איבחון רוקט ג׳יוטו

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי

אז יש לי רוקט ג׳יוטו שקניתי מחבר פורום פה.
סה״כ היא סבבה לגמרי וכיפית ועושה אחלה קפה, אבל יש בה משהו שמחרפן אותי ואני רוצה לאבחן כדי לתקן.

1. אם המכונה דולקת הרבה זמן (נגיד שעה וחצי ומעלה) - מד הטמפרטורה שבראש שלה מראה שהיא על 77-80 מעלות.
הרצה של קצת מים והמתנה של כמה דקות גורמת לטמפרטורה לעלות שוב ל-99-102.
2. שמתי לב שיוצאים מים משסתום הפריקה של הראש, מה שלדעתי אומר שאחד משני השסתומים העליונים לא אוטם כמו שצריך.
3. אחרי עמידה ממושכת לוקח למכונה איזה 10 שניות של רעש של המשאבה ״על ריק״ עד שהצליל משתנה ומתחילים לצאת מים מהראש. אם היא לא נחה הרבה הזמן הזה יורד לשנייה או שתיים.

לגבי פתרונות אני מתלבט אם לעשות ניקוי אבנית (למרות שהמכונה מחוברת למרכך והייתה מחוברת למרכך גם אצל הבעלים הקודם) או שהחלפת שסתומים (כלומר שיפוץ ראש) תעשה את העבודה.

מישהו נתקל בתופעה דומה ב-E61?

תודה,
ערן

יובלים
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

@megahertz
·
מתי יוצאים מים משסתום הפריקה? בזמן חליטה?
בכל מקרה, לא אמורים לצאת מים מהשסתום. לי הייתה בעיה שבזמן החליטה יצאו מים משסתום הפריקה. החלפת גומיות וכו (ערכה שלמה שרכשתי אצל אברהמי) תירנה את בעית הנזילה.

לגבי אבנית - תמיד טוב לנקות אבנית ללא קשר לבעיה. אינני חושב שזו בעית אבנית.

לגבי המשאבה - נשמע קצת מוזר - היתכן שנחלשה? מתי הוחלפה לאחרונה?

megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

סליחה, הייתי מעט לא ברור.

מים יוצאים משסתום הפריקה כשהמכונה עומדת (מתחממת/במנוחה).
אם היא כבר חמה יוצאים משם אדים מדי פעם.
לדעתי זה קורה כשיש זרימה במחליף החום.

בכל מקרה, לא קורה בזמן חליטה (שאז שסתום הפריקה סגור).
שקלתי להחליף גומיות אבל קראתי שקל יותר להחליף את השסתומים עצמם מאשר לפרק את הגומיות מהשסתומים הקיימים.
וגם, לא יודע מתי הם הוחלפו אז חשבתי ״למה לא?״.

לגבי המשאבה - לדעתי הוחלפה לפני שנתיים בערך כשהבעלים הקודם החליט שהוא מחליף מלא חלקים במכונה, אני אבדוק מולו.
בא לי להחליף גם את הגומיות/בידוד שהמשאבה עליו כדי שתרעיש מעט פחות אז אולי אחליף גם אותה, בתור רכיב היא זולה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #4 

יובלים כתב: לגבי אבנית - תמיד טוב לנקות אבנית ללא קשר לבעיה. אינני חושב שזו בעית אבנית.
...
המלצה בעייתית משהו. לעיתים קרובות הסרת אבנית גורמת לבעיות...

megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

האמת שאני קצת חושש מזה כי הבנתי שבמחליף חום הפעולוה לא פשוטה בכלל.
לעומת זאת החלפת שסתומים זה מכאני אז בגדול לפתוח 3-4 ברגים להוציא ולהחליף, לא נשמע מאיים במיוחד ואני מניח שלא מזיק.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #6 

לי יש ניסיון לא טוב עם הסרת אבנית (לפי כל הכללים) במכונת דוד בודד, ובמכונה החדשה שלי היבואן האמריקאי (chriscoffee.com) מורה לקונים לא לבצע הסרת אבנית אחרת הם מסתכנים באובדן אחריות, וזה נכון מבחינתם גם למכונות שאינן מחליף חום. דיון ארוך בנושא ב-HB.

