משהו יכול להסביר לי למה בחלק גדול מהתכנים בנטפליקס יש שלג ברקע התמונה?

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
BARBIE פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

באופן מאד מוזר, אני שם לב בהמון תכנים, בעיקר בסצינות חשוכות אבל לא רק, אמנם התמונה חדה באיכות 4K אבל היא מאד רועשת, עד כדי שזה בלתי נסבל!

למשל, הסרט MY LIFE שכרגע בנטפליקס. אשמח אם משהו יצפה בו מדקה 8 לדקה 12. זה כבר בלתי נסבל! ממש במקרה יש לי את הסרט הזה ב DVD מקורי. צפיתי ב RIP ISO שעשיתי לו עי סטרימר ZIDOO, אז אמנם התמונה לא חדה כמו 1080P כי זה DVD באיכות 576P, אבל התמונה חלקה ללא כל זכר לרעש. במקביל הורדתי את ה WEB RIP של הסרט מאתר BARBG שזה למעשה שמירה של הסטרים מנטפליקס, וגם שם יש את הרעש.

אני ועוד הרבה כל הזמן מתלוננים על איכות סלקום טי בי, נכון שהרזולוציה שלהם היא 1080i ב 50 הרץ ולכן בסרט קולנוע יש גמגום כי התמונה לא 24FPS, אבל אם אני משווה אותו הרט בסלקום ובנטפליקס, בנטפליקס יש את השלג ברקע ובסלקום התמונה חלקה לחלוטין גם בסיצנות חשוכות!

למשל, הסרט HACKSAW RIDGE שזמין כרגע בסלקום, ומוקרן גם בנטפליקס ארצות הברית ב דולבי ויזן.

שוב, בסצנה מוארת, נטליקס לוקחת בגלל שזה 4K HDR12, אבל בהמון סיצנות חשוכות וגם חלק מוארות שברקע שמיים אפורים, בנטפליקס יש שלג בלתי נסבל, ובסלקום חלק לחלוטין ללא כל איבוד בחדות.

באופן מוזר, כמעט ואין על כך תלונות לא כאן ולא בפורומים מחול.

משהו יכול להסביר למה זה קורה רק בתכני נטפליקס? האם זה קשור לשיטת הדחיסה שלהם? מדוע זה לא קורה בסלקום?

תודה

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

גם אני שמתי לב לזה בכמה סרטים לאחרונה. אני חושב שזה קשור בעיקר לעיבוד התמונה בטלוויזיה, שמתאמצת להוציא יותר פרטים בחלקים השחורים. אצלי ברגע שהורדתי את רמת ה sharpness זה הפחית את זה משמעותית.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”