סוני 75 אינץ דגם 9005 F

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ריימונד1930 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
שם מלא: daniel cohen
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

סוני 75 אינץ דגם 9005 F
שלום לחברי הפורום, בבלאק פראידיי רכשתי טלויזיה סוני גודל 75 דגם 9005 F. חויית הצפיה וההתרשמות שלי מהטלויזיה ( לא מקצועי ) לאחר 3 שבעות, היא לדעתי וטעמי, שהטלויזיה של SAMSUG רואים את הצבעים הרבה יותר חדים ועשירים מאשר בדגם זה של סוני ( יש לי טלויזיה סמסונג JS8000 כבר 2 שנים ) !! שיחקתי בכל ההגדרות של הטלויזיה סוני, אבל שוב לטעמי כצופה טלויזיה היא אכזבה. אכן יש שיפור משמעותי בעיבוד התמונה Color Banding - Dirty Screen Effect ( מריחות הצבע ) בשידורים שהם ממקור של Yes וזה דבר שהיה מאוד מציק לי בטלויזיה של סמסונג, בה תופעות אלו אכן בולטות מאוד. זה קורה בגלל מעבד התמונה X1 Exterme. כאשר צופים בסרטים גם של YES וגם מנטפליקס, אכן הטלויזיה נותנת תחושה של קולנוע. בשידורי ערוצי החדשות, התמונה מאכזבת, אין מספיק עושר וחדות בגוון הצבע, כמו שיש לטלויזיה של סמסונג. לדעתי ושוב אני מציין שאני לא אדם מקצועי, סוני ניסו בדגם הזה לפנות לקהל שאוהב לצפות בסרטים יותר. גם בביקורות ב - YOU TUBE יש אנשים שאומרים שהדגם הקודם 900E הצבעים יותר עשירים ויפים, אולי האלגוריטמים שמהנדסי סוני רצו כך. בסך הכל טלויזיה טובה, אבל לתחושתי לא מה שאמרו עליה בביקורות באתרים המקצעים השונים. מקווה שאיתה לא יהיו לי בעיות של תקלות כפי שהיה לי עם הטלויזיה של סמסונג.

oz007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

האם ניסית לכייל ?
אגב אם אתה משווה את החווית צפייה של התמונה צבעים ותמונה כללית ל OLDED אייך החוויה ? ככה אפשר יההי לדעת יותר איזה סוג של תמונה אתה "מחפש"
ךפעמים למשל בסמסונג כבר שנים לי הצבעים מרגישים קצת חיים מידי

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #3 

זו עוד סיבה טובה להפסיק לצפות בחדשות...
וברצינות, לפי דבריך היא מעולה בצפיה בסרטים, ואני מניח שגם בסדרות, גם ערוצי yes נראים בה טוב יו ר מבחינת מריחות וכדומה, וככל הנראה גם שידורי ספורט יראו בה טוב יותר.
אז מה שמפריע זה רק שידורי חדשותה? החיים דבש!

לגבי הצבעים שת סמסונג, אני מניח שהם פשוט רוויים יותר ולכן נראים לך יותר מרשימים, האמת שגם לי... זה עניין של הרגל
היום רכשתי גם כן את הסוני 75XF9005, מקווה שאתחבר לצבעים.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #4 

כשבוחנים באופן מקצועי, השאלה לא מה נראה יותר טוב אלא מה נאמן למקור. במשחק מאוד פשוט עם הצבע אפשר לגרום לעצים חצי יבשים להיראות כמו יער האמזונס.
לכן אתה לא בוחן את המסכים בצורה הנכונה אם כי זה ליגיטימי לאהוב צבע רווי ולא מציאותי.

shaylev80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

@ריימונד1930
·
תתחדש ומאחלה המות שעות הנאה ללא תקלות!!!
ואם רק חדשות לא רואים טוב אז כפי שנאמר עדיף אולי בלי:D
מה מרחק הצפיה שלך? ומה עם תמונה :)

