להפוך כניסת רשת במגבר לאלוחטית

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
ofirc6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מגבר (ימהה 2700 ) עם כניסת רשת (RJ45).
החיבור מאפשר לחבר את המגבר לתיקיה משותפת במחשב + שמיעת תכניים מהאינטרנט.
שאלתי היא, האם ניתן לחבר לכניסת הרשת מתאם שיהפוך את הכניסה ל USB ולחבר לכניסה זו דונגל WiFI ובכך לחסוך סלילה של כבל רשת עד למגבר?

תודה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

למה להמיר ethernet ל-usb ואז ל-'wifi?

פשוט תקנה AP ותחבר אותו למגבר. לכל AP יש לפחות כניסת רשת קווית אחת (בד"כ 4) וכמובן הוא יודע להיות לקוח או מנהל של רשת אלחוטית.

שים לב, שהרבה יותר קל למצוא ראוטר אלחוטי (שהוא למעשה גם AP וגם ראוטר) מאשר AP "קלאסי". במקרה כזה כל מה שאתה צריך לעשות זה לא להשתמש ביכולות הניתוב של הראוטר האלחוטי.

ofirc6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Shed יש לי בבית נתב אלחוטי ודרכו גולשים אלחוטית שני מחשבים, כמובן שיש לו 4 פורטים לחיבור קווי וכעת הם לא בשימוש.
הנתב מותקן בחדר העבודה שמרוחק מהסלון (שם נמצא המגבר), האם התכוונת שאני ארכוש AP נוסף שיתקשר אלחוטית עם הנתב, והמגבר יחובר קווית ל AP?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #4 

ofirc6 כתב:Shed יש לי בבית נתב אלחוטי ודרכו גולשים אלחוטית שני מחשבים, כמובן שיש לו 4 פורטים לחיבור קווי וכעת הם לא בשימוש.
הנתב מותקן בחדר העבודה שמרוחק מהסלון (שם נמצא המגבר), האם התכוונת שאני ארכוש AP נוסף שיתקשר אלחוטית עם הנתב, והמגבר יחובר קווית ל AP?
...
הבנת נכון.
הפונקציונאליות שאתה מחפש נקראת wifi bridge וכל AP יודע לעשות אותה. כמו שאמרתי, לפעמים יוצא יותר זול לרכוש ראוטר אלחוטי מלא, למרות שאני הייתי מנסה לחפש bridge קודם (מדובר בהתקנים שבדרך כלל יהיו קטנים יותר וכו').

אם אתה בכל זאת הולך על ראוטר אלחוטי, תוודא שהוא יודע להיות לקוח ברשת אלחוטית. בד"כ, אם תרכוש ראוטר מאותו יצרן של הראוטר הנוכחי שלך, הם ידעו לדבר בלי בעיה ותוכל להינות גם מ-WDS (הפצה של האות מחדש בסלון, מה שיביא לשיפור קליטה) וכו'.

ofirc6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Shed, האם ביצעת בעבר את החיבור? יש לך מדריך קנפוג בנושא?
דברתי עם כמה "אנשי מחשב" שסיפרו לי שהעסק קשה לקנפוג (הגדרות) וגורר בעיות. ידוע לך משהו בנושא.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

יש לי מכשיר של ASUS, שהוא ACCESS POINT קטן שאפשר לקנפג אותו שיהיה קליינט בודד לרשת אלחוטית.

אני משתמש בו למכשירים שיש להם כניסת רשת אבל כשאין לי איפה לחבר אותם. הוא ננעל על הרשת שלי בבית והופך בעצם כל כניסה של רשת לכניסה אלחוטית. מדובר במכשיר קטן וחביב ביותר.

שמו בישראל ASUS 330G.

ofirc6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

oferlaor, האם המכשיר "סובל" מבעיות בזרימת הוידאו / אודיו? (בהנחה שהקליטה איכותית: 54M)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #8 

ofirc6,

מה הכוונה בעיות זרימה?

הוא מתפקד דומה מאוד לכל מכשיר אחר בעל WIFI שאני מכיר.

האם אתה שואל אם הוא סוחב HDTV ע"ג רשת אלחוטית? לא, שום דבר לא סוחב HDTV ככה (אולי פרט למחשב אישי, במרחק מאוד מאוד קצר).

ofirc6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

המטרה שלי היא לקשר את הימהה 2700 שלי לרשת האינטרנט ובמקביל לשתף תיקיה עם המחשב בחדר כדי לשמוע שירים ששמרתי בתקיה זו.
רציתי לדעת אם שווא להתאמץ בסלילת כבל רשת או שניתן לחסוך זאת ברכישת המוצר שהמלצת עליו.
מבחינתי אם ניתן לשמוע טוב מוזיקה בלי קיטועים וכו',,,,הלכתי על הפתרון שלך.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”