LG C8 65 לסלון ו- Samsung NU8000 55 לחדר השינה.
הסמסונג הוזמנה דרך המבצע לחברי האתר ועל הדרך כבר קיבלתי מהבחורה הנחמדה מחיר טוב גם ל- C8 אז כבר קנינו הכל ביחד (כולל עוד טלויזיה 65 לאמא שעוד לא הגיעה).
קצת רשמים מההתקנה:
הסמסונג הגיעה ראשונה, שכיאה לסמליין המשלוח וההתקנה מבוצעים לחוד. הגיע בחור ביום הכי גשום של השנה והביא את הטלויזיה. כמובן שירד גשם אז למה לא להשתמש בקופסה הגדולה כמטריה?
הקופסה הגיעה רטובה כך שהצד של הקרטון ממש התקלף וספוג. צילמתי ישר כך שבמידה ומשהו לא תקין עם הטלויזיה לפחות יהיה לי איזשהו תיעוד. מה שמרגיש שהוא גם הביא את הטלויזיה לבד, בלי עגלה ופשוט סחב אותה, איך אגיד, בלי יותר מידי רחמים. מאוד מעצבן. ההתקנה תואמה למספר ימים מאוחר יותר, ליום חמישי.
ביום חמישי האחרון תואם לי משלוח והתקנה מטעם ח.י. ל- LG וגם התקנה של הסמסונג מטעם אלקטרוניקס פרו (יצא דווקא נח כך שגם סגרתי שתי התקנות ביום אחד וגם יכולתי לראות בדיוק את ההבדל בהתקנות).
ראשונים הגיעו ח.י. הגיעו שני בחורים נחמדים, הוציאו את הטלויזיה מהרכב, כאשר אז ראיתי שהיה מספר לא קטן של טלויזיות ברכב, עומדות על הצד, לא קשורות. חלקן נפלו כמובן על רצפת הרכב... לא נעים. לפחות שלי נראתה עומדת יציב בין יתר הטלויזיות.
המתקינים סחבו את הטלויזיה בעדינות והניחו בסלון. אני הכנתי מבעוד מועד שמיכה על שולחן האוכל כדי שיוכלו להניח שם את הטלויזיה. לצערי, זה לא קרה. לא הספקתי אפילו להגיד להם והם פשוט שלפו את הטלויזיה והניחו על הקרטון. זה היה נראה כל כך לא יציב ובגלל העובי המינימלי של המסך הטלויזיה פשוט רעדה...
כששאלתי אם אולי נעביר אותה לשולחן, הם אמרו שלא צריך ושזה בסדר ככה... כפפות כמובן גם לא היו.
ואז עברנו לשאלת ההתקנה - קיר או שולחנית. בתחילה אמרתי שיתלו על הקיר, אבל אז המתקין המבוגר יותר התחיל להסביר לי שלא כדאי ושבשביל זה יש את המתקן שהם הביאו, רק 700 ש"ח והוא שלי.
באמת נראית זרוע רצינית אבל הסברתי שלהוציא עכשיו עוד 700 ש"ח קצת כבד לי. בכל אופן יש לי זרוע ברקן מתכווננת עד 70" אז אני בסדר. פה התחילו לגלוגים על ברקן, כמה זה לא רציני ואיך אני בכלל מעיז אפילו לחשוב להתקין טלויזיה כזו איכותית על זרוע של ברקן. כשהבהרתי שאני לא מתכוון לרכוש את הזרוע, שאל אותי המתקין אם במחיר טוב יותר אני קונה.. הוא יתקשר וישיג לי מחיר פגז... מכיוון שאני לא אוהב מעכרים, ויתרתי באלגנטיות.
הם הסבירו שזה די חובה בגלל שצריך לנקות ולשאוב לפחות פעם בחודש את האוורור העליון של הטלויזיה כי שם המחשב (תודה על ההסבר המאוד מקצועי) ולכן לא מומלץ לתלות אותה עם המתקן שמגיע לי כחלק מהעסקה.
הבנתי כבר לאן זה הולך ופשוט ביקשתי להתקין על הרגלית של הטלויזיה. כשארצה, אתקין לבד את זרוע הברקן שיש לי. פה הם נתקלו קצת בבעיה ולא ממש נראה שידעו איך לשים את הרגל. לקח להם מספר לא קטן של דקות, קצת דפיקות, הרבה כח והמון רעידות של הטלויזיה על הקרטון עד שבסוף הם הבינו שיש סדר מסויים להתקנת הרגלית. בסוף הצליח להם
הטלוזייה הונחה ביראת כבוד על המזנון, חוברו ה- Apple 4K וה Yes Ultra, המתקין גם קינפג את השלט של יס לשלוט על הטלויזיה, חיבר את הטלוזיזיה לרשת ועשה כמה בדיקות מאוד בסיסיות. סה"כ הקנפוג היה מאוד מהיר, נח ופשוט.
