חברת ADATA משיקה את התקן ה- NVMe המהיר ביותר מתוצרתה שמיועד לקהל יעד ממוקד של גיימרים חסרי פשרות, Overclockers וחובבים של התחום שרוצים את המקסימום.

·ziv_r כתב:cornflakes,
אין יכולת כזאת ל- SSD, הטיפול תמיד נעשה לקובץ אחד.
clip99,
בערך כל מה שאמרת בהודעה לא נכון.
ירידת מהירות עם הזמן טמונה בשל שחיקת ה- MOSFET, דבר שקורא לאחר מיליוני מחזורי חיים, הסברתי על זה במאמר למטה. אתה מדבר בכלל על ניהול לא אופטימלי של ה- Registry ואין לו קשר לרכיבי SSD.
https://www.hometheater.co.il/article08612.html
צווארי בקבוק מוצאים בעזרת Resource Monitor וכל בדיקה שעשית לפני 7 שנים, כמובן שלא רלוונטית להיום....
clip99 כתב:·......
לא, אני דווקא כן צודק פשוט כנראה שלא הובנתי כהלכה .
אכן רשמתי שיש ירידה בביצועים אך זה לא קשור לכונן אלא למערכת ההפעלה , וגם כתבתי שברגע שמפרמטים ומתקינים מחדש את המערכת , הביצועים שלה חוזרים להיות מהירים . אז נכון , זה לא קשור לכונן . למה רשמתי את זה? בכדי שאנשים יבינו שבגדול אין חשיבות משמעותית לביצועי הכונן כאשר לוקחים את העובדה הזו בחשבון , ירידה בביצועים תהיה , ותמיד לאותה הרמה כנראה כי המערכת היא צוואר הבקבוק .
הבדיקה שעשיתי רלוונטית היום כמו שהיתה אז בכדי להדגים את העובדה שלמהירותו של כונן לא תמיד יש קשר לביצועים , במקרה ההוא זמני טעינה . וזה גם לא קשור לצוואר בקבוק כלשהו שאתה יכול לנטר אלא לאופן בו המשחק מתוכנת . אני מצטט את עצמי :
"אני מתפלא כמה זמן לוקח לטעון משחק בנפח של פחות מג'יגה בודד על הSSD המהיר שלי , ממש בערך אותו זמן שלקח לו להיטען אז לפני 15 שנה על גבי כוננים מיכנים ומעבדים עלובים בהשוואה , ואפילו במשחקים של היום זמני הטעינה לעתים ארוכים באופן מחשיד , מה שמביא למסקנה הבלתי נמנעת שמדובר בצוואר בקבוק במעבד או במשחק עצמו . "
לא יודע אם זה נכון באופן גורף אך במשחקים מסוימים לא משנה כמה מהיר יהיו הכונן , הזכרון והמעבד , זמני טעינה יהיו דומים לאלה שיתקבלו מכונן מיכני שיותקן באותה מערכת ....
·clip99 כתב:הובר צודק . בשימוש יומיומי של משתמש מחשב ממוצע , ההבדלים לא יבואו לידי ביטוי מהותי , או אפילו כזה שמורגש בכלל . הדבר נכון גם לתחום הגיימינג , לצערי . מנסיון רב שנים אני יכול לומר שכל כונן באשר הוא , החל מהמכניים הישנים וכלה בדגם הנסקר , יהיה בשיאו רק בתקופה הקצרה לאחר התקנת מערכת ההפעלה . עם הזמן ביצועיו (ליתר דיוק ביצועי המערכת) לוקים בהידרדרות שמקורה בראש ובראשונה במערכת הפרימיטיבית והמסורבלת שנקראת "רג'יסטרי" , שמתגברת ככל שמתקינים ומסירים תוכנות ועושים שימוש שוטף במחשב . הדרך היחידה לצאת מהפלונטר הזה היא רק פירמוט והתקנה מחדש , אף תוכנה להאצת ביצועים לא תיתן את אותו אפקט .
