מריחות בטלויזיה q7fn
יש לי טלויזיה חדשה samsung q7fn
אני רואה עכשיו סידרה בנטפליקס דרך apple tv
בעיקרון רואים מדהים אבל בעיקר בתמונות בהירות.
היתה עכשיו סצנה חשוכה והיו מלא מריחות ופיקסלים גדולים (סידרה באיכות hd)
ממה זה נובע? משהו בהגדרות/איכות התוכן/apple tv?
בעיה בטלויזיה? או שזה דבר נורמלי שקורה בדרך כלל בסצנות חשוכות?
בנוסף שמתי לב בהרבה תמונות שרואים באמת מדהים שיש בכל זאת לא מעט נקודות (פיקסלים ניראים לעין) יש משהו בהגדרות לשפר את זה?
בכל זאת אני מצפה מטלויזיה qled לתמונה ברמה הכי גבוהה.
יש מצב שזה בגלל מרחק הצפייה? הטלויזיה 55 אינץ בחדר שינה מרחק 2.8 מטר.
אני רואה עכשיו סידרה בנטפליקס דרך apple tv
בעיקרון רואים מדהים אבל בעיקר בתמונות בהירות.
היתה עכשיו סצנה חשוכה והיו מלא מריחות ופיקסלים גדולים (סידרה באיכות hd)
ממה זה נובע? משהו בהגדרות/איכות התוכן/apple tv?
בעיה בטלויזיה? או שזה דבר נורמלי שקורה בדרך כלל בסצנות חשוכות?
בנוסף שמתי לב בהרבה תמונות שרואים באמת מדהים שיש בכל זאת לא מעט נקודות (פיקסלים ניראים לעין) יש משהו בהגדרות לשפר את זה?
בכל זאת אני מצפה מטלויזיה qled לתמונה ברמה הכי גבוהה.
יש מצב שזה בגלל מרחק הצפייה? הטלויזיה 55 אינץ בחדר שינה מרחק 2.8 מטר.
מרחק הצפייה שלך יכול גם להכיל טלוויזיה גדולה יותר
אולי לא כיילת מספיק נכון\טוב
בתמונות חשוכות אל תצפה לקבל שחור מושלם כמו של אולד, אבל אתה כן יכול לצפות לרמה גבהה
לכן זה מחזיר אותי לכיול - חפש באינטרנט יש מלא המלצות
בהצלחה
בתמונות חשוכות אל תצפה לקבל שחור מושלם כמו של אולד, אבל אתה כן יכול לצפות לרמה גבהה
בהצלחה
·ניסיתי לחפש מדריכי כיול,מצאתי קצת אבל לא הסתדרתי ואני מפחד להרוס/לעשות שיראו גרוע יותר.oz007 כתב:מרחק הצפייה שלך יכול גם להכיל טלוויזיה גדולה יותר
בהצלחה...
שוב..רואים ברמה ממש גבוהה אבל בעיקר תמונות שהן בהירות כל הצבעים חיים וזוהרים ממש יפה.
בתמונות חשוכות יש הרבה ריצודים של פיקסלים
האם זו בעיה ידועה ?
@Ta100189
·
קרה לי אותו דבר בדיוק!
אצלי זה היה בתוכן HD של יס - היתה סדרה ממש חשוכה, ובמקום חושך היה artifacts בכל מקום.
זוועה זוועה זוועה!
מה שעזר לי זה קינפוג של rtings:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... 0/settings
אני לא יודע איזו הגדרה בדיוק אחראית לזה - אבל אחרי הקינפוג פתאום חזרו לי השחורים...
·
קרה לי אותו דבר בדיוק!
אצלי זה היה בתוכן HD של יס - היתה סדרה ממש חשוכה, ובמקום חושך היה artifacts בכל מקום.
זוועה זוועה זוועה!
אני לא יודע איזו הגדרה בדיוק אחראית לזה - אבל אחרי הקינפוג פתאום חזרו לי השחורים...
·יש לנו טלויזיה שונה אבל אחי, הבאת קינפוג של דגם אחר.mdk_25 כתב:@Ta100189
·
קרה לי אותו דבר בדיוק!
זוועה זוועה זוועה!
אני לא יודע איזו הגדרה בדיוק אחראית לזה - אבל אחרי הקינפוג פתאום חזרו לי השחורים......
