כיוון ל - VR5

איך משהו עובד? למה זה ככה?
nir_30 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

עופר,
לפני כשבוע רכשתי את ה - VR5 וניסיתי את הכיוונים המוצעים באתר.
אז ככה, ראשית, נאמר שבשלב הראשון צריך להוריד את הבהירות והקונטרס ל - 20, דבר שהפך שגרם כעת לכל תמונה קצת כהה להפוך לכמעט שחורה. אח"כ הוצע להוריד את ה - sharpness של המסך ל - 1. זה גרם לתמונה להיות מטושטשת, בייחוד שהמלצת היצרן מציעה להעמיד את זה על 18.
כך גם נאמר כי "בשלב ראשון רצוי להציג FLATFIELD לבן/אפור מלא ברמות תאורה שונות (להתחיל ב- IRE 20 ולעלות על IRE 100)" - לא מצאתי את זה ב - VR5 - היכן לחפש?
עוד ראיתי כי "את הפלאזמה תוכל לכייל בעזרת DVE או AVIA" - אשמח אם תוכל להסביר מה זה, האם יש דיסק כיול, ואם כן, איך משיגים אותו?
לבסוף נאמר שזה רק כיוונים ראשוניים.
לצערי, אני בור גמור בכל הקשור לאלקטרוניקה, כיוונים וכו', והיות שראיתי שזו שאלה שכבר עלתה מספר רב של פעמים אשמח אם תוכל לתת קצת יותר אינפורמציה בעניין בשרשור, אני משוכנע שזה יעזור לרבים אחרים ולא רק לי (כרגע אני די מבואס כי יש לי פלזמה חדשה בבית ולא רואים בה טוב בכלל)...
לסיום, המון תודה על העזרה הברוכה שלך, למדתי המון מקריאת התשובות גם בשלב בחירת המסך וגם בשלבים האחרים.
ניר :?:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

היי ניר
תתחדש !

הכיונים הללו הן לצורך ההרצה של המסך בשעות הראשונות שלו, לא לצפיה של חומר וידאו איתם.
ראה גם את המאמר שכולל את קובץ ההרצה ש-moti_r הכין.

את דיסקי הכיול הללו ניתן להשיג באמזון למשל:
DVE - http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... d&n=507846

AVIA -
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... d&n=507846
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584

שליחה

ניר,
קודם כל תתחדש על המסך.

דבר שני, אם היית מחפש קצת יותר היית רואה שכבר יש עשרות שרשורים עם כותרת מאוד דומה וכאלה עם כותרת קצת פחות אינדיקטיבית אבל עדיין בעזרת חיפוש היית מגיע אליהם ובכולם יש הסברים על כל מה ששאלת.

בקצרה:
כפי שמרטין אמר רוב הדברים שתיארת מתייחסים לשעות העבודה הראשונות ואני לא עמדתי בזה (איך אפשר באמת לראות על 20 אחוז ?). אני השתמשתי בכיוונים קצת נמוכים בימים הראשונים אבל בטח לא 20.
לגבי כל ה-flatfield זה לא במסך אלא ממקור חיצוני: או אחד מהדיסקים שהזכרת או בעזרת חיבור למחשב (ושימוש בקובץ שמרטין הזכיר).
לגבי sharpness, אני דווקא לא מסכים איתך. לכוון ל-1 לא אמור לגרום לתמונה להיות מטושטשת בצורה מובחנת (בניגוד לפרמטר הזה בטלוויזיות crt שעושה דברים קיצוניים).
לגבי הדיסקים תבצע חיפוש כי באמת שיש המון חומר לגביהם בפורום.
אלה דיסקים מאוד מקצועיים אבל לרוב האנשים זה פשוט ישמש לכיוון בסיסי של brightness ועוד פרמטר וחצי. בכל מקרה חשוב להבין שכל כיוון הוא ספציפי למקור ולכן כיוון שתבצע על דיסק בדיקה כזה יהיה רלוונטי לדיסקים dvd ב-pal או ב-ntsc (בהתאם לדיסק בו כיוונת) אבל לא ממש לחיבור של יס/הוט למשל.

בכל מקרה, לפני שאתה ניגש לשחק עם ההגדרות תשים לב שאתה לא משנה יותר מדי ומאבד כיוון (תמיד אפשר לחזור להגדרות ה-default אבל אם תשחק יותר מדי כבר תשכח מה שינית ותמשיך לחיות עם פרמטר שמוגדר רע).

אני מצאתי את הגדרות ה-default לא רעות כל-כך.
ה-brightness קצת נמוך ב-default ובשידורי יס אצלי לפחות הצבע צורח אז הורדתי קצת צבע.
חוץ מזה תסתכל על שרשורים שדיברו על כיוון בסיסי, כנראה שזה אפילו זה שדיבר על ה-sharpness, ותכוון אותם (לבטל nr, להעביר ל-2.4 את הגמה וכו').

והכי חשוב, תהנה מהמסך 8)

(גם) ניר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לאחר שאתה מתרגל לכך, SHARPNESS נמוך משתלם לך. יש מאמר בדרך בנושא (תבדוק בעמוד הראשי מדי יום).

לגבי כיול לאחר תקופת ההרצה - רצוי לחפש באתר לפי ערך AVIA או DVE. יש גם הסברים על הכיולים השונים במאמרים ובשרשורים שונים.

nir_30 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

המון תודה על התשובות :wink:

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”