חיבור אוזניות למגבר סטריאו

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Gozalitos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אז רכשתי את ה-DT-770 בגירסאת ה 80 אום ואני רוצה לחבר אתם למגבר קיים.

המגבר הוא: Cambridge Audio A500
למגבר אין יציאת אוזניות.
היציאת output היחידה שיש לו (לפחות זו ששמתי לב) היא rec-out, יש לו בנוסף חיבור\יציאה של AUX\PHONO אם זה עוזר למשהו.
עריכה: ראיתי שיש לו גם חיבור Pre-out - מניח שזה פחות רלוונטי

האם ישנה דרך לחבר את האוזניות ישירות אליו?
במידה ולא, מה עליי לקנות?
האם רק DAC יספיק (בכל מקרה צריך לקנות אחד למגבר)?

תודה

מצרף תמונה של גב המגבר
תמונה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

למכשיר אין שקע אוזניות כי אין לו מגבר אוזניות פנימי. זה אולי מבעס אבל זה לא סוף העולם. קודם כל אתה לא צריך DAC היות וDAC משמש להפיכת אודיו דיגיטלי, כמו זה שמקבלים דרך קואקס או אםטי S/PDIF, או אודיו מ USB לאודיו אנלוגי.

מה שאתה צריך זה מגבר אוזניות חיצוני שיתחבר מצד אחד למגבר ושאליו תוכל לחבר את האוזניות מצד שני. אם תשים לב, למגבר יש יציאות REC-OUT. אלו הן יציאות המפיקות Line Out ובמקור שימשו לחיבור של טייפים. לך אולי אין צורך לחבר טייפ, אבל זה בדיוק מה שאתה צריך כדי לחבר מגבר אוזניות חיצוני כי הם כולם מקבלים Line Out.

בקיצור, רכוש מגבר אוזניות עם כניסות אודיו אדום/לבן. חבר אותן בזוג כבלי RCA רגילים ליציאת ה REC-OUT מהמגבר. חבר את האוזניות למגבר האוזניות ואתה מסודר.

מגברי אוזניות לא אמורים להיות יקרים ונדמה לי שיש אפילו כמה שנמכרים כרגע בלוחות. כמו ה Schiit Magni 2 למשל
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Gozalitos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@Catskinner
- תודה על התגובה המפורטת.

כוונתי לגבי רכישה של DAC היא כזו:
אני בכל מקרה שוקל\צריך לקנות DAC למגבר הקיים, מכיוון שכרגע המגבר מחובר ישירות למחשב.
ראיתי שיש DACים עם חיבור אוזניות - DacMagic Plus כדוגמא.
זו אופציה אפשרית?
אמנם יקרה במקרה הזה, אך בטוח שיש חלופות זולות יותר.

דבר נוסף שאני מנסה להבין,
מה היתרון בלחבר מגבר אוזניות, שגם ככה יודע להגביר (במקרה הזה אוזניות), למגבר חיצוני?
האם העניין הוא שהוא יקבל עוצמת הגברה גבוה יותר?

תודה

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

אני רק רוצה לציין שהמגבר הזה ישן בטירוף (אם יש לו חיבורים לtape...). אני לא יודע כמה הוא עלה לך, אבל אני חושב שאתה יכול למצוא מגבר יותר מודרני במחיר דומה שגם יתפקד יותר טוב וגם יכלול פיצ'רים יותר מועילים, כגון יציאת אוזניות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

כל הנאמר זו דעתי האישית. לא חייב לקבל, אבל בוא נחלק לפרוסות הקלות יותר לעיכול.

1. אם מקור האודיו שלך הוא מחשב אז החיבור המיטבי הוא כזה: מחשב-> יציאת USB -> מכשיר DAC/AMP -> חיבור היציאה האנלוגית לאחת הכניסות של המגבר וחיבור האוזניות לשקע האוזניות ב DAC/AMP.

2. לכן ה DACMagic יכול להיות פתרון אפשרי עבורך. אבל שים לב שכדי שהוא יזרים אודיו למגבר דרך יציאת ה Unbalanced Output שלו אתה חייב לשלוף את האוזניות מהשקע. אני יודע שזה ברור מאיליו אבל תתפלא כמה פעמים הייתי צריך להזכיר זאת לאנשים שלא הבינו למה הרמקולים השתתקו פתאום.

3. אפשרות שלישית זה לעבור להגברה אחרת. למשל ה NAD D 3020. קטן, נשמע טוב מאוד, כולל שקע אוזניות. יש לו גם DAC משלו המסוגל לקבל עד 96/24. זו כמובן רק אפשרות אחת ואני מציע אותה כי למרות שייתכן ואתה קשור למגבר הנוכחי שלך היום הוא כבר לא נותן הרבה תמורה ביחס לגודל שלו. נלדעתי עולה חדש פחות מ DACMagic חדש. לדעתי כדאי לך לשקול את האפשרות הזו לפני שתינעל לחלוטין על DAC/AMP חיצוני.

אני כמובן רושם DAC/AMP כי מדובר במכשיר משולב שיש לו גם DAC להפיכת אודיו דיגיטלי לאנלוגי וגם מגבר אוזניות. יש בשוק מכשירים שהם רק DAC וכאלה שהם רק מגברים. כדאי לך לשים לב ולא להשוות תפוחים לאגסים.

