מנסה להתחיל ברגל ימין
הי,
מתחיל מאפס ומתכנן להשתמש ברסברי עם OH או HA. בשלב ראשון הכוונה היא לשחק עם ההגדרות והחלקים כדי שכנכנס לדירה החדשה אוכל לתכנן הכל כמו שצריך.
יש לי כבר רסברי ובדרך אלי דונגל AEON 5gen וגם ZXT-120 מ Vesternet.
- האם בשביל לחבר חיישנים של שיאומי צריך את הברידג' שלהם?
- האם בשביל לחבר רכיבי Zigbee צריך להוסיף דונגל נוסף?
- מה עיקר ההבדל בין ZXT-120 וברודלינק? האם ה ZXT מוגבל רק למזגנים או שניתן למקם אותו בסלון ולשלוט באמצעותו גם על הטלויזיה/רסיבר?
מתחיל מאפס ומתכנן להשתמש ברסברי עם OH או HA. בשלב ראשון הכוונה היא לשחק עם ההגדרות והחלקים כדי שכנכנס לדירה החדשה אוכל לתכנן הכל כמו שצריך.
יש לי כבר רסברי ובדרך אלי דונגל AEON 5gen וגם ZXT-120 מ Vesternet.
- האם בשביל לחבר חיישנים של שיאומי צריך את הברידג' שלהם?
- מה עיקר ההבדל בין ZXT-120 וברודלינק? האם ה ZXT מוגבל רק למזגנים או שניתן למקם אותו בסלון ולשלוט באמצעותו גם על הטלויזיה/רסיבר?
@nangel
·- האם בשביל לחבר חיישנים של שיאומי צריך את הברידג' שלהם?
לא חובה, מומלץ, אם אתה לא רוצה אתה יכול להשתמש ב-zigbee to mqtt, ובכל מקרה אתה צריך עוד רכיבים אלקטרוניים.
כן (דונגל נוסף.. והברידג׳ של שיאומי לא יחסוך לך דונגל כזה למרות שגם הוא משתמש ב-zigbee).
zxt שולט רק על מכשיר אחד ומעביר את המידע ל-zwave. ברודלינק שולט על כמה רכיבים ומעביר את המידע ל-wifi.
·- האם בשביל לחבר חיישנים של שיאומי צריך את הברידג' שלהם?
לא חובה, מומלץ, אם אתה לא רוצה אתה יכול להשתמש ב-zigbee to mqtt, ובכל מקרה אתה צריך עוד רכיבים אלקטרוניים.
כן (דונגל נוסף.. והברידג׳ של שיאומי לא יחסוך לך דונגל כזה למרות שגם הוא משתמש ב-zigbee).
zxt שולט רק על מכשיר אחד ומעביר את המידע ל-zwave. ברודלינק שולט על כמה רכיבים ומעביר את המידע ל-wifi.
כן אתה צריך את הגטואי של שיאומי, הוא משמש גם כאזעקה וגם כתאורת לילה רדיו ועוד (ועולה 20$) יש אפשר ללא הגטואי שלהם במידה ואתה רוצה לכתוב תמיכה מהתחלה ועד הסוף, התמיכה הקיימת דורשת את הגטואי, ואין שום סיבה לא להשתמש בו
מציע למכור את ZXT-120 או להחזיר חזרה, הדבר הזה מיותר לגמרי, תשלוט על המזגן בעזרת ברודלינק מיני שעולה 10-20$ תלוי במבצעים, והוא ישלוט לך גם על הטלוויזיה, ממיר וכו... הייתי משתמש בZXT-120 לפני כמה שנים, מיותר לגמרי, ויום אחד הוא גם מת מוות פתאומי חחח
לגבי הדונגל תלוי מה אתה רוצה לחבר, בעיקרון אי פשר לחבר משהו של ZIGBEE לגטואי של שיאומי, אבל אם יש לך ZWAVE וחיישנים של שיאומי, אין יותר מדיי מה לחבר ב-ZIGBEE
מציע למכור את ZXT-120 או להחזיר חזרה, הדבר הזה מיותר לגמרי, תשלוט על המזגן בעזרת ברודלינק מיני שעולה 10-20$ תלוי במבצעים, והוא ישלוט לך גם על הטלוויזיה, ממיר וכו... הייתי משתמש בZXT-120 לפני כמה שנים, מיותר לגמרי, ויום אחד הוא גם מת מוות פתאומי חחח
לגבי הדונגל תלוי מה אתה רוצה לחבר, בעיקרון אי פשר לחבר משהו של ZIGBEE לגטואי של שיאומי, אבל אם יש לך ZWAVE וחיישנים של שיאומי, אין יותר מדיי מה לחבר ב-ZIGBEE
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
ד"א אם אתה שוקל ZWAVE וגם ZEEGBE... ל ST יש את שניהם ולא צריך בקר של שיאומי כדי להתחבר.
ב ST, ה ZXT-120 למזגן בלבד. לי יש 2 והם מתפקדים מעולה. אין לי צורך יותר בשלט המקורי שהיגיע עם המזגן.
ב ST, ה ZXT-120 למזגן בלבד. לי יש 2 והם מתפקדים מעולה. אין לי צורך יותר בשלט המקורי שהיגיע עם המזגן.
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
על הברודלינק שולטים עם MQTT, יש לי 5 יחידות בבית, יש ברידג שמותקן גם הוא על הרסברי, יש לו ממש GUI פשוט לניהול פקודות, שליחת פקודות וכו'... אחרי שהגדרת את כל הפקודות שלך אתה יכול להשתמש בהם דרך OPENHAB, יש גם את לוגיטק HUB, שהוא יותר פשוט לשימוש אבל עולה גם יותר