התייעצות ברכישת רסיבר - האם הדרישה שלי כ"כ יחודית?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Jaaz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שמתי לב לאחרונה כי רסיברים רבים שתומכים ב Zone2 מאפשרים ל Zone2 לקבל סיגנל רק מכניסות אנלוגיות / Bluetooth / שירותי אינטרנט למיניהם - ולא מהכניסות הדיגיטליות הסטנדרטיות HDMI / coax / optical. מגבלה זאת מצויינת באותיות הקטנות ב owner's manual ומפתיעה מאוד לטעמי, במיוחד מאחר ורסיבר ישן שברשותי (ושבק חיים) איפשר בקלות להחליף בין Zone A / Zone B / Zone A+B.
מה גם שאפילו מצאתי דוגמא לרסיבר שמאפשר שמיעת אותו הסורס בשני ה Zones במוד סטריאו (Denon 2400), ולכן מחווט את הכניסות הדיגיטליות ל Zone2, אך הוא מטיל אותה המגבלה תוך שימוש ב Zone2 בלבד.

האם הדרישה לקבל מידע ל Zone2 מכניסות דיגיטליות מוגזמת?! האם קיימים רסיברים כיום שתומכים בה?
הבהרה - אני מעוניין להיות מסוגל לברור לאן ילך audio stream יחיד; אין לי צורך להשמיע בכל Zone מידע שונה בו זמנית.

מעבר לזה הדרישות שלי כנראה פשוטות למדיי - לכל הפחות 2 כניסות HDMI, נדרשים רק 5.1 ערוצים ב Zone1 ועוד 2 ערוצי Zone2. סאונד סבבה, זאת לא מערכת ה HiFi שלי.
אשמח לעצה בעניין.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #2 

אם אתה לא צריך לשמוע בכול XONE מידע שונה ........ חבר את הרקולים של ZONE2 כרמקולים B של ZONE1 ואז אתה שולט באיזה רמקולים אתה שומע את המידע הדיגיטלי

Jaaz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה, מצאתי ב manual כיצד לקנפג לפי הצעתך.
אז אני מבין שהבעיה שלי היא בטרמינולוגיה בלבד? Zone משמעו הבגדרה שימוש במקור סאונד אחר, ואני בעצם מחפש רק רמקולי Front B של Zone1?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

נכון. שינוי בטרמינולוגיה.
כיום Zone 2,3,4... משמשים להשמעת מקור שונה, באיזורים שונים.
ויש בעיה להעביר מקורות דיגיטאליים שונים בו זמנית, לרמקולים שונים.
(בעיה טכנית פתירה, אבל עולה כסף, והיצרנים לא רואים דרישה המצדיקה את ההוצאה הנוספת)

מה שיש אצלך, זו אפשרות לחבר 2 זוגות רמקולים, בחדרים שונים, ולבחור אם לשמוע את אותו מקור בזוג הרמקולים הראשי, בזוג שנמצא בחדר אחר, או בשניהם.

Jaaz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אחלה. האמת שזה עדיין לא אצלי, אני מתלבט לפני קניה ונתקלתי בהערות המטרידות האלו ב Manual. תודה רבה לכולם!

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #6 

@Jaaz

·(Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”