זה כמובן לא אומר שאף פעם לא צריך לבצע הסרת אבנית, אבל לא הייתי ממהר לבצע את זה אם אני לא משוכנע לגמרי שהבעיה קשורה באבנית.

Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 26 פעמים

שליחה #7 

@megahertz
·

היי

לא מכיר ספציפית את המכונה שלך.... אבל ננסה לחשוב איתך

1. אם המכונה דולקת הרבה זמן (נגיד שעה וחצי ומעלה) - מד הטמפרטורה שבראש שלה מראה שהיא על 77-80 מעלות.
הרצה של קצת מים והמתנה של כמה דקות גורמת לטמפרטורה לעלות שוב ל-99-102.

- נראה לי בעייתי שהמכונה לא שומרת על טמפרטורה בראש. מה שקורה בדרך כלל זה שנוצר קיטור שם. ואז הלחץ עולה. מה שמווסת את הטמפרטורה זה פרושורסטסט על הדוד. שווה לבדוק מה מצבו ואם הוא מכויל. אבל נשמע שהבעיה היא יותר קדימה בהמשך הדרך. כלומר הלחץ בדוד נשמר והלחץ \ מים חימום בראש בורח לך לכיוון החזרה כנראה - OPV . שזה מביא אותנו לסעיף 2

2. שמתי לב שיוצאים מים משסתום הפריקה של הראש, מה שלדעתי אומר שאחד משני השסתומים העליונים לא אוטם כמו שצריך.
- יש מצב שהשסתום לא מכויל או פגום. פרק אותו ותבדוק. אולי צריך לכייל. יתכן והוא פורק לך מוקדם מידי ואז בכלל זה הטמפרטורה נופלת בראש בזמן עמידה. (מעבר בין הדוד לראש סגור, סחרור של מים רק בראש ... )

3. אחרי עמידה ממושכת לוקח למכונה איזה 10 שניות של רעש של המשאבה ״על ריק״ עד שהצליל משתנה ומתחילים לצאת מים מהראש. אם היא לא נחה הרבה הזמן הזה יורד לשנייה או שתיים.

- מתאים למה שתיארתי לך בסעיף 2 . הקו של הראש פרק לך למיכל. יש שם אוויר. המשאבה ממלאה את החוסר ?

שוב - אני לא מומחה גדול. מנסה לחשוב איתך וחושב מה אני הייתי עושה במצבך....

מקווה שתרמתי

megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

היי, קודם כל תודה!

1. לדעתי המכונה עוד מאלה שלפני דור ה-OPV, אני צריך לפתוח אותה ולהסתכל (וגם לגגל איך נראה OPV) כדי לדעת.
לדעתי המים שבורחים לי מהראש לא בורחים לכיוון החזרה אלא דווקא החוצה - אלה כנראה המים/אדים שאני רואה שיוצאים משסתום הפריקה כשהמכונה עומדת (אם היא תעמוד יום שלם לדעתי תצליח למלא חצי מגש עודפים).

2. נראה לי שאם כבר אני אפרק אז אחליף, כי בספק שאדע לזהות שסתום לא מכויל, וגם, כאמור, עבר זמן מאז החלקים האלה הוחלפו (והחלק עצמו לא יקר ממה שראיתי אז זאת אחלה תחזוקה מונעת~).

3. איך אני יכול לדעת אם יש שם אוויר? יכול להיות שזה מה שהמשאבה עושה, אבל איך לבדוק?

ככל שאני קורא יותר ככה בא לי להחליף את שלושת השסתומים של הראש בתור טיפול ראשוני ואז לאבחן את המכונה מחדש ולראות מה מהבעיות עדיין קיים (טמפ׳? בריחת מים? רעש משונה של המשאבה אחרי המתנה של שעה+?)
אם זה יפתור את רוב או כל הבעיות אז זה היה מקור הבעיה, אם לא אז לפחות יפתור את הנזילה שאני רואה ומציקה לי ומשם נמשיך.

