logic הפיק ממנו אפקט משכנע של סטריאו ואפילו סראונד. כנראה הוא גם מפענח את אות הוידאו עצמו ומנסה לנחש מהיכן הצליל אמור להשמע בהתאם למיקום אוביקט במסך...