אחרי הרבה הרכבות איקאה החלטתי לקחת פרוייקט יותר... שאפתני.
בשביל הפרוייקט יש לי צורך בשיפור תנאי עבודה.
לא בא לי להוציא על שולחן או חמור קנוי ועל כן חשבתי על לעשות בעצמי.
הבסיס הרעיוני נמצא ביוטיוב:
אבל עם כל הכבוד ליוטיוברים בנושא נגרות, אין לי את הכלים שלהם יש, ולא את מקורות העץ הזולים במיוחד שלהם יש...
ועל כן, הסתפקתי בג׳יג-סואו ומברגה שקיבלתי מתנה, זווית ישרה שמצאתי זרוקה בשטח מיד עם סיום הבנייה, לום שנמצא זרוק אצל חמי כנראה של פורצים שנסו עם הגעת הקב"ט, ומשטחי מלגזה שגייסתי משפחה ללקט כאלה במצב טוב.
ברגים הם שאריות ברגי עץ מחבילות מאיקאה שאגרתי עם הזמן, פלוס 3 ברגי 60 מ"מ עם אומים ושייבות שקניתי במיוחד לפרוייקט.
אני לא אתעכב על התהליך כי אפשר לראות אותו ביוטיוב בשלל סירטונים עבור התיכנון הזה, ואף דיון ארוך ומתיש של מי המקור...
תובנות עיקריות מהתהליך:
1. חיתוכים עם ג׳יג-סואו מאוד לא מדוייקים, לא מספיק בשביל כזה תכנון, אבל - עם הניסיון השתמשתי בזווית כמסילה שאליה הצמדתי את הג׳יג-סואו מה שששיפר דרסטי את הדיוק בחיתוך לאמה מספקת.
2. חשוב מאוד שהחורים של הצירים יישבו ממש במרכז הדיקט (טריוויאלי למי שיש ניסיון), למעשה בשולחן הבא אתחיל בצירים ובחיתוכי הראש (צורת הL שמחזיקה בתוכה את הקרש האופקי העליון במעיין מלחציים) ואח"כ שאר החיתוכים יחסית אליהם.
3. עבדתי על בסיס זוויות של 30-60-90, במשולשים, שזה בסיס מאוד נוח לחישובים ונותן מענה מצויין לרמת היציבות.
4. ההמשך של הקודם - לחשב לחשב ולחשב לפני שחותכים (סתם למדוד שוב ושוב, לא יעזור הרבה ללא חישוב...)
5. בסירטונים יש המשתמשים בגומייה או ברצועה עם ראצ׳ט להצמדת הרגליים כדי לנעול את החמור, אחרי כמה ימים של ניסיונות החלפתי את המנגנון בקרש עם שני ברגים ארוכים, שיוצרים את אפקט המתיחה על ידי הגמישות של הקרשים עצמם (תמונה מצורפת).
6. אני ממש שונא לפרק משטחים, ועל כן מגיה תודה לאבנר המסגר שתרם לי כמה קרשים ארוכים שעמד לזרוק (כן יירבו)
חמור/שולחן ניסור מתקפל מפלטות תעשייתיות
-
ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
המשך
-
- העמדה ראשונה חשפה את החשיבות של הצירים, אחרת לא נסגר, וכמו כן מחסור של קורה אופקית נוספת למען היציבות
-
- כעיקרון סיימתי, אבל לא הייתי מרוצה מהקרשים הבולטים מעלה ומהפתרון של הגומי ברגליים ליצירת לחיצה ונעילה
-
- מעוד זווית
עבודה יפה עשיתה אפילו שזה ממישטח העיקר הרעיון והביצוע 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html