קיבלתי הצעה להתחבר לסיב האופטי של הוט 200M - שווה?
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אתמול קיבלתי טלפון מנציג של הוט ואמר לי שבאיזור שלי (כפר יונה) הוט קיבלו בלעדיות לפרוס רשת פייבר.
נתן לי הצעה משולבת (אינטרנט+TV+ וכו').
היום אני מחובר ליס ובזק בינלאומי (100M בתיאוריה, מקבל עד 60M בפועל) ודי מרוצה משניהם כך שאין לי ידע עדכני לגבי חיבורי הוט.
לגבי האינטרנט - קראתי פה כל מיני דיווחים על בעיות של באטה בקצבים בעיקר בשעות הערב, גם על בעיות NAT למיניהם, מהירות מינימלית נמוכה ועוד כל מיני.
השאלה שלי - לא מצאתי בדיווחים האם הכוונה לפייבר של הוט או חיבור רגיל (כבל). האם כל הדיווחים האלו רלוונטיים לפייבר של הוט? או שבעצם כשאומרים הוט 200M אז ברור שזה פייבר?
ואם באמת הם שונים (כבל ופייבר) - יש באמת יתרון לפייבר או שזה עם אותם ה"מחלות" של הוט (חלוקת קצב בין דיירים שונים)?
אשמח לכל מידע רלוונטי בנושא
היום אני מחובר ליס ובזק בינלאומי (100M בתיאוריה, מקבל עד 60M בפועל) ודי מרוצה משניהם כך שאין לי ידע עדכני לגבי חיבורי הוט.
לגבי האינטרנט - קראתי פה כל מיני דיווחים על בעיות של באטה בקצבים בעיקר בשעות הערב, גם על בעיות NAT למיניהם, מהירות מינימלית נמוכה ועוד כל מיני.
השאלה שלי - לא מצאתי בדיווחים האם הכוונה לפייבר של הוט או חיבור רגיל (כבל). האם כל הדיווחים האלו רלוונטיים לפייבר של הוט? או שבעצם כשאומרים הוט 200M אז ברור שזה פייבר?
ואם באמת הם שונים (כבל ופייבר) - יש באמת יתרון לפייבר או שזה עם אותם ה"מחלות" של הוט (חלוקת קצב בין דיירים שונים)?
אשמח לכל מידע רלוונטי בנושא
נערך לאחרונה על ידי yossigab ב 10/12/2018 18:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
Re: קיבלתי הצעה להתחבר להוט פייבר 200M - שווה?
אתה בטוח שזה חיבור סיב שאתה מגדיר אותו כפייבר או שזה פייבר בוקסyossigab כתב:אתמול קיבלתי טלפון מנציג של הוט ואמר לי שבאיזור שלי (כפר יונה) הוט קיבלו בלעדיות לפרוס רשת פייבר.
אשמח לכל מידע רלוונטי בנושא...
וממוללץ לקבל את ההצעה בכתב כדי לאמת את אמינותה
נערך לאחרונה על ידי uh99 ב 10/12/2018 16:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

Re: קיבלתי הצעה להתחבר להוט פייבר 200M - שווה?
נקודה טובה!uh99 כתב:אתה בטוח שזה חיבור סיב שאתה מגידר אותו כפייבר או שזה פייבר בוקס......![]()
וממוללץ לקבל את ההצעה בכתב כדי לאמת את אמינותה...
הנציג אמור להתקשר אלי, אשאל אותו גם על זה בנוסף לכל שאר הדברים שכבר התכוונתי.
(כפי שציינתי אני לא מעודכן בכלל במה שקורה בהוט, במיוחד בתשתיות שלהם)
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

