עזרה בפיתוח הבית לבית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
CrAzYoNi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
אני חדש בעולם של בית חכם.
יש לי מספר רמקולים של אלקסה מפוזרים ברחבי הדירה.
בנוסף יש לי מערכת שמע חכמה (ימאה) + 3 מנורות Lifx.

בנוסף לכל אלו יש לי בבית 3 נברשות שלכל אחת יש מספר נורות בחיבור E14 (הקטן יותר).
1. אני מחפש לנברשות מתג חכם שאוכל באמצעות אלקסה, המכשיר נייד שלי (אנדרואיד) והטאבלט (iPad) לשלוט בו.
2. אשמח לדעת על חיישנים לאור/חושך - על מנת להדליק את אחת הנברשות באופן אוטומאטי כאשר מחשיך.

יש לי אורינטציה טכנית - אז ככה שאם אצטרך ליישם ולהתקין מערכת חכמה כלשהי (שעדיין לא שמעתי/קראתי עלייהן דבר) אני חושב שאוכל להסתדר עם זה.

אשמח להצעות מהחכמים ובעלי הנסיון פה :)

נ.ב על מתג החכמים להיות עם חיבור הארקה, תואמים לקופסה 50 ירוקה הישנה והטובה :)
אם יש מתג עם תו תקן ישראלי - אשמח לדעת על כך, לשקט הנפשי.

בתודה רבה מראש :)

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #2 

הי
מבחינת שליטה על תאורה בתקן ישראלי - קופסא 55 - יש כמה אופציות:
1. מתג נסתר - יש היום מודולים של פיליו, פיבארו, קובינו ועוד. כול מאושרים משרד תקשרות + מכון תקנים - שקט נפשי... תאימות מול בקר VERA - מלאה.
2. מתגי טאץ' - כנ"ל - יש כמה וכמה אופציות.
המתגי טאץ - לדעתי לא קיים מודול 55 עם 3 ערוצים, כך שתצטרך למקם 2 מודולים של שני ערוצים, או לקחת מודול אחד בלבד שישלוט על שתי תאורות בו זמנית...
המודולים עצמם לא דורשם חיבור הארקה, אבל כן דורשים קו 0 (חוט כחול) .

מבחינת ממשק עם אלקסה - לכל הבקרים יש חיבור טוב לאלקסה.

מבחינת חיבור למגבר ימאהה - יש ל VERA פלאגין גם למגברים של ימאהה, מאפשר שליטה לא רעה...
ראה פה : https://apps.mios.com/plugin.php?id=5236

יש גם פלאגין ל LIFX לורה- ראה פה: http://forum.micasaverde.com/index.php?topic=80853.0

מוזמן ליצור קשר אם אתה זקוק לעוד סיוע

אורי
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

CrAzYoNi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי אורי, תודה רבה על תגובתך!

האם יש מתג כלשהו שיעבוד עם אלקסה + מול הניידים שלי (אין בעיה עם צריך להתקין אפלקציה כלשהי).

מזה Vera? :) (אשמח לתשובה בכמה מילים- לא קראתי יותר מידי על הנושא, אם אצטרך בהחלט אקרא ואצלול לתוך זה, כרגע אני עסוק בשיפוצים ולהתרכז בללמוד את הנ״ל יחסל אותי סופית, חחח)

מה בנוגע לחיישן אור/חושך להדלקת הנברשת תאורה במצב אוטומאטי?

בתדוה רמאש.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #4 

הי
קודם כל - אם אתה בשיפוצים - תוודא על החשמלאי שלך קו 0 (N) בכל נקודת מאור שתרצה לשלוט עליה.
עבור חשמלאי בזמן שיפוצים - זה נושא קטן ולא צריך לעלות כמעט כסף

מתג שיעבוד עם אלקסה - אלקסה זה "רק" הפעלה \ פקודות
צריך אפיק \ פרוטוקול \ בקר שינהל את המתגים.
יש מתגים שעובדים "עצמאית" מול שירותי ענן ויכולים גם לעבוד עם אלקסה - פתרון זול ופחות אמין
יש מתגים שעובדים מול בקר בית חכם, ואז הבקר מנהל את התקשורת מול הענן, תרחישים ואוטומציה (הדלקה בשקיעה, זריחה, שבתות וכו')
VERA - זה בקר בית חכם שמאושר לעבודה בישראל, ויודע לעבוד מול מתגים חכמים לתאורה \ תריסים וכו'.

