אם גלגלתי את הכבל בדרך הפשוטה והמוכרת לכל בנאדם .
והכבל היה במצב הזה במשך שבוע , ומשלשום התחלתי לגלגל את הכבל בשיטה אובר אנדר,
וכשאני פורס אותו קיים טוויסט (ממש מעגל באמצע הכבל , זה מעיד על כך שאני לא עושה נכון את השיטה?
או שזה טוויסט כתוצאה מגלגלול הקודם בדרך הלא נכונה?
2. האם בשיטת אובר אנדר אמורה להיות הצלבה בין המעגלים? כלומר כבל על כבל ולא כבל ליד כבל (לא מצליח לראות את זה בסרטונים
תודה מראש.
3 האם לכבל שטוח (אוזניות אין איר) עדיין יש צורך להשתמש בשיטה אובר אנדר?
עזרה עם שיטת OVER UNDER
קודם כל, שים לב שהוא משאיר את הכבל בצורה המעוגלת שלו ולא מועך אותו לאליפסה בסוף
לא נראה מסובך ... אבל אני לא עושה את זה. גם אם זה עיקרון חשוב מאוד עם ציוד במה...
3- כבלי אזניות של היום משתמשים בסיבי "משי"
ראה מבנה של רמקול
[imgurpng]oWRCM6J[/imgurpng]
זוג החוטים שמקשרים בין במגעים לסליל שמזיז את הממברנה, הם למעשה חותי משי דקים מצופים בנחושת.
הזוג החוטים האלו זזים יחד עם הממברה בכל תדר אפשרי שעובר על הממברנה, אם אלו היו מוליכים רגילים אז הם הבטוח היו נקרעים.
הדבר מקביל גם לחוטים שמגשרים בין ההזנה לראוטר של המנוע.
היום חוטי חשמל מיוצרים מסיבים דקים של נחושת ולכן הם מאוד גמישים (בעצם לא רק היום (: ).
בנוסף לכבלים של אזניות, ולחלק מכבלים של האאודיו מוסיפים סיבי בד/"משי" שמקנים לכבל את הגמישות
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/LcAAAOSw ... -l1600.jpg[/imgbig]
באזניות הזולות יותר הסיבים האלו מעורבבים עם המוליכים (גם לא בזולות)
*לא התמזל מזלי למצוא תמונות D=
באזניות אני משתדל לא לקווצ'ץ את הכבל אבל עדיין מנסה שיתפוס פחות מקום.
1-2, אין פה פורום למקרופונים שיעסוק בסוגייה,
נסה לשאול בפורום אחר אולי שם תמצא לכך מענה
השאלות שאתה מעלה קשורות לעולם הבמה ומופע.
לא נראה מסובך ... אבל אני לא עושה את זה. גם אם זה עיקרון חשוב מאוד עם ציוד במה...
3- כבלי אזניות של היום משתמשים בסיבי "משי"
ראה מבנה של רמקול
[imgurpng]oWRCM6J[/imgurpng]
זוג החוטים שמקשרים בין במגעים לסליל שמזיז את הממברנה, הם למעשה חותי משי דקים מצופים בנחושת.
הזוג החוטים האלו זזים יחד עם הממברה בכל תדר אפשרי שעובר על הממברנה, אם אלו היו מוליכים רגילים אז הם הבטוח היו נקרעים.
הדבר מקביל גם לחוטים שמגשרים בין ההזנה לראוטר של המנוע.
היום חוטי חשמל מיוצרים מסיבים דקים של נחושת ולכן הם מאוד גמישים (בעצם לא רק היום (: ).
בנוסף לכבלים של אזניות, ולחלק מכבלים של האאודיו מוסיפים סיבי בד/"משי" שמקנים לכבל את הגמישות
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/LcAAAOSw ... -l1600.jpg[/imgbig]
באזניות הזולות יותר הסיבים האלו מעורבבים עם המוליכים (גם לא בזולות)
*לא התמזל מזלי למצוא תמונות D=
באזניות אני משתדל לא לקווצ'ץ את הכבל אבל עדיין מנסה שיתפוס פחות מקום.
1-2, אין פה פורום למקרופונים שיעסוק בסוגייה,
השאלות שאתה מעלה קשורות לעולם הבמה ומופע.
אף אחד לא משתמש בשיטה הזאת. סתם בזבוז זמן מטופש. אם תגלגל כבל בצורה נורמלית ואז כשאתה פורס אותו קודם תנער אותו כדי להיפטר מהעיקולים לפני שאתה מחבר אותו למשהו, הוא יהיה ישר לגמרי. או לחלופין, פשוט לפרוס אותו בצורה הפוכה לזאת שקיפלת אותו, ואז גם לא יהיו עיקולים. והאמת שגם אם יש עיקולים זה לא כזה נורא רוב הפעמים.