מפסקים לבית חכם. זכוכית?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
nangel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425

שליחה

בונה דירה מאפס, כולל כל התשתיות ורוצה כבר להכניס בית חכם.
בעיקר תאורה, תריסים, דוד חשמל ותרחישים.

כ Value for money כנראה אבחר ב zwave או zigbee כפתרון המוביל ואני מתקשה למצוא מתגים מתאימים שאינם זכוכית.
איך חווית השימוש במתג זכוכית? האם יש מתגים עם משוב (אולי רטט). האם יש אלטרנטיבה?
ראיתי גם מתגים של לוטרון שנראים מצוין אבל המחיר כנראה קצת פחות.

אשמח שתכוונו אותי לכיוון המתאים.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446

שליחה

יש לי פאנלים זכוכית מסוג Da Vinci

לא יודע להעיד על זכוכית בכלליות אלא רק רק על אלה שמשודכים לבית החכם שלי ... ואני יכול להגיד באופן חד משמעי
"שומר נפשו ירחק" ... "עדיף לך אקדח לרקה" .. וכו'

לגבי משוב דווקא יש בהם משוב, צליל קל ונעים..

nangel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@שבלול
אוי וויי
באיזה HUB אתה משתמש? יכול להיות שהבעיה בתקשורת ולא במפסק עצמו?

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא קשור ל hub .. המערכת בלתי נסבלת ללא קשר :)

בכל פאנל יש לי 9 לחצנים שיש להם תאורה אחורית של הפאנל ושל כל לחצן... אפשר להגדיר ללחצן פעולה של לחיצה ארוכה בנוסף ללחיצה רגילה ושליטה מתי האור בלחצן דולק ומתי לא
הבעיות המרכזיות

- בגלל שזו זכוכית, אם אתה רוצה לכתוב את הפעולה ליד המקש אתה צריך לקחת לחריטה... או להנדס מדבקות שקופות ולא משנה כמה ניסיתי זה יוצא מכוער.
חריטה לא רלוונטי כי יאפשר לך לשנות את הטקטס .. ובית חכם כל הזמן מגדירים ומשנים
- בגלל שהפאנל בינארי כזה .. (לוחץ או לא) אין דרך נורמלית לעצור תריס באמצע .. (יותר אשמת המערכת מהפאנל עצמו, אבל גם ברמת הפאנל - אין ממש דרך נורמלית "לחזיק" מקש לחוץ
- בחלק מהמקרים במקום לזהות לחיצה ארוכה הוא מחליט שזה אינסוף לחיצות קצרות ... ואז אם למשל זה מקש שהלחיצה הקצרה שלו היא מנורה, הוא מתחיל דיסקוטק בבית ומדליק ומכבה את המנורה
- התאורה האחורית נדלקת אוטמטית כשמתקרבים, הכרחי לתפעול בחושך מוחלט .. .אבל היא נדלקת גם כשסצנות בטלווזיה מתחלפות (סנסור מבוסס אור)
- כל פאנל כזה יקר, ואם לא ממש כל הנקודות מחוברות זה יוצא די מכוער, פאנל זכוכית יפה לנקודות החכמות ומתתיו מפסקי פלסטיק רגילים לספוטים שלא מחוברים וכו'

עכשיו אל תבין אותי לא נכון, הכל ניתן לכיול ותיקון (זמן הלחיצה, הרגישות של הסנסור הפעלה של תאורת הפאנל) ... אבל אחרי תקופה ארוכה שבה אני עבדתי עבור הביתה החכם (במקום שהוא יעבוד עבורי) הדרך המרכזית שמצאתי כדי לחיות בשלום עם החשמל החכם העויין היתה להגדיר 18 פעולות זהות לכל הפאנלים (רק ככה מצליחים לזכור ... אבל מי שלא גר בדירה לא יצליח לפתוח תריס או להדליק אור)... בפאנל שקרוב לטלווזיה כיביתי את התאורה האחורית וכו'..

הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך לבית החכם - לא לדלג על שום מפסק.. תעשה את כל המפסקים (לפחות בחללים המדוברים) חכמים או שבסוף אתה תמצא את עצמך קם מהספה לכבות את האור מהפלאפון ואז קם לכבות נקודות "טפשות"

שכנים שלי עם מערכת דומה התייאשו והחליפו את הבקר של המערכת ושידכו לו מפסקים קפיציים .. למנורות זה עובד מצויין. התריסים שלהם גם ככה סומפי נפרד אז לא היה רלוונטי

טיפ נוסף שנראה לי שאתה לא צריך - אל תמהר לקנות "פתרון" כולל של חברה לנושא, אני לא שולל את האופציה אבל בכל אופן תתעמק ברכיבים והפנלים שנכנסים לך הביתה.. בסופו של יום, אתה צריך לחיות איתם בבית ואתה נוגע בהם יותר פעמים ביום מאשר הפעמים שאתה נוגע ב .... שלך

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

יש לי מתגים מזכוכית ויש איתם כמה יתרונות וכמה חסרונות.