עדכון:
דיברתי שוב עם הנציג, מדובר על סיב אופטי של הוט (לא קואקס), משהו שהם התחילו איתו רק לפני כחודשיים, ובאיזור שלי התחילה פריסה לפני שבועיים.
הממיר הוא Fiber Box Gold
ממיר ה-Gold זו הגרסא עבור הסיב האופטי, בניגוד לפייבר בוקס הרגיל שהוא עבור קואקס.
בניגוד לקואקס, זה ללא שיתוף, כל אחד מקבל סיב ישירות (ואני גם גר בבית פרטי ולא בבניין).
התחייבות להורדה מינימום של 160M
העלאה היא 20M (בקואקס זה 5)
דיברתי שוב עם הנציג, מדובר על סיב אופטי של הוט (לא קואקס), משהו שהם התחילו איתו רק לפני כחודשיים, ובאיזור שלי התחילה פריסה לפני שבועיים.
הממיר הוא Fiber Box Gold
ממיר ה-Gold זו הגרסא עבור הסיב האופטי, בניגוד לפייבר בוקס הרגיל שהוא עבור קואקס.
בניגוד לקואקס, זה ללא שיתוף, כל אחד מקבל סיב ישירות (ואני גם גר בבית פרטי ולא בבניין).
העלאה היא 20M (בקואקס זה 5)
- uh99
- חבר מביא חבר

תודה על העדכון די מוזר שזו המהירות שהם נותים כי היום על 200 מגה מתקבל 10 מגה והמתחרים נותים יותר על סיבyossigab כתב:עדכון:
הממיר הוא Fiber Box Gold
העלאה היא 20M (בקואקס זה 5)...
לא מצאתי שום דבר ברשת לגבי זה.
אני מניח שזה בטכנולוגיית GPON כמו כל שאר החברה, גם לאור העובדה שSagemcom יש לה מוצרי GPON.
מעבר מ200/5 ל200/20 זה עדיף מאשר שיתנו את אותו דבר.
ואם הם מתחייבים ל160 מגהביט, כנראה שהם מחלקים לפי 1:16.
אני מניח שזה בטכנולוגיית GPON כמו כל שאר החברה, גם לאור העובדה שSagemcom יש לה מוצרי GPON.
מעבר מ200/5 ל200/20 זה עדיף מאשר שיתנו את אותו דבר.
ואם הם מתחייבים ל160 מגהביט, כנראה שהם מחלקים לפי 1:16.
- uh99
- חבר מביא חבר

האמת שלא אלא יותר אמיןגיל37 כתב:@uh99
באמת ציפית למשהו מהפכני מחברת NOT ?...
אם תתחבר שלח לנו תמונות איך בוצע התקנה
מה הותקן איך הותקן שנתרשם
אני רואה העסק של סיבים אופטיים מתחיל לעלות טיפה הילוך
הכרגע רק בזק נשארה מאחורה ללקוחות פרטיים שלא מפעילה
את הסיבים אופטיים שנשארו תלויים שנים על גבי עמודים ובניינים
מה הותקן איך הותקן שנתרשם
אני רואה העסק של סיבים אופטיים מתחיל לעלות טיפה הילוך
הכרגע רק בזק נשארה מאחורה ללקוחות פרטיים שלא מפעילה
את הסיבים אופטיים שנשארו תלויים שנים על גבי עמודים ובניינים
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

מה שהנציג אמר זה שהסיב מאפשר עד 1G וסימטרי, אולם מכיוון שהם בתקופת השקה ורק בתחילת ההתקנות הם לא מעוניינים מייד להתחייב למקסימום מהירות ולכן הם מתחילים עם 200M והתחייבות מינימלית של 160, והעלאה של 20.
בהמשך הקצבים אמורים לעלות
בהמשך הקצבים אמורים לעלות
- uh99
- חבר מביא חבר