ריימונד1930 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

@oz007
·אני לא יכול להשוות לצפיה בטלויזיה עם מסך OLED מאחר שלא היה לי מסך כזה. לדעתי גם צפיה בטלויזיות בתצוגה זה לא דבר נכון להשוות, מאחר שיש טלויזיות שהם במצב תצוגת חנות. אילו תצוגות מאוד מקצועיות, לכן רק חווית צפיה בבית בתנאים רגילים ושימוש רגיל אפשר לקבל חויית צפיה אישית מהטלויזיה. שוב לדעתי כמשתמש רגיל ( YES ונטפליקס YOU TUBE ) התמונה והצבעים של טלויזיה סמסונג הרבה יותר " חיות " צבעים יותר " עזים " לטעמי כמובן. הבנתי גם שטלויזיות של סמסונג מגיות ל - 1400 NIT בעוד הטלויזיה של סוני דגם X9005F מגיעה בקושי ל- 900 NIT, דבר שמשפיעה על התמונה שמתקבלת.
שוב אני לא אומר שסוני היא לא טלויזיה טובה, יש לה הרבה תכונות טובות ועדיפות על סמסונג בכל הקשור לעיבוד תמונה כפי שכתבתי. אבל אני אוהב את הצבעים החדים, העשירים בצבע של סמסונג, לטעמי בלבד.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #7 

@ריימונד1930
זה ממש עניין של טעם אישי. אני מאוד אוהב את עיבוד התמונה והוויב הקולנועי של סוני.
אם הייתי צריך לסדר את המותגים המוכרים לפי "צבעוניות"/פאנץ' לבין עיבוד קולנועי זה היה הסדר:
סמסונג > LG > סוני + פיליפס > פנסוניק
עכשיו לי היתה טלויזיה של פיליפס ועברתי ל OLED של LG והיה לי קצת מוזר בדיוק עם ההיפך. הצבעים קצת חזקים ובולטים מידי. עם כיול אפשר לסדר את זה קצת אבל לא לגמרי. כאילו, אין מצב שצבע פנים של אנשים נראה ככה בכל תאורה... אתה עם הבעיה ההפוכה שבה אתה בטח חושב שחסר צבע אבל ככל הנראה זה יותר "נכון" וככה עשו mastering לסרט.

אני מציע לך להעלות קצת saturation ולקוות שתתרגל...

ריימונד1930 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@shaylev80
·אכן בישראל עדיף לפעמים בלי חדשות וערוצי ברודקאסט ! מרחק הצפיה הוא כ - 3.5 מטר מהמסך לדעתי גודל המסך מעולה למרחק הזה, וגם לסלון ממוצע בישראל. לגבי תמונות אנסה לעלות מספר תמונות, צריך מספר תמונות מאחר שיש כל כך הרבה אפשרויות של מצבי תמונה כפי שניתן לקרוא בביקורות. דבר נוסף שניתן לעשות בטלויזיה הזאת של סוני זה לבחור ולשנות את מצב HDR ל - HDR10. דבר זה לא היה לי אפשרות בסמסונג JS8000. במצב HDR10 הצבעים לא יפים אם צופים במצב HD. רק במצב של 4K או מחשב יש לזה יתרונות.

ריימונד1930 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@shaylev80
·אני מצרף מספר תמונות. לצערי מצלמת הנייד של LG3 לא מקצועית, לכן התמונות לא טובות מספיק במיוחד עבור תמונות 4K HDR.

ריימונד1930 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

@freedom_il
·אני מסכים איתך לחלוטין בנושא זה של הרגל לתמונה מהטלויזיה. יחד עם זאת לדעתי האישית בלבד התמונה היא לא נותנת פאנץ' או אוהו !! לדעתי סוני עשו הרבה יחסי ציבור לדגם הזה !! אכן מאחר שהטלויזיה היא תאורה אחורית, השחורים נראים יותר שחור מהטלויזיה של סמסונג. סך הכל לדעתי האישית טלויזיה טובה רק מקווה שלא יהיו לי איתה בעיות כפי שהיה לי עם הסמסונג, ובמיוחד היבואן סמ-ליין !!

shaylev80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #11 

תהנה ושוב בלי חדשות ובלי תקלות8)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”