עזרה במיקום SUB

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
navand פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
התחדשתי ברמקולים של SVS כשהסאב הוא PB4000, למרות ששלחתי למעצבת את המידות לפני ההזמנה והיא אמרה שאין בעיה לשלב אותו במזנון, עכשיו היא מדברת קצת אחרת ורוצה שנשים אותו מוטמע בתוך האי במטבח אוו בקיר פינת האוכל (מסומן באדום)

מה אתם אומרים ? יכול לעבוד או שלהתעקש לשים אותו בקיר של הסלון ?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

@navand

ברוך הבא לפורום ותתחדש על הבית.

לעניינינו: תגיד למעצבת שתתעסק בעיצוב ולא בסאונד.

לא ממקמים סאב לפי מה שנראה טוב, ממקמים סאב לפי מה שנשמע טוב. סאב ב-10,000 שקל (סתם זורק, לא יודע אם זה באמת המחיר) שממוקם לא נכון, שווה כמו סאב של 500 שקל.

1. סאב בתוך אי המטבח? את זה עוד לא שמעתי... נוראי. כל האי והרצפה שמסביבו ירעדו, אתה חונק את הסאב מכל הכיוונים ורק תיצור לעצמך אי נוחות. גם בתוך המזנון לא אופציה! סאב צריך להיות ממוקם בחלל פתוח, עם מרווח של לפחות 15 ס"מ מאחוריו. (אלא אם כן הפתח שלו ממוקם מקדימה)

2. בקיר פינת האוכל הוא יהיה רחוק מדי מאיזור ההאזנה שלך והסאונד שלו יחסם על ידי שולחן האוכל והכסאות.

מיקום סאב הוא ניסוי וטעיה, אתה צריך לנסות אותו בכמה מקומות כדי לבדוק איפה הוא נשמע הכי טוב, כמובן שהעדיפות היא בבמה בקדמית ליד הרמקולים האחרים מבחינה אסתטית אבל אם הוא לא נשמע טוב שם אתה תצטרך למצוא את המיקום האידיאלי שלו.

בגלל שאתה בחלל גדול, לדעתי לא תהיה לך ברירה אלא לנסות את שיטת הזחילה: אתה מחבר את הסאב לרסיבר שלך, ומניח אותו בנקודת ההאזנה המרכזית. ואז אתה פשוט צריך להסתובב בחדר ולהקשיב לסאב כשהראש שלך יחסית קרוב לרצפה. בנקודה שבה הבאס נשמע הכי טוב כשאתה מבצע את הבדיקה הזו: שם הסאב שלך צריך להיות ממוקם:

אם זה לא אפשרי מבחינה אסתטית, למשל אם זה יוצא באמצע החדר, אז למקם במיקום הכי קרוב שניתן לשם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #3 

בהמשך למה ש- @Zachn אמר,
אתה צריך להחליט איפה הסאב יהיה, מבחינת הסאונד שהוא נותן לך,
ואז להגיד למעצבת להסתדר עם זה.
אביזר אודיו זה לא משהו שנותנים למעצבים לבחור ולמקם.

navand פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

@Zachn
·תודה על התגובה המהירה, זה גם מה שאני חשבתי אבל הבטחתי לה לבדוק אם יש עוד אופציות לפני שנחליט.
בקשר לאופציה בתוך האי לא התכוונתי שהוא יהיה חסום בתוך האי אלה שיהיה לו נישה פתוחה לכיוון הסלון

טוב נאתגר אותה בלמצוא לו מקום באזור קיר הסלון ונתחיל לזחול עד שנמצא את המיקום האופטימלי :)

proolam123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

@Zachn
·

יש לי שאלה לגבי שיטת ה"זחילה"

נניח ועשיתי את כל מה שאומרים לעשות בשיטה הזו, (המערכת כבר מכויילת ע"י אודיסי)
מצאתי את המיקום האולטימטיבי לסאב, איפה שאני שומע הכי טוב בהתאם לחלל שלי

אני צריך לכייל את המערכת שוב?
במידה וכן, זה לא ישנה שוב את כל ההגדרות של הסאב ואז יש סיכוי שאקבל תוצאה שונה ?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #6 

@proolam123

בוודאי, אם הזזת את הסאב אחרי שכבר הרצת אודיסי, חובה לכייל שוב. כמובן שהתוצאה תהיה שונה כי המיקום של הסאב שונה, המרחק שונה, ההחזרים שונים. סמוך על אודיסי שתדע לעשות את העבודה כמו שצריך.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #7 

מוכר אותו ? אם במטבח אז תמכור אותו חבל על הזמן שלך . מה זה התוכנית חידושים והמצאות
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #8 

בדיוק שהיא תתעסק בעיצובים והשטויות שלה ואתה אם הרמקולים היא תגיד לנו איפה לשים את הסאב וואלה יופי
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”