לצערנו זה מוכיח לנו שהוט לא יודעת לכבד את עצמהyossigab כתב:מה שהנציג אמר זה שהסיב מאפשר עד 1G וסימטרי, אולם מכיוון שהם בתקופת השקה ורק בתחילת ההתקנות הם לא מעוניינים מייד להתחייב למקסימום מהירות ולכן הם מתחילים עם 200M והתחייבות מינימלית של 160, והעלאה של 20.
בהמשך הקצבים אמורים לעלות...
מסכים שזה קצת הזוי שהם נותנים רק 20 מגה העלאה בחבילה של 200 מגה הורדה בסיב אופטי.
אבל בתור אחד שגר בירושלים ומקבל מהירויות מגוחכות בבזק (25/3), ובנוסף פרטנר וסלקום כנראה שלא יגיעו אליי בחמש בשנים הקרובות. אז מעבר לחבילה של 200/20 בשבילי זו קפיצה מטורפת במהירות, וכנראה האופציה היחידה שלי לשדרג את המהירות...
הבעייה היחידה שלי שזו חברת הוט, ויש לי ניסיון גרוע איתם בשירותי הטלוויזיה שלהם...
אבל בתור אחד שגר בירושלים ומקבל מהירויות מגוחכות בבזק (25/3), ובנוסף פרטנר וסלקום כנראה שלא יגיעו אליי בחמש בשנים הקרובות. אז מעבר לחבילה של 200/20 בשבילי זו קפיצה מטורפת במהירות, וכנראה האופציה היחידה שלי לשדרג את המהירות...
הבעייה היחידה שלי שזו חברת הוט, ויש לי ניסיון גרוע איתם בשירותי הטלוויזיה שלהם...
- uh99
- חבר מביא חבר

האשמה בידי משרד התקשורת שלא אוכף את החוקים ולא מגביר את התחרותguy9322 כתב:מסכים שזה קצת הזוי שהם נותנים רק 20 מגה העלאה בחבילה של 200 מגה הורדה בסיב אופטי.
הבעייה היחידה שלי שזו חברת הוט, ויש לי ניסיון גרוע איתם בשירותי הטלוויזיה שלהם......
·במקרה אתה גר בבית פרטי? או בניין מגורים?yossigab כתב:מה שהנציג אמר זה שהסיב מאפשר עד 1G וסימטרי, אולם מכיוון שהם בתקופת השקה ורק בתחילת ההתקנות הם לא מעוניינים מייד להתחייב למקסימום מהירות ולכן הם מתחילים עם 200M והתחייבות מינימלית של 160, והעלאה של 20.
בהמשך הקצבים אמורים לעלות...
מעניין אותי לדעת האם הם הולכים לפי אותו ראש של סלקום ופרטנר - רק בנייני מגורים.
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
·FunnyName כתב:·במקרה אתה גר בבית פרטי? או בניין מגורים?......
מעניין אותי לדעת האם הם הולכים לפי אותו ראש של סלקום ופרטנר - רק בנייני מגורים....
·yossigab כתב: בניגוד לקואקס, זה ללא שיתוף, כל אחד מקבל סיב ישירות (ואני גם גר בבית פרטי ולא בבניין)....
@yossigab
·
אתה בטוח שזה סיב הופטי ? למיטב ידעתי hot לא נותנת סיבים אופטיים , אתה גם אומר שזה 200 מגה הורדה ו 20 העלאה שזה בניגוד למוחלט לסיבים אופטיים . תבקש מהם שיישלחו לך את התקנון שעשית איתם ותצלם ותשלח אותו פה
·
אתה בטוח שזה סיב הופטי ? למיטב ידעתי hot לא נותנת סיבים אופטיים , אתה גם אומר שזה 200 מגה הורדה ו 20 העלאה שזה בניגוד למוחלט לסיבים אופטיים . תבקש מהם שיישלחו לך את התקנון שעשית איתם ותצלם ותשלח אותו פה
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
גם אצל סיבים של פרטנר וסלקום העלאה היא 10 אחוז מההורדה
אצל פרטנר בחבילה של 200 מגה ההורדה, העלאה היא 20 מגה
הנה צילום מהאתר של פרטנר
[imgbig]https://i.ibb.co/qxjTry8/partner-upload-red.png[/imgbig]
אצל פרטנר בחבילה של 200 מגה ההורדה, העלאה היא 20 מגה
הנה צילום מהאתר של פרטנר