שווה לשדרג X4400H בן 3 חודשים ל X4500H תמורת 3000 שח הפרש?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני בסה"כ דיי מסופק מה X4400H שעלה 4500 שח. אבל קצת קשה לי ללא אפשרות שליטה מהלפטופ עי ממשק ה WEB שחסר לי מהימהה הקודם. החנות ממנה רכשתי הציעו לי עסקת שדרוג תמורת תוספת של 3000.

1. האם זה כדאי? שווה את ההבדלים?
2. החשש שלי הוא שיש גם דברים שהוסרו מה 4500 שקיימים ב 4400. למשל, אני מעדיף להשתמש במצב DTS NEURAL X לרוב התכנים שהם 2.0, וחלק גדול מהם מקודד ב DD. האם בסדרה X500 כבר יש את ההגבלה שלא ניתן להפעיל מצבי DTS על אות דולבי וההיפך?

אשמח לשמוע בעד\נגד השדרוג. העלות של X4500H ללא שדרוג עומדת ה 6000 עגול כרגע. משום מה יש לי הרגשה שעוד כמה חודשים הוא גם ירד לאזור ה 5000.

תודה

armagedd0n
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 537
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

לא כדאי.
Atlantic Technology 350 THX -- L-C-R
Monitor Audio V10 --Surround
Definitive Technology SR 9080 --Surround Back
Dual PB2000
Denon X4400H
OLED 55 B7

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

@BARBIE
· לא הבנתי מה נותן לך השדרוג חוץ מבזבוז של 3000 ש"ח שוודאי יש לך משהו יותר טוב לעשות איתם בתחום הA/V.
זה כמו למשל שאקנה רכב 2018 לפני 3 חודשים והיבואן יציע לי לשדרג לאותו לרכב 2019 תמורת 20,000 ש"ח.

אגב אתה אומר שחדש עולה 6000 ש"ח והחנות הציע לך להוסיף 3000 ולכן הם מתמחרים לך אותו ב3000 ש"ח על מכשיר שלפני 3 חודשים עלה לך 4500. נשמע לך הגיוני?
הם בטח חושבים שתפסו פראייר. תרד מזה.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #4 

אם אין לך מה לעשות אם 3000 שקל אני פה יתקבלו בברכה
Sony 1040
Monitor mass

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

יש web interface ב 4500 ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #6 

Lior_M כתב:יש web interface ב 4500 ?
...
·

יש WEB ויש שדרוג מערכת ניהול הבאסים וסידור מחדש של הממשק משתמש (למשל הסרת הכפילות של אפשרות כיול סאב וסנט גם מה SETUP וגם מה OPTIONS, כמו גם העברת חלק מההגדרות מה SETUP לתפריט ה OPTIONS לגישה נוחה יותר. למשל בחירת אות אודיו HDMI או כניסת דיגיטאלית ללא צורך בניווט בין המון תפריטי SETUP...)

חוץ מזה, הבנתי שהוסיפו מגבלות. לא ניתן לשמוע DTS NUERAL X כאשר פס הקול הוא דולבי. ההגבלות הללו לא חלות על דגמי 2017, רק על 2018 לפי דרישות דולבי וכתוצאה מכך, גם DTS החליטה להוסיף הגבלות משלה. כמובן שם עושים שימוש במקור שמסוגל להמיר DD 2.0 ל PCM 2.0 אז זה מאפשר לעקוף את ההגבלה... זה מה שעוצר בעדי מלשדרג...

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #7 

כמה כבר אתה מתעסק עם הממשק הוובי שזה שווה לך 3 אש"ח?
אני מבין פעם-פעמיים התעסקות עם הגדרות.. מעבר לזה - זהו, פשוט מפעילים אותו ונותנים לו לעשות את שלו.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

מה אני מפספס עם ההתלהבות עם הממשק הוובי הזה? מה הוא נותן מעבר לממשק ההגדרות הרגיל?
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #9 

חד וחלק לא שווה במיוחד שההבדל בפיצ'רים ובביצועים הוא אולי 10%

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

@Zachn
·אתה יכול בקשה לפרט באיזה פיצרים וביצועים מדובר? לא אמורים להיות שם פיצרים שאין במסך ההגדרות הרגיל.
יתרון בביצועים אני בכלל לא מבין: מה, בחירת ההגדרה תהיה עשירית השניה יותר מהירה מאשר במסך הרגיל? זה העניין?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@rannyz

אלו השינויים שקיימים בדגם 4500H לעומת הדגם הקודם:

[img2=1311x256]https://i.ibb.co/ZVzyqj3/Screenshot-1.png[/img2]

כמו שאתה רואה, רוב השינויים קשורים בהגדרות ממשק קטנות ואיזוטריות. הדברים העיקריים הם ממשק שליטה Web (מיותר לחלוטין לדעתי), עיבוד משופר לתכני IMAX ו DTS:X ותקן eARC, אבל גם דגמי 2017 קיבלו את הפיצ'ר eARC דרך עדכון Firmware שיצא לא מזמן, אז אפשר להוריד אותו מהרשימה.