מומלץ לקנות באברהמי/קפה רות/מקום אחר, או שעדיף להזמין מחו״ל?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #9 

@megahertz
·

יש קיט פשוט לשיפוץ ראש E61. אתה יכול לקנות ב bella brista או אתר דומה, רק תוודא שהקיט מתאים לרוקט (המכלולים שונים בין מכונות מיצרנים שונים). זה כבר יפתור לך בעיות נזילות וכו' בעלות נמוכה וזמן עבודה של חצי שעה גג (אם הכל מתאים).
לגבי הזמן הריק שבו לא יוצאים מים, לדעתי יכול להיות שמדובר בלחץ גבוה בדוד (ומכן במחליף חום), מה שגורם לאידוי. במצב כזה המכונה תוציא אדים בצורה אגרסיבית לפני שמים יתחילו לצאת.
אופציה נוספת שקשורה ל OPV (אם קיים כזה) היא חסימה. פשוט תפרק אותו ותנקה בפנים את הקפיץ והשסתום. יכול להיות ומשהו שם קצת סתום והוא לא מעביר מים עד שלא נבנה שם קצת לחץ, ומכאן העיכוב ביציאת המים.
בלי קשר לשום דבר, ממליץ לך לפרק את הרשת בראש ואת הדפיוזר (החלק המוזהב שממנו יוצאים המים). אלו חלקים שנוטים לאגור קפה ישן ויש מצב שהכל חנוק שם.

דבר איתי חופשי אם אתה צריך עזרה 0549984589 אופיר

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #10 

לכמה BAR מכוון הפרשוסטט?

megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

נראה לי שאין מנוס מלפתוח את המכונה ולחטט. מקווה שאדע לזהות OPV פנים אל פנים...
מצאתי קיט שמתאים לרוקט בבלה בריסטה, ארים היום טלפון גם לאברהמי או קפה רות, אולי עדיף לקנות בארץ (למרות שאני בספק).

הלחץ בדוד עומד על 1 באר כשהוא חם, אבל באמת יורד קצת מדי פעם, עוד לא הצלחתי לבודד מתי בדיוק זה קורה. לדעתי אחרי קולינג פלאש ארוך הלחץ נמוך יותר, לפחות לכמה שניות.

הבאסה שזה מצריך השבתה של המכונה לכמה שעות, והיא חייבת להיות קרה כשאני פותח אז אני כל הזמן דוחה את זה כי מעדיף לשתות קפה משום מה.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #12 

מה שאתה מתאר זה מה שמופיע בסרטון כאן?
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 49474.html

הם מציעים כמה אבחונים ופתרונות אפשריים.

megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

היי,

זה נראה בדיוק כמו מה שקורה אצלי לפי הווידאו.
נראה לי שיהיה סופ״ש של ניסיונות וניסויים כדי לסדר את התופעה.

המון תודה בינתיים, אעדכן!

megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

הבטחתי עדכון (אבל התעכבתי)

הניסיונות הפשוטים של לנסות לרוקן את הדוד מאדים או לכבות את המכונה עם הידית למעלה לא עשו כלום.

שמתי לב לתופעה חדשה, לפני שאני ניגש לפרק ולנקות את הסולונואיד:
אם אני פותח את ברז המים החמים ומוזג 50-60 מ״ל מים, המכונה מפעילה את המשאבה למילוי הדוד למשך כמעט 20 שניות.
בזמן הזה הלחץ נופל ל-0.4-0.5 באר.
אולי זה נורמלי אבל לא ציפיתי שכמות כ״כ קטנה של מים תעשה כזה הבדל.

חוץ מזה הבנתי שהפרש הזמנים שבין הרמת הידית לתחילת הזרימה קשור גם הוא למשאבה/סולונואיד.
מרים את הידית וזה בדיוק אותו רעש של מילוי הדוד, למשך נגיד 10+ שניות, ואז הצליל מתגבר (כאילו עוד משאבה מתחילה לפעול) ומתחילים לצאת מים/אדים מהראש.
הקטע הזה קורה רק אחרי שהמכונה עומדת מעל 20 דקות.

בעקבות שרשורים אחרים שקראתי חשבתי שאולי מד המים במיכל לא מכוון ואני לא בטוח איך למדוד.
מנסה להתחמק מזה אבל ניקוי/החלפת הסולונואיד מרגיש לי כמו השלב הבא.
יש למישהו רעיון?

עריכה:
המחשבות בראש הן שמאוד הייתי רוצה מכונת סינגל/דאבל בוילר עם PID ומשאבה רוטורית. או מנוף.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #15 

מכיר את התופעה שתארת בסעיף 1 - מניסיוני קשור לאבנית.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”