nvidia shield נגן שמשנה יחס ל 16:9
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום יש לי טלויזייה סמסונג ות nvidia shield עכשיו רוב הסרטים שאני מוריד שהם 4k hdr הם לא מגיעים ביחס של 16:9 ואז זה יוצא שיש בחלק העליון והתחתון פס שחור וזה מוריד מחווית הצפייה במחשב בנגן vlc שיש סרטים כאלה אני פשוט משנה תיחס ל 16:9 ואז זה נראה טוב בכל הטלויזייה השאלה אם ב nvidia shield יש נגן שגם יכול לשנות את זה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
קודי יכול. אבל כשאתה עושה את זה אתה מאבד את הפרטים בצידי המסך כי התמונה נחתכת (הרבה יותר חשוב מלמלא את המסך, לדעתי)
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·Lior98 כתב:שלום יש לי טלויזייה סמסונג ות nvidia shield עכשיו רוב הסרטים שאני מוריד שהם 4k hdr הם לא מגיעים ביחס של 16:9 ואז זה יוצא שיש בחלק העליון והתחתון פס שחור וזה מוריד מחווית הצפייה במחשב בנגן vlc שיש סרטים כאלה אני פשוט משנה תיחס ל 16:9 ואז זה נראה טוב בכל הטלויזייה השאלה אם ב nvidia shield יש נגן שגם יכול לשנות את זה?...
כשאתה לוקח סרט בפורמט 1:2.35 שצולם בפורמט זה וגורם לו למלא מסך של 16:9 אתה מעוות את התמונה ולכן לא מובן ממה בדיוק אתה נהנה ?
-
Lior98
-
- חבר ותיק

@TheCoolest
·
אז בפועל ה"בעיה" זה שהמסך שלי לא תומך ביחס הרלוונטי שמתאים לסרטי 4k hdr? יש היום מסכים שכן תומכים או שזה משהו פחות פופולארי? כי שקונים מסך 4k עם השם המפוצץ מצפים לתמיכה מלאה בפורמט
·
אז בפועל ה"בעיה" זה שהמסך שלי לא תומך ביחס הרלוונטי שמתאים לסרטי 4k hdr? יש היום מסכים שכן תומכים או שזה משהו פחות פופולארי? כי שקונים מסך 4k עם השם המפוצץ מצפים לתמיכה מלאה בפורמט
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
אין בעיה, ואין שום קשר ל4K או HDR.
רוב הסרטים מצולמים ביחס של 2.35:1 (באיזור ה-21:9), וכך הם גם משוחררים למדיה הבתית.
כל הטלוויזיות המודרניות שאני מכיר הן בעלות יחס של 16:9. יש מסכי מחשב שהם בפורמט 21:9, יש מסך "49 של סמסונג, הוא גם תומך ב-HDR.
אתה מקבל תמיכה מלאה בפורמט. הסרטים מגיעים ברזולוציה אנכית (לגובה) נמוכה יותר מהרזולוציה של המסך.
·
אין בעיה, ואין שום קשר ל4K או HDR.
רוב הסרטים מצולמים ביחס של 2.35:1 (באיזור ה-21:9), וכך הם גם משוחררים למדיה הבתית.
כל הטלוויזיות המודרניות שאני מכיר הן בעלות יחס של 16:9. יש מסכי מחשב שהם בפורמט 21:9, יש מסך "49 של סמסונג, הוא גם תומך ב-HDR.
אתה מקבל תמיכה מלאה בפורמט. הסרטים מגיעים ברזולוציה אנכית (לגובה) נמוכה יותר מהרזולוציה של המסך.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

@TheCoolest
·
במילים אחרות סרטים שאני מוצא 16:9 הם יהיו מותאמים כמו שצריך למסך שלי וזה יחסוך תכאב ראש (האמת ראיתי יותר סרטים שהם 1080p שמגיעים ביחס הזה אני אבדוק בהמשך)
יש עוד משהו הורדתי סרט שהוא 2160p blurat hevc כבד 60gb עכשיו זה לא קובץ רגיל של mkv זה בא עם מלא תיקיות וקבצים לא הבנתי איך אני מנגן תסרט גם דרך המחשב וגם איך בכלל מנגנים את זה דרך ה nvidia shield אשמח להסבר תודה.
·
במילים אחרות סרטים שאני מוצא 16:9 הם יהיו מותאמים כמו שצריך למסך שלי וזה יחסוך תכאב ראש (האמת ראיתי יותר סרטים שהם 1080p שמגיעים ביחס הזה אני אבדוק בהמשך)
יש עוד משהו הורדתי סרט שהוא 2160p blurat hevc כבד 60gb עכשיו זה לא קובץ רגיל של mkv זה בא עם מלא תיקיות וקבצים לא הבנתי איך אני מנגן תסרט גם דרך המחשב וגם איך בכלל מנגנים את זה דרך ה nvidia shield אשמח להסבר תודה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·Lior98 כתב:@TheCoolest
·
יש עוד משהו הורדתי סרט שהוא 2160p blurat hevc כבד 60gb עכשיו זה לא קובץ רגיל של mkv זה בא עם מלא תיקיות וקבצים לא הבנתי איך אני מנגן תסרט גם דרך המחשב וגם איך בכלל מנגנים את זה דרך ה nvidia shield אשמח להסבר תודה....
בתוך תקיית BDMV כנס לתקיית STREAM תאתר את הקובץ הכי גדול שמסתיים ב M2TS ואותו תנגן את כל יתר הקבצים והתקיות אתה יכול למחוק.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
בד"כ הם יהיו "מותאמים" בדיוק כמו שאתה יכול "להתאים" אותם ע"י חיתוך הקצוות בצדדים.
בחלק מהמקרים (לשמל במקרה של הסרט Gladiator) בבלוריי יוצאת גרסה "חתוכה" מ-16:9 ל-21:9, ויש היום כמה גרסאות של הסרט הזה באינטרנט, כולל גם גרסה לא חתוכה בפורמט 16:9.
אני עדיין לא מבין מה אתה מנסה להשיג. ברוב המקרים 21:9 זה הפורמט של הסרט ואין הרבה מה לעשות עם זה.
·
בד"כ הם יהיו "מותאמים" בדיוק כמו שאתה יכול "להתאים" אותם ע"י חיתוך הקצוות בצדדים.
בחלק מהמקרים (לשמל במקרה של הסרט Gladiator) בבלוריי יוצאת גרסה "חתוכה" מ-16:9 ל-21:9, ויש היום כמה גרסאות של הסרט הזה באינטרנט, כולל גם גרסה לא חתוכה בפורמט 16:9.
אני עדיין לא מבין מה אתה מנסה להשיג. ברוב המקרים 21:9 זה הפורמט של הסרט ואין הרבה מה לעשות עם זה.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

@TheCoolest
·
הבנתי מה שכן שמתי לב שבסרטי בלורי מלאים משרלים של 50-60gb השילד מריץ תסרט טוב אבל מדי פעם יש כמו תקיעות קטנות כאלו והייתי בטוח שהשילד נחשב הכי חזק מבחינת חומרה והרצת בלו ריי מלאים
·
הבנתי מה שכן שמתי לב שבסרטי בלורי מלאים משרלים של 50-60gb השילד מריץ תסרט טוב אבל מדי פעם יש כמו תקיעות קטנות כאלו והייתי בטוח שהשילד נחשב הכי חזק מבחינת חומרה והרצת בלו ריי מלאים