בקיצור, בשביל ממשק שליטה Web ושיפור מסויים בתכני IMAX \ DTD:X (שמגיע גם בעדכון קושחה ויתכן שיתקבל גם ב-4400H שלך), לא שווה, בטח שלא 3,000 ש"ח.
הדבר העיקרי שחשוב: הסאונד, יהיה אותו דבר בדיוק.
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 10/12/2018 17:26, נערך 3 פעמים בסך הכל.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #12 

rannyz כתב:@Zachn
·.
יתרון בביצועים אני בכלל לא מבין: מה, בחירת ההגדרה תהיה עשירית השניה יותר מהירה מאשר במסך הרגיל? זה העניין?
...
·הוא התכוון לשיפור קל בביצועים בהשוואות בין הרסיברים, לא של הממשק עצמו.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@gal-cohen
·אה הבנתי. חשבתי שZachn ענה לשאלתי מה נותן ממשק הוואב מעבר לממשק ההגדרות הרגיל. תודה.

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #14 

Zachn כתב:@rannyz

אלו השינויים שקיימים בדגם 4500H לעומת הדגם הקודם:

[img2=1311x256]https://i.ibb.co/ZVzyqj3/Screenshot-1.png[/img2]

כמו שאתה רואה, רוב השינויים קשורים בהגדרות ממשק קטנות ואיזוטריות. הדברים העיקריים הם ממשק שליטה Web (מיותר לחלוטין לדעתי), עיבוד משופר לתכני IMAX ו DTS:X ותקן eARC, אבל גם דגמי 2017 קיבלו את הפיצ'ר eARC דרך עדכון Firmware שיצא לא מזמן, אז אפשר להוריד אותו מהרשימה.

בקיצור, בשביל ממשק שליטה Web ושיפור מסויים בתכני IMAX \ DTD:X (שמגיע גם בעדכון קושחה ויתכן שיתקבל גם ב-4400H שלך), לא שווה, בטח שלא 3,000 ש"ח.
הדבר העיקרי שחשוב: הסאונד, יהיה אותו דבר בדיוק.
...
·

לפי AVS יש פיצ'ר חיוני בבקרת CEC. עד כה בדנון הרסיברים יכלו להשלט עי שלט הטלויזיה דרך HDMI CEC אבל הם לא יכולו לשלוט בסטרימרים או טלויזיה עי ה CEC. למשל,שלט ה APPLE TV שלי שולט בווליום הרסיבר, אבל שלט הרסיבר לא שולט ב APPLE TV. זה חסרון ענק בהשוואה לרסיברי ימהה ופיוניר ששם ה CEC הוא דו כיווני.

עכשיו לאחר תלונות דנון-מרנץ הוסיפו את זה לסדרה החדשה.

עדיין, מה שכרגע יעזור לי להכריע, זה השאלה האם אני יכול להשתמש ב DTS NUERAL X בכדי לשדרג סאונד 5.1 שמקורו באות DOLBY DIGITAL? האם ההגבלות הללו נכנסו לתוקף בסדרה 500 כבר? אני יודע שלא משנה כמה ה 400 יקבל עידכונים, ההגבלות הללו לא חלים על דגמי 2017 כי זה לא חוקי לשנות משהו שהחברה התחייבה אליו במפרט.

אם אין הגבלה כזאת, נראה לי שאלך על השדרוג.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לגבי הווליום אני לא בטוח על מה אתה מדבר, אצלי השלט של הטלוויזיה שולט ברסיבר ואין לי מכשיר סטרימינג חיצוני אבל אתה יכול לפתור את זה בקלות עם שלט אוניברסלי Logitech Harmony שניתן לקודד לשלוט בכל המכשירים שלך.

הוא יעלה לך 150 שח עד הבית מאיביי ולא 3,000 שקל.

