הוא סבל אותי בטלפון והיה סובלני להסביר שוב ושוב את ההבדלים בין המקודדים השונים...
יש לי מחשב עם מארז של חברת HIPER עם לוח גיגבייט, מעבד של סמפרון 1.6 וחצי גיגה זיכרון , כרטיס מסך 6200A של nvidia
עופר עזר לי לבצע הגדרה לא פשוטה של המקודדים השונים על מנת להתאים לכל סוג קובץ את המקודד המתאים ביותר ועוד הגדרות שונות ב SAGE על מנת לקבל צפיה ב TS, H264,X264 בצורה חלקה!!!!
אז קודם כל למי שרץ לקנות dual core + כרטיס 8800 ו 2 גיגה זיכרון אז יש דרכים זולות יותר, פשוטות יותר ובמבחן התוצאה - עובדות!
רק הערה - הקובץ הוא 24fps , AC6 6.0 channels 720P , לא נבדק 1080P, יבדק בהמשך...
מה שיותר מעניין במקרה שלי הוא שיש לי 2 מחשבי קצה (Clients ) אחד כמו שפורט למעלה ואחד שהוא פנטיום 4 2.0 עם חצי גיגה זיכרון אבל עם מערכת הפעלה ויסטה!
במחשב הזה - הקובץ מקרטע!!! איך יכול להיות אתם שואלים? גם אני לא יודע... אבל לאחר הפירמוט ל XP אני אולי אדע
אני מצרף את מה שעופר רשם לי בהודעה למי שירצה להעזר בזה בעתיד :
"
מותקנים מקודדים:
Haali media splitter
FFDSHOW VIDEO (ללא רכיב ה Audio)
Nvidia PureVideo
וזהו! בלי שום חבילת מקודדים, בלי AC3...
ב FFDSHOW הוא מוגדר לנגן הכל חוץ מ mpeg2 שאת זה לוקח ה Purevideo. אין שום פילטר פעיל ב FFDSHOW. לא כתוביות, לא שארפ, כלום! משתמש בו כדיקודר בלבד.
ה Haali הוגדר בהתקנה ללא טיפול בקבצי TS
ה Purevideo מוגדר על ברירות מחדל + VMR9. לא ראיתי שום הבדל בשינויי הגדרות אחרים.
ה audio של purevideo מוגדר ל spdif.
בתוכנת DirectShow Filter Manager ה purevideo מוגדר עם merit 90000000 באודיו ובוידאו כדי שיהיה מעל כולם וברירת המחדל של ווינדווס בכל מקרה.
ה SAGE מוגדר לנגן הכל עם PureVideo ועם VMR9. אבל MKV הוא מנגן לפי הגרף שבהמשך.
FSE מופעל תמיד ומוגדר ב properties שחוזר ל-FSE גם באיבוד פוקוס של SAGE. זה פחות יציב מבחית נפילת התוכנה אבל הכרחי לניגון H264. בכל מקרה נפילות קורות רק כשאתה מנסה לצאת לווינדווס בלי לסגור את ה SAGE.
לפי הגרף שאני רואה הניגון מתבצע כך:
1. קבצי TS כולל H264 מפוצלים על ידי pure video ומנוגנים דרכו בלבד audio +video
FFDSHOW נתקע שם באמצע בוידאו ולא מצאתי דרך להוריד אותו בלי לפגוע בניגון קבצי x264. זה כנראה בגלל שההגדרה לניגון 264 ב FFDSHOW כוללת באותו שדה גם H264 וגם X264. אבל הוא לא גורם לפגיעה כלשהי אז השארתי אותו.
2. קבצי mkv מפוצלים עם haali ומנוגנים וידאו על FFDSHOW ואודיו על purevideo
שורה תחתונה SAGE עובד חלק עם כל סוגי הקבצים כולל 1080P. מקווה שזה יעזור. השרשור הזה עזר לי מאד לעשות סדר בעניינים:
http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=23853
ההתחלה מאד חשובה אבל יש שם גם טיפים טובים בהמשך אז שווה לקרוא את כולו אם יש לך זמן...
"
אחחחחח... איזה כיף לראות פרק אחרון של גיבורים ב HD על מחשב סמפרון...[/url]