בנוגע למה צריך או עדיף מגבר אוזניות. הגברת אוזניות הוא נושא שקיבל תשומת לב רק ב 10-15 השנים האחרונות ויש לזה כמה סיבות. ראשית לאוזניות יש דרישות הגברה שונות לחלוטין מלרמקולים ולכן יש צורך במעגלי הגברה נפרדים וכמו שבוודאי שמת לב, זה בדיוק מה שחסר במגבר שלך. שנית הדרכים שבהם אנשים מקשיבים היום למוזיקה השתנו. היום משתמשים הרבה בטלפונים למשל והם יותר מכוונים לכיוון של אוזניות כפתור זולות, כך שמי שרוצה לשמוע באיכות גבוהה דרך הטלפון שלו נזקק להגברה ולפענוח ייעודיים. שלישית גם האוזניות השתנו, למשל לאוזניות פלנריות יש גם נתח שוק גדול יותר ממה שהיה בעבר וגם דרישה ליותר מתח בהגברה. אחרון חביב, אתה באמת מאמין שהיום ניתן לרכוש רסיבר קולנוע ביתי מרובה ערוצים הכולל גם פענוח אטמוס ושידור ווידאו ב 4K בעלות של כמה מאות דולרים ולא חיפפו שם בשום דבר? אז לצערנו אחד הקורבנות הראשונים לעיגול הפינות זה בדרך כלל ההגברה לאוזניות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Gozalitos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

@פלאפי
- המגבר יחסית ישן כן, יוצר בשנת 2000 אך גורף ביקורות מעולות עד היום.
קניתי אותו כ- יד 2 לא מזמן.

@Catskinner
· שוב תודה על התגובה המפורטת והמידע !
החלפת מגבר אינה אופציה מבחינתי כרגע. המגבר משודך לזוג של (636) Tannoy והחיבור בינהם מצוין.
לכן פתרון DAC\AMP יהיה מעולה עבורי - יענה על כל הדרישות יחד.

יש לך המלצה בשלוף ל DAC\AMP "תקציבי" עם שקע אוזניה (יד שנייה גם בא בחשבון)?
שמות של חברות טובות\כמה דגמים ספציפיים בקטגוריה הזו גם יהיה מעולה, אעשה את שיעורי הבית מול גוגל :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

@Gozalitos
·אני אספר לך על החוויות שלי עם בגברות ואתה תחליט בעצמך אם זה שווה חקירה נוספת מצידך. רק דע לך שאני ממליץ רק על מוצרים שיש לי או שעברו דרכי ושאני קונה דברים יקרים.

הDAC/AMP הקטן הטוב ביותר ששמעתי: ללא ספק היה ה Apogee Groove (נדמה לי שיש מישהו שמוכר אחד כזה בלוחות). מתאים מאוד לאוזניות של סנהייזר מסדרת 600/650/6XX. אל תתן לממדים הקטנים לבלבל אותך. מדובר במוצר משובח מחברה הידועה מאוד בתחום האודיו המקצועי. יתרון: קטן מאוד, בנוי כמו טנק, איכות שמע מעולה גם עם אוזניות קשות להגברה. חיסרון: לא זול, מתחבר רק ב USB ל PC או Mac. לא מתחבר בכלל לטלפונים למרות המראה הנייד שלו.

ה DAC/AMP הטוב ביותר ששמעתי. מדובר ב Violectric HPA V281. יתרון: יניע כל אוזניה שהומצאה אי פעם וימצה ממנה את המקסימום. חיסרון: יקר בטירוף.

ה DAC/AMP המעניין ביותר ששמעתי: ה Cavalli CTH + Grace Design DAC. מדובר למעשה בשני מכשירים באותו מארז. מתכנן המגברים Alex Cavalli מכר את זכויות על המגבר לחברת Massdrop המייצרים אותו משולב עם DAC טוב של Grace Design. יתרון: לא יקר מידי ונותן תמורה מעולה למחיר. חיסרון: זמין רק דרך Massdrop, ה DAC תומך רק עד 96/24. יש גם דגם טרנזיסטורי לחלוטין אם אתה לא אוהב מנורות ותכנון היברידי ה- Cavalli Liquid Carbon + DAC

ה DAC/AMP הקטן השולחני הקטן ביותר: ה Schiit Fulla. נשמע לא רע כל עוד הציפיות לא גבוהות מידי. סה"כ מדובר בדגם רמת כניסה שעולה פחות מ 100$. יתרון: חביב מאוד ומגובה ע"י חברה ידועה עם מוניטין של שירות לקוחות טוב. חיסרון: ייתכן מאוד ותזדקק לאותו שירות לקוחות.

ישנם כמובן עוד המון דגמים מאוד זולים מחברות כמו SMSL או Topping, אבל לי לא יצא לשמוע אותם אף פעם. מדובר בחברות סיניות ושמעתי שיש חוסר עקיבות גבוה מבחינת בקרת איכות אבל בגדול הם נותנים תמורה מעולה למחיר.

Gozalitos פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@Catskinner
· תודה רבה רבה רבה!
עזרת לי מאוד.
אעשה את שיעורי הבית ואעדכן על מה הלכתי בסופו של דבר.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #9 

@Gozalitos
רק מציין שה"ביקורת" האחרונה בקישור שהבאת נכתבה ב-2009, משמע לפני 9 שנים. ואני גם לא יודע מי המבקרים האלה וכמה הם אמינים.
בכל אופן, הייתי מציע לך לחשוב רגע אם היית למשל קונה היום טלויזיה שנוצרה בשנת 2000, גם אם ב-2009 היו לה עדיין ביקורות טובות. כמו כל תחום הנדסי\אלקטרוני, גם הגברת סאונד משתפרת לאורך הזמן ומגיעה בפחות כסף ליותר יכולות. האופציות ש-Catskinner הציע נראות מאוד טובות, ודוגמא מצויינת להתקדמות הטכנולוגית שיכולה לקרות ב-18 שנה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”