לגבי Neural X, אין ממה שאני יודע מקור מוסמך שיודע לכמת את איכות השיפור באודיו שהמקור שלו הוא Dolby Digital אבל גם זה זניח. כמה כבר תכני DD אתה רואה? הרוב המכריע היום הוא DTS-HD וגם בנטפליקס עברו כבר ל +DD האיכותי יותר. DD הוא פורמט הולך ונעלם.

צריך לזכור שבסופו של דבר מדובר בפילטר שמדמה אפקט ולא עושה Upscale אמיתי, אם יש לך כסף ובא לך להוציא 3000 שח אז בבקשה. אבל מצטער אל תמכור את זה לעצמך כשדרוג, זה בזבוז כסף נטו.

בשביל ששדרוג כזה יצדיק את עצמו צריכים להיות הבדלים משמעותיים כמו תקן HDMI 2.1, פורמט חדש לגמרי, עליה בהספק ההגברה לערוץ, יחידת הגברה חדשה וכו'... התוספות המזעריות האלו לא שוות את המחיר.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #16 

@Zachn
·
HDMI 2.1 לא תקף בשני המכשירים?

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@guys
·אין HDMI 2.1 באף אחד מהם. אם היה אז אולי אולי היה ניתן לחשוב על שדרוג (ולדעתי האישית גם לא כי אין כמעט עדיין מסכים שתומכים בזה, כך שניתן בשקט להמתין עם זה עוד שנה לפחות)

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

BARBIE כתב:
...
...
·

לפי AVS יש פיצ'ר חיוני בבקרת CEC. עד כה בדנון הרסיברים יכלו להשלט עי שלט הטלויזיה דרך HDMI CEC אבל הם לא יכולו לשלוט בסטרימרים או טלויזיה עי ה CEC. למשל,שלט ה APPLE TV שלי שולט בווליום הרסיבר, אבל שלט הרסיבר לא שולט ב APPLE TV. זה חסרון ענק בהשוואה לרסיברי ימהה ופיוניר ששם ה CEC הוא דו כיווני.

עכשיו לאחר תלונות דנון-מרנץ הוסיפו את זה לסדרה החדשה.
.
...
·הסתכלתי על השינויים ב4500 לעומת 4400 בAVS ואני לא רואה שמצויין שינוי בHDMI CEC. אתה יכול לשלוח רפרנס איפה אתה רואה את השינוי שציינת לעיל?

BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #19 

rannyz כתב:מה אני מפספס עם ההתלהבות עם הממשק הוובי הזה? מה הוא נותן מעבר לממשק ההגדרות הרגיל?
...
·

אני עובד על הלפטופ או משתמש בו להאזין למוסיקה מה FOOBAR2000 ישירות התקן ה UPNP של הרסיבר, ואז אני רוצה לשנות ווליום, במקום לחפש את השלט, ALT-SHFT ואני עובר לממשק הווב, משנה עוצמה או מצב שמע, וחוזר לעבודה...

כך היה לי בימהה והתרגלתי. יש לי סטרימר מוסיקה SQUEEZEBOX מחובר אופטית לכניסת ה CBL-SAT, אני רוצה לשנות כניסת אודיו מ HDMI ל DIGITAL, בהצלחה לעשות את זה מהשלט - מליון לחיצות ומעבר בין תפריטים. מהפלקצית ה WEB זה כפתור בורר נגיש...

ה WEB זה בעיקר לשימוש יום יומי ממחשב שאני עובד איתו 12 שעות ביום...

אני כן צריך לנסות את ה DENON CONTROL - אפלקציה של מיקרוסופט, היא בתשלום. משהו ניסה אותה? יותר טובה מהנוראית לאנדרויד?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

גבר, לוגיטק הרמוני פותר לך את הבעיות, אתה יכול לקודד כפתור ספציפי שיעבור לך בלחיצה אחת לאינפוט שאתה רוצה.

אני מבין שאתה רוצה לשדרג, אלוהים יודע כמה כסף אנשים פה שמו על שדרוגים, זה מובן, אבל זה צריך להיות שווה את זה. נראה לך הגיוני לשים 3000 שקל על הבדל אחד או שניים?

תקשיב לי ועוד אנשים משכילים כאן שמבינים בנושא, חבל על הכסף שלך. כל מה שתקבל זה מגבר עם 5 במקום 4... יש לך רסיבר מעולה, תהנה ותהיה מרוצה ממנו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”