ניסיתי לעשות קינפוג לדגם שלי לפי ההוראות וראו לא טוב,ראו ממש חשוך וכהה.
@Ta100189
·
צודק, לא שמתי לב.
אבל שאלה רגע, רשמת שהתוכן היה חשוך, אבל השחורים היו בסדר?
אם כן, אתה צריך להישאר באותו הקינפוג ורק להגביר עוצמת תאורה אחורית (backlight) או לחלופין בהירות (brightness). אחד מהם, לא שניהם. מה שנראה לך יותר טוב בעין.
·
צודק, לא שמתי לב.
אם כן, אתה צריך להישאר באותו הקינפוג ורק להגביר עוצמת תאורה אחורית (backlight) או לחלופין בהירות (brightness). אחד מהם, לא שניהם. מה שנראה לך יותר טוב בעין.
·לא..בדרך כלל שיש תמונה במקום כהה או בגד שחור רואים לא מעט מריחות וריצודים של הפיקסלים.mdk_25 כתב:@Ta100189
·
צודק, לא שמתי לב.
אם כן, אתה צריך להישאר באותו הקינפוג ורק להגביר עוצמת תאורה אחורית (backlight) או לחלופין בהירות (brightness). אחד מהם, לא שניהם. מה שנראה לך יותר טוב בעין....
התאורה האחרוית על המקסימום, הבהירות על 0 כמו שהיה בברירת מחדל.
אני צופה באפל טי וי בנטפליקס ויש בהגדרות וידאו להפעעל טווח דינאמי אבל זה עושה את התמונה כהה יותר.
בהחלפה לאפליקציית נטפליקס בסמארט טי וי התמונה גם יחסית כהה אבל בוהקת/זוהרת/חדה יותר.
מה לדעתך עדיף? אני משתגע מזה,כבר לא יודע על מה זה צריך להיות ובאיזה מכשיר ליראות בסמארט או באפל טי וי.
@granx
·אני מנסה להעלות תמונה וזה לא מצליח לי.
ההגדרות של הנטפליקס בסמארט ובאפל טי וי זהו (הגדרות תמונה בטלויזיה)
וכן הטווח דינאמי יש אופציה להפעיל בהגדרות האפל טי וי אבל זה עושה תמונה כהה יותר,אולי אפעיל ואגביר בהירות בטלויזיה?
·אני מנסה להעלות תמונה וזה לא מצליח לי.
ההגדרות של הנטפליקס בסמארט ובאפל טי וי זהו (הגדרות תמונה בטלויזיה)
וכן הטווח דינאמי יש אופציה להפעיל בהגדרות האפל טי וי אבל זה עושה תמונה כהה יותר,אולי אפעיל ואגביר בהירות בטלויזיה?
טווח דינמי צריך להיות מופעל. אין לי אפל טי וי אבל מקריאה של ההגדרות זה צריך להיות מופעל.
תבדוק שבהגדרת תמונה (כאשר התוכן מתנגן וטווח דינמי הופעל) הדברים הבאים מכוונים: תאורה אחורית מקס, בהירות 0 או 1, עמעם מקומי גבוה, ניגודיות דינמית גבוה או רגיל.
תבדוק שבהגדרת תמונה (כאשר התוכן מתנגן וטווח דינמי הופעל) הדברים הבאים מכוונים: תאורה אחורית מקס, בהירות 0 או 1, עמעם מקומי גבוה, ניגודיות דינמית גבוה או רגיל.
יש לי NU8000 וגם מחובר לאפל טיוי.
אני צופה בנטפליקס דרך הטלווזיה,
שמתי לב שכשאני צופה בנרקוס יש פרקים שבאמת יש סוג של מריחת צבע או ריצוד צבע .זה לא כל הפרקים אבל בחלקם זה קורה לאורך רוב הפרק.
כשיש את זה אני מנסה את הפרק באפליקציה של אפל ויש את אותה בעיה.
בקיצור יכול להיות שיש פרקים/סדרות בעייתיות
אני צופה בנטפליקס דרך הטלווזיה,
שמתי לב שכשאני צופה בנרקוס יש פרקים שבאמת יש סוג של מריחת צבע או ריצוד צבע .זה לא כל הפרקים אבל בחלקם זה קורה לאורך רוב הפרק.
כשיש את זה אני מנסה את הפרק באפליקציה של אפל ויש את אותה בעיה.
בקיצור יכול להיות שיש פרקים/סדרות בעייתיות