עניתי לך ?
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

CrAzYoNi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כן, ענית לי, בערך.. :)

אם כך, האם אני צריך מערכת נוספת בנוסף לבקר של Vera? או שהיא רק ״בקר״ שצריכה לעבוד עם מערכת? על איזו מערכת אם כן מומלץ? אני בעד קוד פתוח :)

האם אפשר לגרום לאלקסה לעבוד מול מערכות חכמות שכאלו בתצורה מקומית במקום מול הענן (הענן הוא דווקא הנק׳ חולשה של אלקסה מבחנתי...)

נ.ב האם יש מתגים/בקרים מומלצים? משהו ספציפי שיהיה לי קל יותר לקפוץ ממנו למים העמוקים..

בתודה מראש :)

froger
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

Vera זו אפשרות אחת, היא מספקת את הבקר (zwave\zigbee\BT) ואת הפלטפורמה לשליטה וכתיבת תסריטים ביחידה אחת.
גישה אחרת, היא לקנות בקר זול, ולהשתמש בפלטפורמת קוד פתוח (2 הפלטפורמות העיקריות הן openhab ו homeassistant) לצורך שליטה וכתיבת תסריטים.
כבעלים של וורה, הייתי ממליץ לאנשים בעלי חוש טכני לבחור, או לפחות לבחון את האופציה השניה.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #7 

כמו ש-froger אמר, ממליץ על רסברי, או אפילו ST של סמסונג, רק לא ורה

לא הבנתי, למה אתה צריך חיבור הארקה לתאורה ?

לגבי חיישנים, יש לך חיישנים טובים של שיאומי, חיישן התנועה שלהם כולל גם חיישן אור, עולה בסביבות 10$ כולל משלוח

dotan_shai
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

אתה בהחלט מוזמן לשקול גם ST תוצרת סמסונג, עם תמיכה מובנית ב ZWAVE וב ZEEGBE. הכל נשלט ומקונפג דרך הנייד בקלות ונוחות. תמיכה מעולה באלכסה או גוגל הום / אסיסטנט. תוכל לראות הדגמות בקישור בחתימה איך באמצעות הקול אני פותח תריסים , מזגנים אורות... . ניתן גם לחבר טבלט דרך ממשק web שלא מצריך התקנה כלשהיא באופן פשוט. פורום עולמי אדיר ושרות צ'אט לתמיכה, ולא צריך לרשום שורת קוד אחת .... חיסרון : קצת קשה להשיג הבקר באירופה בלבד.
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #9 

@CrAzYoNi שלום,
מקריאת המייל שלך ניכר שעד עכשיו היית בבית חכם "פשוט", כזה שלט מצריך שום שינויים תשתיתיים. אלכסה, נורות חכמות מוברגות וכו.
אתה מעיד על עצמך שיש לך אוריאנטציה טכנית אבל התקנות של מודולים בתוך הקיר זה משחק שונה... ממליץ לך להסתכל על סרטונים ברשת שמראים כיצד מתקינים, למשל מודולים של פיבארו סויצ', כדי לבחון את הנושא של התקנות מודולים חכמים בתוך הקיר (מאחורי התשתית הקיימת)
אולי בכלל אין לך מקום בקופסאות?. יש לא מעט למידה שתוכל לעשות מהרשת, מקריאה בפורום. זה לוקח קצת זמן להתאפס כדי להבין את הרוב (את הכל כנראה לא נצליח אף פעם).
בהצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”