יתרונות: לא מצהיבים עם השנים, נראים אסטטי טוב יותר (לדעתי), קלים לניקוי

חסרונות: מבחינת תחושה פחות טוב ממפסקים מכניים, איטיים יותר בתגובה (חצי שניה מלחיצה עד ההפעלה עצמה). בעיית מבחר ותדר בגלל ישראל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nangel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@שבלול
אין חכם כבעל נסיון. תודה רבה על המשוב

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900

שליחה

@שבלול

נראה פשוט שלא תכנתו לך את המערכת בצורה חכמה
כן היית צריך להדפיס הפעלות שיהיו קבועות לאחר תקופה שאתה חי בבית ולהשאיר מקום דינאמי לתרחישים שאותם אתה יכול לשנות (תרחיש צפיה, ארוח וכו,)
אני אישית שמעתי רק דברים טובים על הפאנלים שרשמת שיש לך

אצלי יש מערכת מבוססת KNX וברמת התכנות המוצג למשתמש זה אותן אפשרויות
לי יש בחלק מהבית לחצנים זכוכית שהכיתוב עליהם הוא במסך LCD בלחצן עצמו ובחלקים אחרים בבית ישנם קיפדים מנרוסטה ללא חריטה או כיתוב וההפעלות שבהן כ 8 ומעניינות רק את הגרים בבית... כך שאורחים לא צריכים לתפעל אותם.

בכל מקרה מה שיש לך ומה שיש לי זה אולי ברמת מחיר שונה קצת מלחצני זיגבי פשוטים שאינם זכוכית\טאץ אבל אני יודע שאצלי המערכת תעבוד כמו שעון גם בעוד עשור.
ב 3-4 שנים האחרונות נזקקתי לשינוי תכנות אחד בלבד שניתן לי במסגרת השרות, חוצמזה, 0 תקלות, ושידרגתי כמה לחצנים בחברה שעשו לי
לא שמעתי על מערכת אחרת שהיא 0 תקלות ולכן השקעתי מהתחלה בKNX, סך הכל דירה אז זה לא היה יקר בשמיים.

·
נערך לאחרונה על ידי mescaline ב 02/12/2018 22:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

nirgal
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66

שליחה

לאחרונה רכשתי מפסק זכוכית של MCO Home
בינתיים עובד טוב, הצימוד לוורה עבד ללא שום בעיה.

ניר

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

המפסקים של MCO אכן טובים.
מגיעים בתצורה של
1, 2 , 3 לחצנים לפאנל .
יש גם תריס - הכיול תקין 100% .
צימוד לורה - גם, תקין ואמין. עובד שנים ללא תקלות.
אחריות ושירות מהיבואן בארץ.

המתג עצמו לא מאוד משוכלל (אין הרבה פרמטרים ...) אבל עושה את כל הדברים הפשוטים באופן אמין מאוד, כול הרצת תרחישים .
יש לקוחות שמשתמשים בזה כפאנל הפעלה ביציאה מהבית (הדלקה כפתור 1 - פותחת תאורה, כיבוי כפתור 2 - סוגר את התריסים וכו') .

בקיצור - אם מתגי זכוכית - אז היום MCO.

בעוד קצת זמן יהיו מתגים נוספים ... אני מכיר כמה יבואנים שנמצאים בתהליך היבוא...
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@mescaline
·
המכרת שאצלי אכן בעייתית מאוד ..
אבל גם במערכת מושלמת , מבחינות מסויימות פאנל זכוכית יכול לבאס למשל לתרחיש של פתיחה/עצירת תריסה ... או עניין החריטה שהוא מן ניג'וז שכזה

בהחלט לא הייתי שולל פאנלים מזכוכית כל עוד יודיעם למה נכנסים.. וברור לי שיש מערכות מצוינות בחוץ. המערכת שלי לא היתה בחירה שלי (קבלן ועניינים וכו')

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@שבלול
·ברצינות עכשיו, איזו בעיה יש לך עם התריסים? הרי גם במפסקים מכניים יש שני סוגים, יש את אלה שצריך להחזיק את המתג לחוץ ולשחרר ברגע שהגיע לפתיחה או סגירה הנכונה ויש מפסקים שלוחצים פעם אחת כדי להפעיל ופעם שניה כדי להפסיק - שזה בול מה שצריך לעשות במתג זכוכית.

