שאלה לגבי שיפוץ מכונת אספרסו גגיגה קלאסיק (דגם החדש)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
yeritay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברשותי מכונת אספרסו גגיגה קלאסיק קרוב לשנתיים, מטופלת כמובן על פי הספר הכל טוב ונחמד.

לא יוצא לי אספרסו מדהים הרבה מחוסר מקצעויות בטחינה של הקפה. לאחרונה השתדרגתי במכונת טחינה (יקרה פי 2 מהגיגה), היום לדעתי יש מספיק ידע וניסיון בטחינה אבל המכונה פשוט לא חזקה, המים חמים אבל לא יוצאים בלחץ.

עכשיו בהתחשב שקיים ברשותי תקציב נמוך והרבה רצון טוב: האם יש אפשרות לשלוח את המכונה למעבדה לשדרג שם בפנים את המשאבה או משהו כזה?
האם שדרוג portafilter יכול לעזור?
האם באמת מכונות פשוטות אחרי שנתיים מורידות הילוך?

תודה מראש

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

אם מדובר ב"קלאסיק" החדשה עם התרמובלוק (במקום דוד) וללא שסתום תלת כיווני אז לא הייתי מבזבז עליה זמן או כסף. הקשר בינה לבין הגאג'יה קלאסיק של פעם (שהייתה מכונה סבירה) מקרי בלבד. זה הזמן למכור ולעבור למשהו טוב יותר.

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #3 

יש הסבר מניח את הדעת מה עבר להם בראש לחברה האלה בגאג'יה כשעברו משיטת הדוד לטרמובלוק?

yeritay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

לגמרי אין דמיון בין הדגם החדש והישן, גם אפשר לשים לב לפערים במחיר. (איך לא שמתי לב לזה בתחילת הדרך?!?:roll:)

אז אם כבר פתחנו את הנושא, איזה מכונה מומלצת באיזור ה1500 שקל? (יש לי אפשרות להזמין לאירופה או ארצות הברית ולהביא לארץ.)

תודה לכולם

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #5 

ב-1500 ש"ח אין לדעתי מכונות אספרסו ששוות את הסכום הזה. צריך בערך סכום כפול מזה (לרנצ'יליו סילביה או נובה סימונלי אוסקר II). אם התקציב הזה קשיח, אז עדיף לקנות יד שניה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”