בנוסף , צר לי לבשר שצוואר הבקבוק בהרבה תרחישי שימוש אינו טמון בכונן לפי הטיעון הקלאסי , אלא במעבד דווקא וזה נכון במקרים של טעינת משחקים , רינדור/עריכת קבצי וידאו , כיווץ ופריסת קבצים (הדוגמה הכי מוחשית!) וכל פעולה שסוחטת משאבי עיבוד . אגב גיימינג , לפני 7 שנים ביצעתי עבור עצמי השוואה של טעינת GTA4 מכונן מיכני לבין כונן SSD מאותה התקופה . זמני הטעינה היו זהים , ולעתים מהירים יותר במיכני .. כחובב FPS מתקופת הזהב שלהם (תחילת העשור הקודם) , אני מתפלא כמה זמן לוקח לטעון משחק בנפח של פחות מג'יגה בודד על הSSD המהיר שלי , ממש בערך אותו זמן שלקח לו להיטען אז לפני 15 שנה על גבי כוננים מיכנים ומעבדים עלובים בהשוואה , ואפילו במשחקים של היום זמני הטעינה לעתים ארוכים באופן מחשיד , מה שמביא למסקנה הבלתי נמנעת שמדובר בצוואר בקבוק במעבד או במשחק עצמו .
עובדה נוספת שמתעלמים ממנה משום מה: כל תוכנות דירוג החומרה למיניהם לוקחות נתונים ומציגות אותן בצורה גרפית באופן יחסי בין המוצרים הנבחנים עם פערים להדגשת ההבדלים ליצירת מראית עין של "הכצעקתה" , גם אם מדובר בהבדלים זניחים בסדרי גודל של מאיות ועשיריות שניה שספק אם מישהו יבחין בהם בכלל , בכל תרחיש שימוש שהוא..
לדעתי , היחידים שיכולים להפיק תועלת משמעותית מכוננים כאלה משתייכים לפלח די מצומצם ומוגדר של אנשים שמבצעים פעולות על קבצים בגודל עצום כמו מעצבים גרפיים , אדריכלים וכאלה שמתעסקים עם מסדי נתונים , שם באמת צוואר הבקבוק יכול להיות ביצועי הכונן עליו הם מאוחסנים . עבורי , בכל אופן , עליונותם של כוננים כאלה באה לידי ביטוי בזמני עליה של מערכת ההפעלה (4-5 שניות עדיפות על כונן מיכני) , ובהעברה של קבצים גדולים ורציפים ממקום למקום .
למרות כל זאת , אני שמח לראות שיש תחרות ראויה לכוננים היקרים של סמסונג ומקווה שהמחירים בכתבה הם מחירי הקניה בארץ (עדיין לא בדקתי נכון לעכשיו) , אם כך דגם החצי טרה בהחלט נמצא על הכוונת שלי .
האמור לעיל נכון למערכות ההפעלה של חלונות , אין לי ניסיון בלינוקס....

·nir11 כתב:·......
1) לגבי כל הדיבור על מערכת ההפעלה. אלו דברים נכונים, אך לא קשורים. כשבודקים רכיב תוכנה, צריך לבדוק את הביצועים ***שלו***, לא של מערכת ההפעלה.
מהירותו של הדיסק בנפרד אינה מעניינת אותי בכלל וגם לא אמורה לעניין אותך , מהסיבה הפשוטה שזה מוצר שיכול לתפקד רק כחלק ממכלול ולא באופן עצמאי .. ולכן , בבואנו לשפוט רכיב חומרה מהסוג הזה תמיד נתייחס לביצועי המערכת בה הוא מותקן - ביחס לביצועיה עם כונן אחר .
2) זמני טעינה וכו' - כל מה שאתה אומר זה שוב נכון, גם ההשערה שהדיסק אינו רלוונטי כאן.
תודה.
ושוב- זו טענה לא רלוונטית לבדיקה.
שוב , בדיקות מסוג זה יכולות לתת רק מושג כללי לגבי האופן בו ביצועי הכונן הנבדק ישפיעו על המערכת בכללותה, ואינן מהוות את השורה התחתונה .
3) לגבי הרמיזות שלך ש SSD לא תמיד מהיר יותר מ HDD.......
איך הגעת לזה? כל מה שאמרתי זה שמדובר בהבדלים זניחים בפועל , גם אם הם נראים תהומיים בגרפים . המשתמש הביתי הממוצע יקבל שיפור של שניה-חצי שניה בתגובות , זהו . ובקשר לסרטון ההשוואה בין שני הסוגים שקישרו בתגובה אחרת , אצלי בכל מקרה לא היה הבדל בGTA4 , ובהרבה משחקים אחרים . לא שאני בא ואומר שSSD נחות יותר , אלא שצוואר הבקבוק במקרים מסוימים טמון במקום אחר ....