האם הבעיה היא השהייה בקבלת הפקודה או חוסר רגישות של הפנל עצמו? אגב, אני כמעט לא משתמש בהפעלה ידנית, אצלי התריס עולה ויורד בהתאם לכמות קרינת השמש הישירה, או דרך תרחישים או שאני מפעיל דרך ממשק הבית החכם. במתג עצמו אני נוגע אולי פעם בשבוע.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Catskinner
·
תראה, זה שלא שיש לי איזה בעיה חמורה.. אבל תפעול התריסים במערכת שלי עובד לפי טיימרים, אין לו חיווי כמה התריס פתוח/סגור , הוא יודע שלוקח למשל 50 שניות לתריס להסגר/להפתח אז הוא מוגדר לו למשל 75 שניות של לחיצה על הורדת התריס בשביל סגירה

אבל על כל זה יש עניין יש של Latency ארוך למדי מהלחיצה עד לתגובה... אז גם כפתור "עצירה" לא עוזר לי לגמרי... והבעיה שיש היא בשעות מסויימות מסויות ביום שהשתמש נכנסת מכיוון התריסים ולפעמים אתה רוצה לסגור את התריס רק עד לנקודה מסויימת יוצא בדיוק על הכיריים ומסנוור כשמכינים אוכל או שאנחנו רוצים לסגור רק עד לנקודה שמפריעה לנו מבחינת ההשתקפות על הטלווזיה

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

אני יודע על בעיות של תפעול תריסים במודולים של דה וינצ'י מבחינת סנכרון ואחוזים. זה משהו שלא קורה במודולים "אחרים" (פיליו לדוגמא...) .
מבחינת זמני תגובה - לא מכיר את הבעיה, ייתכן שניתן קצת לשפר את זה.
איזה בקר יש לך ? מה התכנה ?
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@דומיקון
·
מטעמי לשון הרע וכו אני לא רושם את הפרטים של החברה הישראלית שסיפקה את המערכת הזו לקבלן, גם ככה הנושא בטיפול משפטי מולם, סביר להניח שאתה מכיר אותם ויודע כבר שהמערכת שלהם די עלובה, אם תנחש נכון בפרטי אאשר (סתם בשביל הסקרנות)

והאמת שבדקתי עכשיו את הזמני התגובה והם בסדר גמור .. אולי אקנפג את זה בהמשך (צריך להקריב כפתור מה 9 המיידים בשביל זה)

benza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118

שליחה

אני התקנתי בכל הבית מתגי זכוכית מבוססי ZWAVE דומים מאוד לMCO רק של יצרן אחר
עובדים מעולה, תחושה טובה, זמן תגובה מיידי
מאוד מרוצה, אין מה להשוות למתגים רגילים

מבחינת חיווי ומשוב יש איזה קליק מכאני כזה כשהמעגל נסגר
וכמובן שינוי בתאורה של אותו לחצן מכחול לאדום

nangel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@benza
יכול לתת לינק או פרטים נוספים?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

benza כתב:אני התקנתי בכל הבית מתגי זכוכית מבוססי ZWAVE דומים מאוד לMCO רק של יצרן אחר
עובדים מעולה, תחושה טובה, זמן תגובה מיידי
מאוד מרוצה, אין מה להשוות למתגים רגילים

מבחינת חיווי ומשוב יש איזה קליק מכאני כזה כשהמעגל נסגר
וכמובן שינוי בתאורה של אותו לחצן מכחול לאדום
...
·

אחלה אינפורמציה....אבל,
איזה ערך אמיתי יש לתגובה הזו ללא שציינת את שם המתגים שהתקנת ו/או לינק ליצרן/משווק וכד'?

benza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@טלHD

אין להם משווק בארץ
ה"ייבוא" האישי שעשיתי לא היה כזה פשוט ולא מתאים לכל אחד

הערך של התגובה הוא בהתייחסות למה שפותח השירשור שאל "איך החיים עם מתגי זכוכית"

היצרן של המתגים שלי:
https://www.hogarcontrols.com

יצרתי איתם קשר ישירות מהאתר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@שבלול
·קודם כל הרשה לי להביע צער על כך שאתה אוכל קש עם המערכת שלך כי מערכת בית חכם אמורה להקל על החיים, לא לרדת לחייו של המשתמש.

אני מתייחס לבניית מערכת הבית החכם אצלי כאל תחביב, כך שאין לי מגבלות זמן, אני עושה הכל בשלבים כשהשלמת כל שלב נוסכת בי הרבה נחת ולפעמים גם נותנת לי רעיונות לתוספות ושיפורים. מאידך, אני יכול להאשים רק את עצמי ואת המגבלות שלי כשמשהו מתחרבש. לפעמים זה רע כי לא כל דבר שאני עושה יוצא מוצלח אבל לפחות אני לא נכנס לעצבים בגלל קבלן או ספק שאין לי עליו יכולת שליטה.

האם אני צודק שעד כמה שאני זוכר מתגי הדה ווינצי תופסים 3 מקומות בקופסאות גוויס סטנדרטיות? כלומר, אם זה לא דורש תשתית ביזארית ייחודית אתה יכול בעקרון להחליף את כל החבילה במשהו שיעבוד בהתאם לדרישות שלך, או שאני טועה?

benza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מי שרוצה מערכת שעובדת וניתנת לתחזוקה באופן עצמאי שיתרחק מדה וינצ'י והמשווקים של המערכת הזו כמו מאש...
לא חסרים סיפורי זוועה עליהם... מכיר באופן אישי מחבר קרוב שעשה את הטעות ובחר בהם.

חזור אל “בית חכם ובקרה”