לסיום המתקין הציע לי "רק עכשיו, רק היום, הטבה חד פעמית" אחריות מורחבת לעוד 3 שנים ב- 36 תשלומים של 42 ש"ח. רק 42 ש"ח לחודש ויש לי עוד 3 שנים של אחריות. כשהכפלתי וזה יצא 1512 ש"ח זה כבר נראה פחות אטרקטיבי... סירבתי בנימוס והחברים עזבו.
סה"כ חוויה מעורבת - ההתקנה לא נראתה מקצועית, אפילו חובבנית למדי, בייחוד עם טלויזית פרימיום כזו אבל הקנפוג היה זריז ופשוט והחבר'ה היו נחמדים.
לאחר מספר שעות הגיעו המתקינים של אלקטרוניקס פרו להתקין את הסמסונג בחדר השינה. כבר התכוננתי לחווית זוועות וגיהינום, בייחוד אחרי מה שקראתי כאן בפורום.
דווקא להפתעתי, הגיעו שני חבר'ה מאוד נחמדים עם ארגז כלים סופר מסודר. כשהם באו לפתוח את הטלויזיה, שאלתי, בלי לצפות לשום דבר, אם יש מצב שיניחו אותה על השמיכה על השולחן. להפתעתי הם אפילו לא מצמצו ואמרו "בשמחה" והניחו את הטלויזיה בזהירות. ביחד גם בדקנו שאין שום רטיבות או סימן חיצוני כלשהו להובלה המזעזעת.
לאחר מכן ניגשנו לחדר השינה שם עוד עמדה הטלויזיה הישנה. כשבאתי להוריד אותה, הם אמרו שלא צריך והורידו אותה באמת באלגנטיות והניחו בצד. לאחר מכן עברנו למתלה שהם הביאו לאחר שאמרתי שאני רוצה לתלות את הטלויזיה החדשה. הם הסתכלו על החדר, הסתכלו על הזרוע המתכווננת שהביאו ואז הבכיר יותר אמר "טוב, פה אין שום סיבה לזרוע מתכווננת, זה סתם מיותר" ולא ניסה לדחוף לי אותה.
ההתלבטות היחידה שהיתה היא לגבי הגובה של הטלויזיה. אני רציתי אותה די נמוך אבל הם הסבירו שגובה לחדר שינה הוא 130 ס"מ כך שבשכיבה לא צריכים לכופף את הצוואר. בסוף סגרנו על 120
הם מדדו את הקיר, מרכזו את הטלויזיה לפי הקיר והמיטה ואפילו תלו אותה ככה שהיא מסתירה את שקע החשמל שנמצא מאחוריה (הייתי בטוח שלא יתאפשר אבל הם קודם חיבור את השקע בלי לתלות את הטלויזיה, כך שבסוף ניתן היה).
תלייה מאוד מהירה, שאלו אם אני מהמבצע של הפורום כך שלא צריך להרחיב אחריות, קינפוג בסיסי של הטלויזיה וחיבור לרשת וזהו, הכל עובד כולל הסבר מהיר.
שני המתקינים משתי החברות אמרו להשאיר את הקופסאות מספר ימים כדי שבמידה ויש בעיה, אוכל להחזיר.
לסיכום, הופתעתי מאוד לטובה מהחבר'ה של אלקטרוניס פרו. אפילו שאלתי אם הם מתקינים גם באיזור ראשל"צ (הטלויזיה הנוספת לאמא שלי) אבל לצערי זה לא האיזור שלהם. נקווה שהיא תיפול על מישהו כמוהם.
מבחינת הטלויזיות - טוב, אין באמת מה להשוות. לראות את אותו הסרט בסמסונג וב- LG זה פשוט מביך, או שזה לא אותו הסרט
ה- C8 כל כך הרבה יותר טובה מכל בחינה. איכות תמונה, קלות תפעול, מערכת הפעלה, זיהוי קולי, צליל. גם הסמסונג מציגה תמונה טובה, אבל זה ממש לא בר השוואה.
כל זה עוד לפני שהספקתי לכייל אף אחת מהטלוויזות. כרגע הן תפוסות על ידי הילדים, בייחוד בסלון, שמריצים סרטוני זוועות ב Youtube בלופ...