דירה כבר בנויה, יש תעלות טלפון שיש בהן רק כבל עם 4 גידים.
בנוסף יש תעלות לכבלי RG6/RG59.
אין שום בעיה להעביר דרכן כבל CAT5E או CAT6.
יש ארון תקשורת. לא ענק, אבל אפשר לחיות איתו ויש סיכוי אפילו לשים פאצ' פאנל + סוויצ'.
4 חדרי שינה + סלון.
לחדרי השינה אני מתלבט אם לדאוג ל-2 נקודות רשת (מחשב + טלויזיה) או רק נקודה אחת.
מתלבט אם לבחור ב-CAT5E או ב-CAT6.
עד כמה זה קריטי? סה"כ דירת מגורים. לא מדובר במשרד עם שרתי אחסון וכו' וכו' וכו'.
ביקרתי בשלש חנויות. שתי חנויות החזיקו רק כבלי CCA. עד כמה קריטי להקפיד על כבל 100% נחושת?
ואחרון חביב, לפחות כרגע, איך אני מתמודד עם הסיליקון שיש בתעלות בממ"ד?
איך אני "חודר" אותו ומשחיל כבל לממ"ד וגם עם איזה סיליקון אתם ממליצים לאטום חזרה אחרי ביצוע ההשחלה?
תודה!
פריסת תשתית רשת בדירה
בעניין כמות הנקודות-
אם אפשרי מבחינת מקום בארון התקשורת-
לכל חדר 2 נקודות רשת, חבל להתפשר.
לסלון - 3-4 נקודות רשת. - סטרימר, טלווזיה, קונסולה וכד'.
אם אין מקום מבחינת ארון התקשורת - ניתן להעביר כבל אחד לכל נקודה, ולשים סוויץ'. - פחות אסטטי ועדיף, אבל גם פתרון.
סוג כבל - כבר משחילים - אז CAT6A, ההבדל במחיר שולי.(רק צריך לשים לב שצריך שקעי קצה שמתאימים לCAT6A)
לעניין הCCA - האמת שאף פעם לא הקדשתי תשומת לב, אז לא יודע להתייחס. (יכול להגיד שאצלי ואצל רבים קנינו מה שהיה בחנות והרשתות עובדות "כמו שעון")
תעלות בממ"ד - איך אתה יודע שהן סתומות בסיליקון? זה חלק מתהליך הבניה והאיטום של ממ"דים בימנו?
הסיליקון נמצא בקצה התעלות?
אם אפשרי מבחינת מקום בארון התקשורת-
לכל חדר 2 נקודות רשת, חבל להתפשר.
לסלון - 3-4 נקודות רשת. - סטרימר, טלווזיה, קונסולה וכד'.
אם אין מקום מבחינת ארון התקשורת - ניתן להעביר כבל אחד לכל נקודה, ולשים סוויץ'. - פחות אסטטי ועדיף, אבל גם פתרון.
סוג כבל - כבר משחילים - אז CAT6A, ההבדל במחיר שולי.(רק צריך לשים לב שצריך שקעי קצה שמתאימים לCAT6A)
לעניין הCCA - האמת שאף פעם לא הקדשתי תשומת לב, אז לא יודע להתייחס. (יכול להגיד שאצלי ואצל רבים קנינו מה שהיה בחנות והרשתות עובדות "כמו שעון")
תעלות בממ"ד - איך אתה יודע שהן סתומות בסיליקון? זה חלק מתהליך הבניה והאיטום של ממ"דים בימנו?
הסיליקון נמצא בקצה התעלות?
ארון התקשורת לחוץ, בהתחלה אתחיל עם נקודה אחת בכל חדר ונראה איך הדברים יסתדרו בארון.
במידה ויהיה צורך יותר מנקודה אחת בסלון, יסתדרו מצוין עם מתג. 3-4 נקודות, בעיני, זה Over kill, בייחוד שכל פעם מכשיר אחר ירצה לגשת לרשת ולא מדובר בגישה מקבילה.
מצד אחד אתה טוען אם כבר אז כבר ואומר - וואלה, למה לא ללכת על CAT6A, מה זה משנה. כולה כמה שקלים [וזה יותר מכמה שקלים, זה מצטבר. כבל יקר יותר, keystone יקר יותר, פאצ' פאנל, מתג וכו'].
מצד שני בעניין ה-CCA אתה טוען - וואלה, לא יודע. הלכתי עם מה שמכרו לי בחנות והכל עובד "כמו שעון".
קצת סותר אחד את השני.
הרי, הכל יעבוד אחלה עם CAT5E ואני מנסה להבין מה ההצדקה לבחור בתקן 'גבוה' יותר מ-CAT5E. כאמור, מדובר בדירה פרטית ולא בשרתים של Google, Microsoft או Amazon.
איזה סיבה ריאלית, מהותית, יש להעדיף את ה-CAT6 ועל אחת כמה וכמה CAT6A לדירת מגורים?
אם למישהו יש מה לכתוב בעניין CCA אל מול נחושת, אשמח מאוד.
אני יודע שהכי קל לכסת"ח ולכתוב - לך על הטוב ביותר וזהו.
הסיליקון אמור להיות בקצה התעלה כחלק מהליך בניית הממ"ד, איטומו וכמובן קבלת טופס 4 בעת בניית הנכס. תוכל למצוא בקלות הנחיות של פיקוד העוקף בעניין.
למשל, http://www.claude.co.il/Claude/userdata ... D=2&GID=23 עמוד 11 בקישור (קובץ pdf)
במידה ויהיה צורך יותר מנקודה אחת בסלון, יסתדרו מצוין עם מתג. 3-4 נקודות, בעיני, זה Over kill, בייחוד שכל פעם מכשיר אחר ירצה לגשת לרשת ולא מדובר בגישה מקבילה.
מצד אחד אתה טוען אם כבר אז כבר ואומר - וואלה, למה לא ללכת על CAT6A, מה זה משנה. כולה כמה שקלים [וזה יותר מכמה שקלים, זה מצטבר. כבל יקר יותר, keystone יקר יותר, פאצ' פאנל, מתג וכו'].
מצד שני בעניין ה-CCA אתה טוען - וואלה, לא יודע. הלכתי עם מה שמכרו לי בחנות והכל עובד "כמו שעון".
קצת סותר אחד את השני.
הרי, הכל יעבוד אחלה עם CAT5E ואני מנסה להבין מה ההצדקה לבחור בתקן 'גבוה' יותר מ-CAT5E. כאמור, מדובר בדירה פרטית ולא בשרתים של Google, Microsoft או Amazon.
איזה סיבה ריאלית, מהותית, יש להעדיף את ה-CAT6 ועל אחת כמה וכמה CAT6A לדירת מגורים?
אם למישהו יש מה לכתוב בעניין CCA אל מול נחושת, אשמח מאוד.
אני יודע שהכי קל לכסת"ח ולכתוב - לך על הטוב ביותר וזהו.
הסיליקון אמור להיות בקצה התעלה כחלק מהליך בניית הממ"ד, איטומו וכמובן קבלת טופס 4 בעת בניית הנכס. תוכל למצוא בקלות הנחיות של פיקוד העוקף בעניין.
למשל, http://www.claude.co.il/Claude/userdata ... D=2&GID=23 עמוד 11 בקישור (קובץ pdf)